Mexikó Mexikó

 • Érdekes helyek

  Mexikóban rengeteg olyan hely létezik, amelyeket látni kell. Látogassa meg Cancúnt Mexikó délkeleti részén, Acapulcót a déli parton vagy Guadalajarát Mexikó középső részén. Körútját talán Mexikó szívében és fővárosában, Mexikóvárosban kellene kezdenie.

  Néhány kirándulási tipp

  Mexikó fővárosa, Mexikóváros az azték város Tenochtitlán romjain áll. Mexikó City történelmi központja, amelyet sok templom és katedrális alkot, a Xochimilco úszókerttel együtt az UNESCO Világörökségi listáján szerepel, ezért meglátogatásukat bőszen ajánljuk.

  Nem messze Mexikó fővárosától látogassa meg Tula városát, amely egy magas hegyoldalon lett felépítve. Nem lehet figyelmen kívül hagyni a négyszintű B piramist, ahogy azt a régészek elnevezték. Az indiánok Tlahuizcalpantecuhtli – nak hívták, ami Estehajnalcsillagot vagy Vénuszt jelent. A piramis tetején négy ötméteres atlantisz áll, amelyek a toltészi harcosokat ábrázolják. Nem messze helyezkedik el a Főpiramis is, érdemes megtekinteni az Oszlopos folyosót, a Quemado palotát vagy a játszóteret a labdajátékoknak.

  Látogassa meg Zihuatanejo-t, egy tengermelléki városkát, ahol az egész világból odasereglett jachtokat és vitorlásokat találni. Az itteni lakosok főleg idegenforgalomból élnek. Biztos, hogy itt is tetszeni fog Önnek.
  Ha meglátogatja a Baja Kalifornia félszigetet, gyönyörű öblöket és lagúnákat fedezhet fel, ahol egy kis szerencsével a jahcton való hajókázás közben még bálnákat is láthat. Éppen a helyi állatvilág vonzza ide a turistákat évről - évre.

  Acapulco Mexikó egyik leglátogatotabb üdülőhelyei közé tartozik. A vonzó tengerparti üdülőhely a kiterjedt csendes – óceáni öbölben fekszik és manapság az exkluzív nyaralás szimbólumává vált. Érdekesek a Zócalo tér, Nuestra Seňora de Soledad templom és a San Diego történelmi erődítmény a kikötőre nyíló látvánnyal. A háttérben pedig a Sierra Madre Occidental hegyvonulatot kémlelheti. A tengerparti nyaralást színesítheti néhány felkínált vízi sporttal. Köszönhetően a csillogó diszkóknak, bároknak és klubboknak a pártik és ünnepségek kedvelőinek közkedvelt helye.

  A Yucatán félszigeten látogassa meg Cancún üdülőhelyét. Itt tökéletesen kipihenheti a fáradalmakat a gyönyörű rendezett hófehér tengerpartokon és a türkizkék tenger is elállítja a lélegzetét. A terület két részre osztódik – a földrészi városra, csak néhány szállodával és tengerpart nélkül, és Isla de Cancún - ra, amely híresebb nevén „Zona hotelera“ (szállodai zóna). Ez az elsőosztályú karibi üdülőhely a maja riviérán minden évben a turisták millióit vonzza, akik itt töltik szabadságukat. A közkedveltebb attrakciók közé tartozik a tengeralattjáró vagy az interaktív akvárium. A legszebb tengerpartok közé tartozik a Playa Chac-Mool, Playa Marlin és a Playa Ballenas. A nem messze elterülő Isla Mujeres szigetre a legtöbb hajó Puerto Juárez és Punto Sam városából indul. Cozumel szigete 15 perc repülésre vagy 45 perc hajóútra van Playa del Carmen - ből.

  Ha a Yucatán félszigeten marad, akkor látogassa meg Chichén Itzá - t, a helyet, amelyet Szent kútnál neveznek és amely az egyik leginkább érintetlen maja helyek közé tartozik a 11. századból. Eme komplexum leginkább megmaradt építménye a 24 méter magas El Castillo piramis, a harcosok szentélye, csillagvizsgáló vagy a labdajátékoknak szánt játszótér.

  Ha a maja kultúra és élet titkaiba akar betekintést nyerni, akkor látogassa meg Uxmalt Méridától 80 kilométerre. A területen több építmény található – a klasszikus maja időszak maradványai (i.e. 7. – 10. század). Ezek közé tartozik a Varázsló piramisa, Guvernéri palota, Teknősbéka palota, az Uralkodó palotája vagy az Apácák kolostora.

  A Mexikói – öböl tengerpartján elterülő hegyoldalban bújik meg egy érdekes régészeti komplexum, a Palenque, amely a Maja birodalom központja volt i.e. 500 – 800 között. Az UNESCO Világörökségének része. Itt találni monumentális lépcsőzetes piramisokat, amelyek a Kereszt templom (a jaguárbőrbe bújt halál istenének festményével), a Leveles kereszt templomának és a Nap templomának alapjai. Központi építmény a kilátótoronnyal és a kertkomplexummal, galériákkal és más helyekkel felépített palota.

  Ha inkább elegánsabb nyaralást keres, akkor látogassa meg a Playa del Carmen és Tulum közti tengerpartot, ahol igaz, hogy nem találni semmilyen nagy repülőteret, de az érintetlen természetben sok szállodaközpont van felépítve. A szállodák környezetét gyönyörű vonzó természet, lélegzetelállító lagúnák és öblök alkotják. Az itteni szállodák itt nagymértékben luxusszállodák, általában all inclusive szolgáltatással, kiterjedt területtel és a különböző aktivitások gazdag kínálatával. Nem messze innen meglátogathatja a Xel-Ha lagúnát vagy a Xcaret szórakozató parkot, unatkozni itt biztos nem fog.

  Mexikó gazdag olyan látványosságokban, amelyeket érdemes meglátogatni és felfedezni. Csak Önön múlik, hogy Mexikó melyik részébe utazik és, hogy mit szeretne konkrétan látni. Mexikó nemcsak relaxációt, hanem aktív pihenést is kínál, beleértve a vízi sportokat és más, véget nem érő szórakozást.