Mexikó Mexikó

 • Fakultatív programok és szórakozási lehetőségek

  Fiesta és rodeó és mások

  Mexikó megszámlálhatatlanul sokfajta szórakozási lehetőséget kínál. Részt vehet aktívan vagy passzívan a fiesták legkülönfélébbjikén, barátokkal ücsöröghet egy kávézóban, bárbna vagy diszkóban, vagypedig részt vehet különböző animációs programokon, amelyeket a szállodák szerveznek.

  Mexikó specialitása a bikaviadal és a „charrería“ – egy rodeóról van szó, amely elámítja a nézőket a mexikói kovbojok (charros) ügyességével a lószelídítésben, lasszózásban vagy a háziállatok farkuknál való megragadásában. A kovbojok szűk nadrágokat, hozzá nagy csatos bőrövet, fehér inget színes sállal, mellényt hordanak és a magas, díszített csizmát viselnek.

  A mexikóiak szintén játszanak – pelotát – ahol egy kis bőr – vagy gumilabdát ütnek botokkal a falhoz, vagy focit és dominót. Ha úgy érzi szívesen játszana Ön is, akkor ne habozzon csatlakozni hozzájuk, biztos, hogy jól fogja magát érezni.

  Szórakozás a tenerpartokon és a szállodai komplexumokban

  A tengerparti üdülőhelyen nyaraló turistáknak kínálnak banánon való utat, vízisít és víziszkútrokat, kipróbálhatják a paraglidingot, szörfözést és windsurfinget. Halászhat, golfozhat és teniszezhet – játszóterek vannak a tengerparton és a belföldön is.

  A tengerben való halászat Mexikóban nagyon közkedvelt. Egész évben lehet halászni. Egy félnapos vagy egésznapos halászkiruccanás végett nem kell semmilyen halászati engedély vagy jegy aggódnia, mindent elintéz a kirándulás felügyelője és az engedély már benne van az árban.

  Nagymértékben közkedvelt a turisták körében a könnyűbúvárkodás, búvárkodás vagy az üvegaljú hajóval való kiruccanás. A legjobb csendes – óceáni búvárközpontok Puerto Vallarta (természeti rezervátum) és a korall zátonyok világa nem messze Ixtapa/Zihuatanejo - tól. A Karibiben, ahol akár 60 méteres mélységbe is el lehet látni, helyezkednek el az olyan üdülőhelyek, mint Cancún, Cozumel, Isla de Mujeres, Akumal és Xel-Há Tulúmnál. A Cozumel mellett található korall - zátony 32 km hosszú, amely több, mint 200 fajta halnak ad otthont és találni itt tengeralatti barlangokat, járatokat, sőt egy elsüllyedt hajóroncsot is.

  A Yucatánon az ún. ekoparkok is szórakozást nyújtanak, mint például a Xcaret és a Xel-ha. Xcaret egy világhíres vízipark a trópikus természetben, sok - sok attrakcióval, melyek közé tartozik az akvárium, delfinekkel való fürdés, egy kicsi állatkert, skanzen stb… Ellentétben vele Xel-Ha egy trópikus lagúna, ahol lehetősége lesz folyót evezni, delfinekkel úszni, ornitológiai kiránduláson részt venni vagy lovagolni.