Mexikó - Cancun Mexikó

 • Leírás

  Cancun a turisták által nagyon kedvelt város (57.000 lakos), melyhez gyönyörű szigetek és homok borította partok tartoznak. Első pillantásra Cancun egy metropolisz, nagy városközponttal és szállodaövezettel. Mondhatni, hogy Cancun kétféle ? város és sziget, két hely azonos névvel és történelemmel. Pedig a legtöbb idelátogatónak csak egy város a tenger mellett. Quintana Roo kiharcolta a város dicsőségét és férőhelyét a térképen. A turisták többsége hamar kiismeri magát a szigeten. Itt tíz országút található, de közülük csupán egy (Blvd Kukulcan) hosszabb, mint egy kilométer. A sziget összesen 18 km hosszú, a kontinenssel két híd köti össze. A tájékozódás itt annyira egyszerű, hogy az épületeknek nincs házszámuk. Mivel többségük a Blvd Kukulcan mellett épült, ezért ez nagyban segít a tájékozódásban. A szigeten nincs turisták számára információs központ, csupán az itteni reptéren kapható válasz az esetleges kérdésekre. Az egész szigeten számos utazási iroda található, melyek szintén segíthetőkészek a turistákkal. Bankokat ugyancsak nem találunk, de vannak pénzváltók és bank automaták is.

  Cancunban viszonylag jó a közbiztonság, de ugyanúgy, mint a világban bárhol, a turisták itt se hagyhatják értékeiket őrizetlenül mindent egy helyen. Nagyon veszélyes az itteni közlekedés. Legalább egyszer minden héten történik karambol, általában az ittasan vezető sofőrök végett, akik valamelyik bárból vagy diszkóból ittasan mennek haza. Következő kockázati tényező a napszúrás. A turistáknak az első napokban többet kéne az árnyékban tartózkodni, mint a napon, hogy fokozatosan szokjanak hozzá a forrósághoz.

  Délebbre a szálloda övezettől a turisták ellátogathatnak történelmi múzeumokba, ahol megnézhetnek rengeteg gyűjteményt a maja művészetből és a régebbi kultúrákból. Ezenkívül a szigeten a turisták megtekinthetik a maják védett és érdekes fali festményeit. Gyermekes családoknak ajánlott hely az aquapark a ?Wet?n Wild? , ahol a gyerekek különböző társas szórakozásokban vehetnek részt, hatalmas medencékben, többek között úszhatnak a delfinekkel is. A sziget partja gyönyörű strandokkal körülvett, egyes szállodáknak szabad kijárata van a strandra. Sokszor felvetődő kérdés, hogy melyik a legszebb, mivel a homok mindenütt egyforma, de a légkör és az emberek, akik idelátogatnak különböző. A szörfözés szintén nagyon közkedvelt, csak néhány helyen tilos. Sehol máshol nincsenek ilyen hatalmas hullámok, mint itt. A legtöbb helyen a turistáknak könnyű a közlekedés, kikölcsönözhető gépkocsi, vagy busz és taxi közlekedik.

  Szinte bárhol a part mentén a turisták megállhatnak búvárkodni, csalódni nem fognak mert a sziget körül a tengerfenék csodálatos. A turisták körében nagyon közkedveltek a tengeri kirándulások, cápavadászattal összekötve, vagy csak a hajókázás a part mentén. Némely társaságok ajánlata nagyon gazdag és sokrétű. A szállodák nagy része kölcsönöz hajót. A vendégeknek ez ajándék. Köszönhetően a rengeteg utazási irodának a turisták különböző megszervezett kirándulások közül választhatnak ízlésüknek megfelelően.

  Az éjjeli élet itt nagyon mozgalmas, melynek okai a vad bárok és diszkók. A turisták megtekinthetnek rengeteg folklór műsort, különböző ceremóniákat és érdekes történelmi előadásokat. Cancunban a bevásárlás külön élményt jelent. Üzleteket és apró bódékat találunk itt. A bárok és éttermek közti kis utcákban vásárokat találunk. A legnagyobb bevásárló központ az ún. turista színház, mozi, rengeteg üzlettel és a legkülönbözőbb áruval.

Szállásértékelések - Mexikó - Cancun

Összesen: 9.5 Ajánljuk ezt a szállodát, a nyaralás igazán pihentető volt. Csak a stressz és a nehézkes megállapodások a CA-val

 • 8 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
Ajánljuk ezt a szállodát, a nyaralás igazán pihentető volt. Csak a stressz és a nehézkes megállapodások a CA-val Teljes leírás

Elhelyezés
Az első benyomás a szállodába érkezéskor, ahol azonnal fogadtak minket, barátságos volt. Felajánlották, hogy segítenek a bőröndökben, mielőtt lebonyolítottuk a recepciót, majd segítettek a szobába szállításban is. A recepción mindent elmagyaráztak, amire szükségünk volt, részletes leírást adtak a szállodáról és bemutatták a szállodát a térképen. A recepción lévő pénzváltó nyitva volt látogatásunk ideje alatt 22:00 óráig A szobából át lehetett jutni a következő szobába, ahol csak az ajtó volt zárva és zárva. Az ajtó besütött, és teljesen mindent lehetett hallani rajta (valószínűleg rossz tömítés). Az erkélyajtó merev volt és nehezen nyitható - standard szoba. A kilátás a szoba erkélyéről és a szoba előtti folyosóról csodálatos, különösen a felsőbb emeleteken. A 13. emeletünk volt, ahol a párkány elzárta a kilátást lefelé. Az ágynemű tiszta volt, a minibár takarítása, feltöltése (ami ingyenes) rendszeresen megtörtént. A falakon érezhető volt a helyiség nyirkos klímája, a párnák lepedő nélküliek, a függönyöket egyik oldalon penész borította. Az általános benyomásunk a szállodáról sokkal jobb, de sokat kell dolgozniuk.

Ellátás
A szállodában egész nap volt étel és ital. A büfék zárva tartása mellett a nap 24 órájában elérhető a sportbár (Tortilla, hot dog, valami édes. Bár szolgáltatás kávéval, alkoholmentes és alkoholos italokkal. Mikrohullámú sütő). Svédasztalos vacsora teljesen nagy választékkal. Burgerek, tészták, helyi mexikói, tenger gyümölcsei sokféleképpen, édes desszertek, hidegtálak (Sajt, sonka, szalámi, olajbogyó, kapribogyó, szardella, zöldség...). Alternatív megoldásként 3 étterem korlátozott férőhellyel, ide tényleg jobb, ha azonnal nyitáskor jön (előzetes foglalás nem lehetséges). Az ebédek a vacsorákhoz hasonlóak voltak, a medencék melletti bárban grillt készítettek ebédre. Reggeli svédasztalos formában is sokféle tojással, szalonnával, joghurtokkal, gyümölcsökkel, zöldségekkel, édes és sós péksüteményekkel.

Szállás szolgáltatások
Amikor elkezdett esni az eső, vagy erősebben fújt a szél, a személyzet azonnal beállította a környezetet. A víz felmosásához és leeresztéséhez a függönyöket behúzták a szél ellen. A rossz időben szórakozással készültek ping-pong asztalok, gyerekműsor vagy filmvetítés.

Tengerpart
Szűkebb strand, ahol napozóágyakat készítettek és takarítottak minden nap. A mexikói strandoknak nyilvánosnak kell lenniük, ezért azt hiszem, nincsenek esernyők. Ezt a hátteret a medence készíti elő. A szálloda elkezdi árnyékolni a tengerpartot ebéd után, előny/hátrány? A strand homokos, de sziklákat rejt, az erősebb hullámok felfedik őket. Előnye, hogy a strand valóban homokból van és nem csak sziklákból vagy betonzsákokból

Jakub V., Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2024.02.16., Tartózkodás időpontja:: 2024.01.13 - 01.24.
Régió: Mexikó Mexikó, Cancun, Szállás: Riu Cancun

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 6.6 Nagyon jól éreztük magunkat, a szálloda, a szoba, az étel nem volt a legjobb minőségű.

 • 5.5 Elhelyezés
 • 4 Ellátás
 • 9 Környék
 • 8 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
Nagyon jól éreztük magunkat, a szálloda, a szoba, az étel nem volt a legjobb minőségű. Teljes leírás

Michal, Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2024.02.07., Tartózkodás időpontja:: 2024.01.24 - 02.04.
Régió: Mexikó Mexikó, Cancun, Szállás: Flamingo Cancún Resort

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 9.3 Utazás szervező munkájával maximálisan elégedett vagyok,de ha probléma van ,utazással nem intézkedhetett.pl:: repülőgép megváltoztatása...

 • 9 Elhelyezés
 • 9 Ellátás
 • 9 Környék
 • 10 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
Utazás szervező munkájával maximálisan elégedett vagyok,de ha probléma van ,utazással nem intézkedhetett.pl:: repülőgép megváltoztatása sztrájk miatt!!! Teljes leírás

Ildikó K., Ellenőrzött vélemény (Invia.hu), Értékelve: 2024.02.05., Tartózkodás időpontja:: 2024.01.20 - 02.01.
Régió: Mexikó Mexikó, Cancun, Szállás: Riu Caribe

Összesen: 7.8 Átlagos

 • 9 Elhelyezés
 • 5 Ellátás
 • 9 Környék
 • 8 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
Átlagos Teljes leírás

Elhelyezés
Rendben volt

Ellátás
Este 11 tán semmi étkezés

Reggeli és ebéd között alig volt ellátás étellel

Szállás szolgáltatások
Csak ping pong asztal volt

Legalább egy billiárd asztal vagy bármi más.

Sok volt az esős idő így alig lehetett bármi csinálni. Jacuzzi 1 ölt kinti és az nagyon kicsi ekkora szállodába

Tengerpart
Rendben volt

Az értékelő nem akarta közzétenni a nevét, Ellenőrzött vélemény (Invia.hu), Értékelve: 2024.01.26., Tartózkodás időpontja:: 2024.01.15 - 01.23.
Régió: Mexikó Mexikó, Cancun, Szállás: Dreams Sands Cancun Resort & Spa

Összesen: 9.8 Tökéletes nyaralás, a szálloda gyönyörű, tiszta, a személyzet mindig kedves és barátságos. Az étel kiváló.

 • 10 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 9 Környék
 • 10 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
Tökéletes nyaralás, a szálloda gyönyörű, tiszta, a személyzet mindig kedves és barátságos. Az étel kiváló. Teljes leírás

Elhelyezés
Az árért kiváló színvonalú, tiszta szálloda, teljesen felszerelt, napi takarítás. A szálloda személyzete kedves és barátságos.

Ellátás
Kiváló ételek, nagy választék, az ala carte étterem első osztályú.

Szállás szolgáltatások
Szolgáltatások tökéletes színvonalon, mindenhol, csendes, recepció, éttermek, bárok, animáció, minden elsőrangú.

Tengerpart
A strand tiszta, de elég kicsi.

Magdalena P., Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2023.12.26., Tartózkodás időpontja:: 2023.12.15 - 12.21.
Régió: Mexikó Mexikó, Cancun, Szállás: Riu Cancun

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összes szállásértékelés Mexikó - Cancun