Mexikó - Cancun Mexikó

 • Leírás

  Cancun a turisták által nagyon kedvelt város (57.000 lakos), melyhez gyönyörű szigetek és homok borította partok tartoznak. Első pillantásra Cancun egy metropolisz, nagy városközponttal és szállodaövezettel. Mondhatni, hogy Cancun kétféle ? város és sziget, két hely azonos névvel és történelemmel. Pedig a legtöbb idelátogatónak csak egy város a tenger mellett. Quintana Roo kiharcolta a város dicsőségét és férőhelyét a térképen. A turisták többsége hamar kiismeri magát a szigeten. Itt tíz országút található, de közülük csupán egy (Blvd Kukulcan) hosszabb, mint egy kilométer. A sziget összesen 18 km hosszú, a kontinenssel két híd köti össze. A tájékozódás itt annyira egyszerű, hogy az épületeknek nincs házszámuk. Mivel többségük a Blvd Kukulcan mellett épült, ezért ez nagyban segít a tájékozódásban. A szigeten nincs turisták számára információs központ, csupán az itteni reptéren kapható válasz az esetleges kérdésekre. Az egész szigeten számos utazási iroda található, melyek szintén segíthetőkészek a turistákkal. Bankokat ugyancsak nem találunk, de vannak pénzváltók és bank automaták is.

  Cancunban viszonylag jó a közbiztonság, de ugyanúgy, mint a világban bárhol, a turisták itt se hagyhatják értékeiket őrizetlenül mindent egy helyen. Nagyon veszélyes az itteni közlekedés. Legalább egyszer minden héten történik karambol, általában az ittasan vezető sofőrök végett, akik valamelyik bárból vagy diszkóból ittasan mennek haza. Következő kockázati tényező a napszúrás. A turistáknak az első napokban többet kéne az árnyékban tartózkodni, mint a napon, hogy fokozatosan szokjanak hozzá a forrósághoz.

  Délebbre a szálloda övezettől a turisták ellátogathatnak történelmi múzeumokba, ahol megnézhetnek rengeteg gyűjteményt a maja művészetből és a régebbi kultúrákból. Ezenkívül a szigeten a turisták megtekinthetik a maják védett és érdekes fali festményeit. Gyermekes családoknak ajánlott hely az aquapark a ?Wet?n Wild? , ahol a gyerekek különböző társas szórakozásokban vehetnek részt, hatalmas medencékben, többek között úszhatnak a delfinekkel is. A sziget partja gyönyörű strandokkal körülvett, egyes szállodáknak szabad kijárata van a strandra. Sokszor felvetődő kérdés, hogy melyik a legszebb, mivel a homok mindenütt egyforma, de a légkör és az emberek, akik idelátogatnak különböző. A szörfözés szintén nagyon közkedvelt, csak néhány helyen tilos. Sehol máshol nincsenek ilyen hatalmas hullámok, mint itt. A legtöbb helyen a turistáknak könnyű a közlekedés, kikölcsönözhető gépkocsi, vagy busz és taxi közlekedik.

  Szinte bárhol a part mentén a turisták megállhatnak búvárkodni, csalódni nem fognak mert a sziget körül a tengerfenék csodálatos. A turisták körében nagyon közkedveltek a tengeri kirándulások, cápavadászattal összekötve, vagy csak a hajókázás a part mentén. Némely társaságok ajánlata nagyon gazdag és sokrétű. A szállodák nagy része kölcsönöz hajót. A vendégeknek ez ajándék. Köszönhetően a rengeteg utazási irodának a turisták különböző megszervezett kirándulások közül választhatnak ízlésüknek megfelelően.

  Az éjjeli élet itt nagyon mozgalmas, melynek okai a vad bárok és diszkók. A turisták megtekinthetnek rengeteg folklór műsort, különböző ceremóniákat és érdekes történelmi előadásokat. Cancunban a bevásárlás külön élményt jelent. Üzleteket és apró bódékat találunk itt. A bárok és éttermek közti kis utcákban vásárokat találunk. A legnagyobb bevásárló központ az ún. turista színház, mozi, rengeteg üzlettel és a legkülönbözőbb áruval.

Legújabb értékelések Mexikó - Cancun

Összesen: 3.8 Sajnos a nászutas megjegyzésünk nem jutott el a szálláshoz, de az utazásszervezőhöz sem. Nem volt tengerre néző szobánk, de az hangos...

 • 3.5 Szállás
 • 4 Ellátás
 • 6 Környék
 • 2 Alapár

Összegzés:
Sajnos a nászutas megjegyzésünk nem jutott el a szálláshoz, de az utazásszervezőhöz sem. Nem volt tengerre néző szobánk, de az hangos volt. Mexikó izgalmas ország, ár-értékben nem megfelelő, de legalább drága hely. Sokkal többet és jobb szolgáltatást vártunk ennyi pénzért, legalább tengerre néző csöndes szobát. Ellenben a Bookingon foglalt Madridi szállásunk olyan volt mint a képeken és nagyszerű :) Teljes leírás

Elhelyezés
Falból vezetéken logó konnektorok, bogarak a szobában, nem zárható ablak, lemerült széf. Szereld össze magad wc. Aludni, pihenni nem igazán lehetett, a szálloda, vagy a szomszéd szálloda klímája konyhája nagyon zajos, a nem zárható ablakon minden behallatszódik és még a tengert se látni. Eljövetelkor jobb lett volna nem benézni az ágy alá... Jeleztük a szállodában, de nem izgatta őket, de cserébe épp kifogtunk abban a szárnyban egy felújítást így napközben sem volt alkalmas a pihenésre a szoba (igaz a berendezések ekkor se hallgattak el).

Ellátás
Az all-inclusive ellátástól többet vártunk és éjjel nappal. Az étteremben a három étkezés megfelelő bőséges volt, de ezt csak teljes panziónak nevezném. A snackek fogyasztása igen limitált időben volt lehetséges, az italok fogyasztására kicsit bővebb volt az idő korlát, bár ott csak hígított valami utánzatokat adtak. Sajnos a medence melletti bár nem üzemelt.

Hotel szolgáltatások
Volt medence, Wifi csak a lobbyba volt, drága kisbolt amit sajnos a limitált all-inclusive szolgáltatás mellett egyszer szükséges volt igénybe venni. Külön törülközött lehet kérni a tengerparthoz. Sajnos a poggyász leméréséhez nincs mérlegük.

Tengerpart
Nagyon jók voltak a hullámok, a hotel előtt kicsit kövesebb a talaj, de kicsit arrébb végig homokos, bár az ott tartózkodásunk alatt, végig piros zászló volt a szálloda előtt, pár száz méterrel arrébb lehetett találni sárga zászlót is.

Dániel S., 2022.02.16., Tartózkodás időpontja: 2022.02.04 - 02.13.
Régió: Mexikó Mexikó, Cancun, Szállás: Solymar Cancun Beach & Resort

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

logó konnektor 1 fénykép

Összesen: 8.4 Elégedettek vagyunk

 • 8 Szállás
 • 8 Ellátás
 • 10 Környék
 • 8 Alapár

Összegzés:
Elégedettek vagyunk Teljes leírás

Elhelyezés
Alapvetően tisztaság volt, mindennap takarítottak.

Ellátás
Finom ételek, egy kicsit szűkös volt s választék.

Hotel szolgáltatások
Megfelelőek, dr a tájékoztatás minden szinten hiányzik

Tengerpart
Kifogástalan

Bolykóné Dr. Mondru Beáta, 2022.01.31., Tartózkodás időpontja: 2022.01.20 - 01.28.
Régió: Mexikó Mexikó, Cancun, Szállás: Flamingo Cancún Resort

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

4 fénykép

Összesen: 10 A nyaralásunk nagyon kellemesen telt és élveztük minden percét. A lefoglalt dolgok egyikével sem volt gond sehol, probléma mentesen...

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
A nyaralásunk nagyon kellemesen telt és élveztük minden percét. A lefoglalt dolgok egyikével sem volt gond sehol, probléma mentesen zajlott a ki- és hazautazás is. Teljes leírás

Elhelyezés
Kedvesek voltak és érkezésünk napján pezsgővel és csokoládéval bevont eperrel vártak.

A szoba maga nem volt nagyon különleges, de pont megfelelt arra amire kellett.

Ellátás
Az all-inclusive ellátás kíváló volt az ételek változatosak voltak és nagyon finomak.

Hotel szolgáltatások
A takarítást is gyorsan megcsinálta a személyzet, ha kértük.

A szobaszervíz remek 0-24-ben műkődött és nagyon kedvesek voltak.

Tengerpart
A tengerpart nagyon szép fehér homokos volt és kellemesen hullámos. Szeles időben vigyázni kell egy kicsit a vízben, mert átcsapnak az ember feje felett a hullámok.

Richárd B., 2020.03.17., Tartózkodás időpontja: 2020.03.04 - 03.14.
Régió: Mexikó Mexikó, Cancun, Szállás: Seadust Cancun Family Resort

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 8 KIVALO HELY FANTASZTIKUS LATNIVALOKAL MIVEL MEG NEM JARTAM MEXICOBAN A 7-NAP NEM ELEG MINDEN NEVEZETESSEG MEGTEKINTESERE ,HA A PENZTARCA...

 • 8 Szállás
 • 8 Ellátás
 • 8 Környék
 • 8 Alapár

Összegzés:
KIVALO HELY FANTASZTIKUS LATNIVALOKAL MIVEL MEG NEM JARTAM MEXICOBAN A 7-NAP NEM ELEG MINDEN NEVEZETESSEG MEGTEKINTESERE ,HA A PENZTARCA ENGEDI MINIMUM 15 NAP KELL:) Teljes leírás

Elhelyezés
A SZALLAS HAAAT AZON FELUL HOGY GYONYORU HELYEN VAN A 4 CSILLAGOS KB 2 NEK FELEL MEG NEM VOLT SZELOZTETVE IGY PENESZ SZAG VOLT CSAPOK CSOPOGTEK DE HAT EZ LEGYEN A LEGNAGYOBB PROBLEMA:)

Ellátás
AZ ALL INCLUSIVE SZUPER SOK FELE VALASZTEK A NAP 24 ORAJABAN PIA KAJA CSAK A MAGYAR NOTA HIANYZOTT:))

Hotel szolgáltatások
A SZALLODABAN MINDEN ESTE PROGRAMOK ILLETVE FELEPOK HA ESETLEG VALAKI HELYBEN SZERETNE SZORAKOZNI

Tengerpart
TENGERPART TISZTA ES GYONYORU 2 PERC SETA NAGYOK A HULLAMOK UGYHOGY FURDOZESRE MAST AJANLOK

Tóth Tibor, 2016.06.08., Tartózkodás időpontja: 2016.04.24 - 05.02.
Régió: Mexikó Mexikó, Cancun, Szállás: The Pyramid at Grand Oasis Cancún

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (2) Nem (6)

Összesen: 8.2 Kiváló ár-érték arány, a 3 csillagos ellátásnak tökéletesen megfelel, tiszta és rendezett, de aki luxust szeretne az ne ezt válassza. Mi...

 • 7.5 Szállás
 • 7 Ellátás
 • 9 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Kiváló ár-érték arány, a 3 csillagos ellátásnak tökéletesen megfelel, tiszta és rendezett, de aki luxust szeretne az ne ezt válassza. Mi tökéletesen elégedettek voltunk vele. Teljes leírás

Elhelyezés
Tiszta és rendezett, rendszeresen takarított. A korábban nemzetközi oldalakon olvasottakhoz képest, mi kellemesen és pozitívan csalódtunk.

Ellátás
Kedves, többnyire segítőkész személyzet, egy-egy kivétellel, de ilyen mindenhol akad.

Büféreggelis ellátás remek- a többiről nem tudunk véleményt mondani, nem all inclusive-os ellátásban voltunk, de ahogy hallottuk ottlétünkkor arra sem panaszkodtak.

Hotel szolgáltatások
Gyönyörű strand, jobb sok 5*-os szállodáénál, + közvetlen a szálloda strandja mellől (10 perc) indul át a katamarán Isla Mujeres-re, azt kötelező megnézni.

Tengerpart
Gyönyörű, tiszta, szépen rendben tartják.

Névtelen, 2016.02.13., Tartózkodás időpontja: 2016.02.02 - 02.10.
Régió: Mexikó Mexikó, Cancun, Szállás: Dos Playas Beach House by Faranda

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (1) Nem (0)

Tényleg ilyen szép strandja van! 1 fénykép

összes ajánlás Mexikó - Cancun