Srí Lanka - Colombo Srí Lanka

 • Repülési menetidő

  11:40

 • Leírás

  Srí Lanka fővárosa, ahol érdekesen keverődtek a különféle kultúrák, az eltelt 600 év alatt. A város jelentősége a 16. században kezdődött, mint kereskedelmi kikötő, ekkor jöttek a portugálok.
  Holland és Brit fennhatóság alatt a városban tovább keveredtek a kultúrák, melynek köszönhetően katolikus és református templomok maradtak az utókorra. A kultúrák keveredése legjobban a Fort és Pettah negyedekben figyelhető meg.  Fort negyed nevét egy katonakaszárnyáról kapta, a holland és brit fennhatóság idején. Itt található az elnöki palota (Janadhipathi Mandiraya). Közelben van még egy nagyon gyönyörű épület, melyben az elnöki hivatal és a parlament székel. Az épület az angol Witenhallt idézi.  Galle Face Green – egy mérföld hosszú sétáló övezet, mely délen a Fort negyeddel határos. Nagy nyílt tér van a közepén, ahol érdemes csak úgy leülni és nézni a lemenő napot. Körülötte nevezetes szállodák vannak - Galle Face Hotel, amely 1864-ben épült, Hotel Intercontinental, amely az első modern öt csillagos hotel volt Srí Lankán, Hotel Galadari és Hotel Taj Samudra. Közel vannak még a Colombo Hilton, Lanka Oberoi és a Holiday Inn nevű szállodák.  A Fort negyed nagyon vonzó a vásárlók körében, mivel régi üzletek vannak itt, melyekben drágakő, selyem és minőségi szűcs áruk kaphatók. Van itt is impozáns szálloda, hotel Oriental, Harbour room nevű étteremmel, mely azelőtt a kapitányok és tengerészek közkedvelt helye volt, akik az egész világból hajóztak Colomboba.  Pettah negyed régebben a Fort negyed peremén alakult, mert itt volt a legforgalmasabb bazár a városban. Ebben a részben a különböző árucikkeket egymástól utcák választják el. Vannak utcák szövetre, fűszerekre, ékszerekre, nagykereskedés rizsre, cukorra, lencsére vagy paprikára összpontosítva. Egyik legismertebb utca az úgynevezett Gabo´s Lane, melyben csupán gyógyfüveket árusítanak.  A város szélén a turisták számára két vonzó érdekességet találunk. Az egyik a Kelaniya Raja Maha Vihara. Ez egy buddhista templom, a város északkeleti részén, egyik hely a három közül melyet egy buddhista Sri Lankán meglátogat. Nagyon hatásosak a rajzok a falakon és a mennyezeten, melyet az ünnepelt művész Solius Mendig festett. A város története a buddhista civilizáció megjelenésével kezdődött Sri Lankán.  Colombotól délre Dehiwela található, ismert állatkertjével, amely a legnagyobb állatkertek egyike délkelet Ázsiában. Nagyon sok állatfaj van itt, madarak és hüllők a világ minden tájáról. Minden este szórakoztató előadásokat mutatnak be, táncoló elefántokkal és egyéb érdekességekkel.

Legújabb értékelések Srí Lanka - Colombo

Összesen: Mesés nyaralás volt, nagyszerű emberekkel találkoztunk, nekik és ennek a gyönyörű országnak köszönhetően a nyaralás még szebb lett.

Bevezetés
Mesés nyaralás volt, nagyszerű emberekkel találkoztunk, nekik és ennek a gyönyörű országnak köszönhetően a nyaralás még szebb lett. Teljes leírás

Elhelyezés
A Galvay Beach and Spa - mostani neve Taprospa - szállodában szép szállásunk volt, a kilátás a strandra nézett és a napnyugtára. Talán jobban is takaríthattak volna, de nekünk megfelelt.

Ellátás
Kevés vendég volt a szállodában, ezért nem svédasztalos volt az étkezés, de vacsorára kínáltak 5-6 fogást és a 3 féle étel közül mindig lehetett választani.

Hotel szolgáltatások
Figyelmetlenségből, a háromnapos kirándulás előtt elfelejtettük lezárni a széfet, de egész idő alatt érintetlen maradt, semmink sem veszett el. Mindenki nagyon kedves, előzékeny volt.

Tengerpart
A nagy hullámverés miatt nem nagyon élvezhető, párszor a tengerbe sodort a víz. A strandon néha egy-egy tehenet, kutyát is látni. Különben a part fokozatosan lejt, korallzátonyok is vannak és ez a rész a többihez képest viszonylag nyugodt.

Összegzés
Elégedettek voltunk, a személyzet nagyon kellemes, nagyon készsges. A szállodát most újítják fel, semmi sem hiányzott.

Zápecová Markéta, 2008.09.13., Tartózkodás időpontja: 2008.09.03 - 09.11.
Régió: Srí Lanka Srí Lanka, Colombo, Szállás: Galway Beach Resort

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (3) Nem (0)

3 fénykép

Összesen: Szép kis szálloda, gyarmati stílusban épült, egy elkerített kert is tartozik hozzá, a szép medencében meleg a víz. A strand közelében...

Bevezetés
Szép kis szálloda, gyarmati stílusban épült, egy elkerített kert is tartozik hozzá, a szép medencében meleg a víz. A strand közelében városi csatornák nem torkollanak az óceánba - ez a szálloda legnagyobb előnye. Most a szálloda elnevezése TAPROSPA. A nyaralás idején 2 napig sztrájkolt a személyzet, nem nagyon főztek, a szobákat sem takarították, nem működött a bár és szolgáltatást sem nyújtottak. Ha jó AI szolgáltatást szeretne, ezt a szállodát nem ajánlom - még akkor sem, ha nem sztrájkol a személyzet. Teljes leírás

Elhelyezés
Szép, kellemes szobáik vannak, volt TV, hűtőszekrény, széf, légkondícionálás, szellőző, gyorsforraló, hajszárító, rovarirtó - ez mind az árban van. Minden szoba erkélyes és a kilátás az óceánra néz. A szobán nincs rakodóhely, a pár ruhaakasztót leszámítva , a ruháink a bőröndben voltak. Az utolsó előtti napon pár szobában tolvajok jártak, amikor a vendégek aludtak. Ellopták a fényképezőgépeket, kamerákat, mobilokat - borzalmas élmény lehetett arra ébredni, hogy 2 tolvaj van a szobán .

Ellátás
Nem ajánlom az AI-ot. Szerény volt ételből és italból a választék. A választék minimális, amikor sztrájk volt a szállodában az ételt szervírozták - 2 féle választék volt. A szállodában nem különböztetik meg az AI vendégeket a félpanziósoktól. Mindig valaki a szobaszámot kérte, állandóan számlákat írattak alá. Amikor a nyaralás végén fizetni kellett, nem voltunk benne biztosak, elfogyasztottuk-e a felírt italokat. A szabadban nem volt étterem. Különben az étel nagyon jó, sok halat és curryt használnak. Délelőtt és délután csak pár kekszet, piskótatésztát, kávét és teát kínáltak.

Hotel szolgáltatások
A kiszolgálás nagyon rossz, amikor sztrájkoltak , ki sem szolgáltak. A Ramadán alkalmával 2 napra bezárták a bárt, ahol az alkoholt kínálták, más szállodákban ilyen nem fordult elő. A kert füves területén röplabdázhattunk, más program nem volt. A személyzet kedves, mosolygós, de kissé lassú. A Srí Lankán való utazgatáshoz Nimalát, a sofőrt ajánlom.

Tengerpart
Kicsi, de nagyon szép, volt egy korallzátony, a strandon a srácok nem voltak tolakodóak. Az óceán jó meleg, nagyok a hullámok, áramlatok is vannak és erősen tűz a nap. Minden este monszuneső esett, záporok voltak, különben gyönyörű időnk volt. A kertben, a pálmák alatt napozhat - Srí Lankán ez a szokás, vannak napernyők, nyugágyak matracokkal. Ez ingyenes. Csak a kertet körülvevő kerítés volt rossz állapotban.

Összegzés
Nekem és a férjemnek is nagyon tetszett, szép élmény volt, gyönyörű nyaralás. Azonnal visszamennék, csak egy másik szállodába. Srí Lanka egy gyönyörű ország, ahol utazgatni lehet, nemcsak a strandon kell feküdnie. A Csehországból származó, ottani idegenvezető, nagyon rossz szolgáltatást nyújtott. Senkinek sem ajánlom, aki nem tudja a nyelvet és nem tud gondoskodni magáról. Csak a megérkezés alkalmával láttuk őt és a hazautazáskor - a repülés idejét és a reptérre való elszállítást egyedül kellett megérdeklődnünk. A sztrájk alatt senki sem törődött velünk, azt az információt kaptuk, hogy nem dolgozik, szabadnapja van. A német utazási irodával nyaraló vendégekről - a csehekről is - viszont nagyszerűen gondoskodtak . Aki jó ételre, italokra, animációs programokra vágyik, annak ezt a szállodát nem ajánlom. Ha valaki jól akar aludni, étkezni, nyugalomra vágyik és utazgatni szeretne, a szállodát félpanzióval ajánlom. Jana.

Matušinský Petr, 2008.04.24., Tartózkodás időpontja: 2008.04.06 - 04.17.
Régió: Srí Lanka Srí Lanka, Colombo, Szállás: Galway Beach Resort

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (2) Nem (0)

Összesen: A szálloda az angol gyarmati stílust tükrözi, nagy számú személyzettel, akik mosolygósak - nagyon kellemes nyaralás volt.

Bevezetés
A szálloda az angol gyarmati stílust tükrözi, nagy számú személyzettel, akik mosolygósak - nagyon kellemes nyaralás volt. Teljes leírás

Ellátás
A szállodai étteremben a hazai és a nemzetközi konyha ételeit kínálták büfé formájában. A hét minden napján más-más konyha ételei voltak és minden nagyon jó volt. Kitűnő a strandon lévő See Food étterem.

Hotel szolgáltatások
Standard, problémamentes.

Összegzés
Kellemes nyaralás volt, jó ételekkel és készséges személyzettel.

Jirkal Jiří, 2005.11.20., Tartózkodás időpontja: 2005.11.08 - 11.16.
Régió: Srí Lanka Srí Lanka, Colombo, Szállás: Mount Lavinia House

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (2) Nem (0)

összes ajánlás Srí Lanka - Colombo