Srí Lanka Srí Lanka

 • Érdekes helyek

  Srí Lankán megannyi érdekes hely található. A turisták többségét főként a partszakasz vonzza, amelyet szikrázóan fehér homok borít, az azt szegélyező kókuszpálmák árnyéka pedig gyakran a tenger habjaira is vetődik. Csakúgy, mint a festői strandok, a tengervíz is hihetetlenül tiszta, a természet érintetlen és háborítatlan. A legszebb nyaralóhelyek közé Hikkaduwa, Unawatuna és Nilaveli tartozik.

  A part mentén húzódó trópusi esőerdőkkel kontrasztban állnak a sziget fölé magasodó hegyvonulatok. A sziget a gyalogos és hegyi turisztikát kedvelők, valamint az idegen kultúrát megismerni vágyó kaladorok számára is sok élményt kínál. Kirándulhatunk a környező síkságon, ellátogathatunk a teagyárba, vagy tehetünk egy sétát a hegyi tó körül.

  A srí lankai természet felfedezése alatt sok figyelemre méltó növény- és állatfajjal találkozhatunk .A természetben szarvasokat, dámvadat, sőt leopárdokat is láthatunk. Legnagyobb példányszámban az esőerdők mélyén, a vadvédelmi rezervátumokban és a nemzeti parkokban élnek. Ilyen helyeken járva ne felejtsük el betartani az előírásokat, amik a természet háborítatlanságának megőrzésére vonatkoznak. Az állatvilág legnagyobb attrakcióját, az elefántot a Pinewala elefántfarmon láthatjuk.

  Srí Lankán járva nem csak az állatvilágot csodálhatjuk meg, hiszen sok történelmi hely romjai és kőből épült erődök is találhatók itt. Látogassunk el a Yapahuwu, Dambullu, Buddhu és Aukany városaiba.
  Sri Lankán kis területe miatt, kevés idő alatt sok helyet láthatunk. Ha mindehhez saját közlekedési eszközünk is lesz, ez nagy előnyt jelent. Attól függően, hogy milyen hosszú időt szeretnénk a szigeten tölteni, a kirándulást és a konkrét útvonalat előre megtervezhetjük, hogy minél többet lássunk és minél többet átéljünk abból, amit ez az egyedülálló ország kínál számunkra.