Srí Lanka - Koggala Srí Lanka

  • Repülési menetidő

    11:40

  • Leírás

    Srí Lanka legdélibb részén található. Kitűnő éghajlati viszonyai vannak az egész év folyamán (május-augusztus folyamán kevés csapadék nyugat és délnyugat felől). Ezen a nyaralóhelyen minimális számú szálloda található. Környéken lehet kirándulni pl. Galle-be ? portugál kikötővárosba vagy Hikkadua-ba (mindkét városba autóbusz közlekedik), nemzeti parkba vagy a korall öbölbe. Utazás a reptérről kb. 5 óra ? ideális lehetőség megismeri Srí Lankát. Egész évben ajánljuk.

Legújabb értékelések Srí Lanka - Koggala

Összesen: Gyönyörű ,hibátlan nyaralás volt. Az utazási irodával sem volt gond, csak az idegenvezető nem ért semmit, semmi sem érdekelte őt, nem...

Bevezetés
Gyönyörű ,hibátlan nyaralás volt. Az utazási irodával sem volt gond, csak az idegenvezető nem ért semmit, semmi sem érdekelte őt, nem ajánlott semmit , azt sem tudta, melyik vendég tartozik hozzá. Teljes leírás

Elhelyezés
Szolíd, luxus színvonalú szálloda, de ez nem is volt fontos számunkra. Naponta takarítottak, miután hagytunk borravalót a fürdőszobában, minden tökéletes volt. Működött a légkondícionálás is.

Ellátás
Nagyon jó, sok volt a gyümölcs. A karácsonyi és a szilvezsteri vacsora kitűnőre sikerült, minden luxus színvonalú, nagyon jó volt.

Hotel szolgáltatások
Nagyon jó, mindenki készséges, senki sem várta el a borravalót, de ha kapnak valamit, még kellemesebbek lesznek.

Tengerpart
Gyönyörű‼ Ne tartson a beach boys-tól, mi a nyaralás elején összejöttünk a 23 éves Kushannal és azután békén hagytak bennünket. Ő mindenben segített az apjával együtt - búvárkodás, közlekedés, kirándulások... Amiben megegyeztünk, minden teljesült. Fotót is mellékelek róla.

Összegzés
Gyönyörű nyaralás volt, kivéve az idegenvezető szolgáltatásait. Biztos vagyok benne, hogy újra elmegyünk oda‼

Uhlík Stanislav, 2009.01.03., Tartózkodás időpontja: 2008.12.19 - 2009.01.01.
Régió: Srí Lanka Srí Lanka, Koggala, Szállás: Koggala Beach

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (9) Nem (0)

1 fénykép

Összesen: Az elején zavartak a strandon járkáló srácok, akik kliensekre vadásztak. Érdekes volt ahogy megfigyeltük, milyen munkamegosztás van...

Bevezetés
Az elején zavartak a strandon járkáló srácok, akik kliensekre vadásztak. Érdekes volt ahogy megfigyeltük, milyen munkamegosztás van közöttük. Az egyik őrködik, a másik feltérképezi, milyen nyelven beszél az illető turista, másik megnézi hol lakik és másnap megszólítják a strandon és felkínálják a szolgáltatást - idegenvezetést. Én Charliet ajánlom, aki csehül is beszél, egyedül tanult meg csehül. Nagyon elégedettek voltunk vele. Szervezett egy 2 napos kirándulást, ami személyenként 90 dollárba került, ebben a szállodai szállás is benne volt, a vacsora és a reggeli is. Az elefántok árvaházába kalauzolt el bennünket, voltunk a botanikus kertben és a Kanduban fekvő, Buddha fogát őrző szentélyben. Este nagyszerű előadást láttunk a helyi táncosokkal és gyönyörű szállásunk volt a Kanda városa felett fekvő őserdőben. Másnap elmentünk a teaültetvényekre, majd a szállodába. Másnap már fáradtak voltunk. Állandóan autóban ülni, közben az utak is borzalmasak. Erre fel kell készülni, vagy egy másik útvonalat kell választani. Ajánlom a Fahéj szigetre is a hajókirándulást, ez kétórás kirándulás a lagúna mentén, ahol 65 sziget fekszik szétszórtan, csodálatos látnivalót nyújt. Megnéztük a teknősök farmját, a farmot a látogatók adományaiból tartják fenn. A teknősöket felnevelik majd a tengerbe engedik. A tulajdonos a 2004-es tsunami alkalmával az egész családját elveszítette. Hikkaduweban lehet búvárkodni. Teljes leírás

Elhelyezés
A szállás rendben volt, tisztaság volt, csak a zuhanyban a lefolyó eldugult a homoktól, és a szobán apró gyíkok voltak. A szállodai személyzet nagyon előzékeny és ha valami gond adódott, azonnal megokldották. A földszinten, jobbra a recepciótól laktunk. Kitűnő volt, hogy a szobáról közvetlenül a strandra léptünk. Kinyitottuk az ajtót és a pálmákon túl volt az óceán. A szállodát őrzik, az alkalmazottak beszédesek, néha egy kis pénzt is kértek. Srí Lankán szinte mindenütt pénzt kéregetnek.

Ellátás
Kitűnő, a rizst sokféleképpen készítik, sokféle húst kínáltak, mindig volt hal, zöldség, gyümölcs. Az étteremben néha piszkosak voltak a terítők, különben rendben volt. Ha összehasonlítom az AI-ot az egyiptomi AI-val, Egyiptomban változatosabb és jobban elkészített ételt kínáltak. Ennek ellenére az itteni étel is finom, kifogástalan. Nagyon ízlett azoknak, akik kedvelik a fűszeres, pikáns ételeket.

Hotel szolgáltatások
Szuper , főleg a bár és a medencéből az óceánra néző kilátás - ez feledhetetlen volt, ahogy az esőben való fürdés is... A medence és az óceán vize meleg.

Tengerpart
Jó a vízbe jutás, de elég erős és nagy hullámok vannak. Gyerekeknek nem alkalmas, csak jó úszóknak ajánlom.

Összegzés
Galluban vásárolhat, a tuctuc-kal a szállodából fél órás az út és 600 rúpiába kerül. Alkudni is lehet...mindenütt. Nagy, de kimerítő élményt jelent a vonattal való utazás is. Az állomás gyalog 15 percnyire van, Galleba a jegy 20 rúpia, Matarába 30 rúpia,. Autóbusszal is utazhat Matarából Koggalába, 30 rúpiába kerül. Matarában van Srí Lanka legalacsonyabban fekvő világítótornya. A nyaralás az árhoz képest nagyon jó volt. Vegyen részt egy masszázson - 770 rúpia egy órára, de megéri. Kétnaponta jártunk oda...

Majvald Petr, 2008.05.21., Tartózkodás időpontja: 2008.03.24 - 04.08.
Régió: Srí Lanka Srí Lanka, Koggala, Szállás: Club Koggala Village

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (5) Nem (0)

Összesen: A Koggala Beach szállodában 12 gyönyörű napot töltöttünk és annak ellenére, hogy Jaroslav út figyelmeztetett bennünket, panaszra nem volt...

Bevezetés
A Koggala Beach szállodában 12 gyönyörű napot töltöttünk és annak ellenére, hogy Jaroslav út figyelmeztetett bennünket, panaszra nem volt okunk. Teljes leírás

Elhelyezés
A szállás az árnak megfelelő volt, a nem működő szellőzést kivéve, minden rendben volt. Naponta alaposan kitakarítottak, egy 2 csillagos szállodában nagy luxusra nem számíthat az ember.

Ellátás
Az étel kitűnő volt, csak megjegyezném, hogy az egyik napon, amikor egyházi ünnep volt, a szállodában nem kínáltak alkoholt - még sört sem. Erről nem tudtunk, akkor jöttünk haza egy kétnapos kirándulásról. Annyira megszomjaztam, hogy egy üveg hideg sörért még az életemet is oda adtam volna. Az a véleményem, hogy ha a helybelieknek ez ünnep, a vendégekre nem kéne vonatkoznia, főleg ha megfizették az AI szolgáltatást. Különben ezt is kibírtuk és szerencsésen hazaérkeztünk.

Hotel szolgáltatások
A szállodai szolgáltatások megfelelő színvonalúak. Csak egyetlen kifogásom volt. A szálloda vezetősége a mellettünk lévő épületben rendezte a diszkót, ami este 20 órakor kezdődött és másnap 10-kor lett vége. Másnap az egész napot végigaludtam, mert éjszaka nem lehetett aludni.

Tengerpart
A strand szuper volt?

Összegzés
A benyomásom nagyon jó. Ez volt az egyik legjobb nyaralásunk. Az utaknak, a közlekedésnek köszönhetően, ide még nem jutott el a globalizáció. Ha ajánlhatom Charlie szolgáltatásait, nagyon jók - a kirándulások is - a kollégája is kitűnő, ő volt a kétnapos kiránduláson a vezetőnk. Nagyon felkészült volt és egy nagyon megbízható sofőrről gondoskodott. A 2 napos kirándulás, a Kandiban lévő szállással, a belépőjegyekkel - elefántok, szentély, botanikuskert, folklór est, teagyár, krokodilok - személyenként 110 dollárba került. A partner utazási iroda ellen viszont nagyok a kifogásaim. A munkatársaik 2,5 órát várakoztattak bennünket míg végül a szálloda elé érkeztek. Miután a szolgáltatásaikat nem vettük igénybe - az említett kirándulást ugyanis ők 190 dollárért kínáltak - alábbhagyot a lelkesedésük. A hazautazásnál is káosz volt. Annak ellenére, hogy bejelentettük az indulás idejét, nem biztosították az útra a csomagokat és a személyautó sofőrjének olyan utasításokat adott, hogy szegény a gyorshajtás miatt büntetést fizetett. Az utazási irodának azt ajánlom, találjanak egy mási partnerirodát, ami nem rontaná az iroda különben nagyon jó hírnevét.

Névtelen, 2008.04.01., Tartózkodás időpontja: 2008.03.15 - 03.26.
Régió: Srí Lanka Srí Lanka, Koggala, Szállás: Koggala Beach

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (2) Nem (1)

Összesen: A 2 csillagos Koggala Village a várakozásnak megfelelő volt, a 12 napos nyaralás kellemes kikapcsolódást jelentett.

Bevezetés
A 2 csillagos Koggala Village a várakozásnak megfelelő volt, a 12 napos nyaralás kellemes kikapcsolódást jelentett. Teljes leírás

Elhelyezés
A szállás az árnak megfelelő. Kicsit lelakott szobánk volt, hűtőszekrénnyel, TV-vel, légkondícionálással, a ventillátor nem működött, volt zuhanysarok és WC. Gyönyörű , tengerre néző kilátásunk volt, csodálatos a tenger hangja. Naponta alaposan kitakarítottak.

Ellátás
A szállodában kitűnő az étel, viszonylag jó a választék, zöldségből, gyümölcsből és édességekből is.

Hotel szolgáltatások
A szállodai szolgáltatások viszonylag színvonalasak, ami főleg az alacsonyabb beosztású személyzetnek köszönhető. A szálloda managementjét már nem tudom ilyan jóra értékelni, mert a szálloda közvetlen közelében rendezték a diszkót és egész idő alatt nem lehetett aludni , 22.00 órától 8.00-ig. Azt is kifogásolnám, hogy az egyházi ünnepek alatt nem kínáltak a szállodában alkoholt - még sört sem. Azt gondolom, ezt a szállodai vendégekre nem kéne vonatkoztatni, hisz megfizették az AI szolgáltatást.

Tengerpart
A strand szuper, kifogástalan volt.

Összegzés
A jó benyomáson csak a partner utazási iroda, a Walkers Travel hozzáállása rontott, az idegenvezetőjük, Sue asszony párszor megváltoztatta a találka időpontját, végül pedig 2,5 órás késéssel érkezett meg. Amikor rájött, hogy a drága szolgáltatások nem érdekelnek bennünket, nem mutatott nagy érdeklődést. Minden a hazautazás alkalmával tetőzött, amikor mindent összekevert, azzal állt rajtunk bosszút, hogy nem kaptunk útra való csomagot. Az utazási irodának azt ajánlanám, keressen Srí Lankán egy másik irodát.

Čermák Ladislav, 2008.03.27., Tartózkodás időpontja: 2008.03.26 - 03.14.
Régió: Srí Lanka Srí Lanka, Koggala, Szállás: Club Koggala Village

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (7) Nem (2)

Összesen: Srí Lankán gyönyörű a természet és koldusok az emberek. Talán feket bárány leszek, de Csarli embereit nem ajánlom. Ha beszél egy kicsit...

Bevezetés
Srí Lankán gyönyörű a természet és koldusok az emberek. Talán feket bárány leszek, de Csarli embereit nem ajánlom. Ha beszél egy kicsit angolul il.. németül, inkább mások szolgáltatásait vegye igénybe. 50 % a különbség. Teljes leírás

Elhelyezés
A standardnak megfelelő, nekünk még gekkóink is voltak, akik a teraszon kellemes társaságnak számítottak...

Ellátás
Nem panaszkodhatom, néhány étel csípős volt, de nekünk ez nem számított. Ha szereti a pudingot és a habokat, a desszerteket élvezni fogja.

Hotel szolgáltatások
Kifogástalan, csak az AI karkötők műanyagszalagból vannak, ami össze van nittelve. Ha allergiás a fémekre, a karkötőt tetesse a kulcsra, vagy tegye lazábbra, hogy levehető legyen.

Tengerpart
Gyönyörű, hosszú a strand, az óceán azonban nem mindig való fürdésre, az utolsó napon ráadásul kitették a vörös zászlót, életveszélyes volt. Nem gyerekeknek való.

Összegzés
Nem tudom, kinek kellemes a kolduló lakosság, de olyan érzésem volt, hogy még azért is borravalót akartak, ha lélegzetet vettünk...ha legalább bukfencet vetettek volna? Még egy tanács: Csarilt ne? A szálloda melletti tuk-tukot se? Ha a szállodától balra fordul, Gallé irányába, 500 m-re másokkal is találkozhat, akik 50 %-kal olcsóbbak. Nekünk Siri tetszett, autós kirándulást is szervez, de a tuk-tuk is alkalmas rövidebb utakra, még kisebb kirándulásra is. Jó a légkondícionálója. Féláron eljuthat bárhová . Pl. A folyón a kirándulás Sirivel 2 személy részére 50 dollárunkba került. Csarli személyenként 50 eurót kért. ..elég ha kicsit beszél angolul ill. németül , ne hagyja magát becsapni. Csarli alig beszél csehül, feleslegesen messze viszi a turistákat, míg a helyi közlekedéssel érdekesebb az út és rövidebb is. A közlekedés teljesen más. Példának okáért: A reülőtérről Koggalába, a szállodába vezető út 5 órás volt, ami 170 km-es. Csarli sok mindent nem tud..amikor a teagyárba vitt, azt sem tudta, hogy a teát fermentálják...ez kicsit sok volt...különben kipihentük magunkat, de legközelebb máshová megyünk. Egyszer érdemes megnézni, de legyen óvatos. A jelszó: alkudni, alkudni,alkudni...

Skutil Jaroslav, 2008.01.30., Tartózkodás időpontja: 2008.01.18 - 01.28.
Régió: Srí Lanka Srí Lanka, Koggala, Szállás: Club Koggala Village

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (6) Nem (0)

összes ajánlás Srí Lanka - Koggala