Bulgária - Achtopol Bulgária

 • Repülési menetidő

  01:35

 • Leírás

  Festői kisváros, amely kitűnő hely egy kellemes kirándulás eltöltéséhez. Itt mintha megállt volna az idő, persze itt is finom hazai ételeket kóstolhatunk meg a helyi éttermekben,valamint a szabad ég alatt elkészített halspecialitásokat.A turizmus itt még nem öltött akkora méreteket, mint máshol,ezért nyugodtan nézegethetjük a görög építészet műremekeit és a vad táj vöröses szikláit. A sokszor 25 m magas szorosok között legelők terülnek el, amelyeken birkanyájak legelnek. A Strandža Nemzeti Parkban csodás bükkerdőket láthatunk, amelyen keresztül folyik a Veleka folyó.

Legújabb értékelések Bulgária - Achtopol

Összesen: 7,5 Az árnak megfelelő nyaralás volt. A repülésnél való késést leszámítva, a szervezés is jó volt.

 • 8,4 Szállás
 • 6,4 Ellátás
 • 7 Környék
 • 10 Alapár

Bevezetés
Az árnak megfelelő nyaralás volt. A repülésnél való késést leszámítva, a szervezés is jó volt. Teljes leírás

Elhelyezés
Az árnak megfelelő, tiszta, kivéve a fürdőszobát, ahol mindig megállt a víz - rosszul lejtett a padló.

Ellátás
Csak reggelink volt, egész héten egyforma volt a kínálat, lehetett volna változatosabb is.

Hotel szolgáltatások
A szolgáltatásokon látszott, hogy már szezonvég van. Az idegenvezető kedves, készséges, kitűnő volt.

Tengerpart
Ha figyelmen kívül hagyom a sok cigarettacsikket, jó volt.

Összegzés
A szálloda és a szolgáltatások rendben voltak, szuper volt az időjárás és a fürdés, kicsit meglepett, hogy az étterem személyzete közül néhányan nem voltak készségesek. Különben a nyaralás a várakozásnak megfelelő volt.

Hastíková Olga, 2008.09.17., Tartózkodás időpontja: 2008.09.07 - 09.14.
Régió: Bulgária Bulgária, Achtopol, : Eskada Beach

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (2) Nem (0)

Összesen: 9,6 A szállás rendben volt, csak Bulgáriában rendetlenség van, ez kicsit meglepett. Különben egy tökéletes nyaralás volt.

 • 9,4 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 9,3 Környék
 • 10 Alapár

Bevezetés
A szállás rendben volt, csak Bulgáriában rendetlenség van, ez kicsit meglepett. Különben egy tökéletes nyaralás volt. Teljes leírás

Elhelyezés
Jó szállásunk volt, csak a zuhanyból gyengén foylott a víz, el volt dogulva a zuhanyrózsa.

Ellátás
Nagyon jó, változatos.

Hotel szolgáltatások
Elégedett voltam, csak a kerékpárkölcsönzés volt bonyolult. Úgy látszik vásárolnak egy kerékpárt és utána kidobják.

Tengerpart
Reggel és este takarították, de a bolgárok valamennyien dohányoznak és a strand össze sem takarítható. Különben a szolgáltatások nagyszerűek voltak, ha megszokja a rendetlenséget, jó.

Összegzés
A nyaralás nagyon tetszett. Achtopol egy nyugodt nyaralásra alkalmas hely, a környező természet is szép.

Ševčíková Dagmar, 2008.08.07., Tartózkodás időpontja: 2008.08.06 - 07.30.
Régió: Bulgária Bulgária, Achtopol, : Eskada Beach

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (3) Nem (0)

Összesen: A nyaralás színvonala a várakozásnak és az árnak megfelelő volt. Egy személy részére és kisgyerekkel előnytelen az ár, mert ott is teljes...

Bevezetés
A nyaralás színvonala a várakozásnak és az árnak megfelelő volt. Egy személy részére és kisgyerekkel előnytelen az ár, mert ott is teljes összeget számítanak. Különben ez inkább egy nyugodt nyaralóhely - aminek örültem. A vendégek többsége bolgár. Teljes leírás

Elhelyezés
A szálloda kategóriájához képest, nagyon jó szállásunk volt. Nagyszerű kilátás nyílt a tengerre, keleti fekvésű szobánk volt. Az ellenkező oldal a medencére, nyugati irányba nézett. A TV-ben kb. 10 program volt, légkondícionált szobánk volt.

Ellátás
Csak reggelink volt. A kínálat ismétlődött, de viszonylag jó volt a választék, min. 2-3 féle sajt, 2-3 féle felvágott, 1-2 féle főtt hentesáru, tojás, müzli, joghurt, 2-3 féle gyümölcs, ugyanannyi zöldség, 2-3 féle péksütemény, kávé, tea, tej, dzsúsz. Az ételt pótolták. A szállodán kívüli étkezés standard színvonalú, az árak előnyösek, alacsonyak. Az étterem kategóriája szerint, egy jó vacsora egy felnőtt részére 10-20 levába kerül, ami kb. 120-240 koronát jelent - ez a teljes menü, beleértve az italt is. Már 5 leváért is jóllakhat - 60 korona. Kínáltak grillcsirkét az ebédlőben és a sátrakban is, 7-8 levába került , ami 84-96 korona. Az ebédlőben vagy a büfében az étel 2,5-3 levába kerül. A sör 1,5-1,7 leva. ami 20 korona, de literes üvegekben olcsóbban is kapható. A minőséget nem ismerem.

Hotel szolgáltatások
Jó, 10-11 körül takarítottak, ami valakit zavarhat, de megszabhatja, mikor a legmegfelelőbb önnek. 3 nap után cseréltek törölközőt. Váltanak be pénzt, itt sokkal előnyösebb az árfolyam mint a repülőtéren, 11 % a különbség‼ Július végén az aktuális árfolyam 100 euróért 170 leva volt, míg a szállodában 100 euróért kaptunk 190 levát. A 20 leva különbség 240 koronát jelent 100 eurónként. Inkább a szállodában váltson. Hasonló árfolyam volt a bankban és Achtopol többi szállodájában is.

Tengerpart
Napernyőkkel klasszikusan zsúfolt. A napernyő és a nyugágy 5-5 levába került. Egész nap úszómesterek őrzik a strandot. Ha kinn volt a vörös zászló, mindenkit kizavartak a tengerből, még akkor is, ha valaki a parttól 25 m-re volt, ahol csak derékig érő volt a víz. Előtte való nap viszont mégegyszer ekkora hullámok voltak és a sárga zászlót tettték ki. Laikus számára a rendszer érthetetlen. Vannak őrizetlen strandok is. A strandon tisztaság van, de minden napernyő foglalt, külöben helyet mindig találtunk. A strandon fedett bárok is voltak, ebédidő alatt 50 %-uk foglalt volt.

Összegzés
Közepesen igényes vendégek számára egy jó nyaralóhely lehet. A strandokon kívül, a tengerparton is tartózkodhat. Aki kedveli a nyugalmat, talál ott helyet magának. A sziklák kb. 30 percnyire voltak a szállodától.

Michal Polák, 2008.08.04., Tartózkodás időpontja: 2008.08.03 - 07.27.
Régió: Bulgária Bulgária, Achtopol, : Eskada Beach

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (1) Nem (0)

Összesen: 9,2 Achtopol egy nagyon nyugodt hely, azoknak ajánlom, akik nem kedvelik a mozgalmas éjszakai életet.

 • 9,1 Szállás
 • 9,2 Ellátás
 • 9 Környék
 • 10 Alapár

Bevezetés
Achtopol egy nagyon nyugodt hely, azoknak ajánlom, akik nem kedvelik a mozgalmas éjszakai életet. Teljes leírás

Elhelyezés
A szállással elégedettek voltunk, a szobák és a fürdőszoba ugyan kicsi, de megfelelő. Minden szobában ingyenes a légkondícionálás, hűtőszekrény. Volt egy nagy ruhaszárító és tükör.

Ellátás
Csak svédasztalos reggelink volt - tojás, gyümölcs, virsli, sajtok, de a kínálat ismétlődött, ez viszont nem zavart. Jó volt az étel.

Hotel szolgáltatások
A takarítónőnek hagytunk 1 levát és minden nap cserélt törölközőt és hozott toalettpapírt.

Tengerpart
A strand kb. 9 percnyire van a szállodától, hosszú, tiszta a víz és nagyon finomszemcsés a homok.

Összegzés
A nyaralással végül is elégedett voltam, azoknak való, akik nem vágynak mozgalmas éjszakai életre.

Hasíková Monika, 2008.08.04., Tartózkodás időpontja: 2008.08.03 - 07.27.
Régió: Bulgária Bulgária, Achtopol, : Eskada Beach

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (5) Nem (0)

Összesen: Szeptember elején nyaraltunk.

Bevezetés
Szeptember elején nyaraltunk. Teljes leírás

Elhelyezés
A 3 csillagos Eskada Beach a strandtól 300 m-re fekszik, pár percre volt 2 forgalmas utca és a kikötő. A szoba 2 személynek megfelelő volt, volt benne egy duplaágy, széthúzható fotel, nagy tükör, egy szekrény, 2 asztalka, egy kis hűtőszekrény és TV. A WC a fürdőszobával közös helyiségben volt. Az erkélyen műanyagbútor van és ruhaszárító.
Kifogásolnám az elektromos csatlakozók számát. Ha be volt kapcsolva a TV és a hűtőszekrény, csak egy volt a szobán, a másik a fürdőszobában volt.

Ellátás
Csak reggelit rendeltünk, amit a szálloda melletti étteremben kínáltak, svédasztal formájában. A kínálat alig változott: fehér kenyér, sonka, szalámi, virsli, rántotta, balkáni sajt, krémsajt, vaj, lekvárok, fehér jonghurt, néha volt müzli is, paradicsom, paprika, olajbogyó és gyümölcs. A kínálat gazdagnak tűnik, de egy idő után egyhangúvá válik. Volt kávé ás tea, a barátnőm dzsúszt fogyasztott, de az csak színezett, szirupos víz volt. A reggeli 8 és 10 között zajlott. Felesleges volt 8-kor menni, mivel várni kellett míg kihordják az ételt. Kifogásolnám a kiszolgálást. Ilyen unott kifejezésű arcokat már rég nem láttam. Az volt az érzésem, hogy a munkájuk egyáltalán nem érdekli őket, és a terhükre vagyunk. Ebédelni és vacsorázni tetszés szerinti éttermekbe jártunk. Ajánlom a Kavarma éttermet, a Sac tálat ajánlom, a Bajganetit, salátákat, stb. Ne feledjem a finom palacsintát és a Kaskabal sajtot- nem tudom tehén- ill. bivalytejből készül-e. Minden szuper volt, teljeesn más ízek, mint a hazaiak. Az utcán kitűnő süteményt és fagylaltot árulnak, kilóra mérik. Zavart, hogy az ételt nem egyszerre szolgálják fel, a társaság egyik tagja már eszik, míg a másiknak csak köretet hoznak, majd várni kell...
A helyi sörből jó volt a Zagorka és a Kamenitza.

Hotel szolgáltatások
A megérkezés után megkaptuk a recepción a szobakulcsot, a TV-hez és a légkondícionálóhoz a távirányítót - ingyenes volt. További szolgáltatást jelent a medence és a csúszda a gyerekeknek és a nyugágyak. Az edzőterem jól felszerelt, volt asztalitensiz, kölcsönöztek hegyi kerékpárt és szkútert. A recepción lehet pénzt váltani és a vezeték néküli internet ingyenes - igaz elég lassú. Ha nem bírja internet nélkül, inkább vigyen magával notebookot. A közelben van a szállodai bár és a kert.

Tengerpart
A szállodának saját kis strandja van, a Cerna perla hajóroncs közvetlen közelében, ahol esténként diszkót rendeznek. A recepción naponta kap egy kártyát, ami ingyenes belépést és napernyő használatot biztosít. A strand előnye, hogy a szállodához közel van, de a part köves és sok hínár, szemét van a parton. Ráadásul néha nagyon hangos a zene, ami a közeli hajóról hallatszik oda - nem biztos , hogy ez mindenkinek megfelel. Sokkal jobb, ha messzebbre megy , az ingyenes részre, ahol felállíthatja a saját napernyőjét, leterítheti a plédjét, vagy még ennél is messzebb, ahol fizetett napernyők vannak - 4 leva- de ott gyönyörű a strand és jó a tengwrbe jutás is. A part ott homokos. Ha lemerül, sok kagylót, rákot is láthat.

Összegzés
Nagyon érezhető volt, hogy szemtemberben nyaraltunk. Az árusok lassan összecsomagoltak és bezárták az üzleteket. Ez a barátnőmet elkeserítette. Nekem nem sokat számított, nemcsak üzletekből áll a világ. Megemlítenék még pár dolgot, amit megjegyeztem. Ha nemcsak a strandon szeretne feküdni, ajánlom nézzen el a nyaralók irányába, ,ahová a bolgárok járnak. Rám elég nyomasztóan hatott. A nyaralók lepusztultak, rozsdásak a hinták, mintha újra a kommunizmusban lettem volna...A városközponttól délre van a szegénynegyed. A kunyhók építkezési hulladékból épültek, papírból, fából, mindenütt kóborkutyák, szabadon jártak a malacok. Ez azonban egy olyan séta volt, ahol sötétedés után az ember nem érzi magát nagy biztonságban. Ez is egy jellegzetes vonás. A turistaközpontok kiépülve, de ha az ember messzebbre megy, csak piszkot, rendetlenséget lát. Hihetetlen, de a temetőben lovak legeltek...
A csehek számára a közlekedés is érthetetlen. Jegyet a buszmegállóban ill. a sofőrtől lehet vásárolni. Pl. Primorskora az utunk így zajlott:
Előtte való nap a megállóban gond nélkül vásároltunk jegyet , de visszafelé már nem lehet jegyet vásárolni, mert az Achtopolba vezető járatnál nincs menetrend. Szerencsére az információn egy hölgytől megtudtuk, mikor megy az autóbusz. Jegyet nem kellett venni, csak akkor fizettünk, mielőtt leszálltunk. Nekem ez Ukrajnát juttatta eszembe.
Vásároltunk egy kirándulást az utazási irodától - a Veleka folyóhoz. Ez Bulgária legromantikusabb folyója, ahol teknősök élnek. Meg kell mondanom, legközelebb inkább taxival mennék oda. Achtopoltól kb. 7 km-re van.
A helybeliek nem beszélnek idegen nyelven. Az angollal semmire sem megy, de oroszul boldogulni fog.
Még említést tennék a helyi Net-Caféról. Ez egy sötét kis pinceszerű helyiség a föld alatt, ahol gyerkek játszanak.
Végül még pár szót: A szálloda a várakozásnak megfelelő volt, ajánlom. A nyaralóhely kiválasztása kicsit körülményesebb. Ha mozgalmas helyre vágyik, ide ne menjen. Ha azonban nyugalomra vágyik és szeretné megismerni a helybeliek életmódját, jó választás lehet.

Dintar Radek, 2007.09.13., Tartózkodás időpontja: 2007.09.01 - 09.12.
Régió: Bulgária Bulgária, Achtopol, : Eskada Beach

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (5) Nem (0)

10 fénykép

összes ajánlás Bulgária - Achtopol