Bulgária Bulgária

Hivatalos megnevezés: Bolgár Köztársaság
Főváros: Sófia (Sofie)
Állami irányítás: plurális köztársaság egykamarás parlamenttel
Vallás: ateista és hitetlen 60 %, pravoszláv 30 %, muszlim 7 %, egyéb 3 %
Hivatalos nyelv: hivatali nyelv a bolgár, fontos feliratok latinul olvashatók, beszélnek oroszul, angolul és németül.
Időeltérés: egész évben érvényes kelet-európai idő, 1 órával több, mint nálunk.

Bulgária - már 46 665 Ft-tól

BULGÁRIÁRÓLBulgáriának 7,5 millió lakosa van. A lakosság nagy része a fővárosban, Szófiában lakik. Hivatalos nyelv a bolgár nyelv, amely azonban a környező nyelvek hatása miatt jócskán eltávolodott a szláv típusú nyelvtől. A világnyelvekkel nehezebben, viszont oroszul annál könnyebben megérteti itt magát az ember. A vallási megoszlásban a pravoszlávok dominálnak. A bolgárok nagyon temperamentumosak és vendégszeretőek, mindenféle esemény alkalmából virágokkal ajándékozzák meg a másikat, és még az ismeretlen emberek körében is elterjedt a tegeződés. A bolgár kommunikációban speciális a bólintás, mint az egyet nem értés jele, és a fejcsóválás, mint az egyetértés kifejezése. Sokszor próbálnak alkalmazkodni a bolgárok a külföldiek szokásaihoz, és sokszor használják ezeket a gesztusokat fordított értelemben, mint ahogy az Bulgáriában megszokott - könnyen létrejöhet a félreértés. Bulgáriába való utazásunkor nem kell félni semmilyen különösebb rizikótól. Azokon a helyeken, ahol koncentráltábban fordulnak elő emberek, fokozottan kell vigyázni a zsebtolvajokra, azonban ez nem csak Bulgáriára érvényes. Turistáknak szintén nem ajánlott, hogy egyedül menjenek távolabbi helyekre.

Bulgária nem tagadhatja le a különböző kultúrák hatását az egész országára - köszönhetően az elhelyezkedésének a Balkán-félsziget keleti részén, egy jelentős kikötői központtá vált. A bolgár műemlékek között találhatóak görög templomok, római fürdők, bizánci erődítmények és kupolás temetkezési helyek. Bulgária középső része 700 barlangot rejt magában, amelyekből a legmélyebb eléri a 415 métert is. A tengerpart 378 km hosszú és sokszínű természeti alakzat alkotja. Homokos tengerpartokból, erdős vonulatokból és hegyekből, folyóvölgyekből és sziklás öblökből áll. A Fekete-tenger, amely Bulgária partjait mossa, Bulgária legnagyobb természeti kincse. Büszke lehet tisztaságára és átlathatóságára egész 20 méter mélységig. A plázsok a tengerszint alá nagyon lassan csökkennek, amit legjobban a családosok kis gyerekekkel értékelhetnek. Télen a Fekete-tengeren elég sokszor vihar van, de nyáron nagyon nyugodt. Vize nagyon kevés sót tartalmaz, mivel a Duna és a Dnyeper folyók bele torkollanak.

A leggyakrabban látogatott nyári pihenőközpontok közé tartozik a Napospart, Aranyhomok, Neszebar, Primorsko és más célállomások.

Főleg az utolsó években nőtt a turisták száma, akik Bulgáriát nemcsak a nyári nyaralás helyszínéül, hanem mint sícélállomást is választják. Nagyon kedvelt modern síközpont a Bansko és a Pirin hegyvonulat, további keresett központ Borovec a Rila hegységben és Pamporovo a Rodopikben.


Bulgária - már 46 665 Ft-tól

Legújabb értékelések Bulgária

Összesen: 4,4 Nyaralásunk tökéletes volt a társaságnak és a megfelelő pálinka mennyiségnek köszönhetően :)

 • 3 Szállás
 • 4 Ellátás
 • 8 Környék
 • 4 Alapár

Összegzés:
Nyaralásunk tökéletes volt a társaságnak és a megfelelő pálinka mennyiségnek köszönhetően :) Teljes leírás

Elhelyezés
Elviselhető volt, viszont koszos...

Ellátás
A romlott csirke szárny után már nem voltunk olyan lelkesek, hogy mindent megkóstoljunk.

Hotel szolgáltatások
A recepció egy nagy 0. Senki sem várt minket érkezésünkkor...mert a sarokban alvó bácsi nem nagyon örült nekünk.

Tengerpart
A szálloda közelében található. A sikátor kicsit koszos volt, de az a legrövidebb útvonal. Tengerpart : homokos, tele kagylókkal :) egyébként tiszta.

Rita S., 2021.09.16., Tartózkodás időpontja: 2021.09.02 - 09.09.
Régió: Bulgária Bulgária, Napospart (Sunny Beach), Szállás: Grand Oasis

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 6,6 A szálloda közel volt a tengerparthoz, és megfelelő volt az ellátás, de a "tengerre néző szoba" a tengerre nézett ugyan,...

 • 6,5 Szállás
 • 6 Ellátás
 • 7 Környék
 • 7 Alapár

Összegzés:
A szálloda közel volt a tengerparthoz, és megfelelő volt az ellátás, de a "tengerre néző szoba" a tengerre nézett ugyan, viszont csak nagyon minimálisan lehetett látni a tengert. Teljes leírás

Elhelyezés
A szoba felszereltsége kissé hiányos (hajszárító, tusfürdő, széf hiányzott). A váróban a plafon beázott, hiányos volt, a szobában a zuhanytálcán lekopott a zománc, és hasonlók.

Ellátás
Az ellátás kiváló volt. Finom és változatos ételek.

Hotel szolgáltatások
Egyedül a masszázst, a bárt és a csomagmegőrzőt vettem igénybe. Azokkal meg voltam elégedve. A pénzváltó zárva volt végig a szállodában. A medence vize lehetett volna melegebb. Hiányoztak az esti (de nem késő esti!) (zenés-táncos) rendezvények.

Tengerpart
A tenger lehetett volna melegebb, de azt nem tudják befolyásolni. Azon kívül jó felszereltségű volt a tengerpart. Viszont zuhany és wc csak egy helyen volt, az is hideg vizű. A koktél dupla annyiba került, mint a szállodában! A masszázs viszont a tengerparton is kiváló volt.

Katyina Krisztina, 2021.09.07., Tartózkodás időpontja: 2021.08.26 - 09.02.
Régió: Bulgária Bulgária, Napospart (Sunny Beach), Szállás: Avliga Beach

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 9,8 Tökéletes nyaralást töltöttünk a hotelben. Minden a leírtak szerint volt. Nem bántuk meg a választást.

 • 9,5 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Tökéletes nyaralást töltöttünk a hotelben. Minden a leírtak szerint volt. Nem bántuk meg a választást. Teljes leírás

Elhelyezés
Tisztaság, kedvesség a szálloda egész területén.

Ellátás
Az ellátás minden igényt kielégítő volt.

Hotel szolgáltatások
Nagyon készséges volt mindenki, szuper a medencepark, a bárok. A sporteszközök kicsit elhasználódtak, de ezen kívül semmi negatívumot nem tudok írni. Nagyon sok gyerekbarát szolgáltatás volt.

Tengerpart
Tengerparti szálloda saját stranddal, bárral... tökéletes.

Varga Ilona, 2021.09.07., Tartózkodás időpontja: 2021.08.19 - 08.26.
Régió: Bulgária Bulgária, Napospart (Sunny Beach), Szállás: Evrika Beach

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 9,2 Kiváló szervezés.

 • 8,5 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 9 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Kiváló szervezés. Teljes leírás

Sándorné Nagy Zsuzsanna, 2021.08.23., Tartózkodás időpontja: 2021.08.05 - 08.12.
Régió: Bulgária Bulgária, Napospart (Sunny Beach), Szállás: Sunny Day

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 4,8 A bolgár tengerpart kiváló volt, ár/értek arány is megfelelő, de valószínű nem megyünk többet Bulgáriába. Kicsit csalódás volt az emberek...

 • 3,5 Szállás
 • 5 Ellátás
 • 8 Környék
 • 4 Alapár

Összegzés:
A bolgár tengerpart kiváló volt, ár/értek arány is megfelelő, de valószínű nem megyünk többet Bulgáriába. Kicsit csalódás volt az emberek mentalitása miatt. Sunny Beach koszos (pl a sétányon csak 2 szemetest láttam, aminek zsúfolásig tele volt a környéke is), az emberek nem barátságosak, a szálloda alkalmazottai nem vendégszeretők. Az all inclusive ellátás hátránya hogy sokan nem tudták mi az elég az italból. A vírus helyzetre tekintettel senki nem ügyelt a védelmi intézkedésre.(szálloda és az étterem megfelelő takarítása, fertőtlenítése) Teljes leírás

Elhelyezés
A szobánk megfelelő volt és tiszta, időnként takarítottak is, viszont a szálloda folyosói, és a lift koszos volt. Egyes ajtók behorpadva, festék róluk lekopva, ráférne egy nagyobb felújítás. Ez nem 4* szálloda, max 2*.

Ellátás
Az ellátás kiváló volt. All inclusive ellátásban részesültünk. Az ételek bőségesek voltak. Az ital kínálat viszont gyér. Az étterem nagyon koszos volt, ez volt a legnagyobb hiba. Ha leesett az étel a földre senki nem vette fel, el lehetett rajta csúszni. Nem takarítottak, csak az asztalról szedte le a személyzet a tányérokat. Nem készítettek ki megfelelő mennyiségű poharat, csészét, evőeszközt, kávéhoz cukrot stb. Átlag alatti emiatt az éttermi színvonal.

Hotel szolgáltatások
A szállodának két medencéje volt. Az egyiket senki nem használta mert koszos volt. A nagyobb medence jó volt és tiszta. Sok fiatal volt a medencénél, akik hanyagok voltak, és szét hagyták az ételt amire a madarak lecsaptak vagy a medencébe került. Az úszómester meg csak nézte, de fel nem vette. A drinkbár mindig tele volt, és ezáltal a fiatalok is szesszel. A szálloda nem törődött a családok nyugalmával, senki nem szólt a randalírozó fiatalokat. Volt egy bolgár iskolai csoport tanárokkal, de azok se tettek semmit, így a fiatalok nappal is és éjjel is csapkodták az ajtókat, hangoskodtak és rohangáltak a folyosókon. A szálloda egyáltalán nem ügyelt a rendre. Emiatt nem volt nyugodt pihenésünk.

Tengerpart
A szállodához közel van a part. A víz nagyon tiszta volt. A napernyőért és a nyugágyért fizetni kellett, de már kora reggeli órákban elfoglalták, így nem jutott.

Leila B. D. T., 2021.08.21., Tartózkodás időpontja: 2021.07.18 - 07.25.
Régió: Bulgária Bulgária, Napospart (Sunny Beach), Szállás: Chaika Beach Resort

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

összes ajánlás Bulgária