Bulgária Bulgária

Hivatalos megnevezés: Bolgár Köztársaság
Főváros: Sófia (Sofie)
Állami irányítás: plurális köztársaság egykamarás parlamenttel
Vallás: ateista és hitetlen 60 %, pravoszláv 30 %, muszlim 7 %, egyéb 3 %
Hivatalos nyelv: hivatali nyelv a bolgár, fontos feliratok latinul olvashatók, beszélnek oroszul, angolul és németül.
Időeltérés: egész évben érvényes kelet-európai idő, 1 órával több, mint nálunk.

Bulgária - már 13 485 Ft-tól

BULGÁRIÁRÓLBulgáriának 7,5 millió lakosa van. A lakosság nagy része a fővárosban, Szófiában lakik. Hivatalos nyelv a bolgár nyelv, amely azonban a környező nyelvek hatása miatt jócskán eltávolodott a szláv típusú nyelvtől. A világnyelvekkel nehezebben, viszont oroszul annál könnyebben megérteti itt magát az ember. A vallási megoszlásban a pravoszlávok dominálnak. A bolgárok nagyon temperamentumosak és vendégszeretőek, mindenféle esemény alkalmából virágokkal ajándékozzák meg a másikat, és még az ismeretlen emberek körében is elterjedt a tegeződés. A bolgár kommunikációban speciális a bólintás, mint az egyet nem értés jele, és a fejcsóválás, mint az egyetértés kifejezése. Sokszor próbálnak alkalmazkodni a bolgárok a külföldiek szokásaihoz, és sokszor használják ezeket a gesztusokat fordított értelemben, mint ahogy az Bulgáriában megszokott - könnyen létrejöhet a félreértés. Bulgáriába való utazásunkor nem kell félni semmilyen különösebb rizikótól. Azokon a helyeken, ahol koncentráltábban fordulnak elő emberek, fokozottan kell vigyázni a zsebtolvajokra, azonban ez nem csak Bulgáriára érvényes. Turistáknak szintén nem ajánlott, hogy egyedül menjenek távolabbi helyekre.

Bulgária nem tagadhatja le a különböző kultúrák hatását az egész országára - köszönhetően az elhelyezkedésének a Balkán-félsziget keleti részén, egy jelentős kikötői központtá vált. A bolgár műemlékek között találhatóak görög templomok, római fürdők, bizánci erődítmények és kupolás temetkezési helyek. Bulgária középső része 700 barlangot rejt magában, amelyekből a legmélyebb eléri a 415 métert is. A tengerpart 378 km hosszú és sokszínű természeti alakzat alkotja. Homokos tengerpartokból, erdős vonulatokból és hegyekből, folyóvölgyekből és sziklás öblökből áll. A Fekete-tenger, amely Bulgária partjait mossa, Bulgária legnagyobb természeti kincse. Büszke lehet tisztaságára és átlathatóságára egész 20 méter mélységig. A plázsok a tengerszint alá nagyon lassan csökkennek, amit legjobban a családosok kis gyerekekkel értékelhetnek. Télen a Fekete-tengeren elég sokszor vihar van, de nyáron nagyon nyugodt. Vize nagyon kevés sót tartalmaz, mivel a Duna és a Dnyeper folyók bele torkollanak.

A leggyakrabban látogatott nyári pihenőközpontok közé tartozik a Napospart, Aranyhomok, Neszebar, Primorsko és más célállomások.

Főleg az utolsó években nőtt a turisták száma, akik Bulgáriát nemcsak a nyári nyaralás helyszínéül, hanem mint sícélállomást is választják. Nagyon kedvelt modern síközpont a Bansko és a Pirin hegyvonulat, további keresett központ Borovec a Rila hegységben és Pamporovo a Rodopikben.


Bulgária - már 13 485 Ft-tól

Legújabb értékelések Bulgária

Összesen: 9 Nagyon jól éreztük magunkat, bulizni vágyó fiataloknak tökéletes

 • 9 Szállás
 • 9 Ellátás típusa
 • 8 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Nagyon jól éreztük magunkat, bulizni vágyó fiataloknak tökéletes Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Nagyon jó helyen van a szálloda, a központhoz közel ( hozzátenném hogy a központnál a tenger hínáros koszos, de itt nem)

Fiataloknak ajánlanám akik nem azt lesik egész nap hogy mibe tudnak belekötni a hotelben...tény hogy ráférne egy kis renoválás, de ez minket egyáltalán nem érdekelt, nem azért utaztunk ide hogy lessük az apró foltokat a falon vagy a csempézés hibáit egész héten...Bulizós fiataloknak szerintem kiváló

Ellátás
Sokféle kaja, finomak.

Sok bolgár kommersz égetett szesz mindenféle koktél formájaban, de ez minden szállodára igaz. Sör finom. Van hasábkrumpli :)

Hotel szolgáltatások
Reggeli ebéd vacsora reggel10tol ejfelig az egyik bárban ingyen pia nekunk nagyon bejött

Tengerpart
Ezen a szakaszon a legtisztább, a főutca fele gusztustalan...sok extrem lehetőség is van pl jetski parasailing stb... a főutca fele végig bazársor és bulihely...nagyon szuper....

Gerencsér Andrea, 2019.08.23., Tartózkodás dátuma: 2019.08.12 - 08.19.
Régió: Bulgária Bulgária, Napospart (Sunny Beach), Szálloda: Victoria Palace

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (1) Nem (0)

Összesen: 8,8 Az időjárást kivéve minden rendben volt. Este 16 fokig lehűlt a hőmérséklet, amit főszezonban nem gondoltunk volna. Nappal pedig álladóan...

 • 8,5 Szállás
 • 9 Ellátás típusa
 • 10 Környék
 • 8 Alapár

Összegzés
Az időjárást kivéve minden rendben volt. Este 16 fokig lehűlt a hőmérséklet, amit főszezonban nem gondoltunk volna. Nappal pedig álladóan fújt a szél, napozni sem lehetett. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szobánk nagyon modern volt és tökéletes kilátás nyílt a medencékre. Mindennap kitakarítottak.

Ellátás
All inclusive ellátás minden előnyét élveztük, isteni koktélok, finom ételek.

Hotel szolgáltatások
Este animációs programok nem voltak, amit hiányoltunk, csak kisgyerekek ugráltak a színpadon, őket szüleik videózták. A szállodában lévő medence vize hideg volt.

Tengerpart
A tenger könnyen megközelíthető, közel volt, de teli medúzákkal. Első 2 nap hatalmas hullámok voltak, nem lehetett fürdeni, majd az ezt követő napokban a szél miatt sem volt kellemes belemenni a vízbe.

Névtelen, 2019.08.22., Tartózkodás dátuma: 2019.08.12 - 08.19.
Régió: Bulgária Bulgária, Napospart (Sunny Beach), Szálloda: Evrika Beach

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 5,6 2 kisgyerekkel mentünk, a szállás gyerekbarát. A szálloda a főutca mellett helyezkedik el így nagyon zajos. Gyerekkel nem ajánlom, inkább...

 • 7,5 Szállás
 • 6 Ellátás típusa
 • 3 Környék
 • 4 Alapár

Összegzés
2 kisgyerekkel mentünk, a szállás gyerekbarát. A szálloda a főutca mellett helyezkedik el így nagyon zajos. Gyerekkel nem ajánlom, inkább bulizásra alkalmas a hely. Teljes értékelés megtekintése

Tengerpart
Zsúfolt, koszos

Névtelen, 2019.08.22., Tartózkodás dátuma: 2019.08.12 - 08.19.
Régió: Bulgária Bulgária, Napospart (Sunny Beach), Szálloda: Alba

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 9,6 Nagyon tetszett a kirandulas mindnyajunknak.

 • 10 Szállás
 • 8 Ellátás típusa
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Nagyon tetszett a kirandulas mindnyajunknak. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Jo volt, hogy kozel volt a tenger. Tetszett a szallasba, hogy nagy szobak voltak es tisztasag. sok helyen voltunk mar kirandulni, de ilyen szep, rendezett, tiszta szallasunk meg nem volt soha.

Ellátás
Mi felpanzios ellatast kertunk, hogy ne kelljen ebedre a partrol visszamennunk. Nagy volt mindig a valasztek reggel is es este is. szep, tiszta volt az étkezo is mindig.

Hotel szolgáltatások
Annak is orultunk, hogy volt medence a szallodaba. volt olyan nap amikor a tengerbe nem tudtunk furodni es akkor a szallason maradtunk. bar, azt kicsit nehezmenyeztuk, hogy csak 18:00 oraig lehetett furdeni.

Tengerpart
a part homokos, a viz nagyon meleg volt. Tisztasag volt ott is. Nagyon tetszett az, hogy rengeteg uzlet volt, ahol mindig lehetett venni uditoket hideget, nem kellett a szobarol azokat vinnunk.

Mária P., 2019.08.20., Tartózkodás dátuma: 2019.08.09 - 08.16.
Régió: Bulgária Bulgária, Napospart (Sunny Beach), Szálloda: Perla

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 6,6 Ár-érték arányban elfogadható, de nem egy Hilton. Jó elhelyezkedés, közel van a tenger. Egyszerű, kicsi szobák, az étkezés elfogadható,...

 • 6 Szállás
 • 6 Ellátás típusa
 • 9 Környék
 • 6 Alapár

Összegzés
Ár-érték arányban elfogadható, de nem egy Hilton.

Jó elhelyezkedés, közel van a tenger. Egyszerű, kicsi szobák, az étkezés elfogadható, jónak mem mondanám. A medencék, csúszdák rendben vannak, jók. A személyzettel igazából nem volt gond, de közönyösek.

A környék tele van szórakozóheyekkel, bazársorral, rengeteg ember, zsivaly. Nekünk bejött.

Aki csendre vágyik ne ide menjen! Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szálloda elhelyezkedése nagyon jó. A szobák (apartman) nagyon kicsik, két-két ággyal televan. A “nappaliban” kanapéból kinyitható egyszemélyes ágy volt matraccal, ill egy kemping ágy matraccal, melyre vigyázni kellet nehogy összerogyjon még a gyerek alatt is. A fürdő használható, de egyszerű, wc-vel egybe van. Az összes ajtó nehezen nyílott, nyikorog, minden át és behallatszik a melletti, feletti szobákból, folyosóról, fürdőből a lefolyórendszer főleg.

A 3. emeleten velünk szemben volt a takarítónők bázisa, reggel 6-tól zörögtek-matattak, a folyosón videotelefonáltak, jól hallható volt a válasz is!

Ellátás
All Inclusive: Büférendszeres háromszori étkezés, mindegyikben van melegétel. Napközben nasi, egésznap lehet italt fogyasztani.

Nekünk nem nagyon ízlettek az ételek, a gyerekek gyakorlatilag csak hasábburgonyát ettek. Én menzán nőttem fel, katona is voltam, így nem maradtam éhes. Választék volt, de furcsa volt az ízvilág. Sokszor a maradékot hasznosították láthatóan. Sült csirke viszonylag sokszor volt, mely finom, kétszer volt fekete kagyló.

Délelőt a medencénél kevés péksütemény, délután fagyi, kevés édes péksütemény, vagy pizza. Ezekért többször megkűzdenek a vendégek, mi inkább kihagytuk.

A medence mellett a bar rendben volt, szénsavas üdítők, sör, koktélok (gyerekeknek is), gépi (por) kávé volt egész nap.

Ami nekem nagyon hiányzott, hogy nem lehetett rendes kávét kérni az étteremben lévő bárban sem.

Hotel szolgáltatások
Helyben kisbolt, pénzváltó. Napközben animátorok gondoskodnak a vendégek szórakoztatásáról a medence mellett. A napágyért napközben meg kell kűzdeni, vagy már reggel ke kell foglalni törülköző ráhelyezésével. A medencék, csúszdák jók (kisgyerek medence is van). Van strandröplda pálya, ping-pon asztal, kis játszótér. Fizetös masszázs kiváló!

Tengerpart
Közel van, talán max 200 méter. A part természetesen homokos, lassan mélyül, de max 20 méterre lehet bemeni, ott kb. 1,5 méteres. Mindig hullámzott a víz, nem kicsit. A “Baywatch” emberkék folyamatosan fújják a sípot, mert valamit biztos nem szabad. Úszógumi, matrac felejtős! Parton az emberek mint a pingvinek, több km-en keresztül. Napágy 10 leva/db, napernyő 10 leva/db, persze naponta!

A part tiszta, folyamatosan takarítják, sajnos nincs zuhanyozó.

Horváth Attila, 2019.08.20., Tartózkodás dátuma: 2019.08.07 - 08.17.
Régió: Bulgária Bulgária, Napospart (Sunny Beach), Szálloda: Iskar

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (2) Nem (0)

összes ajánlás Bulgária