Bulgária Bulgária

Hivatalos megnevezés: Bolgár Köztársaság
Főváros: Sófia (Sofie)
Állami irányítás: plurális köztársaság egykamarás parlamenttel
Vallás: ateista és hitetlen 60 %, pravoszláv 30 %, muszlim 7 %, egyéb 3 %
Hivatalos nyelv: hivatali nyelv a bolgár, fontos feliratok latinul olvashatók, beszélnek oroszul, angolul és németül.
Időeltérés: egész évben érvényes kelet-európai idő, 1 órával több, mint nálunk.

Bulgária - már 124 028 Ft-tól

BULGÁRIÁRÓLBulgáriának 7,5 millió lakosa van. A lakosság nagy része a fővárosban, Szófiában lakik. Hivatalos nyelv a bolgár nyelv, amely azonban a környező nyelvek hatása miatt jócskán eltávolodott a szláv típusú nyelvtől. A világnyelvekkel nehezebben, viszont oroszul annál könnyebben megérteti itt magát az ember. A vallási megoszlásban a pravoszlávok dominálnak. A bolgárok nagyon temperamentumosak és vendégszeretőek, mindenféle esemény alkalmából virágokkal ajándékozzák meg a másikat, és még az ismeretlen emberek körében is elterjedt a tegeződés. A bolgár kommunikációban speciális a bólintás, mint az egyet nem értés jele, és a fejcsóválás, mint az egyetértés kifejezése. Sokszor próbálnak alkalmazkodni a bolgárok a külföldiek szokásaihoz, és sokszor használják ezeket a gesztusokat fordított értelemben, mint ahogy az Bulgáriában megszokott - könnyen létrejöhet a félreértés. Bulgáriába való utazásunkor nem kell félni semmilyen különösebb rizikótól. Azokon a helyeken, ahol koncentráltábban fordulnak elő emberek, fokozottan kell vigyázni a zsebtolvajokra, azonban ez nem csak Bulgáriára érvényes. Turistáknak szintén nem ajánlott, hogy egyedül menjenek távolabbi helyekre.

Bulgária nem tagadhatja le a különböző kultúrák hatását az egész országára - köszönhetően az elhelyezkedésének a Balkán-félsziget keleti részén, egy jelentős kikötői központtá vált. A bolgár műemlékek között találhatóak görög templomok, római fürdők, bizánci erődítmények és kupolás temetkezési helyek. Bulgária középső része 700 barlangot rejt magában, amelyekből a legmélyebb eléri a 415 métert is. A tengerpart 378 km hosszú és sokszínű természeti alakzat alkotja. Homokos tengerpartokból, erdős vonulatokból és hegyekből, folyóvölgyekből és sziklás öblökből áll. A Fekete-tenger, amely Bulgária partjait mossa, Bulgária legnagyobb természeti kincse. Büszke lehet tisztaságára és átlathatóságára egész 20 méter mélységig. A plázsok a tengerszint alá nagyon lassan csökkennek, amit legjobban a családosok kis gyerekekkel értékelhetnek. Télen a Fekete-tengeren elég sokszor vihar van, de nyáron nagyon nyugodt. Vize nagyon kevés sót tartalmaz, mivel a Duna és a Dnyeper folyók bele torkollanak.

A leggyakrabban látogatott nyári pihenőközpontok közé tartozik a Napospart, Aranyhomok, Neszebar, Primorsko és más célállomások.

Főleg az utolsó években nőtt a turisták száma, akik Bulgáriát nemcsak a nyári nyaralás helyszínéül, hanem mint sícélállomást is választják. Nagyon kedvelt modern síközpont a Bansko és a Pirin hegyvonulat, további keresett központ Borovec a Rila hegységben és Pamporovo a Rodopikben.


Bulgária - már 124 028 Ft-tól

Legújabb értékelések Bulgária

Összesen: 10 Repülővel utaztunk, kicsit több, mint egy óra alatt ott voltunk. Transzfer várt bennünket, így zökkenőmentesen találtuk meg a szállodát.

 • 10 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Repülővel utaztunk, kicsit több, mint egy óra alatt ott voltunk. Transzfer várt bennünket, így zökkenőmentesen találtuk meg a szállodát. Teljes leírás

Elhelyezés
A szálláson kedvesen fogadtak bennünket. Minden szobába külön - külön bekísértek bennünket mutatva az utat és a bejutás lehetőségét. A szállás a központban, de csendes helyen a tengerhez nem túl messze volt. A szoba és a szálloda is tiszta, rendezett volt.

Ellátás
Az étteremben kellő létszámú személyzet volt alkalmazva, akik gyorsan, figyelmesen, ügyesen végezték a dolgukat.

Az ételek változatosak voltak és finom, jó ízű volt minden.

Hotel szolgáltatások
A szálloda szolgáltatása magasan ütötte a 3 csillagot.

Tengerpart
A tengerpart könnyen megközelíthető, bár mi sokszor voltunk már a Naposparton.

A vízparton kicsit zsúfoltan voltunk, de a tengerben talán a vörös, majd a sárga jelzés miatt nem volt zsúfoltság. Szépen hullámzott a tenger, egy nap volt amikor zöld zászló volt, de ez nem vette a kedvünket el. A hullámzás ellenére nem volt most hínáros, zavaros a tenger vize.

Stier Annamária, 2022.09.19., Tartózkodás időpontja: 2022.09.03 - 09.14.
Régió: Bulgária Bulgária, Napospart (Sunny Beach), Szállás: Bajkal

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 9.8 A repülő indulása, érkezése és a transfer pontosan történt.

 • 10 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 9 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
A repülő indulása, érkezése és a transfer pontosan történt. Teljes leírás

Elhelyezés
A szállás 4 csillagnak megfelelt,a szobánk tiszta volt, a környezet szintén. A víz partot 5-10 perc alatt lehetett elérni.

Ellátás
Tiszta volt, az ételek változatosak és finomak.

Hotel szolgáltatások
Nem vettem igénybe.

Tengerpart
Gyalog (5-10 perc) mentünk odáig.A tengerpart tiszta, nem túl zsúfolt, úszómesterek gondoskodtak a szabályok betartásáról.

Magyar Margitta, 2022.09.19., Tartózkodás időpontja: 2022.09.08 - 09.15.
Régió: Bulgária Bulgária, Napospart (Sunny Beach), Szállás: Yavor Palace

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 8.2 A szállodába a 14.00 check in helyett jóval korábban érkeztünk. Ennek ellenére megkaptuk a szobát, nyugodt csendes részén a szállodának....

 • 9 Elhelyezés
 • 7 Ellátás
 • 8 Környék
 • 8 Alapár

Összegzés:
A szállodába a 14.00 check in helyett jóval korábban érkeztünk. Ennek ellenére megkaptuk a szobát, nyugodt csendes részén a szállodának. Karszalagot 14.00 kor adtak, pontosan betartották a check in időpontot. A 3 csillagos szállás szerepelt a foglalásunkban, de a Hotel Riva Park részében helyeztek el ami 4 csillagos. ( Szerintük ) A bolgár tengerparon kissé másképp értelmezik a csillagokat.A szobánk az étterem konyhája fölött volt, de a reggeli kukásautón kívül nem volt zavaró hang. A szállás nagyjából arányban van a befizetett összeggel. A szálloda belső tere nagyon hangulatos. Rossz idő esetén is szélvédett. Teljes leírás

Elhelyezés
A szoba mérete felszereltsége megfelelő. Semmi extra dizájn de minden ami bent van jól működik. Pl . hűtő, klíma, TV,. A foglaláskor ingyenes Wi-Fi-t csak a közösségi helységek területére hirdettek. valójában a közös helyeken a jelszó nélküli ingyenes Wi-Fi van. Mi a hirdetőtábláról a jelszavast töltöttük le, és láss csodát a szobánkban is működött. Rádadásul ez is ingyenes volt. A szálloda udvara, a park rész és a belső medencék szépek. Mellette ott a 10.00-tól működő "minibár". Kellemesen lehet pihenni. Kijárat- bejárat hiába van 3-4 db, akkor is csak a főbejáratot lehet használni, a többi folyamatosan zárva van.

Ellátás
Mi, all inclusive foglalással nyaraltunk, meglátásunk szerint ezen időpontban nem is lehetett másképp. Hosszú reggeli ebéd és vacsora idő, tehát rugalmasan lehet ütemezni. Az étkezés svédasztalos rendszerű praktikus , és soha nem volt tömeg és tolongás a pultoknál, nem kel vadászni a szabad asztalra, nagy az ebédlő. A kinti részben sokan dohányoznak. Az ételek egysíkúak nincs változatosság, és nem is a legfinomabb az ízesítésük. Viszont mindenből van bőven. Az italok csapnivalóak. A sört 2dl-s műanyagpohárban adják ki ,vízízű kb 1-2 % alkohol. A fehérbor savanyú, gyenge minőségű. A gépi üdítők pocsékok. A víz ..na az jó és hideg ! A süteménynek tűnő készítmény, nem sütemény hanem valamiféle száraz tésztába töltött "egyenkrém".

Hotel szolgáltatások
A kiszolgálással nem volt gond, a személyzet között vannak kedves és mogorva alkalmazottak is. A szolgáltatásokról nem sok tapasztalatot gyűjtöttünk mivel az étkezés, a saját medence, és a helyi bárpult kivételével , mást nem vettünk igénybe.

Tengerpart
A tengerpart, szabadstrand része kb 300 m re van a szállodától. Légvonalban és a hátsó kapun sokkal közelebb lenne. De így nem lehet menni a partra , mert a part egy részét a másik szállodakompexum elzárja. Az út egy csendes "utcában" egy koszos parkoló egy lovashintós megállóhely, és gyermek lunapark ( vurstli ) mellet vezet a parti útra. A strand homok nagyon tiszta és takarított. A víz szeptember elején, kiváló kb 25 fokos volt. A víz tiszta lassan mélyül . Majdnem mindig viszonylag erős a szél emiatt nem érezni annyira a meleget de a nap attól még éget. A hullámok általában nagyok, de nem zavaróan.

Sándor K., 2022.09.12., Tartózkodás időpontja: 2022.09.01 - 09.08.
Régió: Bulgária Bulgária, Napospart (Sunny Beach), Szállás: Riva

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 10 Hibátlan!

 • 10 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Hibátlan! Teljes leírás

Elhelyezés
Korrekt.

Ellátás
Választékos

Hotel szolgáltatások
Jó pofa programok esténként!

Tengerpart
Ilyen a Fekete-tenger, de nem csalódtam!

Miklós Sándor B., 2022.09.12., Tartózkodás időpontja: 2022.09.04 - 09.08.
Régió: Bulgária Bulgária, Neszebár, Szállás: Sol Nessebar Bay & Mare

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 10 Nagyon jó szálloda! Változatos ételek és italok!

 • 10 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Nagyon jó szálloda! Változatos ételek és italok! Teljes leírás

Elhelyezés
Ahogyan a képeken látható, napi takarítás, napi minibár feltöltés sörrel, ásványvízzel és üdítőkkel.

Ellátás
Ultra all inclusive. Minden féle étel (hal, disznó, csirke, pulyka, tészta, köretek) nagyon jó minőségben

Hotel szolgáltatások
5- szinten a medencénél a prémium szobákhoz külön napozó terasz.

Tengerpart
Nagyon közel, homokos, ingyenes napágyakkal, napernyővel. Ingyen tengerparti bárral a szálloda vendégeinek. Prémium szobáknál prémium napágy és prémium napernyő.

Dr. Gutyán Gábor, 2022.09.12., Tartózkodás időpontja: 2022.08.31 - 09.07.
Régió: Bulgária Bulgária, Arany Homok, Szállás: Grifid Encanto Beach

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

összes ajánlás Bulgária