Bulgária Bulgária

Hivatalos megnevezés: Bolgár Köztársaság
Főváros: Sófia (Sofie)
Állami irányítás: plurális köztársaság egykamarás parlamenttel
Vallás: ateista és hitetlen 60 %, pravoszláv 30 %, muszlim 7 %, egyéb 3 %
Hivatalos nyelv: hivatali nyelv a bolgár, fontos feliratok latinul olvashatók, beszélnek oroszul, angolul és németül.
Időeltérés: egész évben érvényes kelet-európai idő, 1 órával több, mint nálunk.

Bulgária - már 58 000 Ft-tól

BULGÁRIÁRÓLBulgáriának 7,5 millió lakosa van. A lakosság nagy része a fővárosban, Szófiában lakik. Hivatalos nyelv a bolgár nyelv, amely azonban a környező nyelvek hatása miatt jócskán eltávolodott a szláv típusú nyelvtől. A világnyelvekkel nehezebben, viszont oroszul annál könnyebben megérteti itt magát az ember. A vallási megoszlásban a pravoszlávok dominálnak. A bolgárok nagyon temperamentumosak és vendégszeretőek, mindenféle esemény alkalmából virágokkal ajándékozzák meg a másikat, és még az ismeretlen emberek körében is elterjedt a tegeződés. A bolgár kommunikációban speciális a bólintás, mint az egyet nem értés jele, és a fejcsóválás, mint az egyetértés kifejezése. Sokszor próbálnak alkalmazkodni a bolgárok a külföldiek szokásaihoz, és sokszor használják ezeket a gesztusokat fordított értelemben, mint ahogy az Bulgáriában megszokott - könnyen létrejöhet a félreértés. Bulgáriába való utazásunkor nem kell félni semmilyen különösebb rizikótól. Azokon a helyeken, ahol koncentráltábban fordulnak elő emberek, fokozottan kell vigyázni a zsebtolvajokra, azonban ez nem csak Bulgáriára érvényes. Turistáknak szintén nem ajánlott, hogy egyedül menjenek távolabbi helyekre.

Bulgária nem tagadhatja le a különböző kultúrák hatását az egész országára - köszönhetően az elhelyezkedésének a Balkán-félsziget keleti részén, egy jelentős kikötői központtá vált. A bolgár műemlékek között találhatóak görög templomok, római fürdők, bizánci erődítmények és kupolás temetkezési helyek. Bulgária középső része 700 barlangot rejt magában, amelyekből a legmélyebb eléri a 415 métert is. A tengerpart 378 km hosszú és sokszínű természeti alakzat alkotja. Homokos tengerpartokból, erdős vonulatokból és hegyekből, folyóvölgyekből és sziklás öblökből áll. A Fekete-tenger, amely Bulgária partjait mossa, Bulgária legnagyobb természeti kincse. Büszke lehet tisztaságára és átlathatóságára egész 20 méter mélységig. A plázsok a tengerszint alá nagyon lassan csökkennek, amit legjobban a családosok kis gyerekekkel értékelhetnek. Télen a Fekete-tengeren elég sokszor vihar van, de nyáron nagyon nyugodt. Vize nagyon kevés sót tartalmaz, mivel a Duna és a Dnyeper folyók bele torkollanak.

A leggyakrabban látogatott nyári pihenőközpontok közé tartozik a Napospart, Aranyhomok, Neszebar, Primorsko és más célállomások.

Főleg az utolsó években nőtt a turisták száma, akik Bulgáriát nemcsak a nyári nyaralás helyszínéül, hanem mint sícélállomást is választják. Nagyon kedvelt modern síközpont a Bansko és a Pirin hegyvonulat, további keresett központ Borovec a Rila hegységben és Pamporovo a Rodopikben.


Bulgária - már 58 000 Ft-tól

Legújabb értékelések Bulgária

Összesen: 7,8 Összegezve: nagyon jól éreztük magunkat. A szálloda választásunk remek volt. A parthoz nem lehetett volna közelebb. Remekül tudtuk...

 • 8 Szállás
 • 4 Ellátás típusa
 • 10 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés
Összegezve: nagyon jól éreztük magunkat. A szálloda választásunk remek volt. A parthoz nem lehetett volna közelebb. Remekül tudtuk ötvözni a tengerparti strandolást a medencézéssel. Esténként pedig egy kellemes vacsora 1 pohár helyi borral vagy akár egy koktéllal teljes mértékben megfizethető.

Kipihentük magunkat! Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Szépen felújított, tiszta szobák. Minden nap takarítás, ágyhúzás, törölközőcsere volt. Ez csak akkor maradt el, amikor valamilyen okból később hagytuk el a szobát. Akkor is kitakarítottak, csak délután. A fürdő - WC traktus kicsit hangos, de megszokható.

Ellátás
Reggelivel kértük a szállást. Ez elhagyható lett volna. Sokat nem nyújtott, bár ez nézőpont kérdése. Svédasztalos volt az ellátás, de a mi szokásainkhoz képest nem az elvárásainknak megfelelőt nyújtotta. Sokszor nem töltötték fel a kiürült tálcákat, kávé ihatatlan, tej vizezett volt. Juice helyett vizezett szörpöt szolgáltak fel. De minden nap sütöttek valami érdekeset, lángost vagy bundáskenyeret vagy sós-túrós-leveles süteményt. Éhen nem lehetett halni.

Hotel szolgáltatások
Szálloda területén belül működött egy bár + étterem, mey reggeltől hajnalig igénybe vehető volt. Ez felejtettette velünk a reggeli okozta mély lelki sérüléseket! :)

A hét minden napján 15-16 órában dolgozó felszolgálók folyamatosan mosolyogva, pörgösen nem győztek a kegyeinkben járni. Mindenkivel egyformán kedvesen bántak. Egy élmény volt velük a kapcsolat. 1-2 nap máshol eltöltött vacsora után meg kellett, hogy állapítsuk, a helyi étterem minőségben is a legkíválóbbat nyújtja, a kiszolgálásról nem is beszélve. Le voltunk nyűgözve!

A szálloda medencéje kíváló volt és tiszta.

Tengerpart
A szállodától közvetlenül egy fából készült stégen lehet a partra lejutni. Mindössze 2-3 percet vesz ez igénybe. A szálloda és a part között csak homokdűnék vannak. A part tiszta, folyamatosan szedik a szemetet, fizetős (napernyős, nyugágyas) és ingyenes strandot egyaránt igénybe lehet venni. A víz kristálytiszta volt.

Tengelyi Zsuzsanna Magdolna, 2017.08.21., Tartózkodás dátuma: 2017.08.11 - 08.18.
Régió: Bulgária Bulgária, Napospart (Sunny Beach), Hotel: Delfin

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 9,2 Nagyon elégedettek vagyunk az utazási iroda segítségével.

 • 9 Szállás
 • 9 Ellátás típusa
 • 10 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés
Nagyon elégedettek vagyunk az utazási iroda segítségével. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Jó ágyak és szép tiszta szoba. Takarítás naponta.

Ellátás
Kiváló sok helyen lehetett étkezni és italt fogyasztani.

Sok ételből lehetett választani.

Hotel szolgáltatások
Sokrétű.

Tengerpart
Homokos tengerpart. Napágyak és ernyők ingyenesek. A víz tiszta, nem hínáros.

Istvánné C., 2017.08.21., Tartózkodás dátuma: 2017.08.11 - 08.18.
Régió: Bulgária Bulgária, Napospart (Sunny Beach), Hotel: Evrika Beach

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 9,2 A leírtaknak megfelelő volt,szèp megfelelő környezettel és ellátással!

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás típusa
 • 8 Környék
 • 8 Alapár

Összegzés
A leírtaknak megfelelő volt,szèp megfelelő környezettel és ellátással! Teljes értékelés megtekintése

Edina B., 2017.08.21., Tartózkodás dátuma: 2017.08.11 - 08.18.
Régió: Bulgária Bulgária, Napospart (Sunny Beach), Hotel: Sunrise Club

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 9,8 Két éve már eltöltöttünk egy hetet ebben a szállodában. Akkor is teljes megelégedésünkre szolgált. Ezért választottuk újra és most sem...

 • 9,5 Szállás
 • 10 Ellátás típusa
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Két éve már eltöltöttünk egy hetet ebben a szállodában. Akkor is teljes megelégedésünkre szolgált. Ezért választottuk újra és most sem csalódtunk. Mind a gyermekek, mind a felnőttek számára kellemes szórakozást, pihenést biztosít. Szívesen ajánljuk. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szálloda besorolásának teljes mértékben megfelelt.Minden működött.

Ellátás
Az ellátás kifogástalan volt.

Hotel szolgáltatások
Minden olyan szolgáltatást biztosított, ami a kellemes nyaralást, pihenést szolgálja.

Tengerpart
A szállodától kb. 80 méter. Homokos, tiszta, napernyők és napozóágyak bérelhetők elfogadható áron. A partot rendszeresen tisztítják. A víz tiszta, kellemes.

Vass Zoltán, 2017.08.21., Tartózkodás dátuma: 2017.08.07 - 08.14.
Régió: Bulgária Bulgária, Napospart (Sunny Beach), Hotel: Burgas Beach

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 5,4 Minőségileg kifogásolható a 4*, az egyik lift napokig nem működött, sorállás volt a másik elött. Összességében jó volt de nem 4*-os.

 • 4 Szállás
 • 5 Ellátás típusa
 • 10 Környék
 • 4 Alapár

Összegzés
Minőségileg kifogásolható a 4*, az egyik lift napokig nem működött, sorállás volt a másik elött. Összességében jó volt de nem 4*-os. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Takarítás nem volt, a szálloda nem 4*, fürdőkád ütött-kopott, csempék hiányoztak, stb.. max. 3*.

Ellátás
Rendben volt.

Patakiné Banczik Barbara, 2017.08.18., Tartózkodás dátuma: 2017.08.07 - 08.14.
Régió: Bulgária Bulgária, Napospart (Sunny Beach), Hotel: Victoria Palace

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

összes ajánlás Bulgária

Az Ön értékesítője:

H-K: 9-20 | Sze-P: 9-19 | Szo: 9-18 | V: 10-18 06 80 100 200 +40 316 300 926