Bulgária Bulgária

Hivatalos megnevezés: Bolgár Köztársaság
Főváros: Sófia (Sofie)
Állami irányítás: plurális köztársaság egykamarás parlamenttel
Vallás: ateista és hitetlen 60 %, pravoszláv 30 %, muszlim 7 %, egyéb 3 %
Hivatalos nyelv: hivatali nyelv a bolgár, fontos feliratok latinul olvashatók, beszélnek oroszul, angolul és németül.
Időeltérés: egész évben érvényes kelet-európai idő, 1 órával több, mint nálunk.

Bulgária - már 16 900 Ft-tól

BULGÁRIÁRÓLBulgáriának 7,5 millió lakosa van. A lakosság nagy része a fővárosban, Szófiában lakik. Hivatalos nyelv a bolgár nyelv, amely azonban a környező nyelvek hatása miatt jócskán eltávolodott a szláv típusú nyelvtől. A világnyelvekkel nehezebben, viszont oroszul annál könnyebben megérteti itt magát az ember. A vallási megoszlásban a pravoszlávok dominálnak. A bolgárok nagyon temperamentumosak és vendégszeretőek, mindenféle esemény alkalmából virágokkal ajándékozzák meg a másikat, és még az ismeretlen emberek körében is elterjedt a tegeződés. A bolgár kommunikációban speciális a bólintás, mint az egyet nem értés jele, és a fejcsóválás, mint az egyetértés kifejezése. Sokszor próbálnak alkalmazkodni a bolgárok a külföldiek szokásaihoz, és sokszor használják ezeket a gesztusokat fordított értelemben, mint ahogy az Bulgáriában megszokott - könnyen létrejöhet a félreértés. Bulgáriába való utazásunkor nem kell félni semmilyen különösebb rizikótól. Azokon a helyeken, ahol koncentráltábban fordulnak elő emberek, fokozottan kell vigyázni a zsebtolvajokra, azonban ez nem csak Bulgáriára érvényes. Turistáknak szintén nem ajánlott, hogy egyedül menjenek távolabbi helyekre.

Bulgária nem tagadhatja le a különböző kultúrák hatását az egész országára - köszönhetően az elhelyezkedésének a Balkán-félsziget keleti részén, egy jelentős kikötői központtá vált. A bolgár műemlékek között találhatóak görög templomok, római fürdők, bizánci erődítmények és kupolás temetkezési helyek. Bulgária középső része 700 barlangot rejt magában, amelyekből a legmélyebb eléri a 415 métert is. A tengerpart 378 km hosszú és sokszínű természeti alakzat alkotja. Homokos tengerpartokból, erdős vonulatokból és hegyekből, folyóvölgyekből és sziklás öblökből áll. A Fekete-tenger, amely Bulgária partjait mossa, Bulgária legnagyobb természeti kincse. Büszke lehet tisztaságára és átlathatóságára egész 20 méter mélységig. A plázsok a tengerszint alá nagyon lassan csökkennek, amit legjobban a családosok kis gyerekekkel értékelhetnek. Télen a Fekete-tengeren elég sokszor vihar van, de nyáron nagyon nyugodt. Vize nagyon kevés sót tartalmaz, mivel a Duna és a Dnyeper folyók bele torkollanak.

A leggyakrabban látogatott nyári pihenőközpontok közé tartozik a Napospart, Aranyhomok, Neszebar, Primorsko és más célállomások.

Főleg az utolsó években nőtt a turisták száma, akik Bulgáriát nemcsak a nyári nyaralás helyszínéül, hanem mint sícélállomást is választják. Nagyon kedvelt modern síközpont a Bansko és a Pirin hegyvonulat, további keresett központ Borovec a Rila hegységben és Pamporovo a Rodopikben.


Bulgária - már 16 900 Ft-tól

Legújabb értékelések Bulgária

Összesen: 9,8 Mi nagyon elégedettek voltuunk a szállással, az étkezéssel, az ellátással, a szálloda elhelyezkedésével és a környezettel is. A szálloda...

 • 10 Szállás
 • 9 Ellátás típusa
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Mi nagyon elégedettek voltuunk a szállással, az étkezéssel, az ellátással, a szálloda elhelyezkedésével és a környezettel is. A szálloda dolgozói nagyon kedvesek és barátságosak voltak velünk. Voltak akiknek nem tetszett sem a szállda (jelzem nem is ebben laktak) sem pedig a személyzet (ha nem köszönnek a személyzetnek egy idő után a személyzet sem fog köszönni). Nekünk annyira megtetszett, hogy vissza fogunk menni!!! Csak is ajánlani tudom! Nem hogy ***** (5) én még 10 **********-ot is adnék! :)

2literes Coca cola ~2,8 leva

Sör 0,5l ~ 2 leva

Ásványvíz 12db 0,5l ~6leva

6db 1,5l ~ 5leva

Hűtőmágnesek: 1-3 leva, de van ahol ki van rakva hogy 12db 10 leva

Képpeslapok: 0,6-2 leva

Rózsa pálinka és likör: 10-6 leva

Busz: 1,3 leva Nesebarig (Végállmásig)

Nesebárt ne hagyja ki senki, gyönyörű, oda fele busszal vissza fele hajóval (10leva/fő) ajánlom az utat, mert az felejthetetlen élmény, főleg ha sikerül a hajó orrára ülni, mint mi!!!!!!!!!! :) Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Kitűnő tiszta gyönyörű szobák, a kilátás fantasztikus főleg ha a tengerre néz mint a mi szobánk. A fürdőszobában kád volt, és a wc kagyló melett bidé is. Hatalmas tükör, hatalmas mosdókagyló! Az ágy is kitűnő volt, rugós matraccal bár amit egy kicsit hinyoltam hogy a szivacs nem 1db-ból hanem 2db-ból álllt. egész épület fel van újítva, szép, sőt gyönyörű a váró rész, az étkezde is csodálatos, a festmények a szobrok nagyon feldobják, hangulatossá teszik. A part csodás, közzel van nagyon, a medence és a körülötte lévő napozó terasz is fantasztikus, mindig tiszta.

Ellátás
Semmi rosszat nem tudok mondani az ellátásról. Finom és változatos ételek, köztük rengeteg gyümölcs és sütemény. Mindig ki voltak rakva a sajtok és a felvágottak, ha valaki nem akart volna főtt ételt enni. Sok féle lekvár, kenyér, saláta és sok sok finom sült és főtt étel. Aki itt nem talál magának ételt az válogatós. +2kg fejenként, napi 8km séta és 1 óra úszás mellett.

A snack bár mindig nyitva volt, pizza, hamburger, gyros, és fagyi na meg egyéb finomságok voltak ott.

A bár is kitűnő volt, bár koktélt (Mojito, Blue) csak az este nyitva lévő bárban lehetett kapni, amit a "TÖRÖK" készített. :) Bennünket úgy ismertek a bárban, hogy TRI VODKA!!!!!!!!!! :) Sör és egyéb tömény alkohol korlátlanul, nőknek ajánlom a menta likört ha pedig koktélt akar akkor menta sprite!! :)

Hotel szolgáltatások
Wellnes és egyéb fizetős szolgáltatást nem igényeltünk, de a parton lévő boltoknál mi kipróbáltuk a halas lábápolást, és ha legközelebb megyünk már csak a szálloda aljába megyünk le etetni a halakat. :) Nagyon szuper volt. A pénzváltó szolgáltatást 1x használtuk, hogy tudjunk adni a takarítóknak 1 levát minden nap. Egyébként kint a Crown váltóba váltottunk.

Tengerpart
Gyönyörű, minden este elsimított tengerpartunk volt. A víz kristálytiszta, néha 1-1 medúzával találkoztunk, de ritka volt minta a fehér holló. A halak kimerészkedtek teljesen a partig, de a 2-3 méteres vízben is jól láthatóak voltak. Mi nem fizettünk a tengerparton a napozó ágyért és a napernyőért, mert az egy kicsit drága volt darabja 8 leva volt/nap. Mi úgy oldottuk meg, hogy a napozó teraszon hagytuk fent a törölközőt, és úgy sétáltunk le a partra és vissza. Rengeteg árus volt a part mentén, az árakat figyelni kell, bár van ami egyforma de van amik között sok az eltérés.

Pálfi István, 2017.09.25., Tartózkodás dátuma: 2017.09.07 - 09.16.
Régió: Bulgária Bulgária, Napospart (Sunny Beach), Hotel: Victoria Palace

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

6 fénykép

Összesen: 10 Mindennel meg voltam elégedve, kedvesek az alkalmazottak, a recepciósak és a pultosok is és mindenki segítőkész.

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás típusa
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Mindennel meg voltam elégedve, kedvesek az alkalmazottak, a recepciósak és a pultosok is és mindenki segítőkész. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Gyönyörű a szálloda, kitűnő a konyhája is.

Ellátás
All inclusiven voltunk és nagyon jó volt az ellátás.

Tengerpart
Közvetlen tengerparti a szálloda és nagyon tiszta az egész part.

Kovácsné Ondrik Adrienn, 2017.09.25., Tartózkodás dátuma: 2017.08.21 - 08.30.
Régió: Bulgária Bulgária, Napospart (Sunny Beach), Hotel: Victoria Palace

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 10 Minden a legjobb volt,bátran ajánlom mindenkinek.

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás típusa
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Minden a legjobb volt,bátran ajánlom mindenkinek. Teljes értékelés megtekintése

Csilla H., 2017.09.24., Tartózkodás dátuma: 2017.08.28 - 09.04.
Régió: Bulgária Bulgária, Napospart (Sunny Beach), Hotel: Astoria

Hasznosnak találta az értékést? Igen (1) Nem (0)

Összesen: 10 Mindennel elégedettek voltunk. Az ellátás kítűnő volt. A szoba jól felszerelt, jó állapotú, naponta takarították. A szálloda...

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás típusa
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Mindennel elégedettek voltunk. Az ellátás kítűnő volt. A szoba jól felszerelt, jó állapotú, naponta takarították. A szálloda elhelyezkedése nagyon jó, közel van a tengerpart. Teljes értékelés megtekintése

Névtelen, 2017.09.24., Tartózkodás dátuma: 2017.08.21 - 08.28.
Régió: Bulgária Bulgária, Neszebár, Hotel: Nessebar Beach Resort

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 9,8 Nagyszerű, ajánlom másoknak is

 • 9,5 Szállás
 • 10 Ellátás típusa
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Nagyszerű, ajánlom másoknak is Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szoba rendezett, tiszta, mindennel felszerelt, (bár aki fényűzésre vár az keresgéljen a 4-5 csillagosok közt). Az 5. emeleti apartmanba felhallatszott a szomszédos étterem zenéje, de az ajtók viszonylag jól hangszigetelnek és a buli sosem tartott 23-24 óránál tovább.

Ellátás
A kínálat egy része mindig azonos, (saláta, sütemény, virsli, tojás) a kisebbik részében viszont állandóan talált valami újat a vendég.

Hotel szolgáltatások
A mosodai szolgáltatás szerepel az invia honlapján, de az a valóságban nincs. Az animátorok látványosan kihagyták a gyerekeinket a szórakoztatásból. Őket kirúgnám. A takarító- és a vendéglátó személyzet kifogástalanul dolgozott. Az étkezésekkor valóban sokan vannak, és keresni kell az üres asztalt, de 2 percen belül mindig találtunk.

Tengerpart
Kb. 2 perc sétával elérhető.

Szilárd S., 2017.09.24., Tartózkodás dátuma: 2017.09.04 - 09.18.
Régió: Bulgária Bulgária, Napospart (Sunny Beach), Hotel: Iskar

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (0)

összes ajánlás Bulgária

Az Ön értékesítője:

Ingyenesen hívható: K-P: 9-18 I Szo: 9-14:30 06 80 100 200 +40 316 300 926

Egyszerűen átlátható kínálat:

minden költséget tartalmazó árak!