Bulgária - Ravda Bulgária

  • Repülési menetidő

    01:35

  • Leírás

    Ravda alkalmas a nyugodt pihenésre, a párás tengeri levegő pedig hozzájárul a relaxációhoz. A part mentén húzódó strandokon mindenki talál kedvére való helyet a lustálkodáshoz. A legkisebbek számára ott az aquapark, amely vetekszik a Primorskoban található élményparkkal. A város a félsziget legkedveltebbjei közé tartozik. Az egyetlen különbség csupán az ár, amely itt barátságosabb, mint Bulgária bármely más részén. Itt bármit előnyös áron vásárolhatunk meg, legyen szó szuvenírról vagy gyümölcsről. A környező nyaralóhelyek is jól megközelíthetők, könnyen eljuthatunk Sunny Beachre, Burgasba, vagy a város szomszédságban álló Nesebra történelmi kisvárosba.

Legújabb értékelések Bulgária - Ravda

Összesen: Egy nyugodt nyaralásra alkalmas hely - üdvözlöm Bulgária legeldugottabb helyén‼

Bevezetés
Egy nyugodt nyaralásra alkalmas hely - üdvözlöm Bulgária legeldugottabb helyén‼ Teljes leírás

Elhelyezés
A villa Ravda és Nessebar között fekszik, de mindkét hely nagyon messze van tőle, hacsak nem akar a helyi autóbuszközlekedéssel számolni. Ravda normális tempóban kb. félórányi gyaloglásra van, a járdák elhanyagoltak ill. nincsenek. Nessebarba meg se próbálkozzon gyalog elmenni. Pillanatonként le fogja szólítani egy taxis, akivel megegyezhet az árban. Ami magát a villát illeti, a gyengébb átlagnak megfelelő. Valami ügyes egyén szőnyeget rakott a szobákba, de az ottlétünk alatt egyszer sem porszívóztak. Az eredménynt bizonyara nemr kell részleteznem. A 9 nap alatt csak 1x kaptunk toalettpapírt - hárman voltunk‼ Bónuszként folyott a WC. A hűtőszekény ajtaját nem lehetett becsukni, a szomszédainknál pedig egyáltalán nem hűtött. Az ágyak mögött, a hűtőszekrény alatt, stb, százéves piszok volt. Este 11-kor volt a takaródó, amire szigorúan ügyelt Ivan, az őr.

Ellátás
Nagyon célszerűtlen naponta étkezni járni valahová és főleg idegesítő. A villa környékén ugyan volt pár étterem, de gyenge volt a választék. Pár nap eltetével nincs hová menni.

Tengerpart
Érdekes, hogy még mindig építkeznek, pedig már most gondot okoz helyet találni a strandon. Ha felépül valamennyi szálloda, autóbusszal kell majd valamelyik strandra járni, mert itt nem lesz hely. Én szerencsére ezt már nem fogom látni.

Összegzés
Sok mindent láttam már Bulgáriában és ezek után sem ábrándultam ki belőle. Legközelebb máshová megyek. Ennek itt nincs jövője.

Névtelen, 2008.09.04., Tartózkodás időpontja: 2008.08.20 - 09.29.
Régió: Bulgária Bulgária, Ravda, : Elegans villa

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (1) Nem (0)

Összesen: Csalódottak voltunk.

Bevezetés
Csalódottak voltunk. Teljes leírás

Elhelyezés
A 10 nap alatt 1x cseréltek törölközőt, 2 személy részére 1 tekercs toalettpapírt kaptunk az egész nyaralás alatt. Volt egy kis közös erkélyünk, a nyaralás alatt egyszer sem porszívóztak, a szoba tele volt homokkal.

Ellátás
Félpanziónk volt az étteremben, ahol az idegenvezetőn keresztül ill. nélküle külön számlázták az italokat, még akkor is, ha nem merítettük ki a személyenkénti 10 levás limitet. A pincérek ignorálják a vendéget. Az étel jó ízű.

Hotel szolgáltatások
A szálloda és az étterem személyzete nem beszél idegen nyelven, de voltak készséges személyek is.

Tengerpart
A strand viszonylag közel volt, de tele volt cigarettacsikkel. A napernyő és a nyugágy 6-6 levába került.

Összegzés
Bulgária még mindig egy fejlődő ország, főleg a déli része, tele van szeméttel, cigarettacsikkel, nincsenek járdák. Az utazási irodát egyáltalán nem ajánlom.

Névtelen, 2008.08.25., Tartózkodás időpontja: 2008.08.10 - 08.21.
Régió: Bulgária Bulgária, Ravda, : Elegans villa

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (5) Nem (0)

Összesen: Amit nem túl pozitívra értékelek, az az időjárás. De ez a szállás színvonalát és a környéket nem befolyásolta, csak ősszel többé nem...

Bevezetés
Amit nem túl pozitívra értékelek, az az időjárás. De ez a szállás színvonalát és a környéket nem befolyásolta, csak ősszel többé nem mennék oda. Viszont az utánunk következő vendégeknek állítólag egész idő alatt szép idejük volt. Teljes leírás

Elhelyezés
A Villa Elegans tiszta és a környéke is karbantartott. A szobák egyszerűen, de ízlésesen berendezettek. A szobán volt egy duplaágy, éjjeliszekrények, lámpák, TV és hűtőszekrény. A fürdőszobában zuhanysarok és WC. Az erkélyen egy ruhaszárító volt, műanyagasztal, két szék és szemétkosár. A szobát két idősebb hölgy naponta takarította.

Ellátás
Étkezésünk nem volt a szállodában, de a szomszéd szálloda éttermét látogathattuk. Ha változatosságra vágyik, az sem jelent gondot, gyalog kb. 10 percnyire van Radva, ahol van néhány étterem. A legtöbb helyen angolul, néhol csehül is van étlap. Az árak nagyon előnyösek‼

Hotel szolgáltatások
A szállodánál volt egy kis bár, ahol bármikor színevesen főztek kávét, teát, vagy leforrázták az instant levest. Különben volt még sör, bor és pálinka is.

Tengerpart
A strand a villa közelében van, tiszta, csak kellemetlenek voltak rajta a hangyák.

Összegzés
Nagyon kellemes nyaralás volt. Ez egy nyugodt hely, de ha diszkóba vagy valami mozgalmas helyre szeretne eljutni, elég ha hív taxit, vagy gyalog is eljuthat a mozgalmasabb helyekre.

Névtelen, 2008.08.19., Tartózkodás időpontja: 2007.08.24 - 09.04.
Régió: Bulgária Bulgária, Ravda, : Elegans villa

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (2) Nem (0)

Összesen: Ez egy szép környezetben fekvő, gyönyörű villa, közel van Nessebarhoz és Ravdához .

Bevezetés
Ez egy szép környezetben fekvő, gyönyörű villa, közel van Nessebarhoz és Ravdához . Teljes leírás

Elhelyezés
Szép, új villa. A szobák nagyok és tiszták, új a bútor. Volt TV és egy kis hűtőszekrény is. Minden szobához fürdőszoba és WC tartozik, ahogy mindenütt, itt is közös helyiségben vannak. Minden szobának egy nagy erkélye van, néhol 2 szobának volt egy közös terasza. A strand kb. 1 percnyire volt.

Ellátás
A villában főzésre nincs lehetőség, konyha nem volt. Ravda 5 percnyire van, ahol nagyszerűen, olcsón lehet étkezni. Ajánlom a Szerb Testvérek éttermet. Kitűnően főznek, az adagok nagyok és olcsók. Ráadásul az egyik tulajdonos neje cseh, így csehül is értenek.

Hotel szolgáltatások
A szolgáltatásokkal nem volt gond. Naponta takarítottak. Kivitték a szemetet, letörölték a port, ha szükséges, ágyneműt is cserélnek. A tulajdonos és a neje nagyon kedves , kellemes emberek.

Tengerpart
A strand igazán közel van, tiszta, karbantartott, főleg a bal oldali rész. Kölcsönözhettünk napernyőt és nyugágyat. Volt egy bár is, ahol főztek. Ezen a részen nyugodt a tenger. Ha kedveli a nagy hullámokat , Nessebar irányában nagyobbak. Voltak rákok, de medúzákat nem láttam.

Összegzés
Nagyon kellemes nyaralás volt. A villa félúton van Nessebar és Ravda között . Nessebar csodálatos, Ravdában pedig minden olcsó. Nyugodt hely.

Spielvogelová Vendula, 2007.09.18., Tartózkodás időpontja: 2006.09.09 - 09.20.
Régió: Bulgária Bulgária, Ravda, : Elegans villa

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (3) Nem (0)

Összesen: http://www.recenzie-hotelov.sk/minirecenze.php?akce=detail&hotel=1498...

Bevezetés
http://www.recenzie-hotelov.sk/minirecenze.php?akce=detail&hotel=1498
http://www.recenzie-hotelov.sk/gallery.php?akce=galerie_ukaz&galerie_id=580
http://www.recenzie-hotelov.sk/gallery.php?akce=galerie_ukaz&galerie_id=578 Teljes leírás

Elhelyezés
A szállodába való megérkezés sokkolt. Egy építkezésen találtam magam és amikor a szobára léptem, leültem az ágyra és azt gondoltam, hogy egy 100 koronás szállón vagyok. Háromágyas szobánk volt - a 303-as szobában laktunk.
A szoba rövid leírása: borzalmasan piszkos szőnyeg, sérült redőnyök, a légkondícionáló beszerelése befejezetlen - lyuk volt a falon. Az ágy alatt és mögött pókháló és bogarak, az ágy leszakadva, - a javítás 2 napba került. Az éjjelilámpán nem volt lámpaernyő - kisgyerekek esetében veszélyes. A 3 elektromos csatlakozóból csak 2 működött, ki volt tépve a falból . A sarkakban még az előző szezonból ott maradt pókháló. A faliszekrény katasztrofális állapotban volt, - az oldalán és a hátulján látszott a nyers tégla. A fürdőszoba ajtaját nem lehetett becsukni, az ajtófélfa 3 cm-rel odébb volt , nem volt elektoromos csatlakozó, a zuhanyfüggöny penészes volt . Az erkély félkör alakú, kb. 1,5 m átmérőjű , az erkély betonos volt, a karzat nagyon alacsony - gyerekeknek alkamatlan.

Ellátás
A szállodában borzalmasak a reggelik, az ételt nem pótolták, csak figyelmeztetésre. Alig volt választék - kenyér, vaj, 2 féle sajt, a sonka visszataszító volt, kb. 4x volt szalámi és 4x főtt tojás, paradicsom, néha rothadt uborka, 2x volt paprika, volt még dzsem, joghurt és zabpehely. Ez volt 10 nap alatt. A környező éttermekben különféle ételeket kínáltak. Kb. 15 étteremben voltunk, és csak az utolsó előtti napon találtunk olyat, ami megfelelt. Az árak az éttermekben a miénkhez hasonlóak, de a gyümölcs ott drágább.

Hotel szolgáltatások
A recepción és az étteremben világnyelvet nem beszélnek. A szobán a szőnyeget seprővel takarították, porszívót nem használnak, pedig van. Csak egyszer cseréltek törölközőt és ágyneműt. A szállodai étteremben 29 féle ételt volt az étlapon, de csak salátát , hasábburgonyát és pár ételt készítettek. Az idegenvezetőt csak 1x láttam, amikor kirándulást ajánlott és azt üzente, ha valami problémánk lesz, forduljunk a recepcióhoz.

Tengerpart
A strand nem 80, de 150 m-re van, délelőtt jó volt, de utána sok volt a hínár, a takarítás elég gyenge lábon áll.

Összegzés
Ez egy alacsony színvonalú szálloda, nem is érdemli meg a szálloda elnevezést. Az árhoz képest nagyon csalódott vagyok. Nem ajánlom. Többé nem mennék oda, ha oda készülnek, csalódottak lesznek. Talán ha panaszkodni fog, valami megváltozik.
Nem ajánlom.

Datko Milos, 2007.07.27., Tartózkodás időpontja: 2007.07.22 - 07.05.
Régió: Bulgária Bulgária, Ravda, : Hit

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (1) Nem (0)

összes ajánlás Bulgária - Ravda