Bulgária Bulgária

 • Érdekes helyek

  Várna

  Várna a legnagyobb kikötői város. A város legnagyobb építészeti emléke a Mária Mennybemenetele katedrális, értékes fali festményekkel, és a színház. Közkedvelt turisztikai atrakció a Delfinárium.

  Ropotamo

  Ropotamo egy védett természeti rezervátum, amely védi a mocsarak ökorendszereit és a homokos dűnéket. A volt vadászati területen ugyanezen nevű folyó folyik keresztül, és a rajta való utazás gyönyörű élmény.

  Szozopol

  Ebben a halászfalucskában székel a 19. századból származó varázslatos házikókon kívül, az archeológiai múzeum is görög vázagyűjteményével.

  Neszebar

  A festői város magja, antik emlékekkel és középkori építményekkel, az UNESCO világörökségi listáján szerepel. Köszönhetően a nagyon jó összeköttetéssel a többi rezorttal Neszebar sűrűn látogatott.

  Napospart

  Napospart az egyike a legkedveltebb bolgár tengerparti nyaralóhelyeknek. Részét képezik üzleti negyedek, nyári színház és egy sor étterem, ahol népművészeti programokat rendeznek. A stílusos légkört hangsúlyozza a lovaglás és a sport -, továbbá kulturális - tevékenységek széles kínálata, amelyeknek köszönhetően a Napospart az egyik legkeresettebb célállomás Bulgáriában. A nyaralóhelyhez tartozó, tiszta homkos part 8 km-en hosszan terül el.

  Primorsko

  Primorsko főleg a cseh turisták körében keresett és közkedvelt központ. Ideális helyszín családi nyaraláshoz. Primorsko kisebb ismertsége teszi lehetővé, hogy a fürdésre és a napozásra választhatunk pezsgőbb északi vagy ellenben nyugodt déli plázst. A nyaralóhelyhez tartozik néhány üzlet, diszkó és étterem, posta, bank és pénzváltóhelyek. Primorsko környékének beutazását, Burgast vagy Kitent könnyen megközelíthetjük a helyi buszjáratokkal.

  Burgas

  Burgas eléggé kicsiny, de nagyon attraktív város, kozmopolitai jelleggel, amelyet a hajók jelenléte és a turisták koncentrációja kölcsönöz. A társasági és az üzleti élet központja az Alexandrovska utca, amely az egész várost átszeli. Bárokon, diszkókon, színházon és operán kívűl itt sorakoznak fel a legjelentősebb történelmi emlékek, mint az archeológiai múzeum, az Örmény templom és Szt. Cirill és Metód Katedrálisa.

  Kő - erdő

  Körülbelül 18 km-re fekszik Várnától nyugatra. Eredetileg elöntött és fokozatosan petrifikált öreg fák törzseiből áll, amelyek különböző állatokat és fantázialényeket alkotnak.

  Balcsik

  Balcsik az egyik legöregebb hely a Fekete-tenger partján. A város homokos teraszokon lett kiépítve, ennek köszönhetően nevezik ,,Fehér városnak?. Híres emlékhelye a városnak a nyári palota franciaparkjával és káprázatos botanikus kertjével