Bulgária - Varna Bulgária

 • Repülési idő

  01:30

 • Leírás

  Bulgária harmadik legnagyobb városában a török építészet és a forgalmas bulvárok francia stílusának kombinációjával találkozhatunk. Az óvárosban római ásatások nyomait fedezhetjük fel, de örmény templom és savas ásványvízforrás is található itt. A környéket hatalmas lomblevelű fák sokasága borítja. A török fennhatóság ideje alatt Várnában sok Oroszországra emlékeztető építmény épült. A város legdominánsabb építményei közé tartozik a Metropolita Simeona téren álló Nagyboldogasszony katedrális, amely az öreg torony tőszomszédságában található. A város érdekessége továbbá a Sveta Bogorodica templom, amely minden szemszögből megfelel a török előírásoknak. Az építmény alapjai mélyen nyúlnak a földbe, hogy magasabb interiért tudjanak kialakítani, a belmagasság mégis változatlan maradt, követve a szigorú előírást. A művészetek kedvelői megannyi múzeum tárlata közül válogathatnak, különféle témakörökben. Az első bolgár kórház épületében berendezett Orvosi Múzeum szomszédságában áll a balkáni specialitásokat népszerűsítő kolostor.

  Pihenésképpen beülhetünk a főutca kávézóinak egyikébe, a választék széles. A leghíresebb kávéházláncot a Davidoff alkotja, amely a Slivnica utcában található. Egy szelet finom sütemény vagy egy illatos kávé elfogyasztása után elsétálhatunk a Primorski parkba, ahol nyaranta minden este kulturális szabadtéri programot rendeznek, zenei, vagy színházi előadás formájában. Itt csodálatosan friss a tengeri levegő , szórakozásképpen pedig elsétálhatunk akár a helyi állatkertbe is , amely a park közepén helyezkedik el. Az állatkert delfináriummal is rendelkezik, ahol bemutatókat tartanak, egy másik akváriumban pedig a Fekete-tenger élővilágát figyelhetjük meg. A tenger szerelmesei számára a múzeum hajók makettjeit is bemutatja. Ha már beteltünk a város szépségével és a tenger már túl vizesnek tűnik,lehetőségünk nyílik kirándulni a környékre. A legcsalogatóbb hely a Szent Konstantin fürdő, amelyet egy parkban alakítottak ki. A fürdőben 45 fokos kénforrás található, amelynek vize egyenesen a medencébe csurog.Varnától mintegy 20 km-re nyugatra található a Sziklaerdő, amelyet 50 millió évvel ezelőtt kialakult bazaltoszlopok alkotnak. Ha Sunny Beachre szeretnénk látogatni, ajánlatos igénybe venni az olcsó tömegközlekedést.

Szállásértékelések - Bulgária - Varna

Összesen: 10 A vakáció nagyon szép volt

 • 10 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
A vakáció nagyon szép volt Teljes leírás

Kristýna, Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2023.10.16., Tartózkodás időpontja:: 2021.08.08 - 08.11.
Régió: Bulgária Bulgária, Varna, Szállás: Cherno More & Casino

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 7.8 Érdekes élmény. Összességében az ott töltött idő kicsit elaludt, de hangulata van.

 • 9 Elhelyezés
 • 9 Ellátás
 • 6 Környék
 • 7 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
Érdekes élmény. Összességében az ott töltött idő kicsit elaludt, de hangulata van. Teljes leírás

Elhelyezés
A szoba és a szálloda rendben van. A szálloda bejáratánál nincs rámpa, a bőröndöt fel kell vinni a lépcsőn. A fürdőszobában nem volt csatlakozó. A teraszon nem volt fogas, ahol a fürdőruhákat és a törölközőket meg lehetett volna szárítani.

Ellátás
A reggeli jó, nagy választék.

Szállás szolgáltatások
A személyzet többnyire mogorva, ha nem köszönsz nekik, ők maguk sem köszönnek. Reggelinél 2-3 komor alkalmazott álldogált az ebédlőben, figyelte az evő ügyfeleket, és az összbenyomás az volt, hogy megfigyelés, hogy ne vigyél magaddal valamit.

Tengerpart
Közvetlenül a szálloda alatt sok vizes törölközővel és hínárral szennyezték be a vizet, amivel senki nem foglalkozott. A part közepe felé már tiszta volt a tenger.

Božena G., Ellenőrzött vélemény (Invia.sk), Értékelve: 2023.08.01., Tartózkodás időpontja:: 2023.07.20 - 07.27.
Régió: Bulgária Bulgária, Varna, Szállás: Panorama

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: A Fischer utazási irodával utaztunk - minden szuper volt. Tökéletes szállodánk volt egy tiszta medencével. Azt hiszem, ez a környék egyik...

Bevezetés
A Fischer utazási irodával utaztunk - minden szuper volt. Tökéletes szállodánk volt egy tiszta medencével. Azt hiszem, ez a környék egyik legszebb szállodája, a gyönyörű kertnek is köszönhetően. Minden nagyon szép, mivel rednszeresen szerveznek itt esküvőket, de az a vendégeket nem zavarja. Teljes leírás

Elhelyezés
Szuper szállásunk volt, minden kék színben pompázott - tapéták, szőnyegek, huzatok. A SAT TV-n 56 program fogható‼ A kétágyas szobán 2 erkély van. Tökéletes a légkondícionálás. Volt egy kis konyha , gyönyörű kávéspoharakkal. Volt hűtőszekrény is. A fürdőszoba tiszta volt, a törölközők hófehérek és mindig cserélik őket. Egy faltól falig érő szekrénysorunk volt a szobán. Rengeteg rakodóhelyünk volt.

Ellátás
Az étel is kitűnő volt, mindenből megfelelő mennyiségben. Kitűnő leveseket kínáltak. Többnyire grillezett húst kaptunk. Észrevettük, ha később mentünk vacsorázni, az ételt nem pótolták - ez elég kellemetlen volt.

Szállás szolgáltatások
A szolgáltatások kifogástalanok, kitűnő volt a takarítás. Még sosem találkoztam nyaralás alatt ilyen illatos ágyneművel. Gyönyörű, ápolt a kert. Az étterem pincérnői készségesek, mosolygósak.

Tengerpart
A strand kb. 500 m-re van, 200 m-t az úton kell megtenni, majd 300 m-t a sátrak között, ahol sokfélét árusítanak, így az út érdekes. A strand gyönyörű, a víz kristálytiszta, Ez az egyik legszebb strand, amit életemben láttam.

Szállás általános értékelése
2 gyerekkel utaztunk, a nyaralást nagyon élveztük, sokféle attrakció volt, körhinták...Lehetett kerékpárt is kölcsönözni. Szt. Konstantínban hévizes medencék vannak - a víz 48 fokos. Voltunk az Aranyhomok aquaparkjában, nagyszerű volt. Bejártuk Várnát, ott van a delfinárium, igaz kisebb, de a gyerekek nagyon élvezték. Volt ott egy vidámpark és egy tengeri múzeum - nem különösebb, de csak 1 leva a belépődíj. Van egy szép állatkert is.

Matejovová Miluše, Ellenőrizetlen vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2007.10.07.
Régió: Bulgária Bulgária, Varna, Szállás: Neptun

Összesen: 8.2 A fürdőszoba nagyon rossz állapotban volt, a szobák nagyon kicsik, régi bútorral berendezettek - az ágyak is. A szekrények kicsik, nem...

 • 5.6 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 9 Környék

Bevezetés
A fürdőszoba nagyon rossz állapotban volt, a szobák nagyon kicsik, régi bútorral berendezettek - az ágyak is. A szekrények kicsik, nem lehetett bennük elrakodni. Nagyon elavult szobák voltak. Teljes leírás

Elhelyezés
Kinézetre a szálloda szép, egy nyugodt helyen fekszik, gyönyörű kertje van, kellemes a környezet. Főleg gyermekes csaádoknak ajánlom, de rosszak a szobák.

Ellátás
Kitűnő volt, nagyon színvonalas és a személyzet nagyon készséges, gyemekes családoknak ajánlom.

Szállás szolgáltatások
OK.

Tengerpart
Szép, elérhető, választani lehet több strandból, mindegyik más, az egész strandon sok frissítőt árulnak.

Szállás általános értékelése
A szobákat kivéve, kitűnő volt.

Bebčáková Monika, Ellenőrizetlen vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2006.10.09., Tartózkodás időpontja:: 2006.08.16 - 08.05.
Régió: Bulgária Bulgária, Varna, Szállás: Neptun

Összes szállásértékelés Bulgária - Varna