Bulgária - Banszko Bulgária

 • Repülési menetidő

  01:35

 • Leírás

  A 17.századból származó város szomszédságában fekvő síközpont 930 m magasan fekszik, a Pirin-hegység legmagasabb masszívumának lábánál. A történelmi város 160 km-re fekszik Szófiától és több mint 120 történelmi műemlék található itt (pl. a Szentháromság szobor),valamint borozó (mechan), diszkó, sőt szauna is .

  A Pirin-hegység alpesi karakterrel rendelkezik, 3 hegycsúcsa magasabb 2900 m-nél. 1700-2500 m magasan fekszik Śiligarnika, 1100-1600 m magasan a Chalin valog síközpont. Mindkét hely a Pirin északi részén található. Itt hat felvonópályát találunk, 1200-2500 m hosszúak és 320-887 m szintkülönbséggel. A Todorina vrchu (2746) és a Černe Mogily (1976) lejtőin lettek kiépítve. A síelőket főleg az a tény vonzza, hogy januártól áprilisig 2,5-3 m vastag hótakaró borítja. A síelőket komplett szolgáltatások várják: síkölcsönző, snowboard és scooter kölcsönző, paragliding, síiskola, ahol síalpinizmust és extrém síelést is lehet tanulni. A közeli Dobriništiben melegvizes gyógyfürdő található.

  Síelés és snowboarding: A Pirin-hegységben új és modern síközpontok várják az odaérkezőket, legtöbbjük 2003-ban volt rekonstruálva, a felvonók nagy részét újra cserélték, amelyek a nyugati standardnak is megfelenek. Csupán a felvonók harmada maradt eredeti állapotában. Összhosszuk 22 km, a sípályák hossza 65 km.

  Az egész napos felvonódíj 50 Lv, a több napos skipas nem sokkal olcsóbb, 6 napra 280 Lv. A síközpontban több alpesi hangulatú étterem is található, amelyek jóval drágábbak, mint Bansko. Bérelt minibusszal könnyen eljuthatunk Dobrinište központjába, amely ugyan régi, de megőrizte balkáni karakterét.

  A snowboardosok a szabad terepen való száguldást (freeride) a nem karbantartott pályákon, valamint az erdős területeken próbálhatják ki.

  A sífutásra Bansko környékén van lehetőségünk, de ez függ a hó mennyiségétől.

Legújabb értékelések Bulgária - Banszko

Összesen: A Todorka szálloda közvetlenül a síközpontban helyezkedik el, a felvonók mellett, Bansko városkától kb. 10 km-re. Egyszerűen berendezett...

Bevezetés
A Todorka szálloda közvetlenül a síközpontban helyezkedik el, a felvonók mellett, Bansko városkától kb. 10 km-re. Egyszerűen berendezett szobái vannak, étteremmel, szaunával, recepcióval és pénzváltóval. A szálloda teljesen el van zárva a külvilágtól. Teljes leírás

Elhelyezés
A szobához szociális helyiség tartozik, TV is van. A szobák takarítása minimális, nem cserélnek törölközőt, csak ha kéri. Este nem folyott a meleg víz, ha igen, akkor is csak gyengén.

Ellátás
Büfé formájú reggelink volt, vacsoránál 4 féle ételből választhattunk+leves és saláta. Az étel finom, csak néha teljesen hideg volt.

Hotel szolgáltatások
A szauna 5 euróba kerül - dohos, piszkos. Rossz volt a pénzváltásnál az árfolyam, 1 euróért 1,8 levát kaptunk. A szállodában minden drága volt: a sör 5 leva, a Cola 2 leva, a Chips 4 leva, a kávé 4 leva... A városközpontba este csak taxival mehet, ami nagyon drága. Egy út 50 levába került ‼

Tengerpart
9-16 óra között lehet sízni - a hegyek gyönyörűek, kifogástalan volt. Délelőtt a síelés szuper, később már sokan voltak. A bolgárok rengeteg új szállodát építenek - a jövőben ezek a helyek képtelenek lesznek ennyi turista befogádására ‼

Összegzés
Ami a hegyeket és a sielést ileti, kifogástalan volt, csak sokan voltak, a vezetőnk nem volt készséges ‼ Ha ebben a szállodában fog lakni, síelési engedélyt csak egy hétre kap, utána vissza kell adnia. Egész szezonra kell vásárolni, a vendéggel ugyan az egész szezont megfizettetik, de vissza kell adni, mivel továbbadják a következő vendégeknek. Amikor megtagadtam a visszaszolgáltatást, azzal fenyegetőztek, hogy a rendőrségre kísérnek, és nem visznek ki a reptérre ‼ Ha a vezető azt modja, hogy az engedély a felvonóra nem érvényes, ne higyje el. Érvényes. A vezető összedolgozik a sofőrrel, aki hatalmas összegért szállítja a vendégeket a sípályákra és vissza. Banskoban a szállodához képest, nincs akkora drágaság. Minden kb. 4x olcsóbb, mint fent. Bulgáriában gyönyörűek a hegyek, de a vezető és a bolgárok miatt, ODA TÖBBÉ NEM MENNÉK ‼

Za Pe, 2006.12.06., Tartózkodás időpontja: 2007.02.19 - 02.25.
Régió: Bulgária Bulgária, Banszko, Szállás: Shiligarnika

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (1) Nem (1)

Összesen: Kisebb, de kellemes, nyugodt szálloda, kitűnő és készséges a személyzet, nagyon elégedettek voltunk.

Bevezetés
Kisebb, de kellemes, nyugodt szálloda, kitűnő és készséges a személyzet, nagyon elégedettek voltunk. Teljes leírás

Elhelyezés
A szállodának nincs medencéje, de nem is számítottunk rá. Minden problémamentes és kifogástalan volt.

Ellátás
A reggelinél az adagok kisebbek, de ha kértünk, mindig kaptunk nagyobb adagot is, megfelelt.

Tengerpart
Síkiránduláson voltam.

Névtelen, 2006.03.28., Tartózkodás időpontja: 2006.03.20 - 03.27.
Régió: Bulgária Bulgária, Banszko, Szállás: Shiligarnika

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (5) Nem (0)

Összesen: A szálloda a 2 csillagos kategóriának megfelelő.

Bevezetés
A szálloda a 2 csillagos kategóriának megfelelő. Teljes leírás

Elhelyezés
Ha egy téli szabadságot tölt ott, nincs hol megszárítani a nedves ruhákat, a szekrényben kevés a polc, csak 2 volt, a matracok kifeküdtek és az ágyak nyikorognak.

Különben az ágynemű tiszta, naponta takarítanak és elég meleg volt.

Kevés volt az elektromos csatlakozó, a fürdőszobában nincs is.

Ellátás
Csak reggelink volt, ami naponta egyforma volt. Az étel nehéz, zsíros és síeléshez - ha az ember sok energiától szabadul meg, nem felelt meg. Egész héten csak gyógyteát ill. kávét kaptunk, tej, dzsúsz, stb. nem volt. Hiányzott a joghurt, müzli, gyümölcs és a zöldség is.

Ehelyett 2x kaptunk zsíros lángost lekvárral, 1x valami borzalmasan zsíros bundás kenyeret, néha kenyeret 2-4 szelet szalámival, 2 darabka sajtot, vajat és dzsemet. Semmi mást ‼

Összegzés
A háziak kedves, készséges emberek, sajnos a német ill. angol tudásuk gyatra.

Růžičková Martina, 2006.03.14., Tartózkodás időpontja: 2006.03.06 - 03.13.
Régió: Bulgária Bulgária, Banszko, Szállás: Santo

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (6) Nem (0)

összes ajánlás Bulgária - Banszko