Szilvásvárad - a Bükk-hegység gyöngyszeme

Magyarország, Észak-Magyarország

Utazás és szállásleírás

Adatok betöltése folyamatban...
Kis türelmet

Értékelés

A szállás még nem rendelkezik értékeléssel 0,0 / 5
Invia

Szilvásvárad - a Bükk-hegység gyöngyszeme

Időpont ID száma: Megnézem

Szilvásvárad - a Bükk-hegység gyöngyszeme: Szilvanapok fesztivál

2022. Május 14.
Szeptember 03.
(1 nap, Szombat)

Csoportok részére a kért időpontban is megszervezzük az utat

Csatlakozási lehetőségek:Nyíregyháza, Nyírtelek, Tokaj, Szerencs, Miskolc

Indulás reggel 06:00-kor Debrecenből TESCO parkoló - Kishegyesi u. oldala, reggel 07:00-kor Nyíregyházáról a Római Katolikus templom parkolójából (Kossuth tér 4.) (nem nyíregyházi lakosok ingyenesen tudnak parkolni). Utazás, rövid pihenővel, majd érkezés az egyik legismertebb bükki üdülőhelyre, Szilvásváradra.Először a település látnivalóit fedezzük fel. Fehér falával szinte Szilvásvárad szimbólumává vált a Református kerektemplom. A Hajtókocsi múzeum kiállításán megismerkedhetünk a fogatversenyzés történelmével, gyönyörködhetünk a szebbnél-szebb hajtókocsikban. A Lipicaiménistálló egyik termében található a Lótörténeti kiállítás, amelyben a lipicai ló történetét, a lovas élet és fogatolás szerszámait, eszközeit és elért eredményeit lehet megtekinteni.

A Börtönmúzeum és Panoptikum a történelmi Magyarország büntetés-végrehajtási módszereit mutatja be. Innen erdei kisvasúttal indulunk a Szalajka-völgybe,mely természetvédelmi terület, a Bükki Nemzeti Park része. A Gloriett-tisztásraérkezünk, egykor itt álltak Szalajka falu házai, majd később a Pallavicini család vadászháza és egy gloriette (pavilon). A tisztásról egy kis pihenés után a bátrabbak elindulhatnak a Szalajka-forráshoz, és a 609 méteres magasságban található Istállós-kői-barlanghoz. A barlang az ősember lakhelye volt. A hegyről egy árnyas úton egyénileg sétálunk vissza a településre. Útközben bőven akad látnivaló. A 17 méter magas Fátyol-vízeséshazánk mondhatni legszebb természeti jelensége.

A Szikla-forrás a Bükk egyik legnagyobb vízhozamú karsztforrása. A 2,65 méter magas„Kárpátok őre emlékmű”tölgyfából faragott katona alakot ábrázol. A Kárpátok hágóit őrző éber katonai védelmi rendszernek állít emléket. Mellette található a Zilahy Aladár Erdészeti Múzeum, ahol az erdészettel kapcsolatos tárgyak, makettek, dokumentumok mutatják be az elmúlt századok erdei munkáit és munkásait, valamint a Bükk hegységben élő állatokat és nagyvadakat.

A Vadbemutató-kertben dámszarvasokat és muflonokat, míg apisztrángos tavakban, pisztrángtelepeken szivárványos és sebes pisztrángokat is láthatunk.

Vissza érkezve a Lipicai Lovasközponthoz a XX. Szilva Nap rendezvényeibe kapcsolódhatunk be, kulturális és gasztronómiai élményekkel gazdagodhatunk. Szilvából készült nemes italokat és ételeket kóstolhatunk, Szilva-totó, valamint különböző szórakoztató programok és fellépők biztosítják a vidám hangulatot. Májusi időpontban a fesztivál helyett sétakocsikázási vagy túralehetőség van.

Falatozók, éttermek és ajándék árusító pavilonok kínálatából is válogathatunk A kellemes kikapcsolódást követően késő délután indulás haza, érkezés az esti órákban.

Részvételi díj: 9.500 Ft/fő
(Az ár 30 fő fizető utasra van kalkulálva)

A részvételi díj tartalmazza:
- utazás turista autóbusszal,
- idegenvezetés
- szervezési díj és ÁFA

Külön fizetendő
-kisvasút ára kb. 1000 Ft/fő (aki szeretné)

Érdeklődni lehet:
Nyírség Utazási Iroda,4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 10.
Tel: 06-42/506-947
Mobil: 06-30/531-2137
Email: nyirtour@t-online.hu
Honlapcím: www.nyirsegutazas.hu
Facebook: facebook.com/nyirsegutazasiiroda
Engedélyszám: U 000404


Utazásszervező

Nyírség Utazási Iroda Kft. Cégjegyzékszám: 15-09-064094

Nem találja a minden szempontból tökéletes utazást?
Segítek a választásban! Hívjon minket: +36 1 501 5611

Anita, utazási szakértő