Maldív-szigetek Maldív-szigetek

 • Egészségügy

  Egészségügyi ellátás

  Az egészségügyi ellátás a Maldív-szigeteken viszonylag drága. Elsősegélyt minden szálloda recepcióján nyújtanak, de akár egy autókölcsönzőben vagy a búvárfelszerelést kölcsönző helyeken is a segítségünkre lehetnek. Az alapegészségügyi ellátás színvonalas, a bonyolultabb eseteket Srí Lankán, Szingapúrban vagy az Arab Emirátusokban látják el.

  A szigetcsoportra utazva nem szükséges semmilyen közelező oltás. De mindenképp érdemes utazási biztosítást kötni, valamint  poggyászbiztosítást , ezzel megelőzhető néhány probléma, ami tönkreteheti a kirándulásunkat.

  Egészségre veszélyes tényezők

  A Maldív-szigeteken nem kell tartanunk egészségre veszélyes tényezőtől. Ideutazáskor nem kötelező a védőoltás - de érdemes beoltatni magunkat sárgaláz ellen.

  Gyakori probléma a hosszú és intenzív napozás, ami napszúrást okozhat. Ezért ajánlatos kerülni a napon való hosszú tartózkodást, bőrünket magas faktorú fényvédő krémekkel kell védenünk., fejünkön ajánlatos kalapot, vagy kendőt viselni.

  A szúnyogok nem jelentenek nagy veszélyt. A szigeteken kevés az édesvízi vízfelület, így nem tudnak elszaporodni. Szükség esetén beszerezhető szúnyogirtó, a szállodai szobákban pedig szúnyogriasztót találunk.