Maldív-szigetek Maldív-szigetek

 • Érdekes helyek

  A Maldív-szigeteken járva mindenképp látogassunk el a fővárosba, Maleba, amely üzleti központ, a kormány székhelye és a terület kulturális központja is egyben. A város az azonos nevű szigeten terül el. A Maldív szigetcsoport legnépesebb és legélettelibb szigete. A látványosságok közé tartozik a The Grand Friday Mosque mecset, amely a Maldív-szigetek legnagyobb mecsete. A mecsethez természetesen minaret is tartozik, amely már messziről látható. A városban megtekinthetjük az elnöki palotát és a Nemzeti Múzeumot, ahol megismerkedhetünk a szigetek történelmével. A turisták főként vásárlás céljából érkeznek Maleba. Az üzletek széles választékában a legkülönfélébb árukat találjuk meg. Friss élelmiszert , zöldséget, gyümölcsöt és halat a helyi piacon szerezhetünk be. A halpiacra érdemes délután ellátogatni, amikor is a halászok visszatérnek az aznapi halászatból.

  A Maldív-szigetek főként fehér homokos partjaival és zöldellő pálmáival csalogatják a turistákat. Mindezt a képet a türkizzöld óceán teszi még csodásabbá, ami a sziget partjait mossa. Ami a kikapcsolódást illeti, lehetőségek hosszú sora kínálkozik.-kipróbálhatjuk a búvárkodást, fürdést, vitorlázást, windsurfinget, vagy csak napozhatunk, feküdhetünk a parton és élvezhetjük az itteni nyugalmat.

  Turistaközpontok

  A legfőbb turistaközpontok közé az Ari-atoll, a North Male, South Male, Lhaviyani, Addu és a Baa atollok tartoznak.

  A Baa-atoll igazi luxusparadicsom, Male városától 110 km-re fekszik. A turisták főként nyugodt légköre miatt keresik fel. Ideális hely a búvárkodáshoz.

  Az Ari-atoll a Maldív szigetcsoport második legnagyobb atollja. Északi és déli részre osztódik, és mintegy száz kisebb szigetből áll. Nagyon közkedvelt hely, főként azért, mert különleges körülményeket teremt a búvárkodáshoz. Néhány helyen régi hajóroncsokat, és halrajokat láthatunk.

  Az Addu-atollt kereszt alakban elrendeződött szigetek alkotják. A búvárkodás szerelmesei kedvükre gyönyörködhetnek a víz alatti világban. Az atoll különlegessége, hogy az egyes szigetek hidakkal vannak összekötve.

  A South Male-atoll csupán 10 percnyire fekszik a Malen található nemzetközi repülőtértől. A sziget sportlehetőségek hosszú sorát kínálja, és jól felszerelt búvárközponttal rendelkezik. A lagúna ideális a különböző vízisportokhoz, ilyen a vízisí, vagy a windsurfing.

  A South Male-atollt az északi szomszédjától egy mintegy 4 km széles csatorna választja el. 12 km-re fekszik a nemzetközi repülőtértől. A hely alkalmas a vízisoportokhoz, windsurfinghez, katamaránozáshoz és a búvárkodáshoz.

  Lhaviyani-atollt főként a merész búvárok keresik fel. Itt megcsodálhatjuk a türkizzöld lagúnákat, a kristálytiszta vizet, a tengeri faunát és flórát. A 3 km hosszú, fehér homokkal borított strand ellenállhatatlan hely egy kis relaxációra.

  Rasdu-atoll Ari-atolltól 8 km-re, északkeleti irányban fekszik. A víz alatti világ kedvelői halrajokat, tengeri élőlényeket láthatnak itt, sok esetben védett fajokról van szó.