Maldív-szigetek Maldív-szigetek

Hivatalos megnevezés: Maldív-szigetek
Főváros: Malé (60 000 lakos)
Állami irányítás: köztársaság egykamarás parlamenttel
Vallás: iszlám
Hivatalos nyelv: divehi, használatos az angol
Időeltérés: + 4 óra a közép-európai időhöz viszonyítva

Maldív-szigetek - már 450 582 Ft-tól

MALDÍV-SZIGETEKRŐLMaldív-szigetek, pontosabban a Maldív Köztársaság Ázsia déli partjainál az Indiai-óceánban fekszik, legközelebbi szomszédai India és Srí Lanka. A szigetcsoportot 19 korallzátony, atoll alkotja. Minden atollt egy gyűrű alakú korallzátony alkot. Az atollon belül található a lagúna, amely több ezer tengeri állatfajnak ad otthont.

A Maldív szigetcsoport 1966 szigetből áll, ezekből mintegy 200 lakott. A szigetcsoport érdekessége, hogy a világ legalacsonyabban fekvő országa, egyetlen pontja sem fekszik 2,5 m-nél magasabban. Fővárosa Male, amely az azonos nevű szigeten fekszik és mintegy 104 000 ezer lakossal rendelkezik. A legnépesebb szigetek Male, Hithadhoo, Fuvanmulah, Kulhudhuffushi és Thinadhoo.

A szigetcsoporton összesen 280 000 ember él. A lakosok a szunnita iszlám hívei. A többi hit gyakorlása szigorúan tilos. A hivatalos nyelv a szingalézzal, arab és hindi nyelvekkel rokon dhivehi nyelv. A másik hivatalos nyelv az angol, amellyel a turisták probléma nélkül megértetik magukat.

A Maldív-szigeteket a napsütéssel, a finom fehér homokkal, a mindenhol jelen lévő kókuszpálmákkal és a tarka, illatozó virágokkal jellemezhetnénk leginkább. Az itteni víz alatti világ nagyon gazdag. Mivel az Egyenlítő mentén fekszik, időjárása állandó, ezért a szigetcsoport kitűnően alkalmas egy csodás  kirándulás eltöltésére szinte az egész évben.

A legkedveltebb úticélok az Ari-atoll, a North Male-atoll és a South Male-atoll. De érdemes ellátogatni Lhaviyani , Kaafu és Nilandhe atollokra is. Egészen biztosan nem fogunk csalódni, hiszen nem mindennapi kirándulásban lehet részünk.

Maldív-szigetek - már 450 582 Ft-tól

Legújabb értékelések Maldív-szigetek

Összesen: 9.8 Rendben. Problémamentes utazás. Nagyon szép nyaralás egy nagyon csendes és tiszta helyen ???? Fantasztikus búvárkodás.

 • 10 Elhelyezés
 • 9 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Rendben. Problémamentes utazás. Nagyon szép nyaralás egy nagyon csendes és tiszta helyen ???? Fantasztikus búvárkodás. Teljes leírás

Elhelyezés
Gyönyörű szoba, kedves személyzet. Tiszta.

Ellátás
Ízlés szerint mindenféle ajánlat. Kellemes személyzet és kiszolgálás.

Hotel szolgáltatások
Fantasztikus. Kedves és segítőkész emberek mindenhol. Ő mindent elintéz. Tökéletes masszázsok állnak rendelkezésre. Utazási ajánlat. Nagyszerű csaposok, minden este program.

Tengerpart
Strand közvetlenül a szoba mellett. Nagyon szép, tiszta. Napozóágyak állnak rendelkezésre. Béke és csend. Fantasztikus búvárkodás

Névtelen, 2023.01.18., ● Tartózkodás időpontja:: 2023.01.08 - 01.14.
Régió: Maldív-szigetek Maldív-szigetek, Atol Ari, Szállás: Ellaidhoo Maldives by Cinnamon

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

8 fénykép

Összesen: 9.4 Minden kiváló.

 • 9 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés:
Minden kiváló. Teljes leírás

Elhelyezés
Kényelmes, kellemesen felszerelt, ízléses

Ellátás
Színes fényűző bankett, minden nap más.

Hotel szolgáltatások
Tökéletesen. Barátságos személyzet.

Tengerpart
Gyönyörű, sok hely és lehetőség napsütésre vagy árnyékra. Tiszta strand és víz, sok víz alatti élet a közvetlen közelében.

Lucie V., 2023.01.02., ● Tartózkodás időpontja:: 2022.12.21 - 12.28.
Régió: Maldív-szigetek Maldív-szigetek, Dél-Male Atoll, Szállás: Fihalhohi Island Resort

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (4)

Összesen: 9.6 Összességében remek összefoglaló.

 • 9 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Összességében remek összefoglaló. Teljes leírás

Elhelyezés
A szállás egy ikerházban van, ahol az egyik rész a miénk volt. Egyszerű, normál szállás, ahol lehet aludni, mosni stb. Légkondicionáló, széf, vízforraló, hűtő, minibár a szobában. A szomszédokról nem is tudták, hogy ott vannak, és volt két kisgyermekük. Takarítás naponta kétszer. Reggel és vacsora közben.

Ellátás
Karácsonyon voltunk, és a karácsonyi vacsora tökéletes volt. Ennyi kaját még sehol nem láttunk, valószínűleg minden volt. Édes, sós, savanyú, keserű, hús, gyümölcs, zöldség... Más napokon nem volt annyi, mint a Vanocon, de azért bő a választék.

Hotel szolgáltatások
A szálloda szolgáltatásai jól átgondoltak. A tartózkodás teljes ideje alatt számlán vásárolja meg, amit akar, amit távozáskor fizet. Tetszett, hogy bárhová mentem és akarok valamit, nem kellett cipelnem a pénztárcámat. Az egyetlen mínusz, amit sajnáltunk, az utazások voltak. Jó volt az utazási ajánlat. Manta rájáknak, cápáknak, koralloknak, esti horgászatnak, teknősöknek... De az utazás feltétele, hogy egy bizonyos útra bizonyos számú ügyfélnek kell lennie. Láttunk cápákat, manta rájákat is, de még mindig szerettünk volna egy hatalmas cápát megnézni, de sajnos ott nem volt tele a kliensek száma, így kb 3-szor elhalasztották az utat két nappal, majd hazamentünk. Sikerült azonban rávennünk egy személyt, aki elvezetett minket, de a recepción közölték, hogy a Fihalhohi-szigeti túratanácsadón kívül senki mással nem hagyhatjuk el a szigetet. Tehát nem láttuk az óriáscápát. Talán ez volt az egyetlen mínusz.

Tengerpart
A strand az egész sziget körül homokos, tiszta. A sziget egyik oldalán egy hal kibújik a tengerbe, ahol egy gyönyörű korallzátony található. Láttunk cápát és teknőst, de 10 nap alatt csak körülbelül 4-szer. Szóval ez inkább a szerencsén múlik. A keleti oldalon van egy második zátony, ahol sok hal és korall található. A rakparti oldalon is sznorkeleztek az emberek, de amikor odamentünk, nem volt sok, így nem mentünk oda többet. A leszállási szakaszban minden este halászatot lehet nézni, és néha cápák is úsznak közöttük. Vacsora előtt mindig megnéztük, és mindig láttuk a cápát. Láttam lumineszcens planktont is, ami gyönyörű.

Martin R., 2023.01.02., ● Tartózkodás időpontja:: 2022.12.15 - 12.28.
Régió: Maldív-szigetek Maldív-szigetek, Dél-Male Atoll, Szállás: Fihalhohi Island Resort

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

12 fénykép

összes ajánlás Maldív-szigetek