Maldív-szigetek Maldív-szigetek

Hivatalos megnevezés: Maldív-szigetek
Főváros: Malé (60 000 lakos)
Állami irányítás: köztársaság egykamarás parlamenttel
Vallás: iszlám
Hivatalos nyelv: divehi, használatos az angol
Időeltérés: + 4 óra a közép-európai időhöz viszonyítva

Maldív-szigetek - már 423 414 Ft-tól

MALDÍV-SZIGETEKRŐLMaldív-szigetek, pontosabban a Maldív Köztársaság Ázsia déli partjainál az Indiai-óceánban fekszik, legközelebbi szomszédai India és Srí Lanka. A szigetcsoportot 19 korallzátony, atoll alkotja. Minden atollt egy gyűrű alakú korallzátony alkot. Az atollon belül található a lagúna, amely több ezer tengeri állatfajnak ad otthont.

A Maldív szigetcsoport 1966 szigetből áll, ezekből mintegy 200 lakott. A szigetcsoport érdekessége, hogy a világ legalacsonyabban fekvő országa, egyetlen pontja sem fekszik 2,5 m-nél magasabban. Fővárosa Male, amely az azonos nevű szigeten fekszik és mintegy 104 000 ezer lakossal rendelkezik. A legnépesebb szigetek Male, Hithadhoo, Fuvanmulah, Kulhudhuffushi és Thinadhoo.

A szigetcsoporton összesen 280 000 ember él. A lakosok a szunnita iszlám hívei. A többi hit gyakorlása szigorúan tilos. A hivatalos nyelv a szingalézzal, arab és hindi nyelvekkel rokon dhivehi nyelv. A másik hivatalos nyelv az angol, amellyel a turisták probléma nélkül megértetik magukat.

A Maldív-szigeteket a napsütéssel, a finom fehér homokkal, a mindenhol jelen lévő kókuszpálmákkal és a tarka, illatozó virágokkal jellemezhetnénk leginkább. Az itteni víz alatti világ nagyon gazdag. Mivel az Egyenlítő mentén fekszik, időjárása állandó, ezért a szigetcsoport kitűnően alkalmas egy csodás  kirándulás eltöltésére szinte az egész évben.

A legkedveltebb úticélok az Ari-atoll, a North Male-atoll és a South Male-atoll. De érdemes ellátogatni Lhaviyani , Kaafu és Nilandhe atollokra is. Egészen biztosan nem fogunk csalódni, hiszen nem mindennapi kirándulásban lehet részünk.

Maldív-szigetek - már 423 414 Ft-tól

Legújabb értékelések Maldív-szigetek

Összesen: 9.2 A túra fantasztikus volt, kivéve, hogy az utazási iroda azt mondta nekünk, hogy az üdülőhely a nászutakra összpontosít. Igen, de csak a...

 • 9 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 8 Alapár

Szállás általános értékelése
A túra fantasztikus volt, kivéve, hogy az utazási iroda azt mondta nekünk, hogy az üdülőhely a nászutakra összpontosít. Igen, de csak a házasságkötés után egy év múlva. Ugyanakkor az utazási irodás hölgy azt mondta, hogy vigyük magunkkal a házassági anyakönyvi kivonatot és mutassuk meg érkezéskor. Emiatt nem volt jogunk feldíszíteni sem a szobát, sem az asztalt az étteremben. Ettől eltekintve a túra nagyon szép volt. Csak ajánlani tudjuk. Teljes leírás

Elhelyezés
A szállás teljesen rendben volt.

Ellátás
Az étel tökéletes volt. Nem hibáztathatunk semmit.

Szállás szolgáltatások
A szolgáltatások nagyszerűek voltak, kivéve, hogy az üdülőhelyen őrülten drága bérleti díjak voltak, például egy teniszütő bérlése 20 dollár volt 1 órára. Ha tudtuk volna, biztosan bepakoltuk volna a miénket. Ugyanakkor az üdülő által kínált élmények igen jelentős áron voltak.

Tengerpart
A strand teljesen fantasztikus volt. Közvetlenül a kabin mellett volt, szóval pár méterre..

Az értékelő nem akarta közzétenni a nevét, Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2023.09.25., Tartózkodás időpontja:: 2023.09.11 - 09.21.
Régió: Maldív-szigetek Maldív-szigetek, Lhaviyani Atol, Szállás: Kuredu Island Resort

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 9 Csodálatos hely, felújítást érdemel a szállás, kárpótolt a mindig barátságos személyzet és gazdag program minden napra a jógától az...

 • 8.5 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 8 Alapár

Szállás általános értékelése
Csodálatos hely, felújítást érdemel a szállás, kárpótolt a mindig barátságos személyzet és gazdag program minden napra a jógától az éjszakai búvárkodásig. Teljes leírás

Elhelyezés
Kiválóan karbantartott "villák", napi kétszeri takarítás és nagyon alapos.

Ellátás
A szigeten több nívós étterem is működik, a főétteremben japán, thai és indiai konyha közül lehet válogatni - nem volt olyan, hogy valami ne tetszett volna, és néha igényesek is vagyunk. A gasztronómiai élmény más éttermekben teljesen elképesztő, beleértve a kiszolgálást is.

Szállás szolgáltatások
A recepción a helyi szigetekre tett kirándulásoktól a bálnacápavadászaton, a teknősökkel való búvárkodáson át a hidroplán foglalásáig bármit megtesznek Önért.

Tengerpart
A villától a strandig 10 méter, a strand tökéletes, és az idő alatt egyedül voltunk a parton, szóval tökéletes.

Miroslav J., Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2023.09.21., Tartózkodás időpontja:: 2023.09.11 - 09.17.
Régió: Maldív-szigetek Maldív-szigetek, Atol Ari, Szállás: Lily Beach Resort & Spa

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 10 Először jártunk a Maldív-szigeteken, és már tudjuk, hogy biztosan nem ez lesz az utolsó. A Hotel Villa Park Sun Island nagyon jó...

 • 10 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Szállás általános értékelése
Először jártunk a Maldív-szigeteken, és már tudjuk, hogy biztosan nem ez lesz az utolsó. A Hotel Villa Park Sun Island nagyon jó választás volt. Nincs okunk panaszra. Mindenkinek ajánljuk. Álomnyaralás. Teljes leírás

Paulina P., Ellenőrzött vélemény (Travelplanet.pl), Értékelve: 2023.09.19., Tartózkodás időpontja:: 2023.09.06 - 09.16.
Régió: Maldív-szigetek Maldív-szigetek, Atol Ari, Szállás: Villa Park Sun Island

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 9.8 Összességében a szálloda tökéletes volt, mindennek megfelelt.

 • 10 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 9 Környék
 • 10 Alapár

Szállás általános értékelése
Összességében a szálloda tökéletes volt, mindennek megfelelt. Teljes leírás

Ellátás
Nagyon segítőkészek és készségesek voltak a szállodában - megbirkóztak az általam tapasztalt intoleranciákkal, és a korlátozások ellenére igyekeztek rávenni, hogy jókat étkezzek náluk. Még soha nem tapasztaltam ilyen segítőkész és kedves személyzetet. Az étel kiváló volt.

Aneta F., Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2023.09.19., Tartózkodás időpontja:: 2023.08.31 - 09.08.
Régió: Maldív-szigetek Maldív-szigetek, Dél-Male Atoll, Szállás: Holiday Inn Resort Kandooma

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

összes ajánlás Maldív-szigetek