Maldív-szigetek Maldív-szigetek

Hivatalos megnevezés: Maldív-szigetek
Főváros: Malé (60 000 lakos)
Állami irányítás: köztársaság egykamarás parlamenttel
Vallás: iszlám
Hivatalos nyelv: divehi, használatos az angol
Időeltérés: + 4 óra a közép-európai időhöz viszonyítva

Maldív-szigetek - már 452 332 Ft-tól

MALDÍV-SZIGETEKRŐLMaldív-szigetek, pontosabban a Maldív Köztársaság Ázsia déli partjainál az Indiai-óceánban fekszik, legközelebbi szomszédai India és Srí Lanka. A szigetcsoportot 19 korallzátony, atoll alkotja. Minden atollt egy gyűrű alakú korallzátony alkot. Az atollon belül található a lagúna, amely több ezer tengeri állatfajnak ad otthont.

A Maldív szigetcsoport 1966 szigetből áll, ezekből mintegy 200 lakott. A szigetcsoport érdekessége, hogy a világ legalacsonyabban fekvő országa, egyetlen pontja sem fekszik 2,5 m-nél magasabban. Fővárosa Male, amely az azonos nevű szigeten fekszik és mintegy 104 000 ezer lakossal rendelkezik. A legnépesebb szigetek Male, Hithadhoo, Fuvanmulah, Kulhudhuffushi és Thinadhoo.

A szigetcsoporton összesen 280 000 ember él. A lakosok a szunnita iszlám hívei. A többi hit gyakorlása szigorúan tilos. A hivatalos nyelv a szingalézzal, arab és hindi nyelvekkel rokon dhivehi nyelv. A másik hivatalos nyelv az angol, amellyel a turisták probléma nélkül megértetik magukat.

A Maldív-szigeteket a napsütéssel, a finom fehér homokkal, a mindenhol jelen lévő kókuszpálmákkal és a tarka, illatozó virágokkal jellemezhetnénk leginkább. Az itteni víz alatti világ nagyon gazdag. Mivel az Egyenlítő mentén fekszik, időjárása állandó, ezért a szigetcsoport kitűnően alkalmas egy csodás  kirándulás eltöltésére szinte az egész évben.

A legkedveltebb úticélok az Ari-atoll, a North Male-atoll és a South Male-atoll. De érdemes ellátogatni Lhaviyani , Kaafu és Nilandhe atollokra is. Egészen biztosan nem fogunk csalódni, hiszen nem mindennapi kirándulásban lehet részünk.

Maldív-szigetek - már 452 332 Ft-tól

Szállásértékelések - Maldív-szigetek

Összesen: 8.4 nagyon szép nyaralás

 • 7.5 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 9 Környék
 • 7 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
nagyon szép nyaralás Teljes leírás

Elhelyezés
szállás régebbi, de nagyon tiszta

Ellátás
kiváló, változatos

Szállás szolgáltatások
nagyon kedves személyzet

Tengerpart
kisebb napozóterület

Milana H., Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2024.02.22., Tartózkodás időpontja:: 2024.02.01 - 02.11.
Régió: Maldív-szigetek Maldív-szigetek, Atol Ari, Szállás: Lily Beach Resort & Spa

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 5.8 Mivel Maléba érkezés után még mindig van belföldi járat, majd egy hajó, ezt az információt jobban értékeltem volna a menüben, mivel ez...

 • 5 Elhelyezés
 • 4 Ellátás
 • 9 Környék
 • 5 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
Mivel Maléba érkezés után még mindig van belföldi járat, majd egy hajó, ezt az információt jobban értékeltem volna a menüben, mivel ez egy nagy időpazarlás, ami nálunk nem volt. Tehát legalább 20 óra utazásra számítson. A szállás és az étkezés elfogadható volt, a strandok szépek, tiszták, snorkelezni sajnos csak egy helyen van lehetőség, így elég szűkös a választék. Összességében átlagon felülire értékelem a nyaralást. Teljes leírás

Elhelyezés
A szállás szép, tiszta, a vizet néha elfelejtették utántölteni, de nem probléma, hogy pótolják. Legyen óvatos a papírfalakkal, ha hangos szomszédai vannak.

Ellátás
nagyon jó, a desszertek sok, de legalább nem hízol annyit.

Mario B., Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2024.02.21., Tartózkodás időpontja:: 2024.02.10 - 02.18.
Régió: Maldív-szigetek Maldív-szigetek, Atol Ari, Szállás: Villa Park Sun Island

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 3.8 Tavaly a Rio Palace-ban voltunk, szóval valami hasonlóra számítottunk, és ez hiba volt. Biztosan nem megyünk többet.

 • 4 Elhelyezés
 • 2 Ellátás
 • 6 Környék
 • 3 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
Tavaly a Rio Palace-ban voltunk, szóval valami hasonlóra számítottunk, és ez hiba volt. Biztosan nem megyünk többet. Teljes leírás

Elhelyezés
Petihvezdick üdülőhelye felnőtteknek? Még tévedésből is. Ha mindkét szemét becsukja, üres 4. Volt egy "felújított deluxe" tengerparti villánk. Néhány napig volt egy kabinunk is a vízen, és jobb volt, de rettenetesen unalmas. A tengerparton mindenképpen érdekesebb, ha szereted a remeteket, denevéreket, tücsköket, homokot, pár lépésre a tengert... De mindkét szállás minősége tragikus volt.

Ellátás
Ha a vízen lévő kabinokban marad, az étel nagyszerű. Van saját éttermed, néhány vendég, kellemes személyzet, sokféle friss étel, amit közvetlenül előtted készítek. Tragédia a tengerparti kunyhóknak, 90% az indiai konyha, ennyi, kicsi a választék, tele emberekkel, egzotikus gyümölcsök helyett alma, grapefruit, narancs... Két étkezés után abbahagyod a süteményvásárlást.

Szállás szolgáltatások
Szerettünk volna sperma bálnákat látni, ezért választottam ezt a szállodát. 6 alkalommal mondták le nekünk, és nem láttuk őket.

Az értékelő nem akarta közzétenni a nevét, Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2024.02.19., Tartózkodás időpontja:: 2024.02.08 - 02.16.
Régió: Maldív-szigetek Maldív-szigetek, Atol Ari, Szállás: Villa Park Sun Island

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 9.3 Csodálatos, paradicsomi nyaralás...

 • 10 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 9 Környék
 • 8 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
Csodálatos, paradicsomi nyaralás... Teljes leírás

Elhelyezés
Félelem a békétől a vízen tengeribetegséggel - mi sem állhat távolabb az igazságtól.... Tiszta lelkiismerettel ajánlom még ennél a betegségnél is....

Ellátás
Tündérmese !!!!

Szállás szolgáltatások
Hogy ne legyek édes, a további látnivalók árai sokkolóak :-(

Tengerpart
Gyönyörű, fehér, paradicsom...

Zakrzewski Arkadiusz Andrzej, Ellenőrzött vélemény (Travelplanet.pl), Értékelve: 2024.02.19., Tartózkodás időpontja:: 2024.02.07 - 02.16.
Régió: Maldív-szigetek Maldív-szigetek, Lhaviyani Atol, Szállás: Cocoon Maldives

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összes szállásértékelés Maldív-szigetek