Mauritius Mauritius

 • Érdekes helyek

  Maurícius megtekintésére sok minden ad okot. A sziget a turisták minden csoportjának kínál valamit. Ha szeretjük a természetet, a tengert, a sportot és a kalandot, nem is választhatnánk jobban.

  Kezdjük a leglátogatottabb területekkel. Ezek a csodás partszakaszok, amelyek az érintetlen természet érzetét keltik, ahol még soha nem járt senki. Mauritius 300 km hosszú fehér homokkal borított stranddal rendelkezik, amelyet hatalmas pálmák szegélyeznek, amelyek árnyékában meghúzodhatunk a nap perzselő árnyéka elől. A szigetet korallatoll határolja, amely sok kis lagúna kialakulásához vezetett, úgy fogjuk magunkat érezni, mint a paradicsomban. A hihetetlenül átlátszó víz, a gazdag tenger alatti világ Mauríciuson járva nem ábránd, hanem a valóság.

  Tamarin

  Már a romantikus nevével is azt sugallja ,hogy nem akármilyen hely. Itt járva mesés kilátás nyílik a füves dombokra és a Tamarin és a Riviere du Rampart folyók torkolatára. Tamarin egyedülálló ,mivel itt nincsenek korallzátonyok, így júniustól augusztusig magas a hullámzás, ami a szörfösöket versenyzésre készteti.

  Le Morne

  Le Morne környéke talán a sziget legszebb része.Ez a félsziget Maurícius legnyugatibb részén található, ha isteni nyugalmat keresünk és tiszta tengert pálmákkal , jó helyen járunk.Az igazi atmoszférát a Le Morne Brabant hegység adja.Több luxusszálloda is található itt, golfpályával. A Les Pavilons szálloda partján fürdőzve és búvárkodva , a halak és a korallok kedvelői sem fognak unatkozni.

  A sziget északi része

  Grand Baie

  Grand Baie környéke a sziget leglátogatottabb és legforgalmasabb turistaközpontja. Több szálloda, étterem és bevásárlóközpont épült itt.Elég nagy itt a forgalom ,de a környező természet ápolt és csodálatos.Grand Baie azok számára is ideális, akik szeretik a kényelmet és a komfortot. A parton sokféle sportágat kipróbálhatunk,vagy pihenhetünk a bárpultnál,és kiadós italt, koktélt szürcsölhetünk. Grand Baieből nagy katamaránok is indulnak,amelyekkel a környező szigetekre kirándulhatunk.

  Trou aus Biches

  Trou aus Biches lélegzetelállítóan szép strand, amely Grand Baietől délre terül el. Nyugodt hely, alkalmas a búvárkodáshoz és a parton való lustálkodáshoz.A parttól nem messze egy szép hindu templom található.

  Mont Chioisy

  Maurícius leghosszabb partszakasza.Hét közben nyugodtabb,mint hétvégén,de mindig megtaláljuk azt, amire vágyunk.Ez a kristálytiszta tenger,a fehéres homok, a pálmák és a nyugalom helye. Megtalálható itt az a műemlék,amit az első repülésre emlékeztet Mauríciusról Réunionba.

  Pereybére

  Grand Baietől északra a Pointe Église és a Pointe d'Azur között található a Pereybére partszakasz.A pálmákkal szegélyezett ...mélyebb lagúnákkal.A helyiek közkedvelt helye,nem csoda hát,hogy igen zsúfolt.A turizmus igencsak virágzik,ami nem mindenki számára megfelelő,pláne azok számára nem,akik szeretik a nyugalmat.A part mentén színes kisteherautók közlekednek,amelyek ételeket kínálnak,de a partot ananászárusok is róják.

  Cap Malheureux

  A sziget legészakibb pontján található a Cap Malheureux part. Fordításban annyit jelent,mint Szerencsétlen fok,amely arra utal,hogy itt jópár hajó elsüllyedt. Nagyon romantikus hely, főként a környező szigetekre nyíló csodás kilátás miatt,ez az Ile Plate, Ile Ronde és a Coin de Mire.

  A sziget déli része tele van elhagyatott kis strandokkal,ami remek hely a relaxációra és az isteni nyugalmat is élvezhetjük a sziget e részén.Ismert a Blue Bay nevű strand,ami átlásztóan tiszta vízzel büszkélkedik.

  Maurícius keleti része az ile aux Cerfs szigetre csábítja a turistákat.Ez a kis sziget a nyugalom és a béke oázisa.Nem jelent gondot megközelíteni,sem csónakkal a parttól,a legszebb út a Trou d'Eau Douce városából vezet . A 285 hektáron elterülő szigeten található a Le Touessrok szálloda, amely remek szolgáltatásokat nyújt.Ile aux Cerfs az a sziget,ahol csodás meleg lagúnák találhatók,fehér strandok és romantikus helyek. A délutáni órákban apály,aminek köszönhetően Ile aux Cerfs összekötődik Ile de l'Est szigettel,így egy másik szigetet is felfedezhetünk.Mauríciuson a megannyi strand mellett sok érdekes hely található,egyházi,vagy történelmi jellegű is.Íme a legismertebbek:

  Grand Bassin vagy Ganga-Talao

  Hacsak egy kicsit is érdekel egy más vallás,ezt a helyet nem szabad kihagynunk.Ez egy jelentős hindu tó,amely egy vulkán kráterében alakult ki.A parton egy hindu szentélyt állítottak.Minden évben százezrek vándorolnak el a tóhoz,hogy Shiva istennek hódoljanak a maha Shivaratri ünnep keretén belül.

  Black River Gorges

  A Black River Gorges Nemzeti park ideális hely ara,hogy megismerjük a Maurícius természetét.A sziget délnyugati részén , és 6500 hektáron terül el.Több mint 300 különböző növényfaj és sok exotikus madárfaj él itt.A park 1994-ben alakult és fő célja védeni a természetet és igyekezni megújítani.A paek kifejezetten azok számára ajánlott,akik szeretik a gyalogtúrákat. Olyan utak is találhatók itt, ahol az egész parkot autóval is bejárhatjuk. Igazi különlegességnek számítanak a gyümölcsdenevérek,amelyek a fák lombkoronájába rejtőzködve alszanak. A csemegének számít az Alexandra vízesés, amit nem lenne szabad kihagyni.

  La Vanille krokodilfarm

  A sziget egyik leglátogatottabb területe a híres La Vnillen krokodilfarm,ami maurícius déli részén található.Több száz krokodilt tenyésztenek itt,az újszülöttektől egészen az ő dédszüleikig.Felbérelhetünk egy gyakorlott vezetőt, és biztonságos távolságból figyelhetjük meg az állatok etetését. Sok érdekességet tudhatunk meg a hüllők életéről.Paradoxnak számít a luxusétterem,ahol e csodás példányok húsából készüt ínyencségeket kóstolhatjuk meg és a szuvenírbolt,ahol krokodilbőrbők készült pénztárca és válltáska is kapható.A farmon nemcsak krokodilokat láthatunk,élnek itt teknősök,békák madárpókokés egyéb exotikus rovarok is.

  Port Louis

  Ne fedkezzünk meg a sziget fővárosáról, Port Louisról sem, amely a sziget északnyugati részén található. A franciák letelepédését követően a kis faluból fokozatosan üzletközponttá, majd gazdasági központtá nőtte ki magát. Mi az, amit itt járva vétek lenne kihagyni? Kezdjük a városközponttal, ami jelenleg nagyon modern arculatú. Sok bevásárlóközpont, étterem, üzlet, kávéház, bár és szálloda található itt. A városközpont fekvése rendkívül előnyös, a part mentén fekszik, így ha egy kávéra, vagy egy üveg sörre vágynánk, számoljunk azzal,hogy a tengerre lesz kilátásunk. Az itt található Blue Penny Múeumban őrzik a világ két legértékesebb bélyegét-a narancssárga és a kék mauríciust. Ezen kívül érdemes megtekinteni a Szent Bissoodayala teret, ahol a mauritiusi kormány székhelye található, valamint Viktória királynő tekintélyt parancsoló szobrát. Ellátogathatunk a Természettudományi Múzeumba, ahol a híres dodó madár testének rekonstrukcióját is láthatjuk .Érdemes megfigyelni a hindu mecsetek, a keresztény templomok és a kínai imahelyek szimbiózisát. A csodás Szent Ludvig katedrális mögött láthatjuk a város fölé emelkedő Fort Adelaide erődöt.

  Amint besötétedik, az utcát elárasztja a közeli piacról áradó illatfelhő. Ha szeretjük a friss zöldséget és gyümölcsöt, a tenger gyümölcseit, a sajtot és egyéb finomságokat ,ne hagyjuk ki a piaclátogatást. Kóstoljunk meg mindent, ami jellegzetes Mauríciusra., beleértve a zöldséget, gyógynövényeket,gyümölcsöket és a kellemes atmoszférát.

  Mahébourg

  Mahébourg a sziget második legnagyobb városa, amely az egykori francia kormányzó, Mahé de Labourdonnais nevét viseli. Történelmileg nagy jelentőségű a Tengerészeti Múzeum. A város környékén sok érdekes és szép hely található, ilyen pl. az Anse Colas-öböl, vagy a Domaine du Chasseur rezervátum., ahol az egykori vadregényes erdő utolsó maradványai találhatók. A rezervátumban sok szarvas, vaddisznó él, amelyekre vadászni is lehet.

  Villa Eureka

  Az építészet szerelmesei ne feledjék el megtekinteni ezt a kreol házat, amely Port Louis közelében fekszik. A ház 1856-ban épült, jelenleg a koloniális építészet múzeumaként szolgál. A belső tér, a jellegzetes fából készült bútorok tárlatából lüktet a történelem és a letűnt idők légköre. Ezen a területen több érdekes épületet is találhatunk, ilyen a Réduit kastély, a kormányzó egykori lakhelye, amelyet jelenleg Maurícius elnöke lakja.

  Pamplemousses botanikuskert

  A botanikuskert joggal tartozik a sziget leglátogatottabb helyei közé. A maga 37 hektárával pihenés és a relaxáció szempontjából remek helynek bizonyul.Belépőt nem kell fizetni., de lehetőségünk van idegenvezetőt bérelni. Nem lesz más dolgunk, csupán gyönyörködni a csodás növényekben,fákban , állatokban.

  Érdekességnek számít az itt található Mon Plaisir kastély, amely a híres külföldi vendégek fogadására szolgál. A kastélytól hosszú fasor húzódik. Minden fát egy-egy államfő ültetett, akik a szigetet meglátogatták.