Mauritius - Le Morne Mauritius

 • Leírás

  Le Morne környéke talán a sziget legszebb része.Ez a félsziget Mauritius legnyugatibb részén található, ha isteni nyugalmat keresünk és tiszta tengert pálmákkal, jó helyen járunk. Az igazi atmoszférát a Le Morne Brabant hegység adja.Több luxusszálloda is található itt, golfpályával. A gyönyörű tengerpartokon fürdőzve és búvárkodva , a halak és a korallok kedvelői sem fognak unatkozni.

Legújabb értékelések Mauritius - Le Morne

Összesen: 8.4 Összességében jó volt.

 • 7.5 Szállás
 • 9 Ellátás
 • 9 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés:
Összességében jó volt. Teljes leírás

Elhelyezés
Kicsit ódivatú szállás, felújításra szorul.

Ellátás
Változatos ételek, kissé sótlan fűszerezés

Hotel szolgáltatások
Megfelelő

Tengerpart
Közvetlen a parton, rendkívül szép parttal.

Nagyon szeles (folyamatosan), az óceánba csak fürdőcipővel (még úgy is bizonytalan), mert egy kb 2 méteres sávban kisebb-nagyobb kisodort koralldarabok, kövek nehezítik a vízbejutást

Szekszárdi István, 2022.02.07., Tartózkodás időpontja: 2022.01.25 - 02.03.
Régió: Mauritius Mauritius, Le Morne, Szállás: Riu Le Morne

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 3.6 Én 10 éve voltam már itt. Úgy tudtam felújítás miatt a szálloda pár évig nem üzemelt. Ahhoz képest a felújításnak nyoma sincs, a szálloda...

 • 2 Szállás
 • 2 Ellátás
 • 10 Környék
 • 2 Alapár

Összegzés:
Én 10 éve voltam már itt. Úgy tudtam felújítás miatt a szálloda pár évig nem üzemelt. Ahhoz képest a felújításnak nyoma sincs, a szálloda állapota nagyban leromlott. Második éjjel ki kellett "vernem a balhét“, mert egy nap alatt háromszor hiába szóltam, hogy a mennyezetből folyik a viz és már lassan úszik a szoba nem történt semmi. Így este a alvó babával szobát cseréltünk. Ezután 2 napig azon küzdöttem, hogy valaki csinálja meg a szobában a klímát és a billegő ágyamat (egyik lába kb 5cm-el ! rövidebb volt). Első nap teljesen eredménytelen volt. Második nap délutánján már a megismert mangert kerestem, az Ő hatására végre elkészült az ágyam és egy picit tudtak javítani a klímán. De a mostani állapot sincs szinkronban a szálloda árszínvonalával. Konkrétan a klíma nem szabályozható. Hiába állítok be mondjuk 24fokot a vezérlőn a klíma tovább is hűt egy óra működés után kb 22fok, két óra működés után pedig 20fok ! lesz a szobában. (van hőmérőnk, nem szubjektív vélemény. Ráadásul a klíma „vezérlője is ezt mutatja) Ami igen hideg. Klíma nélkül borzasztó meleg van a szobában. Egy éjszaka úgy telik , hogy a gyereket beöltöztetjük, mintha tél lenne, arra kelek kb egy óra után hogy hideg van. Felkelek kikapcsolom. Egy óra után kelés, mert meleg lesz. Bekapcsolom és minden kezdődik elölről. Csak egyszer kellet ezért kelnem. A szerelő elmondása szerint minden szobában ez a probléma, szóval többet ezen nem tudnak segíteni. Egész nap ki-be kapcsolgatom a klímát. (el kell mondanom, hogy egyébként én klímát kedvelő ember vagyok de a 20 fok az nem normális, mint ahogy az sem hogy a klímát nem lehet szabályozni.

Bármelyik probléma megoldásához minimum az kellett, hogy legalább háromszor járjak a recepció és már jelezzem, hogy mostmár mérges vagyok. Ezt azért úgy kell elképzelni, hogy először szóltam reggelinél, utána ebédnél és végül vacsorakor!!! Teljes leírás

Elhelyezés
Továbbiak: a gyerekágy iszonyat piszkos, nem tudom van-e összefüggés, de a kislányunk el is kapott valami hányós, hasmenéses bajt. Az ágybetét nem merev, hanem lukas és állapotát tekintve undorító. Úgy kellett kerítenem egy deszka darabot alátétnek!

A függönyök szinte minden elhúzásnál leszakadnak!

Kulcs kártyát már nem is tudom hányszor cseréltünk...

Az első kb 5 napban nem sokat tudtunk pihenni, mert vagy a recepcióra szaladgáltam, vagy a szerelőt vártam (rendszerint hiába) és közben a klímát kapcsolgattam.

A szobák, az étterem és a medence állapota elmarad az árszínvonaltól jelentősen.

Az éttermi higiénia katasztrófa. A konyhát nem láttam, de az asztalok, székek tisztasága szörnyű. Az ételmaradéktól nem igazán tisztítják meg, de konkrétan tiszta madár ürülék a legtöbb asztal és szék. Ideértve a baba etető székeket is. A tálalás gusztusosnak látszik, de a le nem fedett ételekbe helyenként csöpög a klíma és a rizses tálban lakmároznak a verebek.

Ilyen apróságokról már nem is beszélek, hogy kiszolgáló személyzet stílusa sem mondható barátságosnak, kedvesnek. A legtöbb esetben minden problémát iszonyat lassan oldanak meg, amatőr módon, mintha most fordult volna ilyesmi elő lőször. Pl kifogyott a kóla az automatából.

Alapvetően az étterem kicsi a hotel befogadóképességéhez képest.

Reggelente már 7:00-kor a szoba ajtók előtt iszonyat robajjal tologatják a takarító személyzet kocsijait.

Szintén 7:00-kor a szoba másik oldalán a terasz felől kezdik a sétáló utak takarítását. Ez nem lenne baj, de nem seprűvel távolítják el a homokot, hanem benzinmotoros lombfúvóval!!!

Olyan is előfordult, hogy kérésemre nem adtak beach törülközőt, mert elfogyott. Kicsit nyomatékosabban kértem és nini, mégis tudtak adni kettőt...

A szálloda fekvése miatt választottuk a hotelt. Az továbbra is szuper, de amíg itt nem lesz változás biztosan nem jövök ide többet és nem ajánlanám senkinek sem.

Névtelen, 2019.12.31., Tartózkodás időpontja: 2019.12.03 - 12.16.
Régió: Mauritius Mauritius, Le Morne, Szállás: Riu Creole

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (1) Nem (3)

Összesen: 8.8 A szoba nagy és kényelmes.Ugyanakkor a fürdőszoba felülről folyamatosan ázott és a szobában kellemetlen dohos szag volt.A reggeli...

 • 8 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 9 Környék
 • 9 Alapár

Elhelyezés
A szoba nagy és kényelmes.Ugyanakkor a fürdőszoba felülről folyamatosan ázott és a szobában kellemetlen dohos szag volt.A reggeli takaritas, felmosás estig sem száradt fel a padlóról,csak a klíma müködése segitett valamelyest.A ruháink folyamatosan nyirkosak voltak. Teljes leírás

Ellátás
Az ellátás hibátlan volt,minden tekintetben.Figyelmesség,segítőkészség, barátságosság a személyzet részéről.

Hotel szolgáltatások
A hotel szolgáltatásai maradéktalanul kielégítők.Felnőtteknek es gyerekkel érkezőknek egyarant.Medencék,éttermek,spa,masszazs.Rengeteg program lehetőség a szálloda szervezésében.Lelkes animátor csapat.

Tengerpart
A tengerpart a szobából közvetlen megközelithető,kb 1 perc séta. A partszakasz hosszú,homokos és tiszta.A tenger meleg, viszonnylag gyorsan mélyül.A hullámzás korall vázakat sodor a part felé,figyelni kell,hová lep az ember.

Gyimesiné Bakonszegi Krisztina, 2018.02.26., Tartózkodás időpontja: 2018.02.13 - 02.22.
Régió: Mauritius Mauritius, Le Morne, Szállás: Riu Creole

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (4) Nem (2)

Összesen: Mauritiuson 14 napot töltöttünk, a Beau Rivage és a Paradise szállodában. Bejártam már a világ egy részét, de Mauritius nagyon megfogott,...

Bevezetés
Mauritiuson 14 napot töltöttünk, a Beau Rivage és a Paradise szállodában.
Bejártam már a világ egy részét, de Mauritius nagyon megfogott, ez egy igazi földi paradicsom. Az emberek nagyon kedvesek, vendégszeretők, az 5 csillagos kategória valódi színvonalat biztosít. Teljes leírás

Elhelyezés
A Junior Suite-ben laktunk, tengerre néző kilátással.
Maurituson naponta 2x takarítják a szobákat, a szobalány éjszakára meg is ágyazott. Mindenütt példás tisztaság volt, a szobák berendezése is nagyon jó, kád és zuhanysarok van, széf is, naponta friss virágot hoztak.

Ellátás
A félpanzió gazdag reggelit jelentett, hatalmas választékkal, napközben a strandon lévő étteremben étkezhettünk, a strandon természetes az étellel való kiszolgálás. Vacsorára hihetetlen mennyiségű hal, tenger gyümölcsei, steakek, olasz konyha, és sokféle desszert volt , mint ananász, valódi csokoládé, ami egy kis szökőkútból folyott, stb. A pincér udariasan kiveszi az ember kezéből az ételt és az asztalhoz viszi, odakíséri a vendéget az asztalhoz, kihúzza a széket a vendégnek és jó étvágyat kíván. A szállodában nagyon drágák az italok, a 2 dl Cola 150 korona, stb. de a nyaralás árához képest, ez csekélység.

Hotel szolgáltatások
Szinte lehetetlen leírni - a szálloda minden lehetséges szolgáltatást kínál, ami csak az ember eszébe juthat.
Nagyszerűen felszerelt a wellness, résztvettem egy csodálatos egy órás masszázson.
A szállodához tartozott egy nagy golfpálya, ami számomra felelsleges volt...
Érdekes, hogy az internet nagyon drága, arra számítottam, hogy ingyenes lesz, a valóság azonban, hogy percenként 5 korona.

Tengerpart
3 km hosszú, a legfinomabb homokkal, amit csak el lehet képzelni. A szálloda félig üres volt, nem jelentett gondot, olyan helyet találni, ahol 200 m-en nem volt senki - ellentétben Bibionéval.
A víz kb. 30 fokos, tiszta, a szálloda ingyenes kirándulásokat kínál a korallokhoz.

Összegzés
Ahogy már említettem, ez egy földi paradicsom.
Gondot jelenthet, hogy egy éjszakára egy személy részére kb. 5000 koronába kerül. Nem érdemes a nagy cseh utazási irodákkal utazni, mivel a szálloda úgy drágábba jön. A Beau Rivage-val szemben jobb a konyhája, de a Beau Rivageban kicsit családiasabb a hangulat.

Maděra Tomáš, 2006.12.04., Tartózkodás időpontja: 2006.01.22 - 01.29.
Régió: Mauritius Mauritius, Le Morne, Szállás: Paradis Beachcomber Golf Resort & Spa

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (11) Nem (0)

12 fénykép

Összesen: Szuper luxusszálloda, közvetlenül a strandon, a csodálatos Le Morne hegységnél.

Bevezetés
Szuper luxusszálloda, közvetlenül a strandon, a csodálatos Le Morne hegységnél. Teljes leírás

Elhelyezés
A szobák luxus színvonalúak, nekünk saját teraszunk volt - azt hiszem valamennyinek van, a teraszok a kertre nyílnak, a tenger irányába, így nagyon kellemesen lehet ott üldögélni az árnyékban , éjjel-nappal. A szobában egy extra nagy ágy volt, gyönyörű a fürdőszoba káddal, zuhanysarokkal, 2 mosdóval és WC-vel. A szobán volt SAT TV, minibár, rádió, telefon, légkondícionáló, hajszárító, vasaló, vasalódeszka, széf, gyorsforraló,... Ez mind természetes volt. Ha hozzáfizet és a senior Suite-ban lakik, ingyen veheti igénybe a klub kínálatát - ebéd, uzsonna, korlátlan mennyiségű koktél, mauritániai rumból, újságok, stb.

Ellátás
A szálloda a Paradise szállóval szomszédos, így a 6 csillagos Dinarobin szálloda éttermébben és a Paradise 4 éttermében is étkezhet. Gyönyörű élményt jelenetett a romantikus éjszakai hajókirándulás a Paradise szállodából a La Ravanne étterembe. Miután kiléptünk a hajóból , a kreol és a seafood étterem illatai és a sega tánc ritmusa fogadott bennünket. A strandon 3 bár volt, a medencénél és a golf klubban is volt bár - a kínálat mindenütt kitűnő.

Hotel szolgáltatások
A szálloda a golfpálya közelében fekszik. A vizisportok közül volt pl. vizisí, amit próbáljon ki. Van néhány teniszpálya és a szállodának saját fürdői is voltak - szauna, masszázsok, kozmetika. A szállodában gyerekklub is működik, ahol 24 órán keresztül ügyelnek a gyerekekre.

Tengerpart
A gyönyörű fehér homokos strand közvetlenül a szállodánál van. Negatívum, hogy a vízben korallok vannak, ezért lábbelire van szükség. Megéri a szállloda autóival közlekedni, ami ingyenes, a strandra és a szomszéd Paradise szállóhoz szállítja a vendégeket. Azon a strandon nincsenek korallok. A Dinarobin szállodánál azonban kevesebb a sportolási lehetőség.

Összegzés
Ebben a szuper luxusszállodában nagyszerű volt a nyaralás, főleg abban az időszakban, amikor mi voltunk - október. Míg otthon nyers, hideg időjárás van, itt meleg volt. A szálloda egy nagyszabású, 20 hektáros kertben terül el. Melegen ajánlom, nagyon megéri ‼

Safarik Radek, 2005.11.12.
Régió: Mauritius Mauritius, Le Morne, Szállás: Dinarobin Beachcomber Golf Resort & Spa

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (4) Nem (0)

6 fénykép

összes ajánlás Mauritius - Le Morne