Kiderült: egyre többen bízzuk a nyaralás megszervezését utazásközvetítő irodára

Érezhetően évről évre nő idehaza azoknak az embereknek a száma, akik a nyaralás, a családi vakáció, vagy épp a városlátogatások megszervezését az utazásközvetítő irodákra bízzák – áll az Invia.hu friss piaci elemzésében.

Ebből kiderül, hogy az utazni akarók többsége ugyan szívesen böngészi önállóan is az elérhető ajánlatokat, de miután kiválasztotta az ideális célállomást, a konkrét szervezési, egyeztetési feladatokkal már nem szívesen foglalkozik.

Ár alapján döntünk

Meglepő módon az utazásközvetítő irodák szolgáltatásai iránt nem csupán az idősebb korosztály, illetve a nyelveket nem beszélő emberek körében nagy a kereslet. Az elmúlt egy-két évben sok család, nagyobb baráti társaság, illetve egyedülálló utazó is hozzájuk fordult, hogy szakértő segítséget kapjon az elképzeléseiknek legjobban megfelelő ajánlat megtalálásához és az út lefoglalásához. Ennek a fordulatnak az oka főleg az időhiánnyal magyarázható az utazni vágyók körében, másrészt a hosszas egyeztetésektől, adminisztrációs feladatoktól is szeretnének mentesülni az emberek. Ugyanakkor a magyarok utazási preferenciái szinte változatlanok maradtak az elmúlt években. Alapvetően az ár alapján döntenek arról, hogy hová mennek nyaralni. Az ár-érték összevetése szerinti választás még kevésbé jellemző, de folyamatosan lehet látni az előremozdulást ezen a téren is. Viszont utazni szinte csak egyféleképpen szeretünk. Az utasok több mint 2/3-ada (79 százalék) ült repülőre tavaly, hogy eljusson az általa választott pihenőhelyre – állapítja meg az Invia.hu felmérése, amely rámutat arra is, hogy ennek a tendenciának leginkább a egyéni szervezésű utak látták a kárát. A jövőre nézve az valószínűsíthető, hogy ezek az arányok az idei évben sem módosulnak jelentősebb mértékben.

Az igények változásával párhuzamosan az utazásközvetítő irodák szolgáltatásai is tovább bővültek a kényelmes, gyors és egyszerű ügyintézés érdekében. Ma már az egy helyen elérhető, hatalmas, de könnyen áttekinthető, egyéni paraméterek alapján jól szűrhető, teljes ár alapján rendezhető kínálattól és a teljes utazás során nyújtott támogatástól kezdve az előzetes, hasznos információkon, az elérhető asszisztencián és kiegészítő termékeken (parkolás, transzfer, biztosítás, stb.) át a helyszínen biztosított magyar nyelvű idegenvezetőig széles szolgáltatási paletta áll az utazók rendelkezésére.

Forrás: Blikk.hu

blikk.hu

Megjelent: 2018.01.30.