Nem álom a luxushétvége: fillérekből meglehet 4 nap tengerpart

Nyakunkon a hosszú hétvége: a magyarok többsége igyekszik ilyenkor még kihasználni az utolsó forró napokat és útra kel. Habár a szálláshelyek nagy része megtelt már, azért még találhatunk szabad ágyakat belföldön és külföldön egyaránt. A Pénzcentrum felkutatta a legjobb külföldi ajánlatokat, és arra is fény derült, hová utaznak legszívesebben a magyarok ezen a nyáron.

Az év negyedik hosszú hétvégéje előtt állunk, ilyenkor a magyarok szívesen utaznak, hiszen egy hosszabb kikapcsolódás reményében még szabadságuk napjait sem kell beáldozniuk.

A számok azt mutatják, hogy rengetegen elutazunk valahová a hosszú hétvégéken. Idén a korábbi hosszú hétvégéken, húsvétkor és pünkösdkor is megteltek a hazai hotelek: rendre 80 százalék feletti foglaltságot jelentettek, a Szallas.hu elemzése alapján pedig idén tavalyi évhez képest még tovább, 57 százalékkal nő a forgalom. Hasonló tapasztalatokról számol be a Pénzcentrumnak Nagy Viktória, az Invia marketing menedzsere is:

Egyértelműen azt látjuk, hogy sokkal többen mozdulnak ki az idei hosszú hétvégén, mint a tavalyin, közel 30 százalékkal nőtt a csak ezekre a napokra lefoglalt utazások száma. Ha belevesszük azokat is, akik pár szabadnapot még hozzácsaptak, akkor a hosszú hétvégét külföldön eltöltő utasok száma még ennél is nagyobb mértékben nőtt.

Az úticélok tekintetében a tavalyi évhez képest nincsenek nagy változások, a TOP 5 desztináció továbbra is Törökország, Görögország, Egyiptom, Tunézia és Horvátország, viszont az ötös rangsorban már történt elmozdulás; míg a tavalyi, augusztusi hétvégén a legtöbben Görögország mellett voksoltak, idén Törökországba indulnak a legtöbben ezen a hétvégén - a tavalyihoz képest 65 százalékkal nőtt a csak ezekre a napokra a Török Riviérát felkeresők száma (valószínűleg az idén "kapott" plusz egy nappal már szívesebben vállalkoznak kicsit hosszabb utakra is az emberek).

Mindeközben a horvátországi nyaralást keresők száma, ahogy az egész szezonban, ezen a hétvégén is csökkent, a tavalyihoz képest 25 százalékkal.

Most még elérhető néhány remek ajánlat a hosszú hétvégére, mind a fent említett, jellemzően nyaralós úticélokra, mind a legnépszerűbb nagyvárosokba (Isztambul, London, Madrid, Lisszabon), sőt, esetenként egy-egy remek Last Minute ajánlat is szembejöhet még a következő napokban.

Az is egyértelműen látszik, hogy ezeket a napokat az emberek pihenésre szánják; miközben az összes ellátási formára leadott igény nőtt (all inclusive +65%, félpanzió +16%, reggeli +26%), az önellátással foglalt utazások száma csökkent (-12%). Ugyanez figyelhető meg a választott közlekedési mód kapcsán is, mind a repülős, mind a buszos utak száma nőtt, miközben az egyéni (autós) utak száma 29 százalékkal csökkent.

Forrás: penzcentrum.hu

penzcentrum.hu

Megjelent: 2019.08.11.