Támad az utószezon: rengeteg filléres luxusnyaralás várja a magyarokat

Az utószezonban még egy utolsó nyaralási rohamra indulnak a magyarok, egyre többen választják az ősz első hónapjait a kikapcsolódásra. Olcsó ajánlatokban pedig nincs hiány, még mindig rengeteg akciós út közül válogathatunk.

Az augusztus 20-i hosszú hétvége évek óta a nyár végét jelenti a családosok számára, hiszen az azt követő hetek jellemzően már az iskolára készülés, a napi logisztikához való visszatalálás jegyében telnek. Egyre többen vannak viszont azok, akik, amennyiben még/már nincsenek iskoláskorú gyerekeik, és a szakmájuk sem követeli meg a szeptemberi kezdést, úgy a főszezon telítettsége helyett a nyugodtabb, és gyakran kedvezményesebb nyárutót választják egy kiadós tengerparti pihenésre - tudtuk meg Nagy Viktóriától, az Invia marketing managerétől.

Szezon vs. utószezon

"Egész Európában, főleg a nagy küldő országokban, például Németországban a szeptember közepe még abszolút főszezonnak számít" - nyilatkozta korábban a Pénzcentrumnak adott interjúban Szvoboda János, a Neckermann ügyvezetője.

Elmondható tehát, hogy ősszel is szívesen utazunk, a tavalyi évhez képest a szeptember és októberi időszakra vonatkozóan több mint 40 százalékkal magasabb a foglalási darabszám.

Ahol még tart a nyár

Akinek nem volt elég az idei hőség, esetleg nem jutott el nyaralni vízpart közelébe, az még megteheti, hiszen Európa számos országában tart még a nyár, és jó ajánlatokból sincs hiány. Az utazási irodák szerint jelenleg azok az úticélok a legnépszerűbbek, ahol még biztosan tart a nyár (Görögország, Spanyolország, Ciprus), vagy ahol szeptemberre válik viselhetőbbé a nyári kánikula (Egyiptom, Tunézia, Emirátusok).

Míg Egyiptom nyáron leginkább a pihenés, strandolás és búvárkodás lehetőségével várja az oda látogatókat, ősszel már a nagyobb kirándulásokra (Luxor, Kairó, sivatagi quad-túrák, tevegelés) is alkalmas az időjárás -ismertette lehetőségeket az Invia menedzsere. Ugyanígy, a sok látni- és felfedeznivalót kínáló görög szigetek és olasz, illetve spanyol városok műemlékeit, romjait, múzeumait is nagyobb eséllyel látogatják végig ebben az időszakban a turisták, miután kipancsolták magukat a strandokon.

Tavaly az ősszel utazók választása, népszerűség szerint az alábbiak szerint alakult:

  1. Görögország
  2. Egyiptom
  3. Törökország

Idén az eddig erre az időszakra lefoglalt utak száma alapján Egyiptom (azon belül is Hurghada) vette át a vezetést, őt követi Törökország (Side és Alanya), Görögország (Kréta, Zakynthos, Rodosz) pedig így a 3. helyre került. Az ezekre a hetekre foglalt utazások egyöntetű többségét all incusive, vagy ultra all inclusive ellátással foglalják le, gyakran kéthetes turnusokra, jellemzően 4 és 5 csillagos szállodákban, és repülővel valósítják meg - ezekből a faktorokból is jól látszik, hogy a döntési szempontok közül a pihenés lehetősége az elsődleges és a legfontosabb.

Forrás: penzcentrum.hu

penzcentrum.hu

Megjelent: 2019.08.28.