First Minute Románia

Keleti szomszédunk, Románia természeti kincsekkel és történelmi látnivalókkal teli ország. Találhatóak itt szépséges magas hegyek, hatalmas erdők, híres tavak, valamint a Vörös-tenger által nyújtott kellemes tengerpartok is. Leghíresebb városai Bukarest, Brassó, Segesvár és Temesvár, melyek számos történelmi emlék nyomait őrzik.

Legjobb értékelést kapott romániai szállodák

Romániába kirándulásokat és üdüléseket is előszeretettel szerveznek. Hiszen csodaszép tájak, fürdőzési lehetőség, remek városok és számos látnivaló várja a turistákat évről évre.  Akár a hegyekben szeretne pihenni, akár tengerparti üdülőhelyek egyikében, Románia megfelelő úti cél lehet az Ön számára is. Most az oldalunkon számos kedvező szállásajánlattal találkozhat, melyet érdemes megtekintenie.

Városok és települések a környéken

Összes város

Térkép

Időjárás Romániában

Románia időjárása területenként változó. Az ország nyugati részeit, így Erdélyt is nedvesebb időjárás jellemzi, gyakran fordul elő csapadék. Ezzel szemben a középső tájakon száraz kontinentális éghajlat uralkodik, vagyis gyakori az aszály ezeken a területeken. A hegyvidékekben a hőmérséklet és a csapadék a magasságnak megfelelően változik. Legkevésbé csapadékosnak a tengerparti részek mondhatók.

Gyűjts inspirációt blogbejegyzéseinkből