Olaszország - Toszkána Olaszország

 • Leírás

  Közép-Itáliában található, nem messze a Tirrén-tengertől. Csodás térség gyönyörű természettel, termékeny vidékkel és remek klímával. Északon Emilia Romagna és Ligúria provinciákkal határos, keleten Umbria és Marche, délen pedig Lazio provinciák határolják.

  Műemlékek

  Toszkána gazdag történelemmel rendelkezik, sok középkori hely található a területén. Olyan varázzsal rendelkezik, amely teljesen magával ragad. Számos műemlék és hely tanúskodik az egykori lakosok, az etruszkok és rómaiak életéről, csodás templomok és reneszánsz épületek elevenítik fel a dicső múltat.

  Toszkána varázslata

  Kevés hely olyan varázslatos, mint Toszkána. Zöldelő fű, illatozó virágok, erdők és ligetek jellemzik.Mi a legjellegzetesebb vonása? Egyértelműen a csodás vidéki házak, az utak mentét szegélyező olivabokrok és ciprusok , a píniák és szőlőültetvények, amelyek alkalmazkodtak a klimatius feltételekhez és természetes arculatot kölcsönöznek a tájnak.

  Fürdés és strandok Toszkanában

  A partszakasz egész Toszkána területén kizárólag homokos, ami nagy előnyt jelent a kisgyermekes családok számára. A tengerből láthatjuk az Appennini-hegység csúcsait, a horizonton pedig a környező szigetek körvonalait.

Legújabb értékelések Olaszország - Toszkána

Összesen: 6,6 Összességében jól éreztük magunkat, apró, de eléggé zavaró tényezők rontották a nyaralást, ami miatt azt mondom elfogadható volt, de...

 • 6,5 Szállás
 • 4 Ellátás
 • 9 Környék
 • 7 Alapár

Összegzés
Összességében jól éreztük magunkat, apró, de eléggé zavaró tényezők rontották a nyaralást, ami miatt azt mondom elfogadható volt, de ezért a pénzért már lehet nem csak egy elfogadhatót szeretnék. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szállás rendben volt, a szobák tiszták voltak, a takaritás rendben volt, nem tűnt el semmi. A légkondicionáló meghibásodásakor kaptunk másik szobát is. Hangulatos, kellemes, tükrőzi a képeken látottakat.

A szállodában dolgozok nehézkesen vagy nem beszélik az angolt, a szállodában elsősorban olasz vendégek voltak.

Ellátás
A reggeli többségében finom volt, a választék megfelelő, de minden nap ugyan az. Hiányoltam a gyümölcsöt és a főtt tojást. A vacsora többségében kellemetlen élmény, meg tudtuk enni és jól laktunk tőle. Az előétel kötelező, aztán 2 fő fogás, és egy desszert. Pozitivum hogy a vacsoráról megmaradt italt elrakták és a következő vacsoránál újra felszolgálták. Negativum, hogy lehet kedvessgből, de az első 1-2 étkezés alapján kategorizáltak és ha valamit nem használtunk pl teás csésze, a későbbiekben nem rakták ki.

Hotel szolgáltatások
A szálloda szolgáltatásainál az internet meg volt jelölve, a gyakorlatban ez 10 euro/hét vagy 3 euro/nap költséget jelent, ami egy gyenge jelű wifi-t jelent amire egyszerre csak egy készülékkel lehet csatlakozni. A szálloda limitált parkolási lehetőségekkel bir, kérdés esetén elutasitották a nagyjából 6? privát hely használatát még térités ellenében is, helyette az utcán található pizzéria, tengerpart és minden egyéb célra használt parkolót lehetet használni ingyen, ahol nem nagyon volt hely, de a fizetős parkolokban is előfordult hogy nem volt hely. A széf nem működött mert alacsony volt benne az elem tölttsége. A minibár egy üres borhűtőt jelentett, nem mintha szükségünk lett volna rá. A privát strand viszont rendben volt, naponta takaritották, és a légkondicionáló is jól működött.

Tengerpart
A tengerpart az ügyintéző elmondása szerint finom homokos, a valóságban a viz előtti sávban kavicsos, köves, és a vizben az első 2-3 méteren hasonlóan köves. Azt követően egy nagyobb lépcsővel mélyül és utána finom homokos a vizben.

Névtelen, 2015.08.11., Tartózkodás dátuma: 2015.08.01 - 08.08.
Régió: Olaszország Olaszország, Toszkána, Hotel:Riva dei Cavalleggeri

Hasznosnak találta az értékést? Igen (4) Nem (0)

2 fénykép

Riva dei Cavalleggeri, Toszkána, Olaszország Névtelen 2015-08-11 6.6 1 10 Hotel RIVA DEI CAVALLEGGERI

Összesen: 5,4 Az idő milyenségéről és a tenger koszosságáról nem önök tehetnek. Ennek ellenére, sok útiköltséggel és utazási idővel próbáltuk...

 • 4,5 Szállás
 • 9 Ellátás
 • 1 Környék
 • 8 Alapár

Összegzés
Az idő milyenségéről és a tenger koszosságáról nem önök tehetnek. Ennek ellenére, sok útiköltséggel és utazási idővel próbáltuk kellemessé tenni más partokon és városokban a nyaralást. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Fogyatékosok rehabilitációs intézete mellett helyezkedett el, ahol minden este 8-12-ig karaoke és számukra egyéb élvezetes, hangos zenei műsorok voltak. Pihenés számunkra, csukott ajtók és ablakok mellett is lehetetlen volt. Az itthoni ügyintézőnek direkt szóltunk, hogy kis gyerekkel leszünk, ezért közel a parthoz és a biztonsága érdekében földszinti vagy első emeleti legyen a szállás. Ott már a nevünkre előkészített papírok, kulcs, boríték, minden el volt készítve. Módosítani ott már nem lehet. Kb. 1km a part, 3.emelet, szerencsére legalább lift volt. A lakás egyik szobájában állandó pisi szag!!! Konyhában a farost aljú székek szétrepedve és a forgács állandóan potyogott belőle. Fürdőkád gusztustalan, nem mertünk beleülni. Zománc nem volt rajta, rozsdás volt a lefolyó is. A falak koszosak, repedezettek. Az ágy nyikorgó, szétnyithatós kempingágy. Ajtók ablakok nem záródnak rendesen, a redőnyök felhúzásakor felébredt az egész ház,mert borzalmasan nyikorgott. Az erkélykorláton több a rozsda, mint a festék. Ágyneműt nem vittünk, amit kaptunk: nagylepedő, takarózás céljából kislepedő, félpárnahuzat 10 euro-ért. Ha hidegebb lett volna, akkor a szúrós plédekkel kellett volna takarózni, amit nem tud mibe belehúzni az ember. Senkinek nem ajánljuk ezt a szállást, de Massa-t sem.

Ellátás
Szerencsére önellátóak voltunk.

Hotel szolgáltatások
Apartmanban voltunk, önellátással

Tengerpart
Szállástól kb 1 km a part. 5 méter után már nyakig ért a víz. Hordalékos, olyan volt mintha a kagylók lemállott héja lenne benne, meg szétmállott fakéreg. Amikor kijött az ember a vízből, tele volt fekete trutyival a bőre, amit nagyon nehéz volt letakarítani.

Zoltán Gulyás, 2013.09.03., Tartózkodás dátuma: 2013.08.24 - 08.31.
Régió: Olaszország Olaszország, Toszkána, Hotel:Apartmány Marina Di Massa

Hasznosnak találta az értékést? Igen (7) Nem (0)

2 fénykép

Apartmány Marina Di Massa, Toszkána, Olaszország Zoltán Gulyás 2013-09-03 5.4 1 10 Apartmanok Marina di Massában I.

Összesen: 6,4 Összeségében egy toszkán három csillagos szállótól ezt vártuk. Volt benne kicsi régi, kicsi új és romantikus környezet. Ha reggelire még...

 • 6 Szállás
 • 4 Ellátás
 • 9 Környék
 • 7 Alapár

Összegzés
Összeségében egy toszkán három csillagos szállótól ezt vártuk. Volt benne kicsi régi, kicsi új és romantikus környezet. Ha reggelire még jól is laktunk volna az értékelés még pozitívabb lenne. :-) Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Nagyon szép környezetben lévő kissé már elhanyagolt három csillagos hotel. A tulajdonosoknak vagy nincs elegendő anyagi fedezetük rendben tartani és kicsit fejleszteni a hotelt és környezetét vagy az egyébként esetünkben közepes forgalom mellett, energia nem maradt a hotel és kert gondozására. Valószínű mindkettő. (elhanyagolt kert és teniszpálya, a csapból a mi szobánkban nagyon büdös víz folyt, illetve lógott a kiszakadt villanyvezeték egy helyen a szobában.) Ellensúlyozta azonban a tulajok kedvessége.

Ellátás
A reggeli mint ellátás sajnos szintén kissé alulmaradt még a három csillagos elvárásoktól is. Mind a három reggel száraz kenyér volt csak, illetve a háziasszony nem győzte pótolni az ennivalót is, mivel egyszerre mindig nagyon keveset hozott ki. Volt amikor nem is vártuk meg az újabb feltöltést, mert egyedül neki ez sokáig tartott. (pl. kávégép nem volt, mindenki egyenként kapott egy csésze kávét, amit szintén a tulajdonos asszony hozott ki) Indulásunk reggelén így inkább reggeli előtt eljöttünk, és készítettünk magunknak ennivalót.

Hotel szolgáltatások
A szoba és a fürdő egyébként szép tiszta volt ( törülközők, kéztörlők, WC papír stb.), kivétel első este vettük észre,hogy olyan ágytakarót és ágyneműt kaptunk, melybe tisztítás után macska vagy kutya feküdt bele. Ezt kérésre a tulajdonos asszony hamar kicserélte.

Tengerpart
Nem tengerhez közeli hotelben laktunk, viszont volt úszómedencéje, ami szépen tisztán volt tartva.

Csuti-Kovács Kriszta, 2013.08.22., Tartózkodás dátuma: 2013.08.15 - 08.19.
Régió: Olaszország Olaszország, Toszkána, Hotel:Relais Santa Cristina

Hasznosnak találta az értékést? Igen (3) Nem (0)

Hotel Relais Santa Cristina 2 fénykép

Relais Santa Cristina, Toszkána, Olaszország Csuti-Kovács Kriszta 2013-08-22 6.4 1 10 Hotel Relais Santa Cristina

Összesen: 9 Kellemes környezet, Jó vendéglátás. Kilátás a tengerpartra. Egyedüli hátránya az volt a szállásnak, hogy gyalog nehezen lehetett...

 • 9 Szállás
 • 9 Ellátás
 • 9 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés
Kellemes környezet, Jó vendéglátás. Kilátás a tengerpartra.

Egyedüli hátránya az volt a szállásnak, hogy gyalog nehezen lehetett megközelíteni a centrum felől. Teljes értékelés megtekintése

Dr. Nász Heléna, 2013.03.23., Tartózkodás dátuma: 2012.09.12 - 09.15.
Régió: Olaszország Olaszország, Toszkána, Hotel:Baia del Sorriso

Hasznosnak találta az értékést? Igen (5) Nem (0)

Baia del Sorriso, Toszkána, Olaszország Dr. Nász Heléna 2013-03-23 9 1 10 Hotel Baia del Sorriso

Összesen: 8,4 Összességében elégedettek vagyunk.

 • 7 Szállás
 • 8 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Összességében elégedettek vagyunk. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Vannak hiányosságok, fizetős az internet ami nagyon drága, nincs szőnyeg a szobában, kicsi a tv.

Ellátás
A reggeli választék közepes, a vacsora jó. A takarítással elégedettek voltunk.

Hotel szolgáltatások
Nagy probléma hogy nincs elég parkoló a szállodán belül, a szemközti fizetős parkoló nagyon drága.

A wifi fizetős és nagyon drága.

Tengerpart
A tengerpart közel van, nagyon jó a megközelíthetősége. Nem túl zsúfolt, a víz minősége elfogadható.

Hokker Edit, 2013.02.06., Tartózkodás dátuma: 2012.06.23 - 07.07.
Régió: Olaszország Olaszország, Toszkána, Hotel:Riva dei Cavalleggeri

Hasznosnak találta az értékést? Igen (7) Nem (0)

Riva dei Cavalleggeri, Toszkána, Olaszország Hokker Edit 2013-02-06 8.4 1 10 Hotel RIVA DEI CAVALLEGGERI 3*

összes ajánlás Olaszország - Toszkána

Az Ön értékesítője:

Ingyen hívható: H-P 09-18 06 80 100 200