Olaszország - Toszkána Olaszország

Leírás

Közép-Itáliában található, nem messze a Tirrén-tengertől. Csodás térség gyönyörű természettel, termékeny vidékkel és remek klímával. Északon Emilia Romagna és Ligúria provinciákkal határos, keleten Umbria és Marche, délen pedig Lazio provinciák határolják.

Műemlékek

Toszkána gazdag történelemmel rendelkezik, sok középkori hely található a területén. Olyan varázzsal rendelkezik, amely teljesen magával ragad. Számos műemlék és hely tanúskodik az egykori lakosok, az etruszkok és rómaiak életéről, csodás templomok és reneszánsz épületek elevenítik fel a dicső múltat.

Toszkána varázslata

Kevés hely olyan varázslatos, mint Toszkána. Zöldelő fű, illatozó virágok, erdők és ligetek jellemzik.Mi a legjellegzetesebb vonása? Egyértelműen a csodás vidéki házak, az utak mentét szegélyező olivabokrok és ciprusok , a píniák és szőlőültetvények, amelyek alkalmazkodtak a klimatius feltételekhez és természetes arculatot kölcsönöznek a tájnak.

Fürdés és strandok Toszkanában

A partszakasz egész Toszkána területén kizárólag homokos, ami nagy előnyt jelent a kisgyermekes családok számára. A tengerből láthatjuk az Appennini-hegység csúcsait, a horizonton pedig a környező szigetek körvonalait.

Legújabb értékelések Olaszország - Toszkána

Legújabb értékelések

2014 2012 2010

5,4

Apartmanok Marina di Massában I.

2013.09.03. - Zoltán Gulyás - Elolvasva: 9× - Tartózkodás dátuma: 2013.08.24 - 08.31.

Szállás: 4,5 Ellátás: 9 Környék: 1 Alapár: 8

Összegzés
Az idő milyenségéről és a tenger koszosságáról nem önök tehetnek. Ennek ellenére, sok útiköltséggel és utazási idővel próbáltuk kellemessé tenni más partokon és városokban a nyaralást. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Fogyatékosok rehabilitációs intézete mellett helyezkedett el, ahol minden este 8-12-ig karaoke és számukra egyéb élvezetes, hangos zenei műsorok voltak. Pihenés számunkra, csukott ajtók és ablakok mellett is lehetetlen volt. Az itthoni ügyintézőnek direkt szóltunk, hogy kis gyerekkel leszünk, ezért közel a parthoz és a biztonsága érdekében földszinti vagy első emeleti legyen a szállás. Ott már a nevünkre előkészített papírok, kulcs, boríték, minden el volt készítve. Módosítani ott már nem lehet. Kb. 1km a part, 3.emelet, szerencsére legalább lift volt. A lakás egyik szobájában állandó pisi szag!!! Konyhában a farost aljú székek szétrepedve és a forgács állandóan potyogott belőle. Fürdőkád gusztustalan, nem mertünk beleülni. Zománc nem volt rajta, rozsdás volt a lefolyó is. A falak koszosak, repedezettek. Az ágy nyikorgó, szétnyithatós kempingágy. Ajtók ablakok nem záródnak rendesen, a redőnyök felhúzásakor felébredt az egész ház,mert borzalmasan nyikorgott. Az erkélykorláton több a rozsda, mint a festék. Ágyneműt nem vittünk, amit kaptunk: nagylepedő, takarózás céljából kislepedő, félpárnahuzat 10 euro-ért. Ha hidegebb lett volna, akkor a szúrós plédekkel kellett volna takarózni, amit nem tud mibe belehúzni az ember. Senkinek nem ajánljuk ezt a szállást, de Massa-t sem.

Ellátás
Szerencsére önellátóak voltunk.

Hotel szolgáltatások
Apartmanban voltunk, önellátással

Tengerpart
Szállástól kb 1 km a part. 5 méter után már nyakig ért a víz. Hordalékos, olyan volt mintha a kagylók lemállott héja lenne benne, meg szétmállott fakéreg. Amikor kijött az ember a vízből, tele volt fekete trutyival a bőre, amit nagyon nehéz volt letakarítani.

6,4

Hotel Relais Santa Cristina

2013.08.22. - Csuti-Kovács Kriszta - Elolvasva: 14× - Tartózkodás dátuma: 2013.08.15 - 08.19.

Szállás: 6 Ellátás: 4 Környék: 9 Alapár: 7

Összegzés
Összeségében egy toszkán három csillagos szállótól ezt vártuk. Volt benne kicsi régi, kicsi új és romantikus környezet. Ha reggelire még jól is laktunk volna az értékelés még pozitívabb lenne. :-) Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Nagyon szép környezetben lévő kissé már elhanyagolt három csillagos hotel. A tulajdonosoknak vagy nincs elegendő anyagi fedezetük rendben tartani és kicsit fejleszteni a hotelt és környezetét vagy az egyébként esetünkben közepes forgalom mellett, energia nem maradt a hotel és kert gondozására. Valószínű mindkettő. (elhanyagolt kert és teniszpálya, a csapból a mi szobánkban nagyon büdös víz folyt, illetve lógott a kiszakadt villanyvezeték egy helyen a szobában.) Ellensúlyozta azonban a tulajok kedvessége.

Ellátás
A reggeli mint ellátás sajnos szintén kissé alulmaradt még a három csillagos elvárásoktól is. Mind a három reggel száraz kenyér volt csak, illetve a háziasszony nem győzte pótolni az ennivalót is, mivel egyszerre mindig nagyon keveset hozott ki. Volt amikor nem is vártuk meg az újabb feltöltést, mert egyedül neki ez sokáig tartott. (pl. kávégép nem volt, mindenki egyenként kapott egy csésze kávét, amit szintén a tulajdonos asszony hozott ki) Indulásunk reggelén így inkább reggeli előtt eljöttünk, és készítettünk magunknak ennivalót.

Hotel szolgáltatások
A szoba és a fürdő egyébként szép tiszta volt ( törülközők, kéztörlők, WC papír stb.), kivétel első este vettük észre,hogy olyan ágytakarót és ágyneműt kaptunk, melybe tisztítás után macska vagy kutya feküdt bele. Ezt kérésre a tulajdonos asszony hamar kicserélte.

Tengerpart
Nem tengerhez közeli hotelben laktunk, viszont volt úszómedencéje, ami szépen tisztán volt tartva.

9

Hotel Baia del Sorriso

2013.03.23. - Dr. Nász Heléna - Elolvasva: 78× - Tartózkodás dátuma: 2012.09.12 - 09.15.

Szállás: 9 Ellátás: 9 Környék: 9 Alapár: 9

Összegzés
Kellemes környezet, Jó vendéglátás. Kilátás a tengerpartra.

Egyedüli hátránya az volt a szállásnak, hogy gyalog nehezen lehetett megközelíteni a centrum felől. Teljes értékelés megtekintése

8,4

Hotel RIVA DEI CAVALLEGGERI 3*

2013.02.06. - Hokker Edit - Elolvasva: 70× - Tartózkodás dátuma: 2012.06.23 - 07.07.

Szállás: 7 Ellátás: 8 Környék: 10 Alapár: 10

Összegzés
Összességében elégedettek vagyunk. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Vannak hiányosságok, fizetős az internet ami nagyon drága, nincs szőnyeg a szobában, kicsi a tv.

Ellátás
A reggeli választék közepes, a vacsora jó. A takarítással elégedettek voltunk.

Hotel szolgáltatások
Nagy probléma hogy nincs elég parkoló a szállodán belül, a szemközti fizetős parkoló nagyon drága.

A wifi fizetős és nagyon drága.

Tengerpart
A tengerpart közel van, nagyon jó a megközelíthetősége. Nem túl zsúfolt, a víz minősége elfogadható.

Hotel vélemények a 2012-es és 2011-es évekből

2014 2012 2010

6,2

Toszkána Villa / FATTORIA LA GABOLA

2012.10.09. - Harcz Ibolya - Elolvasva: 98× - Tartózkodás dátuma: 2012.09.22 - 09.29.

Szállás: 5 Ellátás: 1 Környék: 10 Alapár: 10

Összegzés
A ház ès a birtok gyönyörû.A szâllás tiszta volt, a tuladonos ès családja kedves,barátságos emberek.Az appartman nem túl tâgas,nem 70nm. ahogy hirdettèk.A szállásadó ajánlotta hogy süt vacsorâra pizzât,hârman voltunk,7 pizzàt kèszitett melyet a családjâval közösen fogyasztottunk.39euróba került,ezt soknak találtuk.Az ágyban ès a zuhanyzóban lèvõ 10cm-es skorpióval való találkozás felejthetetlen èlmèny maradt szâmunkra. Teljes értékelés megtekintése

összes ajánlás Olaszország - Toszkána

Kedvencek Bejelentkezés Regisztráció Elérhetőségek

Az Ön értékesítője:


H - P 9.00 - 18.00
06 80 100 200

Nincsenek kedvencek