Egyesült Arab Emírségek Egyesült Arab Emírségek

 • Egészségügy

  Az Egyesült Arab Emírségek területén az egészségre ártalmas tényező nem fenyeget, de vigyáznunk kell az erős napsugárzásra. A szél enyhíti a meleget, ezért sokan megfeledkeznek a kellő védelemről. Védjük magunkat magas faktorú krémekkel, viseljünk kalapot és minőségi napszemüveget. Gondoljunk az elegendő folyadékpótlásra is. Egészségügyi panaszokat okozhat az is, ha klimatizált helyről hirtelen kilépünk a nyári forróságba, mivel nagy a hőmérsékletkülönbség. Épp ezért a szállodai szobákban ajánlatos nem túl alacsony hőfokra kapcsolni a klimatizációt. A városon kívül is óvatosnak kell lennünk, itt kígyókkal és skorpiókkal találkozhatunk, vagy a tengerben, ahol nem szabad hozzáérnünk a tengeri élőlényekhez, mert megégethetnek, megsérthetnek.

  Ami a higiénát illeti, nem kell ételmérgezéstől tartani, de csak palackozott ivóvíz fogyasztása ajánlott. A védőoltás nem kötelező, de ajánlott, mégpedig hepatitis A és B, tífusz, tetanusz és veszettség ellen. Ha valamelyik védőoltás beadása mellett döntünk, ajánlatos azt 8 héttel az elutazás előtt beadatni. Konzultálhatunk orvossal, vagy egyenesen az oltóközpontban kérhetjük az oltást. Komplikációk esetében magánkórházakban látnak el a leggyorsabban, ezért megéri megfelelő biztosítást kötni. Egy általános kivizsgálásért 100AED-t fizetünk, de az ár az elvégzett vizsgálatok és az előírt gyógyszerek függvényében változhat.

  Fontos telefonszámok:
  Nemzetegészségügyi hivatal........009712-6782800
  Nemzetegészségügyi hivatal fax..009712-6795716
  Tűzoltóság....................................997
  Rendőrség ...................................999
  Ambulancia .................................998
  Mentő..........................................214666

  Kórházak Abu Dhabiban és Dubaiban:
  Abu Dhabi Central Hospital, Al-Manhal Street, 214 666, 344 663
  Cornishe Hospital, Abu Dhabi, A Sheraton szálloda mellett, 724 900, 202 4221
  Al-Maktoum Hospital, Dubai, Al-Maktoum Hospital street, 221 211
  Rashid Hospital, Dubai, Oud Metha Road 337 4000

  Közbiztonsági szempontból az Emirátusok helyzete stabilnak mondható. Bűntényekre még az éjjeli órákban sem kell számítani, mivel az elkövetőkre kegyetlen büntetések várnak. Lopásért a kar levágása, erőszakért halálbüntetés jár, pl.megkövezés formájában., de szigorú büntetés vár a drogcsempészekre és a pornográfia terjesztőire is. Ha külföldi állampolgár követ el kihágást, kitiltják az országból.