Egyesült Arab Emírségek Egyesült Arab Emírségek

 • Fakultatív programok és szórakozási lehetőségek

  Az Emírségek számos lehetőséget kínál a relaxációra a hófehér strandokon, de aktívan is pihenhetünk, sportolhatunk, túrázhatunk,vagy felfedezhetjük a természet szépségeit.

  Itt sok hagyományos és rendhagyó sportágat próbálhatunk ki, amelyeket szállodák, vagy magáncégek biztosítanak. A szállodák vízisportok hosszú sorát kínálják, szörfözést, vitorlázást, bérelhetünk motorcsónakot, de kedvelt a búvárkodás is, mivel a víz alatti világ egyszerűen lenyűgöző.

  Hagyományos program a tevehajtó verseny és a sólymászat, amit főleg a sivatagban rendeznek meg. A külföldiek szeretik a golfot, ehhez minden körülmény adott. Dubaiban rendezik meg a Desert Classing PGA golfversenyt is, ahol az elit játszik. A színvonalas dubaii golfpályát az amerikai Karl Litten tervezte. A szomszédos épületben golf és jachtklubb székel, szimbóluma három betonvitorlás. A jachting szintén közkedvelt.

  Az igazán exotikus sportok közé tartozik a dűnéken való síelés. Akár 50 m magas dűnéről is leereszkednek, ami nagyon veszélyes lehet. Mivel az emírségekben szinte semmi sem lehetetlen, a havat és a tél örömeit is kiélvezhetjük a téli stadionban, Dubaiban, a szállodákban és élményparkokban pedig jégkorcsolyapályát is találunk (Ice Rinks).

  Az Emírségek csodaszép partszakaszokkal büszkélkedik, fehéres homokkal, pálmákkal. A legkedveltebb strandok a keleti parton találhatóak, vagy az Abu Dhabi - Ras-Al.Chajma között elterülő területeken. A gyermekeket a strandokon és a szállodákban egyaránt színes programok várják, pl a dubaii Wild Wadi Park, ahol kipróbálhatják a windsurfinget, vagy akár tevegelhetnek, vagy ellátogathatnak valamelyik múzeumba, pl. a vízivilágot bemutató kiállításra.

  Abu Dhabiban található egy strand, csak nőknek, ahol el vannak rejtve a kíváncsi férfiszemek elől.
  A legismertebb dubaii strand a Jumeirah beach, amely az Emirátusok legszebbjének számít. A több kilométer hosszan húzódó part mentén luxusszállodák épültek.

  Több kilométeres strandok találhatóak Sharjah metropolisztól délre is, amely az azonos nevű emírség fővárosa.

  Felejthetetlen élményben lehet részünk, ha történelmi műemlékek felkutatására indulunk, de a piacok, bevásárlóközpontok hangulata is magával ragadja az odalátogatót. Kedveltek a hajókirándulások, pl a Dhow nevű hajóval, amely a Dubaii-öbölben horgonyozik, útközben arab finomságokkal kedveskednek az utasoknak. Kilátogathatunk a beduin sivatagba, nézhetjük a csillagokat, a beduin sátrakban szállást is kaphatunk. A Desert Safari keretén belül terepjárótúrára indulhatunk, kár lenne kihagyni a homokdűnék lebilincselő szépségét, amelyet vörösre fest a lenyugvó nap.

  Az arab kultúra mesterségeit a kisebb falvakban ismerhetjük meg. Dubaiból könnyen eljuthatunk Hatta városába, amely a Hadzar-hegység lábánál fekszik. A várost csodás természet övezi. Hatti nemzeti örökséggé lett nyilvánítva.

  Abu Dhabiból eljuthatunk Liwibe, ami egy homokdűnék között található történelmi jelentőségű oázis. Autópályán könnyen eljuthatunk a 160 km-re fekvő Al-Ain egyetemi városba, amely jelentése forrás .Onán határán fekszik, és az elegendő vízellátásának köszönhetően pálmaligetek és zöld növényzet veszi körül. Több történelmi műemlék található itt, de vásárlásra és szórakozásra is sort keríthetünk. 15 km-re innen található az Ain al-Faidah tó, a Buriami oázis, amely Omán területére is áthúzódik, vagy a Jebel Hafit-hegység, ahol 5 ezer éves sírokat és kőkori kövületeket tártak fel.