Egyesült Arab Emírségek Egyesült Arab Emírségek

 • Utazási és közlekedési lehetőségek

  Az Emírségekbe a légi közlekedés segítségével juthatunk el a leggyorsabban. Az időeltolódás +2 óra a nyári, + 3 óra a téli időszámítás szerint. A repülőgépek többsége a dubaii repülőtéren landol, vagy az emírségek második legnagyobb repterén Abu Dhabiban., de repülővel eljuthatunk Sharja, Ras Al Khaimah, Al-Ain és Fjaira emírségekbe is . A legnagyobb légitársaság az Emirates Airlines, leányvállalata a Gulf Air.

  Az Emírségeken belül több módon is közlekedhetünk. Nagyobb távolságokra ajánlatos autót bérelni. Az autókölcsönzők székhelye Abu Dhabiban és Dubaiban székel. Autókölcsönzőt minden reptéren, szállodakomplexumnál találunk, az ár 100-120 AED körül mozog,+ 20 AED a biztosítás. Itt hívnánk fel a figyelmüket, hogy ajánlatos felkészülni a bankkártyával való fizetésre.

  Az autóbuszközlekedés nem egyszerű, az emírségek nincsenek összekötve rendszeres autóbuszjáratokkal, csupán Dubai és Abu Dhabi között közlekednek. A többi emírség között 14 személyes minibuszok állnak az utazni vágyók rendelkezésére, bár elég nehéz kiigazodni itt a közlekedésben. Sem vonat, sem pedig metró nem közlekedik.

  Belföldön igénybe vehetjük a Long Distance Taxi szolgáltatásait, amely 5-7 személyes kisbuszaival az autóbuszállomás parkolójából indul. A városon belül megbízható taxihálozat működik.

  Ezen kívül komppal és kishajóval is közlekedhetünk, Dubaiban abras nevű kisebb motoroshajókkal közlekednek A nagyobb hajók összkomfortosak és szállást is biztosítanak.