Egyesült Arab Emírségek Egyesült Arab Emírségek

Hivatalos megnevezés: Egyesült Arab Emírségek
Főváros: Abu Dhabi
Állami irányítás: hét független emirátus(Abu Dhabi, Ajman, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah és Umm al Qaiwain)
Vallás: túlnyomó részt iszlám
Hivatalos nyelv: arab, perzsa, angolangličtina, hindí, urdu
Időeltérés: GMT + 4 óra

Egyesült Arab Emírségek - már 151 053 Ft-tól

AZ EMIRÁTUSOKRÓLAz Egyesült Arab Emírségek, eredeti nevén Al-Imarát al-Arabija al-Muttahida (angolul The United Arab Emirates ) hét abszolút monarchia föderációja -Dubaj, Sharjah, Ajman, Umm al-Qaiwain, Ras al-Khaimah, Fujairah és Abu Dhabi alkotja. Minden emírség élén egy-egy híres nemzetség uralkodik. Jelenleg a leggazdagabb emírség Dubaj és Abu Dhabi, ők rendelkeznek a legnagyobb befolyással az egész föderációban. Az Arab Emírségek az Arab-félsziget délkeleti részén terül el, Szaud-Arábia, Omán és Katar szomszédságában. Nyugaton a Perzsa-öböl, délen az Omán-öböl szegélyezi.

Lakosainak száma 2007-ben 2 484 818 fő volt. Az őslakosok csupán a lakosság 18 %-át alkotják. Az országot főleg arabok lakják, akik Egyiptom, Jordánia, Szudán, Libanon és Szíria területéről érkeztek. Ezen kívül élnek itt pakisztán, indiai, iráni, de fülöp-szigeteki lakosok is . Az európaiak közül a 120 ezres brit kisebbség a legjelentősebb. A hivatalos vallás az iszlám, ezen belül a szunnita irányzat a legelterjedtebb. A lakosok 16 %-a síita muszlim, nagyon kis hányada pedig hinduista, vagy keresztény vallást gyakorol.

Az ország területe, beleszámítva a partszakasz közelében fekvő szigeteket, 83 600 km2. A legnagyobb és egyúttal a leggazdagabb emírség Abu Dhabi, amely az ország területének 85 %-át alkotja. Az ország mintegy 90 %-át a Rub al-Khali sivatag borítja. A sivatag homokjának színe régióként változó, a szürkétől a krémszínűn keresztül egészen a vörös árnyalatokig terjed. A kietlen sivatag ellenére is csodás képet nyújt a homokdűnék látványa. Az életet jelentő zöld növényzet a Liwa és a Buraimi oázisban összpontosul. Az ország északi területén, Ras al-Khaimah emírség irányában található a legnagyobb kiterjedésű zöld övezet. Omán határán az 1100 m magas Al-Hajar hegység húzódik.

Az utóbbi években az ország rohamos fejlődésnek indult. A 20.század 50-es éveiben kiterjedt kőolajlelőhelyet találtak, amely gazdagságot hozott az országnak. Az emírségek idővel a luxus és gazdagság szimbólumává váltak.Manapság azonban már nem csak a gazdag üzletemberek, hanem a luxust szerető és kereső turisták is felkeresik. A gigantikus méretű szállodakomplexumok, a hétcsillagos Burj Al Arab szálloda, a pálma alakú mesterségesen kialakított sziget a világ minden részéről vonzza a turistákat. Pihenhetünk a fehér homokkal borított strandokon, vagy búvárkodhatunk, amelyet minden szálloda alapszolgáltatásként nyújt.

Abu Dhabi

A hét emírség legnagyobb és leggazdagabb tagországa, azonos nevű fővárosát kétarcúság jellemzi. A.mecsetek és a hatalmas felhőkarcolók látványa futurisztikus építményekkel keveredik. Az utcákat pálmák szegélyezik, a zöld parkokat szökőkutak díszítik. A főváros egy apró szigeten fekszik, közel a szárazföldhöz, ahová két hídon keresztül is eljuthatunk.

Az emírségek legkisebbike Ajman, amely Sharjahtól 10 km-re, Dubaitól mintegy 20 km-re fekszik. Ajman elsősorban több kilométeres strandjával és fehér homokjával lett közkedvelt a turisták körében. Itt is keveredik a történelem a modern építményekkel.

A luxus és a fényűző gazdagság világában Dubai a világ egyik legkedveltebb turistaparadicsoma, ahol a szálloda alkalmazottai szinte minden kívánságunkat teljesíteni tudják. A hófehér homokkal borított Jumeirah partszakaszt, amelyet türkizkék tenger határol, ötcsillagos szállodák és pálmafák szegélyezik, biztosítva a turiták komfortérzetét. A szállodák szabadidős tevékenységek hosszú sorát kínálják, mint pl. a golf és a búvárkodás. Ha a kinti hőség már elviselhetetlenné válik, egy nagyszabású dubaii projektnek köszönhetően a téli stadionba is ellátogathatunk, ahol még havat is láthatunk. Dubai többek között a rendkívül rövid idő alatt megépült építészeti csodáival vált világhírűvé, a projektek többségét az Al-Maktúm uralkodói család finanszírozta, de sok külföldi befektető pénze is szerepet játszott. A dubaii üzletek hatalmas árukészlettel rendelkeznek. Itt mindent megtalálunk, mi szem-szájnak ingere. Híres a helyi Arany piac, ahol jutányos árért vásárolhatunk. Dubaira jellemzőek a szuperlatívok, ezért nem csoda, ha a világ nyolcadik csodájának is nevezik.

Fujairah emírséget az ország többi részétől a Hajar-hegység választja el. Az egyedüli tagország, ahol nincsenek olajmezők, a legfőbb bevételt ezért az idegenforgalom jelenti. Az ország keleti részén terül el, amely egyben az egyik legszebb vidék. Megéri itt búvárkodni, a kristálytiszta vízben megcsodálhatjuk a víz alatti világ gazdagságát. A belföldön műemlékek sokaságát tekinthetjük meg, ahol híres történelmi régiók találhatóak.

Északon, Omán határánál fekszik Ras Al Khaimah emírség. Az itt húzódó Hajar-hegység, a sziklás, zátonyos tengerpart és a termékeny völgyek gyönyörű természeti képet varázsolnak elénk. Főként azokat nyűgözi le, akik előnyben részesítik a természetet a nagyvárosokkal szemben, mint Dubai és Abu Dhabi. A tengerparti napozáson kívül kirándulhatunk a hegyekbe, vagy delfineket és bálnákat csodálhatunk. Az emírség Fujirah és Umm Al -Qaiwain emírségek közelében fekszik, ahol még ápolják a helyi hagyományokat és nem özönlötte el a turisták hada.

Sharjah emírség mind a hat emírséggel határos. Azonos nevű fővárosa a harmadik legnagyobb város az egész országban, modernizálása rohamos fejlődésnek indult, rengeteg kulturális lehetőséget, galériák, kulturális központok hosszú sorát kínálja.1998-ban az arab világ fővárosának lett kikiáltva. A szállodakomplexumokból az utcára lépve jusson eszünkbe, hogy Sharjah emírségben vannak a legszigorúbb előírások, pontosan be kell tartani az iszlám öltözködési szokásokat.

Egyesült Arab Emírségek - már 151 053 Ft-tól

Legújabb értékelések Egyesült Arab Emírségek

Összesen: 4.2 A túra képei nem egyeznek a valósággal. Végül egy olcsóbb komplexumban szállásoltak el minket, és még 15 percet kellett gyalogolni a...

 • 4 Elhelyezés
 • 5 Ellátás
 • 4 Környék
 • 4 Alapár

Összegzés:
A túra képei nem egyeznek a valósággal. Végül egy olcsóbb komplexumban szállásoltak el minket, és még 15 percet kellett gyalogolni a strandig. séta és nem közvetlenül az adott szállodában voltunk a tengerparton. Teljes leírás

Elhelyezés
A személyzet vonakodása. Két felnőtt és egy 8 éves gyermek egy franciaágyon. Nem tapasztaltam, ha nem volt pótágy a szállodában.

Hotel szolgáltatások
Vonakodva, reggel már nem jártunk reggelire, mivel késett a járatunk, 150 eurót fizettünk pluszban a reggeliért

Tengerpart
Jó, de messze a szállodától.

Lucia S., Ellenőrzött vélemény (Invia.sk), Értékelve: 2023.05.23., Tartózkodás időpontja:: 2023.05.09 - 05.16.
Régió: Egyesült Arab Emírségek Egyesült Arab Emírségek, Ras Al Khaimah, Szállás: Al Hamra Village

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 9.6 Az üdülés és a szolgáltatások megfeleltek az utazás árának, a személyzet szívélyes hozzáállása a vendégekhez,

 • 9 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Az üdülés és a szolgáltatások megfeleltek az utazás árának, a személyzet szívélyes hozzáállása a vendégekhez, Teljes leírás

Elhelyezés
A szoba nagyon kellemes volt, tiszta ágynemű és takarítás minden nap.Az esti figyelmesség is kellemes volt - az ágyakon csoki formájában volt figyelmesség, este desszerteket készítettek nekünk írásos kívánsággal.

Ellátás
Az ételek nagyon finomak voltak, mindenki válogathatott.

Hotel szolgáltatások
A szolgáltatásokról az összbenyomás nagyon jó volt, segítőkészek, figyelmesek és mindig barátságosak.Összességében nagyon jó benyomást hagytunk a szállodáról.

Tengerpart
A strand könnyen megközelíthető volt a szállodából, rengeteg napozóágy volt és őrzött. A strandra csak szállóvendégek léphettek be, a hely elegendő volt úszásra, napozásra.

Pavel, Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2023.05.23., Tartózkodás időpontja:: 2023.05.09 - 05.17.
Régió: Egyesült Arab Emírségek Egyesült Arab Emírségek, Dubai, Szállás: Sheraton Jumeirah Beach Resort & Towers

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 7.4 Összességében pozitívan értékelem, bár voltak kisebb hibák.

 • 7 Elhelyezés
 • 6 Ellátás
 • 9 Környék
 • 8 Alapár

Összegzés:
Összességében pozitívan értékelem, bár voltak kisebb hibák. Teljes leírás

Elhelyezés
Sajnos kora reggel érkeztünk, tudtuk, hogy később kapunk szállást, sajnos ételt, italt nem kaptunk, egyáltalán nem volt kényelmes a szobára várni, amit egész éjszakai utazás után délután 3-kor kaptunk meg. Kicsit elrontotta az első benyomást, és szerintem már érkezéskor fel lehetne tenni egy karkötőt. A szoba tágas volt, tiszta... Ottlétünk alatt 3 alkalommal a takarítószolgálat elvitte a koszos törölközőinket, de csak este (egyszer este 9-kor) szállított tisztát, így nincs mivel törölgetni magát a szobában. . A sampon, balzsam és tusfürdő adagolókban van a zuhany alatt. A tusfürdő a 2. napon elfogyott és senki nem töltötte újra. Egyébként szép szállás, szép kilátás.

Ellátás
Az étel nem volt rossz, csak nagyjából ugyanaz minden nap. Nem ártana több változatosság. Az italok bőségesek voltak, és mindig volt választási lehetőség. A személyzet kiváló.

Hotel szolgáltatások
Pozitívan értékelem a szolgáltatásokat.

Tengerpart
Szép strand, tiszta, barátságos személyzet. Hátránya, hogy az itt felszolgált ételek csak pénzért vannak. Tehát a strandon nem lehet ingyen étkezni, még akkor sem, ha all inclusive van. Kicsit kár, hogy kajáért újra a szállodába kell költözni. Sajnos pénzért még fagylaltot és zúzott jeget is.

Karel C., Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2023.05.22., Tartózkodás időpontja:: 2023.04.28 - 05.11.
Régió: Egyesült Arab Emírségek Egyesült Arab Emírségek, Abu Dhabi, Szállás: Intercontinental

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 9.8 A szálloda nagyon szép, tiszta és profi személyzet volt. Program minden este. Kicsit távolabb van a központtól, de ez nem volt probléma....

 • 9.5 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
A szálloda nagyon szép, tiszta és profi személyzet volt. Program minden este. Kicsit távolabb van a központtól, de ez nem volt probléma. A szálloda előtt mindig vannak taxik, amelyek elviszik, ahová csak akarja. Teljes leírás

Elhelyezés
A szoba kicsit kisebb volt, mint vártuk, de mindig rendezett, ízléses és tiszta. Nagyra értékelem a nyolcadik emeleti erkélyről nyíló csodálatos kilátást a tengerre.

Ellátás
Az étel meghaladta a várakozásomat. Ételek és italok nagy választéka. Maximális elégedettség.

Hotel szolgáltatások
A szálloda szolgáltatása magas szintű volt. A személyzet profi, mindig segítőkész és készséges.

Tengerpart
A strand közvetlenül a szálloda előtt volt, nyugágyak, napernyők, törölközők. Egyszerűen minden, amire az embernek szüksége van, mindig elérhető. Kicsit meglepett, hogy a tengerhez való hozzáférés nem tisztán homokos volt. De egyébként remek. Valamint a tenger sem volt a legátláthatóbb, de ezt persze az utazási iroda és az ország nem tudja befolyásolni.

Michaela B., Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2023.05.22., Tartózkodás időpontja:: 2023.05.10 - 05.17.
Régió: Egyesült Arab Emírségek Egyesült Arab Emírségek, Dubai, Szállás: Riu Dubai

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 6 A szálloda elég rossz...

 • 6 Elhelyezés
 • 6 Ellátás
 • 5 Környék
 • 7 Alapár

Összegzés:
A szálloda elég rossz... Teljes leírás

Ellátás
Az ételek választéka korlátozott volt, és minden nap ugyanaz az étel.

Hotel szolgáltatások
rendben

Tengerpart
A strandra busszal, taxival vagy gyalog.

Miroslav M., Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2023.05.22., Tartózkodás időpontja:: 2023.05.10 - 05.18.
Régió: Egyesült Arab Emírségek Egyesült Arab Emírségek, Dubai, Szállás: MENA Plaza Al Barsha

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

összes ajánlás Egyesült Arab Emírségek