Egyesült Arab Emírségek Egyesült Arab Emírségek

Hivatalos megnevezés: Egyesült Arab Emírségek
Főváros: Abu Dhabi
Állami irányítás: hét független emirátus(Abu Dhabi, Ajman, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah és Umm al Qaiwain)
Vallás: túlnyomó részt iszlám
Hivatalos nyelv: arab, perzsa, angolangličtina, hindí, urdu
Időeltérés: GMT + 4 óra

Egyesült Arab Emírségek - már 106 757 Ft-tól

AZ EMIRÁTUSOKRÓLAz Egyesült Arab Emírségek, eredeti nevén Al-Imarát al-Arabija al-Muttahida (angolul The United Arab Emirates ) hét abszolút monarchia föderációja -Dubaj, Sharjah, Ajman, Umm al-Qaiwain, Ras al-Khaimah, Fujairah és Abu Dhabi alkotja. Minden emírség élén egy-egy híres nemzetség uralkodik. Jelenleg a leggazdagabb emírség Dubaj és Abu Dhabi, ők rendelkeznek a legnagyobb befolyással az egész föderációban. Az Arab Emírségek az Arab-félsziget délkeleti részén terül el, Szaud-Arábia, Omán és Katar szomszédságában. Nyugaton a Perzsa-öböl, délen az Omán-öböl szegélyezi.

Lakosainak száma 2007-ben 2 484 818 fő volt. Az őslakosok csupán a lakosság 18 %-át alkotják. Az országot főleg arabok lakják, akik Egyiptom, Jordánia, Szudán, Libanon és Szíria területéről érkeztek. Ezen kívül élnek itt pakisztán, indiai, iráni, de fülöp-szigeteki lakosok is . Az európaiak közül a 120 ezres brit kisebbség a legjelentősebb. A hivatalos vallás az iszlám, ezen belül a szunnita irányzat a legelterjedtebb. A lakosok 16 %-a síita muszlim, nagyon kis hányada pedig hinduista, vagy keresztény vallást gyakorol.

Az ország területe, beleszámítva a partszakasz közelében fekvő szigeteket, 83 600 km2. A legnagyobb és egyúttal a leggazdagabb emírség Abu Dhabi, amely az ország területének 85 %-át alkotja. Az ország mintegy 90 %-át a Rub al-Khali sivatag borítja. A sivatag homokjának színe régióként változó, a szürkétől a krémszínűn keresztül egészen a vörös árnyalatokig terjed. A kietlen sivatag ellenére is csodás képet nyújt a homokdűnék látványa. Az életet jelentő zöld növényzet a Liwa és a Buraimi oázisban összpontosul. Az ország északi területén, Ras al-Khaimah emírség irányában található a legnagyobb kiterjedésű zöld övezet. Omán határán az 1100 m magas Al-Hajar hegység húzódik.

Az utóbbi években az ország rohamos fejlődésnek indult. A 20.század 50-es éveiben kiterjedt kőolajlelőhelyet találtak, amely gazdagságot hozott az országnak. Az emírségek idővel a luxus és gazdagság szimbólumává váltak.Manapság azonban már nem csak a gazdag üzletemberek, hanem a luxust szerető és kereső turisták is felkeresik. A gigantikus méretű szállodakomplexumok, a hétcsillagos Burj Al Arab szálloda, a pálma alakú mesterségesen kialakított sziget a világ minden részéről vonzza a turistákat. Pihenhetünk a fehér homokkal borított strandokon, vagy búvárkodhatunk, amelyet minden szálloda alapszolgáltatásként nyújt.

Abu Dhabi

A hét emírség legnagyobb és leggazdagabb tagországa, azonos nevű fővárosát kétarcúság jellemzi. A.mecsetek és a hatalmas felhőkarcolók látványa futurisztikus építményekkel keveredik. Az utcákat pálmák szegélyezik, a zöld parkokat szökőkutak díszítik. A főváros egy apró szigeten fekszik, közel a szárazföldhöz, ahová két hídon keresztül is eljuthatunk.

Az emírségek legkisebbike Ajman, amely Sharjahtól 10 km-re, Dubaitól mintegy 20 km-re fekszik. Ajman elsősorban több kilométeres strandjával és fehér homokjával lett közkedvelt a turisták körében. Itt is keveredik a történelem a modern építményekkel.

A luxus és a fényűző gazdagság világában Dubai a világ egyik legkedveltebb turistaparadicsoma, ahol a szálloda alkalmazottai szinte minden kívánságunkat teljesíteni tudják. A hófehér homokkal borított Jumeirah partszakaszt, amelyet türkizkék tenger határol, ötcsillagos szállodák és pálmafák szegélyezik, biztosítva a turiták komfortérzetét. A szállodák szabadidős tevékenységek hosszú sorát kínálják, mint pl. a golf és a búvárkodás. Ha a kinti hőség már elviselhetetlenné válik, egy nagyszabású dubaii projektnek köszönhetően a téli stadionba is ellátogathatunk, ahol még havat is láthatunk. Dubai többek között a rendkívül rövid idő alatt megépült építészeti csodáival vált világhírűvé, a projektek többségét az Al-Maktúm uralkodói család finanszírozta, de sok külföldi befektető pénze is szerepet játszott. A dubaii üzletek hatalmas árukészlettel rendelkeznek. Itt mindent megtalálunk, mi szem-szájnak ingere. Híres a helyi Arany piac, ahol jutányos árért vásárolhatunk. Dubaira jellemzőek a szuperlatívok, ezért nem csoda, ha a világ nyolcadik csodájának is nevezik.

Fujairah emírséget az ország többi részétől a Hajar-hegység választja el. Az egyedüli tagország, ahol nincsenek olajmezők, a legfőbb bevételt ezért az idegenforgalom jelenti. Az ország keleti részén terül el, amely egyben az egyik legszebb vidék. Megéri itt búvárkodni, a kristálytiszta vízben megcsodálhatjuk a víz alatti világ gazdagságát. A belföldön műemlékek sokaságát tekinthetjük meg, ahol híres történelmi régiók találhatóak.

Északon, Omán határánál fekszik Ras Al Khaimah emírség. Az itt húzódó Hajar-hegység, a sziklás, zátonyos tengerpart és a termékeny völgyek gyönyörű természeti képet varázsolnak elénk. Főként azokat nyűgözi le, akik előnyben részesítik a természetet a nagyvárosokkal szemben, mint Dubai és Abu Dhabi. A tengerparti napozáson kívül kirándulhatunk a hegyekbe, vagy delfineket és bálnákat csodálhatunk. Az emírség Fujirah és Umm Al -Qaiwain emírségek közelében fekszik, ahol még ápolják a helyi hagyományokat és nem özönlötte el a turisták hada.

Sharjah emírség mind a hat emírséggel határos. Azonos nevű fővárosa a harmadik legnagyobb város az egész országban, modernizálása rohamos fejlődésnek indult, rengeteg kulturális lehetőséget, galériák, kulturális központok hosszú sorát kínálja.1998-ban az arab világ fővárosának lett kikiáltva. A szállodakomplexumokból az utcára lépve jusson eszünkbe, hogy Sharjah emírségben vannak a legszigorúbb előírások, pontosan be kell tartani az iszlám öltözködési szokásokat.

Egyesült Arab Emírségek - már 106 757 Ft-tól

Legújabb értékelések Egyesült Arab Emírségek

Összesen: 9.6 Emlékezetes 6 napot töltőttünk el ebben a szállodában!

 • 9 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Emlékezetes 6 napot töltőttünk el ebben a szállodában! Teljes leírás

Elhelyezés
Minden a legnagyobb rendben volt, a klimát kivéve! Sajnos a klima tisztitására nem figyelnek! Bár tökéletesen müködött ,annyira bűdős volt, hogy többször kénytelenek voltunk kikapcsolni( mellesleg kint 38 fok volt)!

Ellátás
Tökéletes! Hatalmas választék! Finom ízek! Nem lehet éhesen maradni!

Tengerpart
Tengerpart tiszta,napágyak, napernyők bőven foglalhatóak! tökéletes hely a lazításra!!!

György Ferencné M., 2022.08.03., Tartózkodás időpontja: 2022.07.23 - 07.29.
Régió: Egyesült Arab Emírségek Egyesült Arab Emírségek, Dubai, Szállás: Riu Dubai

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (1) Nem (0)

Összesen: 10 minden szempontból jó

 • 10 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
minden szempontból jó Teljes leírás

Elhelyezés
minden szempontból jó

Ellátás
minden szempontból jó

Hotel szolgáltatások
minden szempontból jó

Tengerpart
minden szempontból jó

Verebélyi Kálmán, 2022.07.12., Tartózkodás időpontja: 2022.06.19 - 06.25.
Régió: Egyesült Arab Emírségek Egyesült Arab Emírségek, Dubai, Szállás: Dukes The Palm Royal Hideaway

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (2)

Összesen: 7.8 Az előzetes tájékoztatásnak megfelelően az utazás, transzferek rendben voltak.

 • 9 Elhelyezés
 • 7 Ellátás
 • 8 Környék
 • 6 Alapár

Összegzés:
Az előzetes tájékoztatásnak megfelelően az utazás, transzferek rendben voltak. Teljes leírás

Elhelyezés
A szobák rendben voltak, a takarítás rendszeres volt.

Ellátás
Az étkezés változatos volt, de monoton,sokszor ugyanaz volt a kínálat.

Hotel szolgáltatások
A szálloda nagyságához képest a szabadidős szolgáltatások alacsony színvonalúak voltak, gyakorlatilag nem szerveztek programokat a szállodában.

Tengerpart
Saját partja van a szállodának, nem volt zsúfolt, a víz tiszta, napernyő, ágyak kellő mennyiségben voltak. Nagyobb vízterületet lehetett volna kijelőlni a fürdőzésnek.

Mucsi Zoltán Gábor, 2022.07.07., Tartózkodás időpontja: 2022.06.20 - 07.03.
Régió: Egyesült Arab Emírségek Egyesült Arab Emírségek, Ras Al Khaimah, Szállás: DoubleTree by Hilton & Spa Marjan Island

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 9.8 Csendes, nyugodt környék, nagyfokú tisztaság, rendezett, ápolt növényzet

 • 10 Elhelyezés
 • 9 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Csendes, nyugodt környék, nagyfokú tisztaság, rendezett, ápolt növényzet Teljes leírás

Elhelyezés
Tágas szobák, klima, erkély. Rendszeres takarítás

Ellátás
A fő étkezési intervallumok szélesek, több bár

Hotel szolgáltatások
Vizforraló és kavé/teasarok animáció, alkalmanként esti műsorok, konditerem. Strandtörölköző ingyenesen.

Tengerpart
Közvetlen, hosszú, homokos tengerpart. Rendkívül tiszta partszakasz és tenger. Napernyő és napozóágy megfelelő mennyiségben

Apáthy Károly László, 2022.06.20., Tartózkodás időpontja: 2022.06.10 - 06.16.
Régió: Egyesült Arab Emírségek Egyesült Arab Emírségek, Ras Al Khaimah, Szállás: BM Beach Resort (ex. Smartline Bin Majid Beach Resort)

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 10 Álom út volt. Már a repülőgépen való út csodálatos volt. A szállodában a kiszolgálás,tisztasága a szoba tisztasága felső fokú volt....

 • 10 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Álom út volt. Már a repülőgépen való út csodálatos volt. A szállodában a kiszolgálás,tisztasága a szoba tisztasága felső fokú volt.

Étkezés sokoldalú és nemzetközi volt, a kiszolgálás öt csillagos volt. A svédasztal sokoldalú és finom volt. Mindent elkövettek, hogy jól érezzük magunkat. A városba való bejutáshoz minden segítséget megadtak.

A város elvarázsolja az embert. Teljes leírás

Elhelyezés
Előző leírásra vissza utalvs, ötcsillagos volt.

Ellátás
Sokoldalú svédasztalos rendszer, ízletes ételek, a kiszolgálásban résztvevők kedvessége felső fokú volt.

Hotel szolgáltatások
Igényeiknek maximálisan megfelelt.

Tengerpart
Lassan mélyülő, tiszta vizű tenger. Az ott levő dolgozok kedvesek, és figyelmesek. A parton levő ágyak és ernyők tiszták, a part tisztaságára is maximálisan odafigyelnek.

Eördögh Zoltánné, 2022.06.08., Tartózkodás időpontja: 2022.05.27 - 06.03.
Régió: Egyesült Arab Emírségek Egyesült Arab Emírségek, Dubai, Szállás: Riu Dubai

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (1) Nem (0)

összes ajánlás Egyesült Arab Emírségek