Egyesült Arab Emírségek Egyesült Arab Emírségek

Hivatalos megnevezés: Egyesült Arab Emírségek
Főváros: Abu Dhabi
Állami irányítás: hét független emirátus(Abu Dhabi, Ajman, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah és Umm al Qaiwain)
Vallás: túlnyomó részt iszlám
Hivatalos nyelv: arab, perzsa, angolangličtina, hindí, urdu
Időeltérés: GMT + 4 óra

Egyesült Arab Emírségek - már 98 866 Ft-tól

AZ EMIRÁTUSOKRÓLAz Egyesült Arab Emírségek, eredeti nevén Al-Imarát al-Arabija al-Muttahida (angolul The United Arab Emirates ) hét abszolút monarchia föderációja -Dubaj, Sharjah, Ajman, Umm al-Qaiwain, Ras al-Khaimah, Fujairah és Abu Dhabi alkotja. Minden emírség élén egy-egy híres nemzetség uralkodik. Jelenleg a leggazdagabb emírség Dubaj és Abu Dhabi, ők rendelkeznek a legnagyobb befolyással az egész föderációban. Az Arab Emírségek az Arab-félsziget délkeleti részén terül el, Szaud-Arábia, Omán és Katar szomszédságában. Nyugaton a Perzsa-öböl, délen az Omán-öböl szegélyezi.

Lakosainak száma 2007-ben 2 484 818 fő volt. Az őslakosok csupán a lakosság 18 %-át alkotják. Az országot főleg arabok lakják, akik Egyiptom, Jordánia, Szudán, Libanon és Szíria területéről érkeztek. Ezen kívül élnek itt pakisztán, indiai, iráni, de fülöp-szigeteki lakosok is . Az európaiak közül a 120 ezres brit kisebbség a legjelentősebb. A hivatalos vallás az iszlám, ezen belül a szunnita irányzat a legelterjedtebb. A lakosok 16 %-a síita muszlim, nagyon kis hányada pedig hinduista, vagy keresztény vallást gyakorol.

Az ország területe, beleszámítva a partszakasz közelében fekvő szigeteket, 83 600 km2. A legnagyobb és egyúttal a leggazdagabb emírség Abu Dhabi, amely az ország területének 85 %-át alkotja. Az ország mintegy 90 %-át a Rub al-Khali sivatag borítja. A sivatag homokjának színe régióként változó, a szürkétől a krémszínűn keresztül egészen a vörös árnyalatokig terjed. A kietlen sivatag ellenére is csodás képet nyújt a homokdűnék látványa. Az életet jelentő zöld növényzet a Liwa és a Buraimi oázisban összpontosul. Az ország északi területén, Ras al-Khaimah emírség irányában található a legnagyobb kiterjedésű zöld övezet. Omán határán az 1100 m magas Al-Hajar hegység húzódik.

Az utóbbi években az ország rohamos fejlődésnek indult. A 20.század 50-es éveiben kiterjedt kőolajlelőhelyet találtak, amely gazdagságot hozott az országnak. Az emírségek idővel a luxus és gazdagság szimbólumává váltak.Manapság azonban már nem csak a gazdag üzletemberek, hanem a luxust szerető és kereső turisták is felkeresik. A gigantikus méretű szállodakomplexumok, a hétcsillagos Burj Al Arab szálloda, a pálma alakú mesterségesen kialakított sziget a világ minden részéről vonzza a turistákat. Pihenhetünk a fehér homokkal borított strandokon, vagy búvárkodhatunk, amelyet minden szálloda alapszolgáltatásként nyújt.

Abu Dhabi

A hét emírség legnagyobb és leggazdagabb tagországa, azonos nevű fővárosát kétarcúság jellemzi. A.mecsetek és a hatalmas felhőkarcolók látványa futurisztikus építményekkel keveredik. Az utcákat pálmák szegélyezik, a zöld parkokat szökőkutak díszítik. A főváros egy apró szigeten fekszik, közel a szárazföldhöz, ahová két hídon keresztül is eljuthatunk.

Az emírségek legkisebbike Ajman, amely Sharjahtól 10 km-re, Dubaitól mintegy 20 km-re fekszik. Ajman elsősorban több kilométeres strandjával és fehér homokjával lett közkedvelt a turisták körében. Itt is keveredik a történelem a modern építményekkel.

A luxus és a fényűző gazdagság világában Dubai a világ egyik legkedveltebb turistaparadicsoma, ahol a szálloda alkalmazottai szinte minden kívánságunkat teljesíteni tudják. A hófehér homokkal borított Jumeirah partszakaszt, amelyet türkizkék tenger határol, ötcsillagos szállodák és pálmafák szegélyezik, biztosítva a turiták komfortérzetét. A szállodák szabadidős tevékenységek hosszú sorát kínálják, mint pl. a golf és a búvárkodás. Ha a kinti hőség már elviselhetetlenné válik, egy nagyszabású dubaii projektnek köszönhetően a téli stadionba is ellátogathatunk, ahol még havat is láthatunk. Dubai többek között a rendkívül rövid idő alatt megépült építészeti csodáival vált világhírűvé, a projektek többségét az Al-Maktúm uralkodói család finanszírozta, de sok külföldi befektető pénze is szerepet játszott. A dubaii üzletek hatalmas árukészlettel rendelkeznek. Itt mindent megtalálunk, mi szem-szájnak ingere. Híres a helyi Arany piac, ahol jutányos árért vásárolhatunk. Dubaira jellemzőek a szuperlatívok, ezért nem csoda, ha a világ nyolcadik csodájának is nevezik.

Fujairah emírséget az ország többi részétől a Hajar-hegység választja el. Az egyedüli tagország, ahol nincsenek olajmezők, a legfőbb bevételt ezért az idegenforgalom jelenti. Az ország keleti részén terül el, amely egyben az egyik legszebb vidék. Megéri itt búvárkodni, a kristálytiszta vízben megcsodálhatjuk a víz alatti világ gazdagságát. A belföldön műemlékek sokaságát tekinthetjük meg, ahol híres történelmi régiók találhatóak.

Északon, Omán határánál fekszik Ras Al Khaimah emírség. Az itt húzódó Hajar-hegység, a sziklás, zátonyos tengerpart és a termékeny völgyek gyönyörű természeti képet varázsolnak elénk. Főként azokat nyűgözi le, akik előnyben részesítik a természetet a nagyvárosokkal szemben, mint Dubai és Abu Dhabi. A tengerparti napozáson kívül kirándulhatunk a hegyekbe, vagy delfineket és bálnákat csodálhatunk. Az emírség Fujirah és Umm Al -Qaiwain emírségek közelében fekszik, ahol még ápolják a helyi hagyományokat és nem özönlötte el a turisták hada.

Sharjah emírség mind a hat emírséggel határos. Azonos nevű fővárosa a harmadik legnagyobb város az egész országban, modernizálása rohamos fejlődésnek indult, rengeteg kulturális lehetőséget, galériák, kulturális központok hosszú sorát kínálja.1998-ban az arab világ fővárosának lett kikiáltva. A szállodakomplexumokból az utcára lépve jusson eszünkbe, hogy Sharjah emírségben vannak a legszigorúbb előírások, pontosan be kell tartani az iszlám öltözködési szokásokat.

Egyesült Arab Emírségek - már 98 866 Ft-tól

Legújabb értékelések Egyesült Arab Emírségek

Összesen: 9 Nyaralásunk teljes lefolyása beváltotta az elvárásainkat

 • 9 Elhelyezés
 • 9 Ellátás
 • 9 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés:
Nyaralásunk teljes lefolyása beváltotta az elvárásainkat Teljes leírás

Elhelyezés
A szoba ésszerűen nagy volt, és a fürdőszoba is.. minden nap takarítottak a szobánkban, minden nap cserélték az ágyneműt, annak ellenére, hogy kértem, hogy nem szükséges.. értelmetlennek tűnt minden nap cserélni.

Ellátás
Változatos volt az ételválaszték, mindenkinek megvolt a maga választása, sokféle saláta... Egyetértek azzal, hogy az alkoholmentes italok, mint például a kóla, nem csak szirupos víz volt...

Hotel szolgáltatások
Semmiképpen nem vettük igénybe a szálloda szolgáltatásait... csak akkor vettük igénybe, amikor valahova az üdülőhelyen kívül mentünk, ezért hívtak nekünk egy taxit.

Tengerpart
A strand szép volt, tiszta...

Marková Miroslava, Ellenőrzött vélemény (Invia.sk), Értékelve: 2023.02.01., Tartózkodás időpontja:: 2023.01.21 - 01.28.
Régió: Egyesült Arab Emírségek Egyesült Arab Emírségek, Ras Al Khaimah, Szállás: The Cove Rotana Resort

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

1 fénykép

Összesen: 10 Fantasztikus

 • 10 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Fantasztikus Teljes leírás

Elhelyezés
Nagyszerű, tágas szobák

Ellátás
Kiváló

Hotel szolgáltatások
Szuperfűtött medence

Tengerpart
Tiszta gyönyörű strand, azúrkék tenger

Králová Jarmila, Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2023.01.18., Tartózkodás időpontja:: 2023.01.07 - 01.14.
Régió: Egyesült Arab Emírségek Egyesült Arab Emírségek, Umm Al Quwain, Szállás: Umm Al Quwain Beach Hotel

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 9 Nagyszerű volt.

 • 9 Elhelyezés
 • 9 Ellátás
 • 9 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés:
Nagyszerű volt. Teljes leírás

Elhelyezés
Szuper

Ellátás
A reggeli kiváló volt.

Hotel szolgáltatások
Nagy

Tengerpart
Szuper

Valko Peter, Ellenőrzött vélemény (Invia.sk), Értékelve: 2023.01.17., Tartózkodás időpontja:: 2023.01.03 - 01.13.
Régió: Egyesült Arab Emírségek Egyesült Arab Emírségek, Dubai, Szállás: Two Seasons Hotel & Apartments

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (2) Nem (0)

Összesen: 8.6 Nyomatékosan javaslom, hogy tájékozódjon a túra részleteiről, hogy van-e vagy nincs delegáltja, aki ellátja Önt az adott célállomáson. Ez...

 • 9 Elhelyezés
 • 9 Ellátás
 • 8 Környék
 • 8 Alapár

Összegzés:
Nyomatékosan javaslom, hogy tájékozódjon a túra részleteiről, hogy van-e vagy nincs delegáltja, aki ellátja Önt az adott célállomáson. Ez a túra delegált nélkül zajlott, amit a helyszínen tudtunk meg, és ha nem beszélsz jól angolul, akkor el fogsz veszni. Egy angolul beszélő személy felveszi Önt a repülőtéren, és átadja egy sofőrnek, aki elviszi a szállodájába. Ez egy szállodai átvétel, ezért több mint egy órát vártunk, amíg más országokból érkezők érkeznek. Nem kaptunk se élelmet, se vizet a gépen (amire a CA figyelmeztethetett volna, de a kommunikáció nem működött). A visszaúton minden csehországi ember kapott élelmet és vizet, ami meglepetés volt számunkra. A szállodában mindent közölnünk kellett, és magunktól megtudtuk, nem volt delegált, így még csak cseh nyelvű idegenvezetővel sem volt lehetőségünk utazást vásárolni. A helyiek különféle kirándulásokat kínálnak a tengerparton, az árban alkudni lehet, de nyelvtudás nélkül semmi keresnivalója az utazással. Végül elkaptunk egy delegált egy másik CK-tól, és vettünk tőle egy dubai utat. Nagyon kedves és segítőkész volt. Teljes leírás

Elhelyezés
A szállás szép és tiszta volt. Az erkélyről csak egy szárító hiányzott a fürdőruha és a törölközők számára.

Ellátás
Az étel nagyon változatos volt. Minden nap volt reggelire, ebédre és vacsorára rengeteg zöldség (nyers, párolt, grillezett) és saláták, gyümölcsök, sajtok és minden alkalommal másféle marhahús, csirke és hal és sokféle köret. Rengeteg desszert, ingyenes fagylalt. Az all inclusive részeként 12 órától rengeteg alkoholmentes és alkoholos ital, jó kávé stb.

Hotel szolgáltatások
A szállodai szolgáltatások magas szintűek. Mindig leültetnek enni, és azonnal rendelhetsz egy (ingyenes) italt, és mindig jól és figyelmesen vigyáznak rád. Kellemesek és segítőkészek voltak a recepción, a többi személyzet pedig nagyon kedves és mosolygós. Tőled senki sem vár borravalót, de a bőröndök és dolgok szobába hozataláért, takarításért és kedvenc pincérnőnkért nagyon szívesen adtuk. Biztosan megérdemli. A fizetésük nagyon alacsony. Rengeteg játszótér és egyéb tevékenység várja a gyerekeket a szálloda területén. Volt egy cseh animátor, aki kiválóan vigyázott a gyerekekre.

Tengerpart
A homokos, bevezetett homokos strand tiszta és mindig rendezett volt, rengeteg napozóágy, vízicipő nem kellett. De ez egy kis öböl, így a hullámok csak a csónak elhaladása után jelentek meg. Nagyszerű szórakozás gyerekeknek. A szálloda mögött az út túloldalán található egy gyönyörű sétány, ismét egy játszótér a gyerekeknek, egy színes szökőkút, bárok és egyéb tevékenységek.

Lucie B., Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2023.01.16., Tartózkodás időpontja:: 2023.01.06 - 01.12.
Régió: Egyesült Arab Emírségek Egyesült Arab Emírségek, Ras Al Khaimah, Szállás: DoubleTree by Hilton & Spa Marjan Island

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (3) Nem (0)

Összesen: 8.8 Jó volt a nyaralás, elégedettek vagyunk.

 • 9 Elhelyezés
 • 9 Ellátás
 • 9 Környék
 • 8 Alapár

Összegzés:
Jó volt a nyaralás, elégedettek vagyunk. Teljes leírás

Elhelyezés
Luxus szállás.

Ellátás
Az ételek változatosak, kiválóak.

Hotel szolgáltatások
Elégedett.

Tengerpart
A strand tiszta, medence.

Treppmann Renáta, Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2023.01.16., Tartózkodás időpontja:: 2023.01.04 - 01.11.
Régió: Egyesült Arab Emírségek Egyesült Arab Emírségek, Dubai, Szállás: Amwaj Rotana - Jumeirah Beach Residence

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

összes ajánlás Egyesült Arab Emírségek