Egyesült Arab Emírségek Egyesült Arab Emírségek

Hivatalos megnevezés: Egyesült Arab Emírségek
Főváros: Abu Dhabi
Állami irányítás: hét független emirátus(Abu Dhabi, Ajman, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah és Umm al Qaiwain)
Vallás: túlnyomó részt iszlám
Hivatalos nyelv: arab, perzsa, angolangličtina, hindí, urdu
Időeltérés: GMT + 4 óra

Egyesült Arab Emírségek - már 165 487 Ft-tól

Egyesült Arab Emirségi tudnivalók

Elhelyezkedés
Az Egyesült Arab Emírségek, eredeti nevén Al-Imarát al-Arabija al-Muttahida (angolul The United Arab Emirates ) hét abszolút monarchia föderációja -Dubaj, Sharjah, Ajman, Umm al-Qaiwain, Ras al-Khaimah, Fujairah és Abu Dhabi alkotja. Minden emírség élén egy-egy híres nemzetség uralkodik. Jelenleg a leggazdagabb emírség Dubaj és Abu Dhabi, ők rendelkeznek a legnagyobb befolyással az egész föderációban. Az Arab Emírségek az Arab-félsziget délkeleti részén terül el, Szaud-Arábia, Omán és Katar szomszédságában. Nyugaton a Perzsa-öböl, délen az Omán-öböl szegélyezi.

Lakosainak száma 2007-ben 2 484 818 fő volt. Az őslakosok csupán a lakosság 18 %-át alkotják. Az országot főleg arabok lakják, akik Egyiptom, Jordánia, Szudán, Libanon és Szíria területéről érkeztek. Ezen kívül élnek itt pakisztán, indiai, iráni, de fülöp-szigeteki lakosok is . Az európaiak közül a 120 ezres brit kisebbség a legjelentősebb. A hivatalos vallás az iszlám, ezen belül a szunnita irányzat a legelterjedtebb. A lakosok 16 %-a síita muszlim, nagyon kis hányada pedig hinduista, vagy keresztény vallást gyakorol.

Az ország területe, beleszámítva a partszakasz közelében fekvő szigeteket, 83 600 km2. A legnagyobb és egyúttal a leggazdagabb emírség Abu Dhabi, amely az ország területének 85 %-át alkotja. Az ország mintegy 90 %-át a Rub al-Khali sivatag borítja. A sivatag homokjának színe régióként változó, a szürkétől a krémszínűn keresztül egészen a vörös árnyalatokig terjed. A kietlen sivatag ellenére is csodás képet nyújt a homokdűnék látványa. Az életet jelentő zöld növényzet a Liwa és a Buraimi oázisban összpontosul. Az ország északi területén, Ras al-Khaimah emírség irányában található a legnagyobb kiterjedésű zöld övezet. Omán határán az 1100 m magas Al-Hajar hegység húzódik.

Az utóbbi években az ország rohamos fejlődésnek indult. A 20.század 50-es éveiben kiterjedt kőolajlelőhelyet találtak, amely gazdagságot hozott az országnak. Az emírségek idővel a luxus és gazdagság szimbólumává váltak.Manapság azonban már nem csak a gazdag üzletemberek, hanem a luxust szerető és kereső turisták is felkeresik. A gigantikus méretű szállodakomplexumok, a hétcsillagos Burj Al Arab szálloda, a pálma alakú mesterségesen kialakított sziget a világ minden részéről vonzza a turistákat. Pihenhetünk a fehér homokkal borított strandokon, vagy búvárkodhatunk, amelyet minden szálloda alapszolgáltatásként nyújt.

Abu Dhabi

A hét emírség legnagyobb és leggazdagabb tagországa, azonos nevű fővárosát kétarcúság jellemzi. A.mecsetek és a hatalmas felhőkarcolók látványa futurisztikus építményekkel keveredik. Az utcákat pálmák szegélyezik, a zöld parkokat szökőkutak díszítik. A főváros egy apró szigeten fekszik, közel a szárazföldhöz, ahová két hídon keresztül is eljuthatunk.

Az emírségek legkisebbike Ajman, amely Sharjahtól 10 km-re, Dubaitól mintegy 20 km-re fekszik. Ajman elsősorban több kilométeres strandjával és fehér homokjával lett közkedvelt a turisták körében. Itt is keveredik a történelem a modern építményekkel.

A luxus és a fényűző gazdagság világában Dubai a világ egyik legkedveltebb turistaparadicsoma, ahol a szálloda alkalmazottai szinte minden kívánságunkat teljesíteni tudják. A hófehér homokkal borított Jumeirah partszakaszt, amelyet türkizkék tenger határol, ötcsillagos szállodák és pálmafák szegélyezik, biztosítva a turiták komfortérzetét. A szállodák szabadidős tevékenységek hosszú sorát kínálják, mint pl. a golf és a búvárkodás. Ha a kinti hőség már elviselhetetlenné válik, egy nagyszabású dubaii projektnek köszönhetően a téli stadionba is ellátogathatunk, ahol még havat is láthatunk. Dubai többek között a rendkívül rövid idő alatt megépült építészeti csodáival vált világhírűvé, a projektek többségét az Al-Maktúm uralkodói család finanszírozta, de sok külföldi befektető pénze is szerepet játszott. A dubaii üzletek hatalmas árukészlettel rendelkeznek. Itt mindent megtalálunk, mi szem-szájnak ingere. Híres a helyi Arany piac, ahol jutányos árért vásárolhatunk. Dubaira jellemzőek a szuperlatívok, ezért nem csoda, ha a világ nyolcadik csodájának is nevezik.

Fujairah emírséget az ország többi részétől a Hajar-hegység választja el. Az egyedüli tagország, ahol nincsenek olajmezők, a legfőbb bevételt ezért az idegenforgalom jelenti. Az ország keleti részén terül el, amely egyben az egyik legszebb vidék. Megéri itt búvárkodni, a kristálytiszta vízben megcsodálhatjuk a víz alatti világ gazdagságát. A belföldön műemlékek sokaságát tekinthetjük meg, ahol híres történelmi régiók találhatóak.

Északon, Omán határánál fekszik Ras Al Khaimah emírség. Az itt húzódó Hajar-hegység, a sziklás, zátonyos tengerpart és a termékeny völgyek gyönyörű természeti képet varázsolnak elénk. Főként azokat nyűgözi le, akik előnyben részesítik a természetet a nagyvárosokkal szemben, mint Dubai és Abu Dhabi. A tengerparti napozáson kívül kirándulhatunk a hegyekbe, vagy delfineket és bálnákat csodálhatunk. Az emírség Fujirah és Umm Al -Qaiwain emírségek közelében fekszik, ahol még ápolják a helyi hagyományokat és nem özönlötte el a turisták hada.

Sharjah emírség mind a hat emírséggel határos. Azonos nevű fővárosa a harmadik legnagyobb város az egész országban, modernizálása rohamos fejlődésnek indult, rengeteg kulturális lehetőséget, galériák, kulturális központok hosszú sorát kínálja.1998-ban az arab világ fővárosának lett kikiáltva. A szállodakomplexumokból az utcára lépve jusson eszünkbe, hogy Sharjah emírségben vannak a legszigorúbb előírások, pontosan be kell tartani az iszlám öltözködési szokásokat.

Egyesült Arab Emírségek - már 165 487 Ft-tól

Szállásértékelések - Egyesült Arab Emírségek

Összesen: 10 Nagyon jó.

 • 10 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
Nagyon jó. Teljes leírás

Elhelyezés
Nagyon jó.

Ellátás
Nagyon jó ételeket adtak Riu Dubainak.

Szállás szolgáltatások
Minőségi és szép

Tengerpart
Nagyon jó medence.

František K., Ellenőrzött vélemény (Invia.sk), Értékelve: 2024.06.13., Tartózkodás időpontja:: 2024.06.01 - 06.10.
Régió: Egyesült Arab Emírségek Egyesült Arab Emírségek, Dubai, Szállás: Riu Dubai

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 10 A szálloda nagyon szép a szállodán belül és a környéken egyaránt. A szálloda szabadidős programokkal is rendelkezik. Nagy medence és...

 • 10 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
A szálloda nagyon szép a szállodán belül és a környéken egyaránt. A szálloda szabadidős programokkal is rendelkezik. Nagy medence és rengeteg hely a medence melletti napozóágyakon és a tengeren egyaránt. Teljes leírás

Elhelyezés
A szobák szépek, tiszták és általában jól felszereltek. Gyönyörű kilátás nyílik az üdülőhelyre és a tengerre. Nagy fürdőszoba zuhanyzóval és káddal, nagy tükör, minden kozmetikummal felszerelve. A szálloda vagy az utazási kártya egyetlen hibája az volt, hogy négy órát kellett várni egy szobára a szálloda halljában.

Ellátás
A különféle ételek, köretek, zöldségek, gyümölcsök, desszertek választéka kellemesen meglepett minket. Kevésbé fűszeres ételek, de mindig finomak. Elegendő palackozott víz mindig van a szobában.

Szállás szolgáltatások
Összességében a szálloda szolgáltatása kiváló volt

Tengerpart
A strand nagyon közel van a szállodához. Napozóágyak állnak rendelkezésre stílusos fa napernyők és szállodai törölközők alatt. Homokos strand fokozatos bejárattal a tengerbe. A tenger kellemesen meleg és tiszta. Sznorkelezni nem nagyon van, de homokos amúgy sincs.

Jaroslav S., Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2024.06.12., Tartózkodás időpontja:: 2024.06.01 - 06.09.
Régió: Egyesült Arab Emírségek Egyesült Arab Emírségek, Fujairah, Szállás: Le Meridien Al Aqah Beach Resort

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 10 Csodálatos minden

 • 10 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
Csodálatos minden Teljes leírás

Elhelyezés
Tökéletes

Ellátás
Az étel nagyszerű

Szállás szolgáltatások
Tökéletes

Tengerpart
Gyönyörűek a strandok

Zdeňka F., Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2024.06.11., Tartózkodás időpontja:: 2024.06.01 - 06.08.
Régió: Egyesült Arab Emírségek Egyesült Arab Emírségek, Dubai, Szállás: Rose Rayhaan By Rotana

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

3 fénykép

Összesen: 10 Ez a második tartózkodásom ebben a szállodában, és nagyon örülök a szálloda minőségének, tisztaságának és barátságos kiszolgálásának,...

 • 10 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
Ez a második tartózkodásom ebben a szállodában, és nagyon örülök a szálloda minőségének, tisztaságának és barátságos kiszolgálásának, amely nem tolakodó, és ha segítségre van szüksége, mindig megadják. Az is látszik, hogy az első tartózkodásom óta eltelt két év alatt mennyit fejlődtek, de a szálloda szolgáltatása és színvonala továbbra is magas szinten van. Tervezzük, hogy újra visszatérünk, mert ez a bizonyosságunk, és nem fogunk csalódni. Teljes leírás

Elhelyezés
Kaptunk egy nagy szobát erkéllyel és kilátással a nagy felhőkarcolókra (csodálatos kilátás éjszaka). Választhattunk, hogy két egyszemélyes ággyal vagy egy franciaággyal szeretnénk szobát venni, ami bizonyítja, hogy a szálloda törődik vendégei kényelmével. Maguk az ágyak kényelmesek, nagyok és maga a szoba tágas volt. Az egyetlen dolog, amit hiányoltunk, az több polc a ruháknak. A TV nagy, de problémáink voltak a csatornák vételével. A szobát minden nap takarították, tiszta, rengeteg törölköző és kényelmes zuhanykabin volt. Nem éreztük a szálloda személyzetének jelenlétét, akik takarították a szobánkat. Nem róttak ki ránk borravalót. Vízpótlás naponta. A szobában nagyon jó és gyors internet, kis hűtőszekrény és széf is volt.

Ellátás
Az ételek változatosak, frissek voltak, a svédasztalnak pedig sokféle változata volt. A reggeli minden nap ugyanaz volt, jellemzően európai, de a vacsorák különbözőek voltak, és minden nap más konyhát lehetett kipróbálni (spanyoltól, görögtől az ázsiaiig és az arabig). Számos saláta, különféle kenyerek, vegetáriánus lehetőségek és desszertek, amelyek ízletesek és kellemesek voltak a szemnek. Ha valami hiányzott (általában gyümölcs és kenyér), egy idő után pótolták.

Szállás szolgáltatások
A szálloda első emeletén két nagyobb szabadtéri medence és két kisebb gyermekmedence volt. Nyugágyak, zuhanyzók, törölközők jó állapotban. Az edzőterem a 29. emeleten volt. A liftek hatékonyan és gyorsan működtek. A szállodától (és vissza) ingyenes busszal is lehetett eljutni a kiválasztott nyilvános strandokra (kite beach vagy JBR beach) vagy bevásárlóközpontokba, bár egyes esetekben helytől függően előzetesen be kellett jelentkezni a recepción. . Ezenkívül a szállodában van egy bolt, de nem használtuk.

Tengerpart
A strandhoz nincs közvetlen hozzáférés, bár a szálloda meghatározott időpontokban ingyenes transzferbuszt szervezett néhány nyilvános strandra. A visszaút ugyanoda volt, ahol a sofőr kitett minket. Ilyen forró nyári időszakban az uszoda jelenléte jót tett.

Anna R., Ellenőrzött vélemény (Travelplanet.pl), Értékelve: 2024.06.10., Tartózkodás időpontja:: 2024.05.31 - 06.07.
Régió: Egyesült Arab Emírségek Egyesült Arab Emírségek, Dubai, Szállás: Millennium Place Barsha Heights

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 8.8 Szálloda közel a metróhoz, kedves személyzet, tiszta. Nagy plusz, hogy a késői indulás miatt nem kellett korábban kijelentkeznünk a...

 • 9 Elhelyezés
 • 9 Ellátás
 • 8 Környék
 • 9 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
Szálloda közel a metróhoz, kedves személyzet, tiszta. Nagy plusz, hogy a késői indulás miatt nem kellett korábban kijelentkeznünk a szobából. Gyönyörű illat a szállodában és kellemes hűvösség. Teljes leírás

Elhelyezés
A szoba nagyon nagy és tágas, a fürdőszobában minden megtalálható, amire szüksége van - szappan, sampon, balzsam, a konyhasarokban vízforraló, kávé, tea, cukor, kulacsok. A gardróbban széf, fürdőköpeny, papucs és takaró található. A klíma tökéletesen működik.

Ellátás
Minden nap reggeliztem: tojás többféle formában, gofri, palacsinta, müzli, felvágott, többféle sajt, zöldség. Nagyon jó gyümölcslevek. Csak úgy-úgy kávét.

Szállás szolgáltatások
Kellemesen hűvös vizű medence, vízimentő gondoskodik arról, hogy a napozóágyak ne legyenek elfoglalva törölközőkkel. A törölközőket az uszoda bejáratánál lehet bérelni.

Tengerpart
Van egy szállodabusz, amely a strandra megy, és előző nap regisztrálnia kell a recepción. A strand kicsi, nincs napozóágy vagy napernyő.

Monika J., Ellenőrzött vélemény (Travelplanet.pl), Értékelve: 2024.06.07., Tartózkodás időpontja:: 2024.05.28 - 06.04.
Régió: Egyesült Arab Emírségek Egyesült Arab Emírségek, Dubai, Szállás: Rose Rayhaan By Rotana

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összes szállásértékelés Egyesült Arab Emírségek