Egyesült Arab Emírségek Egyesült Arab Emírségek

Hivatalos megnevezés: Egyesült Arab Emírségek
Főváros: Abu Dhabi
Állami irányítás: hét független emirátus(Abu Dhabi, Ajman, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah és Umm al Qaiwain)
Vallás: túlnyomó részt iszlám
Hivatalos nyelv: arab, perzsa, angolangličtina, hindí, urdu
Időeltérés: GMT + 4 óra

Egyesült Arab Emírségek - már 124 872 Ft-tól

Egyesült Arab Emirségi tudnivalók

Elhelyezkedés
Az Egyesült Arab Emírségek, eredeti nevén Al-Imarát al-Arabija al-Muttahida (angolul The United Arab Emirates ) hét abszolút monarchia föderációja -Dubaj, Sharjah, Ajman, Umm al-Qaiwain, Ras al-Khaimah, Fujairah és Abu Dhabi alkotja. Minden emírség élén egy-egy híres nemzetség uralkodik. Jelenleg a leggazdagabb emírség Dubaj és Abu Dhabi, ők rendelkeznek a legnagyobb befolyással az egész föderációban. Az Arab Emírségek az Arab-félsziget délkeleti részén terül el, Szaud-Arábia, Omán és Katar szomszédságában. Nyugaton a Perzsa-öböl, délen az Omán-öböl szegélyezi.

Lakosainak száma 2007-ben 2 484 818 fő volt. Az őslakosok csupán a lakosság 18 %-át alkotják. Az országot főleg arabok lakják, akik Egyiptom, Jordánia, Szudán, Libanon és Szíria területéről érkeztek. Ezen kívül élnek itt pakisztán, indiai, iráni, de fülöp-szigeteki lakosok is . Az európaiak közül a 120 ezres brit kisebbség a legjelentősebb. A hivatalos vallás az iszlám, ezen belül a szunnita irányzat a legelterjedtebb. A lakosok 16 %-a síita muszlim, nagyon kis hányada pedig hinduista, vagy keresztény vallást gyakorol.

Az ország területe, beleszámítva a partszakasz közelében fekvő szigeteket, 83 600 km2. A legnagyobb és egyúttal a leggazdagabb emírség Abu Dhabi, amely az ország területének 85 %-át alkotja. Az ország mintegy 90 %-át a Rub al-Khali sivatag borítja. A sivatag homokjának színe régióként változó, a szürkétől a krémszínűn keresztül egészen a vörös árnyalatokig terjed. A kietlen sivatag ellenére is csodás képet nyújt a homokdűnék látványa. Az életet jelentő zöld növényzet a Liwa és a Buraimi oázisban összpontosul. Az ország északi területén, Ras al-Khaimah emírség irányában található a legnagyobb kiterjedésű zöld övezet. Omán határán az 1100 m magas Al-Hajar hegység húzódik.

Az utóbbi években az ország rohamos fejlődésnek indult. A 20.század 50-es éveiben kiterjedt kőolajlelőhelyet találtak, amely gazdagságot hozott az országnak. Az emírségek idővel a luxus és gazdagság szimbólumává váltak.Manapság azonban már nem csak a gazdag üzletemberek, hanem a luxust szerető és kereső turisták is felkeresik. A gigantikus méretű szállodakomplexumok, a hétcsillagos Burj Al Arab szálloda, a pálma alakú mesterségesen kialakított sziget a világ minden részéről vonzza a turistákat. Pihenhetünk a fehér homokkal borított strandokon, vagy búvárkodhatunk, amelyet minden szálloda alapszolgáltatásként nyújt.

Abu Dhabi

A hét emírség legnagyobb és leggazdagabb tagországa, azonos nevű fővárosát kétarcúság jellemzi. A.mecsetek és a hatalmas felhőkarcolók látványa futurisztikus építményekkel keveredik. Az utcákat pálmák szegélyezik, a zöld parkokat szökőkutak díszítik. A főváros egy apró szigeten fekszik, közel a szárazföldhöz, ahová két hídon keresztül is eljuthatunk.

Az emírségek legkisebbike Ajman, amely Sharjahtól 10 km-re, Dubaitól mintegy 20 km-re fekszik. Ajman elsősorban több kilométeres strandjával és fehér homokjával lett közkedvelt a turisták körében. Itt is keveredik a történelem a modern építményekkel.

A luxus és a fényűző gazdagság világában Dubai a világ egyik legkedveltebb turistaparadicsoma, ahol a szálloda alkalmazottai szinte minden kívánságunkat teljesíteni tudják. A hófehér homokkal borított Jumeirah partszakaszt, amelyet türkizkék tenger határol, ötcsillagos szállodák és pálmafák szegélyezik, biztosítva a turiták komfortérzetét. A szállodák szabadidős tevékenységek hosszú sorát kínálják, mint pl. a golf és a búvárkodás. Ha a kinti hőség már elviselhetetlenné válik, egy nagyszabású dubaii projektnek köszönhetően a téli stadionba is ellátogathatunk, ahol még havat is láthatunk. Dubai többek között a rendkívül rövid idő alatt megépült építészeti csodáival vált világhírűvé, a projektek többségét az Al-Maktúm uralkodói család finanszírozta, de sok külföldi befektető pénze is szerepet játszott. A dubaii üzletek hatalmas árukészlettel rendelkeznek. Itt mindent megtalálunk, mi szem-szájnak ingere. Híres a helyi Arany piac, ahol jutányos árért vásárolhatunk. Dubaira jellemzőek a szuperlatívok, ezért nem csoda, ha a világ nyolcadik csodájának is nevezik.

Fujairah emírséget az ország többi részétől a Hajar-hegység választja el. Az egyedüli tagország, ahol nincsenek olajmezők, a legfőbb bevételt ezért az idegenforgalom jelenti. Az ország keleti részén terül el, amely egyben az egyik legszebb vidék. Megéri itt búvárkodni, a kristálytiszta vízben megcsodálhatjuk a víz alatti világ gazdagságát. A belföldön műemlékek sokaságát tekinthetjük meg, ahol híres történelmi régiók találhatóak.

Északon, Omán határánál fekszik Ras Al Khaimah emírség. Az itt húzódó Hajar-hegység, a sziklás, zátonyos tengerpart és a termékeny völgyek gyönyörű természeti képet varázsolnak elénk. Főként azokat nyűgözi le, akik előnyben részesítik a természetet a nagyvárosokkal szemben, mint Dubai és Abu Dhabi. A tengerparti napozáson kívül kirándulhatunk a hegyekbe, vagy delfineket és bálnákat csodálhatunk. Az emírség Fujirah és Umm Al -Qaiwain emírségek közelében fekszik, ahol még ápolják a helyi hagyományokat és nem özönlötte el a turisták hada.

Sharjah emírség mind a hat emírséggel határos. Azonos nevű fővárosa a harmadik legnagyobb város az egész országban, modernizálása rohamos fejlődésnek indult, rengeteg kulturális lehetőséget, galériák, kulturális központok hosszú sorát kínálja.1998-ban az arab világ fővárosának lett kikiáltva. A szállodakomplexumokból az utcára lépve jusson eszünkbe, hogy Sharjah emírségben vannak a legszigorúbb előírások, pontosan be kell tartani az iszlám öltözködési szokásokat.

Egyesült Arab Emírségek - már 124 872 Ft-tól

Szállásértékelések - Egyesült Arab Emírségek

Összesen: 8.4 Én a következő szavakkal értékelném: "ahogy elkészíted, ahogy van" és "száz ember, száz íz". Elég sok...

 • 7.5 Elhelyezés
 • 8 Ellátás
 • 9 Környék
 • 9 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
Én a következő szavakkal értékelném: "ahogy elkészíted, ahogy van" és "száz ember, száz íz". Elég sok negatív véleményt olvastam már indulás előtt, amitől féltem, de kellemesen meglepődtem. Talán nem vagyunk túl igényes utazók, és nincsenek fölösleges elvárásaink. Az üdülőhely egy félreeső helyen található. A legközelebbi vásárlási lehetőség kb.3 km-re található. Az üdülőhely előtt mindig van egy taxi, amely elviszi. Dubaji kiránduláshoz ajánlom a www.pruvodkynebaj.cz oldalt. Csehországból mindent elintéztünk, a kommunikáció kiváló volt, jegyeket intéztek a Burj Khalifára, majd találkoztunk a hölggyel és egész nap nekünk szentelte magát. Két gyerekhez igazodva - útközben találkoztunk egy McDonald's-szal, így elmentünk a "mekkába", és nem kellett visszanézni senkire. Számunkra határozottan jobb megoldás volt, mint egy teli busszal utazni. Teljes leírás

Elhelyezés
Fizetett "promószobánk" volt. Standard, erkélyes szobában kaptunk szállást. Tény, hogy a felszerelés már megteszi a hatását, de zuhanyozni és aludni bőven elég. A recepción, érkezéskor azonnal felajánlanak egy "jobb" szobát felár ellenében (kilátás a tengerre, medencére, stb.), amit nem használtunk, és ennek örülünk, mert amúgy is pont a parton laktunk. A zóna széle standard szobákkal, nagyon közel a medencéhez, és a "jobb" szobákból sem volt gyakorlatilag kilátás a tengerre.

Ellátás
Étel jó. Csak félpanziós ellátást kaptunk, de az is bőven elég volt. Reggelire mindig ugyanaz, nem változtatnak semmit, így talán jobb, ha nem az első napon van kedvünk mindent megkóstolni, hanem elosztjuk az egész hétre. :-) Jó a vacsora, mindig lehet választani. Két gyerekkel utaztunk, és tény, hogy a vacsorák a desszertekről és a száraztésztákról szóltak, és a látottak alapján szinte minden gyerek így volt. Hiányzik a "felzárkózós" krumpli vagy valami ilyesmi... Paradox módon amerikai krumpli vagy krumplikrokett volt reggelire, amit nem nagyon értettem. Divatos desszerteket készítenek. Amikor a gyerekek éhesek voltak a reggeli és a vacsora között, elmentünk az étterembe sült krumpliért, amit ki is fizettünk és soha nem volt probléma.

Szállás szolgáltatások
Nem vettük igénybe egyik szolgáltatást sem, de a személyzet nagyon kedves volt. Mind a recepción, mind az étteremben. Asztalitenisz, sakk, minigolf áll rendelkezésre. Minden este animációs program várja a vendégeket. Napközben aqua aerobic, zumba, jóga... Életmentők a medencénél, a csúszdáknál is.

Tengerpart
A strand közvetlenül a medence mellett. A tenger tiszta, néha hínár itt-ott, de semmi szörnyű. Reggel nagy apály, de reggelre visszatér a tenger. Nagyon sekély. Mivel gyönyörű időnk volt, a víz felmelegedett és nagyon kellemes volt. Mindig volt napozóágyunk, akármikor jöttünk. A medence mellett is feküdhet, és sétálhat a tengerhez.

Petra K., Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2024.02.21., Tartózkodás időpontja:: 2024.02.11 - 02.18.
Régió: Egyesült Arab Emírségek Egyesült Arab Emírségek, Ras Al Khaimah, Szállás: BM Beach Resort (ex. Smartline Bin Majid Beach Resort)

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 8.8 Elégedettség, ajánlom

 • 8 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 9 Környék
 • 8 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
Elégedettség, ajánlom Teljes leírás

Elhelyezés
Kényelmes, tiszta

Ellátás
Kiváló, változatos

Szállás szolgáltatások
Nincs hozzászólás, segítőkész személyzet

Tengerpart
szép tiszta

Eva L., Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2024.02.21., Tartózkodás időpontja:: 2024.02.11 - 02.18.
Régió: Egyesült Arab Emírségek Egyesült Arab Emírségek, Ras Al Khaimah, Szállás: BM Beach Resort (ex. Smartline Bin Majid Beach Resort)

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 9.8 A CK szolgáltatásai kiválóak, engem a helyszínen meglepett a küldött, aki alig kommunikált velünk, és ha igen, akkor oroszul...

 • 10 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 9 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
A CK szolgáltatásai kiválóak, engem a helyszínen meglepett a küldött, aki alig kommunikált velünk, és ha igen, akkor oroszul... Teljes leírás

Elhelyezés
Kiváló szálloda és elhelyezkedés. Külön fizetnünk kellett egy szép szobáért.

Ellátás
nagyszerű, változatos

Szállás szolgáltatások
Kiváló, 24 óra

Tengerpart
gyönyörű

Alice S., Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2024.02.20., Tartózkodás időpontja:: 2024.02.10 - 02.16.
Régió: Egyesült Arab Emírségek Egyesült Arab Emírségek, Dubai, Szállás: Riu Dubai

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 7.3 A szálloda forgalmas utak környékén található, vagyis éjszaka be kellett zárni az ablakokat, a strand kisebb, a...

 • 8 Elhelyezés
 • 8 Ellátás
 • 7 Környék
 • 6 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
A szálloda forgalmas utak környékén található, vagyis éjszaka be kellett zárni az ablakokat, a strand kisebb, a "csatorna" körül, ami alapvetően a tenger, a másik oldalon klinikák, szállodák. Ugyanakkor a szálloda egy nagy bevásárlóközpont mellett található, és a szállodából sétálhat az üzletbe. Összességében elégedettek voltunk. Teljes leírás

Elhelyezés
A szállás rendben van, minden tiszta, a szobák tágasak, rendszeresen takarítottak és feltöltöttek mindent.

Ellátás
Annak ellenére, hogy all inclusive volt, az étkezés teljes ellátás volt - azaz reggeli, ebéd, vacsora, italok napközben 10-től 18 óráig a medence mellett. Vagyis aki nem tudta, hogy van all inclusive PLUSZ, annak nem volt étkezés után innivaló vagy uzsonna stb... kár, simán fizettünk volna rá pluszt, így nem is lehetőségük van más éttermekbe menni, mint az ebédlőbe.

Szállás szolgáltatások
Kényelmes edzőterem, teniszpályák, paddleboard, kajak, úszómedence, úszómedence, vízipipa bár, gyógyfürdő-masszázs és kozmetika. Hiányoltam az ajándékboltot - ehelyett van egy ékszerboltjuk (iszonyatosan drága) és egy mézbolt a hallban.

Tengerpart
a strand kicsi, közvetlenül a szálloda előtt, szemben az épületekkel, szállodákkal és a klinikával... a víz tiszta

Kateřina, Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2024.02.20., Tartózkodás időpontja:: 2024.02.10 - 02.17.
Régió: Egyesült Arab Emírségek Egyesült Arab Emírségek, Abu Dhabi, Szállás: Beach Rotana Hotel & Tower

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 8 a tervezett utak figyelembevételével választottuk ki a szálloda helyét, megfelelt az elvárásoknak

 • 10 Elhelyezés
 • 6 Ellátás
 • 8 Környék
 • 8 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
a tervezett utak figyelembevételével választottuk ki a szálloda helyét, megfelelt az elvárásoknak Teljes leírás

Elhelyezés
kiváló szállodai szolgáltatások, a személyzet megközelítése, semmi sem volt probléma

Ellátás
étkezési színvonal, csak a kapacitás volt kifogásolható, ami nem volt arányos a szálloda méretével és foglaltságával

Szállás szolgáltatások
kiváló

Tengerpart
tiszta, zsúfolt, szükséges felszerelés (zuhany, öltöző, WC)

Dana B., Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2024.02.20., Tartózkodás időpontja:: 2024.02.14 - 02.17.
Régió: Egyesült Arab Emírségek Egyesült Arab Emírségek, Dubai, Szállás: Towers Rotana

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összes szállásértékelés Egyesült Arab Emírségek