Egyesült Arab Emírségek - Ras Al Khaimah Egyesült Arab Emírségek

  • Repülési menetidő

    07:00

  • Leírás

    Az emírség csodás természeti képződményekkel büszkélkedik, területén a Hajar-hegység húzódik, de a sziklás partszakasz, a fehér homokkal borított sivatag és a termékeny alföldek sem hiányoznak.A természeti csodákon kívül az arab történelmet is megcsodálhatjuk egy jellegzetes kis faluban.

    A szomszédos Fujairah emírség sincs messze, ahol főként búvárkodásra nyílik lehetőség. Ehhez a szolgáltatások is alkalmazkodtak-úszómedencével ellátott luxusszállodák épültek itt, sok kísérő szolgáltatással.

    Az emírséggel azonos nevű főváros viszonylag csendes és kevésbé modern, mint a többi emírség fővárosai. Ras Al Khaimah városa két részre van osztva-egy régi és egy új városrészre. Az új városrészben múzeumokat láthatunk, ahol mesterien megmunkált kagylókban és ásványokban gyönyörködhetünk. A beduin nők legszebb ezüstékszerei is ki vannak állítva.

Legújabb értékelések Egyesült Arab Emírségek - Ras Al Khaimah

Összesen: Kitűnő hely, kivéve az első napot, amikor homokvihar volt.

Bevezetés
Kitűnő hely, kivéve az első napot, amikor homokvihar volt. Teljes leírás

Elhelyezés
A szobák tiszták, naponta tiszta törölközőnk volt, gyönyörűen beágyaztak, ha a párnára tettük a pizsamát, azt is szépen összehajtogatták. Ahhoz képest, hogy férfiak takarítanak, nagyon jó. Az ablakot sajnis nem lehet kinyitni, be volt zárva, de amikor megkértük a recepciót, hogy nyissák ki, megtették. Csak meg kell kérdezni.

Ellátás
Tökéletes, főleg a vacsora. Azt rendszerint a kertben kínálták, minden tökéletesen terített. Elég nagy volt a választék, de kevesebb süteményt kínáltak. Amikor a szobára ill. a strandra szerettünk volna gyümölcsöt vinni, az sem jelentett gondot, senki sem tette szóvá.

Hotel szolgáltatások
Jó.

Tengerpart
Tiszta és főleg nem egy nyilvános strand, csak pár szállodai vendég tartózkodott ott. Ami viszont zavart, azok a tengerben lévő kék medúzák és apró rákok, a homokban bújtak meg és ha a part közelében a vízben leültem volna, bemásztak volna a fürdőruhámba. Ennek ellenére a stranddal elégedett voltam.

Összegzés
Kitűnő. Nagyobb bevásárlást tettünk a Carefur-ben.Taxival a szállodától 20 percnyire van, a taxi nem drága. A szálloda közelében van egy üzlet, ahol jellegzetes arab árut kínálnak, ruhaneműt. Ami csalódást okozott, az a Dubai-i kirándulás. Az idegenvezető nem tartotta be az időpontokat és nem láttuk Burj Al Arabot valamint a Pálma szigetet. Idén újra elmegyünk, fogunk egy taxit és Ras al Khaimából elmegyünk Dubaiba, ez az út oda-vissza 20 euróba kerül. Jobb mint az autóbusz, a taxit mindenkinek ajánlom.

Burešová Kristýna, 2009.01.05., Tartózkodás időpontja: 2007.03.29 - 04.05.
Régió: Egyesült Arab Emírségek Egyesült Arab Emírségek, Ras Al Khaimah, Szállás: BM Beach Hotel (ex. Bin Majid Beach)

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (8) Nem (3)

Összesen: 2. alkalommal nyaraltunk az emirátusokban. Sikeres nyaralás volt...

Bevezetés
2. alkalommal nyaraltunk az emirátusokban. Sikeres nyaralás volt... Teljes leírás

Elhelyezés
Nagyon szép szobánk volt, de nem lehetett kinyitni az ablakot, volt rajta egy felirat, miszerint tilos kinyitni és nem is lehetett. Mivel decemberben voltunk ott, a szobán mindig hideg volt, még akkor is, ha nem kapcsoltuk be a légkondícionálást. Szerettünk volna a szabadból egy kis meleget beengedni, sajnos nem lehetett. A takarítással sem sokat foglalkoztak. A hamutálca 3 napig tele volt papírdarabkákkal. Főleg csak beágyaztak, de különben megfelelt.

Ellátás
Az étel kitűnő volt, este kérhettünk teát, kávét, ilyennel eddig még nem találkoztunk, hogy ez is a vacsorához tartozna. Voltak főtt ételek és hidegkonyha is. Rengeteg salátát, gyümölcsöt, finom desszerteket kínáltak. Az egész nyaralásban a reggelinél és a vacsoránál is legrosszabbak az oroszok. Hihetetlenül zabálnak, mindent magukba tömnek, vagy a táskába, holott oroszul is figyelmeztették őket, hogy az ebédlőből tilos kivinni az ételt.

Hotel szolgáltatások
Semmire sem volt szükségünk, jó volt. Megemlíteném még a szállodai medencét. Nem tudom télen miért nem melegítik a vizet. Hideg volt, rajtam kívül csak 1-2 vendég fürdött benne, de én is összeszorított fogakkal. Kár, mert különben a medence környéke nagyon szép, tiszta, voltak ott napernyők és nyugágyak is, minden drapp és zöld színű. Naponta kaptunk tiszta törölközőt is, nem kell hazulról vinnie.

Tengerpart
A strand kicsi, de tökéletesen tiszta, ahogy a tenger is. Nemvolt túl meleg, de december volt, ezzel számolni kellett. A tenger nyugodt, nagy hullámok nem voltak. Az oroszok reggeli előtt minden nyugágyat lefoglaltak, ha 9 után mentünk ki a strandra, mind foglalt volt. Rajtuk kívül ezt senki sem csinálta. Különben ott kevesebb a napernyő és a nyugágy van, mint a medence mellett. A nyugágy, napernyő ingyenes az egész emirátusban. Nagyon hangos zene szólt a hangszórókból, orosz techno, borzalom‼

Összegzés
Jó benyomást keltett. Dícséretet érdemel az idegenvezetőnk, Markéta, aki elkísért a keleti partra szervezett kirándulásra és aprólékos információt nyújtott az emirátusok életéről, kultúrájáról, szokásaikról, stb.

Sponerová Eva, 2008.12.16., Tartózkodás időpontja: 2008.12.03 - 12.10.
Régió: Egyesült Arab Emírségek Egyesült Arab Emírségek, Ras Al Khaimah, Szállás: BM Beach Hotel (ex. Bin Majid Beach)

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (7) Nem (0)

Összesen: Gyönyörű nyaralás volt. Kitűnő volt az idő, a tenger 30 fokos, majd lehűlt, a hazautazás előtt 26 fokos lehetett. A levegő hőmérséklete...

Bevezetés
Gyönyörű nyaralás volt. Kitűnő volt az idő, a tenger 30 fokos, majd lehűlt, a hazautazás előtt 26 fokos lehetett. A levegő hőmérséklete 30 fok körül lehetett, vigyen magával kardigánt az egész család részére, nagyon erős a légkondícionálás. A szálloda családoknak is megfelelő, pihenésre is ajánlom. Nem kell a városba mennie. Ami a sétákat illeti, ez sajnos csalódást fog okozni, a szálloda területén sétálhat, de kívüle nem. Az araboknál nincsenek járdák, taxival juthat el az üzletbe, ami max. 10 dirhambe kerül. Ebben a klasszikus nagyáruházban arab ajándéktárgyak is kaphatók, pl. csokoládés datolya mandulával, amit melegen ajánlok. Egy kis jótanács: a megérkezést követően váltson be pénzt a repülőtéren és ha a párjával egy pohárka italra vágyik, a pénzváltó mellett igyon. Teljes leírás

Elhelyezés
29 villában voltak a szobák, az utazási iroda katalógusa bungalókat említ, de mind villa volt. Előre rendeljen egy a főépülettől távolabbra eső villát, ezeket még nem adták át, majd csak 2009 februárjában. A főépületben zajlik az AI. Nem tudom elmennék-e oda. Ott építkezés zajlik és most rendezik a könyezetet. Nem egy tengerparti villában laktunk, de ennek végül örültünk is. Klasszikus szobánk volt - 2 felnőtt és egy gyerek részére. Volt 2 duplaágy, 160x2 m-es, DVD, TV, vasaló, hajszárító és széf - ez mind ingyenes.

Ellátás
Klasszikus étkezés volt, mint általában egy nyaralás alatt. Az ebédlő másik felében étkeztek a gyerekek. A szobára ingyen kaputnk vizet, csak a minibárban lévő italokért kellett fizetni. Ebédre a strand bárjában kínáltak szendvicset. Az árak viszont elég magasak, a sör pl. 26 dirham, 140 korona volt+ 10 %.

Hotel szolgáltatások
Bevált, klasszikus szolgáltatások. Néha adtunk borravalót, nehogy este 6-kor jöjjenek takarítani. Ha gyerekkel nyaral a strandon kölcsönöznek játékot, matracot a gyerekklubban. A strandra való fürdőlepedők ingyenesek.

Tengerpart
Csodálatos, hosszú, nem zsúfolt a strand...gyönyörűek a kagylók. Gyűjthet, de ne vigye túlzásba, mert el is kell rakodni a bőröndben...A tobogánok nem működtek - építkezés zajlott. A nagyobb gyerekekkel nyaraló vendégek ezért elégedetlenek voltak, ezt az utazási iroda ugyanis nem említette.

Összegzés
A várakozásnak megfelelő volt. Minden lehetne még jobb is és akir akar, hibát is talál. Ha Ras al Khaimahba utazik, menjen ebbe a szállodába.

M B, 2008.12.02., Tartózkodás időpontja: 2008.11.05 - 11.19.
Régió: Egyesült Arab Emírségek Egyesült Arab Emírségek, Ras Al Khaimah, Szállás: Hilton Ras Al Khaimah Beach Resort & Spa

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (3) Nem (0)

összes ajánlás Egyesült Arab Emírségek - Ras Al Khaimah