Utazások lemondása

Hogyan és milyen feltételekkel mondhatom le az utazásomat?

Milyen feltételekkel és mikor mondhatom le az utazásomat?

Lefoglalt utazását bármikor visszamondhatja, a legtöbb esetben elmondható, hogy az indulás előtti 60.napig minimális költséggel tudja ezt megtenni. A lemondással kapcsolatos a pontos feltételeket az adott utazásszervező iroda Általános Szerződési Feltételei (ÁSZF) tartalmazza.

Hogyan mondhatom le a már lefoglalt utazásomat?

Vegye fel a kapcsolatot utazási szakérőjével, akinél lefoglalta az utazását. Utazási szakértőjének nevét és elérhetőségét megtalálja az utazási szerződést tartalmazó e-mail üzenetben. Amennyiben utazását franchise partnerünknél foglalta, akkor telefonszámukat és minden további elérhetőségüket megtalálja az utazási szerződésében.

Miért fontos, hogy jelezzem lemondási szándékomat az indulás előtt?

Ha úgy dönt, hogy nem utazik el, fontos, hogy írásos formában jelezze lemondását utazási szakértője felé. Ezzel biztosítja az akkor érvényes feltételek szerinti lemondást, ily módon az esetlegesen visszajáró összeget az utazásszervező vissza fogja téríteni.

Kérjük vegye figyelembe, hogy a lemondási kérelem feldolgozása a legközelebbi nyitvatartási időben fog megtörténni, és az aznap érvényes lemondási feltételekkel tudjuk továbbítani az utazásszervező iroda felé.

Milyen határidővel számolhatok a visszajáró összeg kifizetésével kapcsolatban?

A visszajáró összeg visszatérítését az utazásszervező a szerződés felmondását követően 14 napon belül köteles visszatéríteni.

Mi történik a koronavírus miatt nem megvalósuló utazásokkal?

Amennyiben az utazás megszervezése ellehetetlenül, az utazásszervező iroda értesítést küld a törlésről, ebben az esetben haladéktalanul felvesszük utasainkkal a kapcsolatot.

A 242/2020 (V.27) kormányrendelet alapján az utazási irodák kiadhatnak 2021. augusztus 31-ig felhasználható utalványt a járványhelyzet miatt nem teljesített utazások, illetve leelőlegezett, vagy teljes egészében befizetett utazási csomagok, utazási szolgáltatások ellenértékéről. Amennyiben az utalványt az utas nem fogadja el, akkor kötelesek a szervezőirodák az előleget 14 napon belül visszafizetni. Amennyiben az utas kezdeményezi az utazás lemondását, továbbra is szervező iroda általános szerződési feltételei az irányadóak. Ilyen esetben továbbra is csak akkor köteles teljes mértékben visszafizetni a befizetett előleget az utazásszervező, ha az adott országot a Külügyminisztérium az utazásra nem javasolt kategóriába sorolja. Minden egyéb esetben az utazásszervező saját általános szerződési feltételei irányadóak. Az utazásszervezők ilyen esetben is felajánlhatnak utazási utalványt az utasoknak