Autókölcsönzés

Hogyan történik a kölcsönzés? Melyek az autóbérlés feltételei?

Mennyi időre bérelhetek autót?

Az autóbérlés a legtöbbször legalább 1 napra lehetséges.

Milyen szabályok vonatkoznak a sofőrre?

Annak életkorára, illetve a rendelkezésére álló jogosítványra vonatkozó esetleges elvárások az egyes úticélok esetén különbözőek lehetnek, ezért erről minden esetben érdemes külön tájékozódni.

Hol lehet felvenni az autót?

Általában a szálláshoz legközelebbi autókölcsönzőben, de a nyaralás teljes időszakára való kölcsönzés esetén legtöbbször a repülőtéren is felvehető, majd leadható az autó. A hotelnél való megállás gyakran feláras, javasoljuk, hogy ennek lehetőségeiről ne felejtsen el előzetes tájékoztatást kérni.

Mennyivel korábban érdemes lefoglalni az autót?

A foglalást érdemes az indulás előtt egy hónappal, vagy két héttel megtenni, a néhány napos igények ugyanis később, a főszezonban kapacitáshiány miatt sajnos gyakran nem kerülnek visszaigazolásra.

Lehetséges autót kölcsönözni a helyszínen?

Igen, utasaink nyaralásuk során maguk is bérelhetnek autót, vagy kérhetik ebben a szervezőiroda helyi képviselőjének, vagy a szálláshely recepciójának a segítségét. További információkért olvassa el vonatkozó blogbejegyzésünket .

Lehetséges a helyszíni fizetés?

Helyszíni bérlés esetén igen, előzetes foglalás esetén annak díját előre szükséges rendezni.

Milyen típusú autót érdemes bérelni?

Ez leginkább az adott úticéltól függ, sík tájakon, városi környezetben való utazáshoz elegendő egy egyszerűbb jármű, a hegyes, kevésbé lakott területeken érdemes egy erősebb motorral rendelkező járművet, vagy bizonyos esetekben terepjárót választani.

Lehetséges konkrét autótípust választani?

A kölcsönző az autó osztályát garantálja, amelybe az adott típus tartozik. Konkrét modellre vonatkozó kérelmeket a megrendelésben lehet megadni, de azok teljesítése függ a kölcsönző szabad kapacitásaitól.

Mennyi üzemanyag lesz a tankban?

Az átadási jegyzőkönyvben rögzítik az autóban lévő üzemanyag mennyiségét, és a járművet ugyanígy kell majd visszaszolgáltatni. Mivel bizonyos helyeken a kártyás fizetés esetén a benzinkutak illetéket számolhatnak fel, erről érdemes a helyszínen tájékozódni. Ugyanígy javasoljuk, hogy mérje fel a célország benzinkutakkal való ellátottságát, és nagyobb utazások előtt szükség esetén gondoskodjon tartalék üzemanyagról.

A bérléshez szükséges valamilyen letét vagy kaució?

Az esetlegesen felmerülő problémák, vagy a visszaadáskor regisztrált üzemanyaghiány miatt általában a bankkártya adatait elkérik, és szükség esetén a fennálló tartozások rendezése céljából a későbbiekben használják a kölcsönzők.

Hogyan kell átvenni és leadni a járművet?

A járművet, amennyiben nem kötnek ettől eltérő megállapodást, az autókölcsönzőben lehet átvenni és leadni.

Szükségem lesz nemzetközi jogosítványra?

Az Európai Unió országain belüli autóbérléshez elegendő a Magyarországon kiállított jogosítvány; EU-n kívüli országok esetében javasoljuk, hogy tájékozódjon előzetesen a helyi szabályokról, mivel ezek országonként eltérőek.

Mi a teendő baleset esetén?

A voucheren megtalálható az autókölcsönző magyarul beszélő munkatársának telefonszáma, aki segít Önnek a további teendőkkel kapcsolatban.