Tunézia - Borj Cedria Tunézia

  • Repülési menetidő

    02:20

  • Leírás

    Borj Cedria üdülőhely kitűnő hely az aktív üdülés eltöltésére. Előnyös fekvése miatt alkalmas egynapos kirándulások szervezésére és egész Tunézia szépségének megtekintésére. A város a fővárostól 30 km-re fekszik, ahová alacsony jegyár ellenében. szinte minden pillanatban indulnak vonatok. A vonattal való utazás családoknak is ajánlott, hiszen nem időigényes, azonban biztonságos. Nem kell tartanunk a tunéziai közlekedési járművektől, hiszen biztonságosak. A tunéziai emberek jókedvűek és szívesen segítenek. Mindemellett a táj gyönyörű, festői színekben játszik. Az esetben, ha Tunézia nyüzsgő arcát szeretnénk látni, látogassunk el a mintegy 50 km-re fekvő Hammametbe. Itt talákozunk a tunéziai ember temperamentumos életstílusával, amely a turisták sokféleségével vegyül el. Mindez együttesen olyan képet fest, mint a tengerről visszatükröződő, sok színben játszó naplemente. A városban megszámlálhatatlanul sok üzlet, bár és étterem található. Hosszabb kirándulásra alkalmas Monastir, amely Borj Cedriától 140 km-re fekszik.

Legújabb értékelések Tunézia - Borj Cedria

Összesen: Ez volt életem eddigi legjobb nyaralása, hiányosságok is előfordultak, mégis ez volt a legjobb. Minden percet kihasználtunk,...

Bevezetés
Ez volt életem eddigi legjobb nyaralása, hiányosságok is előfordultak, mégis ez volt a legjobb. Minden percet kihasználtunk, szórakoztunk. Szeretném még megjegyezni, hogy a nyaralását mindenki maga alakítja - élvezi-e vagy idegeskedni fog valami miatt. Amikor megérkeztünk a szállodába már sötét volt, mindenki aludt, de így is kaptunk ételt, ami első látásra egész normálisnak tűnt, csirke és hozzá valami zöldségféle. Később vettük észre, hogy nem csirke, hanem tyúk, ami kemény és hideg - egész nyaralás alatt emlegettük: jó, hideg, kemény tyúk...Eléggé meglepett, hogy a szállodában macskák vannak, de ehhez is hozzá lehet szokni. Az utolsó napon már feltettük a cicát az asztalra és velünk együtt evett. Teljes leírás

Elhelyezés
A szállásunk nagyszerű volt, egy nagy, tágas szobát kaptunk, ahol volt TV, a fürdőszobában hajszárító és ami a legfontosabb, mindenütt tükrök voltak, ellenőrizhettük, milyen csodálatosan lebarnultunk.

Ellátás
Ahogy említettem, az étel szerényebb volt, de nem amiatt járunk nyaralni, hanem a napsütés végett. Különben is kár zsíros ételeket fogyasztani, ha az ember hódolhat az aqua gimnasztikának, stb. Különben mindig volt választék, de vigyázat‼Néha észrevettük, hogy ami nem fogyott el a reggelinél, feldolgozták az ebédnél és ha ott is volt maradék, azt felhasználták a vacsoránál. Aki viszont keresett, talált . Kitűnő volt a sült krumpli és a tészták és az összes recenzióban említett sütemények. A barátnőmmel minden étkezés után elfogyasztottunk egy tányérral. Volt fagylalt, krémek és hasonlóak. Nekem hiányzott a gyümölcs, csak sárgadinnyét kínáltak, szőlőt és körtét. Az étkezést azonban mindig kellemessé tették az animátorok, kedvesek voltak. Nem is ártott, hogy lefogytunk pár kilót. A hasmenés fokozatosan mindenkit elért, de csak egy napig tartott, görcsök nélkül. A strandtól közel van a WC, nem kell ettől sem tartania.

Hotel szolgáltatások
A szolgáltatások csodálatosak, nagyszerűek‼ Közvetlenül az első napon nem tudtuk kinyitni a szobát, lementünk a recepcióra, hogy nyissák ki. A barátnőmnél folyott a WC így a karbantartók ezt is rendbe tették, még szórakoztatóak is voltak. Az animátorok kellemesek, egyáltalán nem tolakodóak‼ Valaki itt azt írta, hogy lerázhatatlanok, de ez valótlanság. Szívesen beszélgetnek. A legjobb Nizar volt, aki szépen beszél csehül, majd Willy, Koleb, Santo, Tomy és Emír, akinek megtanítottuk: Hasmenésem van, neked is? Ne ijedjen meg ha az ebédnél majd megkérdezik. Mindenkivel összebarátkoztunk és a búcsúzáskor még meg is sirattak bennünket. Főleg a szőkéket kedvelik, mi a barátnőmmel együtt azok vagyunk, így mindig a nyomunkban voltak, de ez kellemes volt. Csak ne hagyja magát levenni a lábáról.

Tengerpart
A strand tiszta, karbantartott, csak a nyugágyak nagyon közel vannak egymáshoz. Októberben voltunk ott és a 3000 vendég helyett csak 800 vendég volt, el tudom képzelni, milyen az, ha teltház van. A strandon műanyagnyugágyak vannak, kicsit kényelmetlenek, de legalább nem fog elaludni a napon és tornázhat a kis Bichon kutyussal. A medence melletti nyugágyak kényelmesek, de ott hideg a víz.

Összegzés
Ez volt a legjobb nyaralásom, jövőre újra elmegyek. Remélem mindenről írtam, ha valakinek kérdése lenne, nyugodtan írjon: rei@atlas.cz, küldök fotókat is.

P.S.: a nyaralást mindenki saját maga rontja el, necsak a férjével , barátjával utazzon, akit a 20 év alatt naponta láthat, vigye magával a barátait, barátnőit is, ha jó társasággal fog nyaralni, még az sem fogja zavarni, ha néha esik az eső, ahogy az egyik ismerősöm mondta, olyan az idő, hogy most igénybe vesszük az All Inclusive-ot. Gyönyörű nyaralást kívánok.

Az értékelő nem akarta közzétenni a nevét, Ellenőrizetlen vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2008.10.21., Tartózkodás időpontja:: 2008.10.01 - 10.08.
Régió: Tunézia Tunézia, Borj Cedria, Szállás: Caribbean World Borj Cedria

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (7) Nem (0)

1 fénykép

Összesen: Egy nagyszerű nyaralás volt. Először meglepett, hogy az indulásnál 4 órás késésünk volt, de ezzel számoltunk is. A Monastirból való...

Bevezetés
Egy nagyszerű nyaralás volt. Először meglepett, hogy az indulásnál 4 órás késésünk volt, de ezzel számoltunk is. A Monastirból való indulás időpontja 4.55-kor volt, amit percre pontosan betartottak. Igaz, a repülőtársaság miatt elveszítettünk egy napot a nyaralásból, de mit lehet tenni. Jobb ha az ember 12 napot fizet elő, amiből végül 10,5 lesz, mintha a 7 napból lenne 4,5 napos nyaralása. Teljes leírás

Elhelyezés
A színvonal nagyszerű. Mindenütt tisztaság volt, a szobákat tökéletesen takarították, naponta beágyaztak, tiszta törölközőt hoztak, stb. Egyszerűen szuper volt. Ez egy hatalmas szállodakomplexum és ennek ellenére minden úgy működött ahogy kell. A szobákon SAT TV van, 3 tunéziai és sok francia ill. német programmal. A szobán volt légkondícionálás, a fürdőszobában hajszárító, minden megfelelt a katalógus ajánlatának. A szállás kitűnő volt.

Ellátás
Rengeteg ételt kínáltak és nagy volt a választék. Igaz, egy idő után az étel ismétlődik, de nem jelentetett gondot naponta más-más ételt választani. Sokan panaszkodtak, hogy az étel ehetetlen, hogy sok helyi fűszert tartalmaz, amihez nincsenek hozzászokva, stb. Én erre azt mondanám, ahány ház, annyi szokás. Nem minden külföldinek ízlik pl. a mi zsíros cseh konyhánk. Választék volt ,és éhezni egyáltalán nem kellett. Sőt, felszedtem pár kilót, főleg a süteményeknek köszönhetően. Ez ellenállhatatlan volt, az tunéziaiak az édességek mesterei. Sokáig fogok emlékezni a tekercsekre ,.... Szeretnék még az előző recenziókra reagálni, főleg ami az étel egészségügyi szempontból való hibáit illeti. A 10 nap alatt nekem és a nejemnek sem voltak emésztési problémáink, ahogy a barátainknak sem, akik velünk nyaraltak. Pedig én nem tartottam az ételtől, fogyasztottam süteményt, gyümölcsöt és még az ún. kétes jeget is. Bizonyára sok vendégnek vannak emésztési problémái, és azt hiszem, az átlalános nézet az, hogy Afrikában biztosan emésztési gondjai lesznek, ez a csehek véleménye.

Hotel szolgáltatások
Talán ismétlem önmagam, de tökéletes volt. Valaki itt ismét azt írja, hogy az animátorok állandóan zaklatták őket, tolakodóak, stb. a kirándulásokat kínáló személyek lépten-nyomon zaklatták őket...A mi esetünkben ez sem volt igaz. A kalózhajós kirándulást kínáló Korkorán kapitány felajánlotta a kirándulást, mi rábólintottunk, mivel érdekelt bennünket, ennyi. Amikor valaki egy kvaddal szervezett kirándulást ajánlott, visszautasítottuk, ezt másnap is megismételtük és ezzel vége volt. Megértette, hogy velünk nem köthet üzletet és utána már csak köszönt és tovább nem zaklatott. Ami az animátorokat illeti, csak annyit szeretnék megjegyezni, hogy nélkülük unalmas lett volna a nyaralás. Mindig vidámak voltak, mosolyogtak, ami a munkájukhoz tartozik, és a nap minden percében volt valami program. Ha nem akartunk rajta résztvenni, csak mosolyogva annyit feleltünk, nem és békén hagytak. Minden este volt show műsor, ahol az animátorok és a közönségből az önként jelentkező személyek vettek részt, volt tombola, különféle előadások, kabaré, stb. Nagyon tetszett a Pomádé c. musical, az Oroszlánkirály és az Alladin. Szuper volt. Az egésznapos programok után az éjfélig tartó műsoron a vendégek szórakoztatásáig...le a kalappal előttük.

Tengerpart
A strandon egyszer sem voltunk, mindig a medencénél tartózkodtunk és onnan jártunk a tengerbe fürödni. Az út csak 2 perces volt a szállodakomplexum körül. A strand tiszta, itt-ott egy kis hínár is előfordult, de ez a tenger műve. Különben a tenger tiszta, nem szennyezett. A strandon finomszemcsés a homok, gyönyörű.

Összegzés
Talán mindent leírtam ebben a terjedelmes értékelésben. Gyönyörű nyaralás volt, októberben gyönyörű 10 napot töltöttünk itt és jövőre újra elmennénk. Ami az utazási iroda szolgáltatásait illeti, tökéletes volt. A helyi idegenvezető is kitűnő szolgáltatásokat nyújtott. Perfekt beszélt csehül és minden szempontból készséges volt. Ha ezt a szállodát választja, nem követ el hibát.

Novotný Ondřej, Ellenőrizetlen vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2008.10.15., Tartózkodás időpontja:: 2008.10.02 - 10.13.
Régió: Tunézia Tunézia, Borj Cedria, Szállás: Caribbean World Borj Cedria

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (2) Nem (0)

Összesen: Nagyszerű nyaralás volt.

Bevezetés
Nagyszerű nyaralás volt. Teljes leírás

Elhelyezés
A szállás tökéletes...szép nagy szobánk volt. Volt TV, hajszárító, a fürdőszobában kád, teraszunk és széfünk is volt - utóbbiért fizettünk. Naponta takarítottak és tiszta törölközőt hoztak.

Ellátás
Szuper volt az étel. Én egyenesen élveztem. Mindig volt tésztaféle, többnyire spagetti, valami csigatészta és hozzá 3 féle mártás. Gyakran volt sült burgonya, rizs. Kínáltak halat, különféle mártásokat, húst és zöldséget is. Voltak zöldségsaláták, dinnye, körte vagy alma...Nagyszerűek a sütemények, még most is gondolok rá.

Hotel szolgáltatások
A szállodában sokféle szolgáltatást nyújtanak. Az étteremben , a szabadtéri étteremben, a medence mellett és a strandon is volt bár. 2 bárban 23 óráig kínálták az italokat - sör, bor, Cola, Sprite, Fanta...Este kitűnő koktélokat késízítettek. A programokról kb. 20 animátor gondoskodott és mindig kitaláltak valamit, többnyire a medence mellett tevékenykedtek, de akit ez zavart, kimehetett a strandra. Esténként, kb. 21 órakor kezdődtek a programok. Mi résztvettünk a Miss Hotel választáson amit különben egy cseh hölgy nyert. Voltak szép előadások is. A szervezés kitűnő.

Tengerpart
A strand tiszta volt, itt-ott cigarettacsikk is előfordult, de ez ma már sajnos mindenütt így van. A víz tiszta, az ottlétünk idején nagyok voltak a hullámok. A strandon kevesebb a nyugágy, így már reggeli előtt, 9 körül törölközővel foglaltunk magunknak nyugágyat. A strand bárjában csak alkoholmentes italokat kínálnak, délután néha volt pizza. Különben a strandon is állandó programok vannak - strand röplabda, petanque, hajó,...Lehet szkútert bérelni, banánozni, stb.

Összegzés
Kitűnőek a benyomásaim. Csak egyetlen kifogásom lenne, emiatt nem mennék oda többé. Az utazási irodának egy konkrét légitársasággal van szerződése. Az odafelé vezető út alkalmával 2 órás késésünk volt, hazafelé 3 óra. Másfél órát a Tunisz-i repülőtéren töltöttünk, a szállodába vezető út pedig 3 órás volt. Az utazás egyszerűen borzalmas, egész napot igénylő volt. Hazafelé 3 órás késésünk volt, ami szintén nem kellemes.

Az értékelő nem akarta közzétenni a nevét, Ellenőrizetlen vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2008.10.09., Tartózkodás időpontja:: 2008.09.10 - 09.17.
Régió: Tunézia Tunézia, Borj Cedria, Szállás: Caribbean World Borj Cedria

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (3) Nem (0)

Összesen: A barátommal 12 napos nyaralást választottunk, szerettünk volna pihenni, kikapcsolódni, de sajnos az első jó benyomást követően, az a...

Bevezetés
A barátommal 12 napos nyaralást választottunk, szerettünk volna pihenni, kikapcsolódni, de sajnos az első jó benyomást követően, az a véleményem, hogy ide többé nem mennék.. A megérkezést követően kaptunk egy szép, tiszta, kellemes szobát, ahol naponta takarítottak, ez rendben volt. Mi a barátommal pihenni szerettünk volna, sajnos ez nem sikerült. A mindenütt jelen lévő animátorok szinte mindenütt zaklattak bennünket...Az étkezés közben, a strandon, a medencénél, egyszerűen mindenütt a programokat ajánlgatták. Az sem volt elég, ha azt feleltük, köszönjük, nem. Lerázhatatlanok voltak és ez naponta ismétlődött? Teljes leírás

Elhelyezés
Kellemes szállásunk volt, ez egy szép, tiszta szálloda, a szobák berendezése standard színvonalú.

Ellátás
Egyáltalán nem ajánlom? Reggelire, ebédre és vacsorára naponta ugyanaz volt a kínálat. Kínáltak kb. 5 féle salátát, 2 féle tésztát, rizst, burgonyát, vajat, lekvárt, lecsót, 2 féle sajtot, ami messze volt a klasszikus sajtoktól, volt palacsinta, tojás, sütemény, marhahúsdarabok és valami, ami a csirkéhez hasonlított, de attól messze volt- tele volt csonttal...Különben hatásos gyógyszert ajánlok emésztési problémák ill. hasmenés esetére. Az átlagos gyógyszerek hatástalanok...Az ismerőseink és mi is ezzel a problémával közdöttünk, holott nem ittunk vizet, nem fogyasztottunk édességet és mindig ügyeltünk arra mit eszünk, iszunk.

Hotel szolgáltatások
A takarítás és a szállodai szolgáltatások rendben voltak, ahogy a cseh idegenvezető is. A mindenütt jelenlévő animátorok viszont zavartak bennünket, mindenütt a nyomunkban voltak, bárhová mentünk is...Lásd alább.

Tengerpart
A strand kicsi, a nyugágyak száma a vendégek számához képest kevés volt. Ha korán reggel nem foglaltunk magunknak nyugágyat fürdőlepedővel, reggeli után már nem találtunk szabad helyet...A tenger szennyezett.

Összegzés
A szálloda csalódást okozott...Ami csodálatos és mindenképpen ajánlom, az a 2 napos Szahara-i kirándulás, ami nagyszerű, de talán ez volt minden...

Jj Jj, Ellenőrizetlen vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2008.10.02., Tartózkodás időpontja:: 2008.09.11 - 09.22.
Régió: Tunézia Tunézia, Borj Cedria, Szállás: Caribbean World Borj Cedria

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (3) Nem (0)

Összesen: 9.2 A nyaralás alatt problémával nem találkoztunk. Minden a szervezés szerint zajlott, mindig időben és megfelelő szinten informáltak...

  • 9.7 Elhelyezés
  • 9.2 Ellátás
  • 8.5 Környék
  • 10 Alapár

Bevezetés
A nyaralás alatt problémával nem találkoztunk. Minden a szervezés szerint zajlott, mindig időben és megfelelő szinten informáltak bennünket. Sajnos az időjárás nem kedvezett, de ennek a szervezéshez nincs köze. Teljes leírás

Elhelyezés
Tisztaság volt, rendszeresen takarítottak, légkondícionálásra nem volt szükség, de volt. A személyzet, ha kap borravalót, még kedvesebb lesz - elég 1 dínár.

Ellátás
Már örültünk egy jó darab húsnak.

Hotel szolgáltatások
Elégedett voltam.

Tengerpart
Kellemes, takarítják, volt elég nyugágy és napernyő. A tenger tiszta volt.

Összegzés
Tetszett, így újra elmenék. Gyakorlatilag viszont ugyanarra a helyre nem járok, legközelebb az Inviával ill. a -ckxy- utazási irodával, de máshová.

Kulhánková Zdeňka, Ellenőrizetlen vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2008.10.01., Tartózkodás időpontja:: 2008.09.17 - 09.24.
Régió: Tunézia Tunézia, Borj Cedria, Szállás: Caribbean World Borj Cedria

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (7) Nem (0)

összes ajánlás Tunézia - Borj Cedria