Tunézia Tunézia

Hivatalos megnevezés: Tunéziai Köztársaság
Főváros: Tunis
Állami irányítás: plurális köztársaság egykamarás parlamenttel
Vallás: szunnit muszlim 99%
Hivatalos nyelv: arab(hivatali nyelv), francia, angol, a turitaközpontokban megértetik magukat németül vagy abgolul
Időeltérés: egész évben a mi időnknek megfelelő (+ 0 óra)

Tunézia - már 139 119 Ft-tól

TunéziárólA hivatalos neve az országnak, mely 163 610 km2 területen fekszik, Tunéziai Köztársaság. Majdnem 10 millió lakosa van, hivatalos nyelvük az arab és muszlim vallású a 99% -uk. De Tunéziában az élet minden terén észrevehető az erős franciai hatás. A leginkább kifejezőbb tulajdonságok, melyek a tunéziaiakra érvényesek a vendégszeretet és a jószívűség. Tunézia mögött nagyon gazdag történelmi múlt áll. Átélt dicső időszakot és olyan időt is, amikor idegen elnyomás alatt volt. A kedvező és a kevésbé kedvező időket átélte a saját identitása elvesztése és a más kultúrák iránti toleranciája elvesztése nélkül. Tunéziába való utazáskor elég egy útlevél, nem szükséges semmilyen oltás és az utazási iroda szolgáltatásai igénybevételénél nincs szükség külön vízumra sem. Tiltott Tunéziába tuniszi pénzt bevinni, bármilyen fegyvert, kivéve a vadászfegyvereket, továbbá robbanószert, pornográfiát és drogokat.

Tunézia az afriaki kontinens északi részén terül el, szomszédai Líbia és Algéria. Csak mintegy 137 km választja el Tunéziát Szicíliától a tengeren. Fővárosa Tunisz, másik fontos város például Kartágó. A legkedveltebb turisztikai helyek közé tartozik Djerba, Sousse, Tunisz, Tabarka, Nabeul, Gammarth, Hammamet, Skanes, Mahdia, Monastir, Port El Kantaoui és Yasmine Hammamet.

Tunézia egy helyen összesíti a különböző turisztikailag attraktív látványosságokat, amiért a Földközi-tenger más országai is keresettek. Híres kiemelkedő konyhájáról, a saját specialitásain kívül kínál a turistáknak nemzetközi csemegéket is. Kitűnik sport és más tevékenységek, lehetőségek és módok széles skálájával is, hogyan lehet eltölteni egy nyaralást ebben a célállomásban. Nem utolsósorban eldicsekedhet sokszínű természeti szépségeivel, az állatfajok és növényvilág egyediségével és a kulturális élmények sokszerűségével, amelyet a hagyományos helyi ünnepek és fesztiválok segítségével tolmácsol felénk.

Tunézia - már 139 119 Ft-tól

Legújabb értékelések Tunézia

Összesen: 9.4 a szálloda és a személyzet teljesen nagyszerű

 • 10 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 7 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
a szálloda és a személyzet teljesen nagyszerű Teljes leírás

Elhelyezés
tiszta

Ellátás
nagy

Hotel szolgáltatások
abszolút minden rendben van

Tengerpart
szabad elérhetőség közvetlenül a hotel mellett, takarítani kellene, rendetlenség van, de március van, úgyhogy szerintem egy hónap múlva más lesz :-)

Irena H., Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2023.03.27., Tartózkodás időpontja:: 2023.03.15 - 03.22.
Régió: Tunézia Tunézia, Djerba, Szállás: Caribbean World Djerba

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 7.2 A szálloda meglehetősen tisztességes szinten van, de a karbantartás hiánya kezd megmutatkozni.

 • 6.5 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 6 Környék
 • 7 Alapár

Összegzés:
A szálloda meglehetősen tisztességes szinten van, de a karbantartás hiánya kezd megmutatkozni. Teljes leírás

Elhelyezés
A szoba mindig nagyon tiszta volt, a szobalány igyekezett (nyilván borravalóért), napi tiszta törölköző, ágynemű, tiszta padló. De a nem működő hűtő - sehogy sem nyitható ki, a széfet nem lehetett kinyitni, becsukni.

Ellátás
Az étel kiváló.

Hotel szolgáltatások
A személyzet nagyon készséges.

Tengerpart
Ottlétünk március hónapban volt, nem sokat jártunk a strandon.

Císařová Eva, Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2023.03.13., Tartózkodás időpontja:: 2023.03.01 - 03.08.
Régió: Tunézia Tunézia, Port El Kantaoui, Szállás: Marhaba Palace

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 9.8 A szálloda kiválasztásakor a tisztasági és élelmiszer-előírási értékelésekre támaszkodtunk. A következő kérésünk az volt, hogy a szálloda...

 • 10 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 9 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
A szálloda kiválasztásakor a tisztasági és élelmiszer-előírási értékelésekre támaszkodtunk. A következő kérésünk az volt, hogy a szálloda a lehető legközelebb legyen Sousse központjához. Szerettünk volna vonattal, busszal, közös taxikkal, taxikkal (El Djem, Kairouan, Monastir, Thuburbo Majus, Dougga, Hergla) kirándulni, Tunéziába mentünk e célból, és ehhez remek kiindulópont a gyönyörű Sousse. A szálloda minden elvárásunknak megfelelt. Teljes leírás

Elhelyezés
Foglaltunk egy gazdaságos szobát, de még mindig kaptunk egy nagy, felújított szobát új bútorokkal és egy új fürdőszobával (zuhanykabin), oldalsó kilátással a tengerre. Minden működőképes volt, nem kellett panaszkodnunk semmire. A szobában volt széf, vízforraló és minden kávé és tea készítéséhez. Ebben az évszakban a szoba szépen fűtött volt, steppelt huzattal. A példaértékű napi takarítás, beleértve az erkélyt, az ágyneműcsere és a palackozott víz utántöltése magától értetődő volt.

Ellátás
Ennek a hotelnek az aranyszögéhez tartozott. Nagy választék, étel-kiegészítő volt reggelinél és vacsoránál is (félpanziónk volt). A büféasztalokon mindenhol megtalálható ételek mellett a kiváló tunéziai konyha gazdag kínálatát értékeltük. Nem volt teljesen elterjedt sem reggelinél, sem vacsoránál, hogy különféle gyümölcsökből és turmixokból frissen facsart levet kínáltak. Rengeteg zöldség és gyümölcs közül lehetett választani. A kávéfőzőkből származó kávé is megfelelő volt a reggelinél. Felfigyeltünk egy sarokra is, ahol a vegánok számára készült ételek, valamint egy alacsony büféasztalon a kisgyerekek számára olyan ételeket kínálnak, amelyek többnyire a kedvenceik. Nem tudjuk, hogy szezonban hogy néz ki az ebédlőben, de még most holtszezonban sem lehet azt mondani, hogy kevesen vannak a szállodában, pont jó, a többség európai nyugdíjas és arab vendég volt. . A pincérek különösen a hétvégén zsongtak, amikor a hotel megtelt kisgyerekes arab családokkal. De így is sikerült, nem kellett asztalt várni, volt még elég edény (nem műanyag), az étkezés jó színvonalú volt, beleértve a tisztaságot is.

Hotel szolgáltatások
Csak a fedett medencét használtuk 33 fokos tengervízzel, fúvókákkal és jakuzzival. A Thalasso központot széles körben használták a vendégek, kiválónak mondták, jó áron. Az animációs program ebben a szezonban is egész napos és esti volt, a szintet nem fogjuk megítélni, nem vettünk részt. A szállodában kellemes, nyugodt légkör uralkodott, valószínűleg a személyzetnek köszönhetően, akik természetesen udvariasak, barátságosak és segítőkészek voltak. Néha hagytunk néhány dinárt a takarítóknak, pincéreknek, de nem tapasztaltuk, hogy borravaló nélkül kevesebb lenne a hajlandóság.

Tengerpart
A március eleji idő nem túl jó a vízparton ácsorogni, bár szép volt, de elég szeles. A szálloda előtti strandot azonban így is minden nap takarították és ápolták, hogy még néhány őrült is jól érezze magát, aki egy kicsit pihenni akart a napozóágyakon, lehetőleg törölközőbe burkolva. Ugyanez az érdekes medencerendszerrel. A kültéri bárok nem működtek, de az étterem pincérei kint is szolgáltak.

Dana L., Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2023.03.10., Tartózkodás időpontja:: 2023.02.27 - 03.06.
Régió: Tunézia Tunézia, Sousse, Szállás: JAZ Tour Khalef

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

2 fénykép

Összesen: 9 boldog vagyok

 • 10 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 5 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
boldog vagyok Teljes leírás

Elhelyezés
Nagyon jó

Ellátás
Az ételek nagyon változatosak és ízletesek

Tengerpart
A strand szinte üres, kevés ember maradt. Sajnos február

Hołys Jadwiga, Ellenőrzött vélemény (Travelplanet.pl), Értékelve: 2023.03.06., Tartózkodás időpontja:: 2023.02.22 - 03.01.
Régió: Tunézia Tunézia, Djerba, Szállás: Caribbean World Djerba

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (1) Nem (0)

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 3.4 A nyaralás nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, erre a célpontra biztosan nem térünk vissza. A szálloda nagyon átlag alatti volt,...

 • 2 Elhelyezés
 • 4 Ellátás
 • 6 Környék
 • 3 Alapár

Összegzés:
A nyaralás nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, erre a célpontra biztosan nem térünk vissza. A szálloda nagyon átlag alatti volt, minden kosz és szemét a környéken, higiénia fagyponton (a bélproblémák nem múlnak el), a helyiek nagyon kíváncsiak, lassan nem tudsz kijönni a szobából anélkül, hogy valaki rákényszerítené. venni valamit. Teljes leírás

Elhelyezés
A szállás a szállodában megérkezésünkkor azonnal meglepett minket, ami az ágyat illeti, semmi gond, tiszta ágynemű, stb. Összességében a szoba félig rendben volt, iszonyatos rendetlenség a padlón, biztosan nem. porszívózás vagy seprés, a fürdőszoba abszolút nem volt rendezett, a fürdőkád koszos, tükör, por, haj, haj a padlón mindenhol. Továbbá a tömlő és a zuhanyfej megsérült, használat közben víz fröccsent ki mindkét részből, és néhány éles rész is kilógott a fejből (mint ahogyan kb 100 éve ott van anélkül, hogy kicserélték és szétesett), amit azonnal karcos (jelentette a küldöttünknek, aki azt mondta, hogy ha probléma van, jelentsenek neki mindent, de SEMMI sem változott, az egész vakáció alatt hibás zuhannyal zuhanyoztunk). A takarítók még WC-vel sem láttak el minket, pedig hagytunk nekik egy törölközőt az ágyon, és lent kellett kérni a recepción.

Ellátás
Az első nap, amikor a szállodában szálltunk meg és vacsorázni mentünk, azonnal csalódást okoztunk a nagyon csekély ételválasztékban, egészen átlagostól az átlag alattiig, a következő napokon a vacsorák kicsit feljavultak, ízben kielégítőek voltak. Este pincérek hoznak italt, mindenki több asztalért felel, minket egy fiatal srác szolgált ki, aki egyedül volt abban a szállodában, aki rendes volt a személyzet szempontjából, nagyon kedves, kedves, segítőkész, folyamatosan kérdezett. ha valami hiányzik, stb. Délutáni uzsonna a tengerparti bár finom volt, édestől a sósig, pl a palacsinta nagyon jó volt. A reggelik is jók voltak - szélesebb választék - ízletesek. A vacsorákhoz minden vendégnek saját asztala volt, ugyanaz az egész tartózkodás alatt. Az utolsó este kellemetlen meglepetés ért minket, amikor megtudtuk, hogy a szokásos asztalunk már foglalt, és nincs hova leülnünk, a környező asztalok is tele voltak. Pincérünk egyáltalán nem volt ott. Egy másik pincér egyáltalán figyelmen kívül hagyott minket, és el kellett kapnunk, és asztalt kellett kérnünk. Nagy vonakodással egy teljesen koszos asztalhoz ültetett minket, az asztalon egy kiömlött abrosz és morzsák. Szinte nem ittunk. Teljes érdektelenség a részéről. Új asztalt már nem kértünk, mert már nem volt rá energiánk.

Hotel szolgáltatások
Van néhány ember a szálloda körül, akik különféle túrákat kínálnak, és agresszíven rákényszerítik őket, amíg fel nem adják és vásárolnak tőlük valamit. Valamint wellness szolgáltatások (masszázs, pedikűr, stb.). Kirándulásokkal kapcsolatban hegyeket, bányákat ígérnek és gyönyörű, a valóságnak nem megfelelő fotókat mutatnak, hazudnak mindenről, ami lehetséges (pl. hogy több cseh is jelentkezett már az útra, míg mi egyedül mentünk :D). Az utazások nagyon jók voltak, de nem feleltek meg a leírásnak. Például. egy hajókirándulás, ahol először egy órát töltöttünk a buszon, hogy elérjük a kikötőt, a hajó túlzsúfolt volt, és nem volt hova leülni, és a szórakozás nagyon átlag alatti volt, így gyerekeknek is megfelelő. Szép volt a tevetúra és a quad is. Az a terület azonban, ahová kirándulni visznek, tele van szeméttel és koszokkal. A helyiek egyáltalán nem tisztelik a természetet, nem ismerik a tisztaságot és semmiféle takarítást. Az utak körül kidobott szemetesek teljesen normálisak, mindenhol.

Tengerpart
A strand szép volt, finom homokos, de nagyon kevés volt a napozóágy, és reggel óta minden foglalt, és még a szálloda kapacitása sem volt teljes, mert szezon előtt voltunk ott. Szóval elég sok időbe telt, mire levadásztunk néhány napozóágyat. Hasonló helyzet volt a medencénél is, de nem olyan szörnyű. A tengerben úszásra alkalmas terület volt a legkisebb, amit valaha láttam. A parttól tényleg csak kis távolságra lehetett úszni, aztán volt egy kötél bójákkal, ahol robogók és kirándulóhajók haladtak, a vízben szinte mindenhol alga, hínár volt, a barátnőm pedig megégette a lábát a kis medúza, így utána már nem is akartunk bemenni a vízbe ( a következő napokban is láttunk több embert medúzával megégetni, a szálloda személyzete azt mondta, hogy ez nem lehetséges, mert még mindig hideg volt rajtuk a víz, hogy csak itt időnként a szezon során, de valószínűleg nem sikerült). Ezt követően időnk nagy részét a medence mellett töltöttük.

Filsak Jan, Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2023.02.26., Tartózkodás időpontja:: 2022.06.20 - 06.27.
Régió: Tunézia Tunézia, Port El Kantaoui, Szállás: Marhaba Palace

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (1)

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

összes ajánlás Tunézia