Tunézia Tunézia

Hivatalos megnevezés: Tunéziai Köztársaság
Főváros: Tunis
Állami irányítás: plurális köztársaság egykamarás parlamenttel
Vallás: szunnit muszlim 99%
Hivatalos nyelv: arab(hivatali nyelv), francia, angol, a turitaközpontokban megértetik magukat németül vagy abgolul
Időeltérés: egész évben a mi időnknek megfelelő (+ 0 óra)

Tunézia - már 112 800 Ft-tól

TunéziárólA hivatalos neve az országnak, mely 163 610 km2 területen fekszik, Tunéziai Köztársaság. Majdnem 10 millió lakosa van, hivatalos nyelvük az arab és muszlim vallású a 99% -uk. De Tunéziában az élet minden terén észrevehető az erős franciai hatás. A leginkább kifejezőbb tulajdonságok, melyek a tunéziaiakra érvényesek a vendégszeretet és a jószívűség. Tunézia mögött nagyon gazdag történelmi múlt áll. Átélt dicső időszakot és olyan időt is, amikor idegen elnyomás alatt volt. A kedvező és a kevésbé kedvező időket átélte a saját identitása elvesztése és a más kultúrák iránti toleranciája elvesztése nélkül. Tunéziába való utazáskor elég egy útlevél, nem szükséges semmilyen oltás és az utazási iroda szolgáltatásai igénybevételénél nincs szükség külön vízumra sem. Tiltott Tunéziába tuniszi pénzt bevinni, bármilyen fegyvert, kivéve a vadászfegyvereket, továbbá robbanószert, pornográfiát és drogokat.

Tunézia az afriaki kontinens északi részén terül el, szomszédai Líbia és Algéria. Csak mintegy 137 km választja el Tunéziát Szicíliától a tengeren. Fővárosa Tunisz, másik fontos város például Kartágó. A legkedveltebb turisztikai helyek közé tartozik Djerba, Sousse, Tunisz, Tabarka, Nabeul, Gammarth, Hammamet, Skanes, Mahdia, Monastir, Port El Kantaoui és Yasmine Hammamet.

Tunézia egy helyen összesíti a különböző turisztikailag attraktív látványosságokat, amiért a Földközi-tenger más országai is keresettek. Híres kiemelkedő konyhájáról, a saját specialitásain kívül kínál a turistáknak nemzetközi csemegéket is. Kitűnik sport és más tevékenységek, lehetőségek és módok széles skálájával is, hogyan lehet eltölteni egy nyaralást ebben a célállomásban. Nem utolsósorban eldicsekedhet sokszínű természeti szépségeivel, az állatfajok és növényvilág egyediségével és a kulturális élmények sokszerűségével, amelyet a hagyományos helyi ünnepek és fesztiválok segítségével tolmácsol felénk.

Tunézia - már 112 800 Ft-tól

Legújabb értékelések Tunézia

Összesen: 8,2 Szuper egy hetet töltöttünk Tunézia egyik kiváló minőségű, 5 csillagos szállodájában. A szálloda elhelyezkedése és némi egészséges...

 • 8 Szállás
 • 7 Ellátás típusa
 • 9 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés
Szuper egy hetet töltöttünk Tunézia egyik kiváló minőségű, 5 csillagos szállodájában. A szálloda elhelyezkedése és némi egészséges kalandvágy okán volt alkalmunk megtapasztalni a mindennapi életet, az emberek kedvességét, szívélyességét és persze a rámenősséget is.

Jártunk a hegyekben és a Szaharában, voltunk datolyaligetben és Colosseumban is, Keresztül utaztunk sós tavon, helyi kis településeken és belekóstoltunk egy nagy mohamedán áldozati ünnep hangulatába is . A helyi idegenvezetők talán egy leheletnyivel többet foglalkoztak saját jövedelem kiegészítésükkel, mint kellett volna, de összességében nem volt zavaró.

Nem biztos, hogy Tunézia lesz az az ország, ahova újra visszamegyünk, de egyszer mindenképpen látni kellett! Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szálloda - a hirdetés szerint - 2 éve felújított, ami jól látható és érzékelhető volt. A szobák tágasak, kényelmesek, kellően felszereltek - igaz egy második kulcskártyákért külön párbeszédet kellett folytatni a recepció egy környezettudatos tagjával - de sikerült. Onnantól kezdve állandóvá vált a klimatizálás és a minibár működése :)

Ugyanakkor az zavaró volt, hogy a közös helyiségek - így a szálloda folyosók, lift, hall nem igazán voltak klimatizálva, ami az állandó 35 fok körüli hőmérsékletet figyelembe véve, néha zavaróan kellemetlen volt.

Ellátás
All inclusive ellátás keretein belül megfelelő, de nem ez a fő erőssége a szállódának:

- a konyha számunkra kissé egyhangú volt, nagyjából a negyedik napra már mindenből ettünk...

- A tunéziai borok felejtősek :) A sörük, úgy nagyjából a borsodi szintjén van - nem igazán volt a kedvencünk...

- A főétkezések között - ellentétben pl. egy törökországi ellátással - nincs lehetőség ételt fogyasztani, bár igazból erre olyan nagyon nagy szükség sincs, ugyanakkor mondjuk némi helyi gyümölcsöt azért el tudtunk volna viselni.

- Furcsa volt, hogy az ivóvizet (ásványvizet) mindig kérni kellett, sokszor hűteni sem tudták kellően...

Hotel szolgáltatások
A szálloda mindent tud, amit tudnia kellett - kiváló belső medencével, tengerparti elhelyezkedésével, sportolási lehetőségekkel, lelkes (a nap végére néha elcsigázott) animátorokkal...

Tengerpart
A szálloda közvetlenül a tengerparton fekszik, saját strandrésszel. Folyamatosan felügyelt, takarított, őrzött. Kiváló minőségű homok, nyugágyak, napernyők... A szálloda és a tengerpart találkozásánál lábmosók, zuhanyok, melyek használatát (nagyon helyesen) szelíden megkövetelték...

Időnként a dagály hozott némi tengeri füvet, amit igyekeztek összeszedni.

Zoltán S., 2019.08.23., Tartózkodás dátuma: 2019.08.06 - 08.13.
Régió: Tunézia Tunézia, Port El Kantaoui, Szálloda: Concorde Green Park Palace

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 3 Sokkal többet vártam ettől az utazástól... nem ajánlom ezt a szállodát

 • 3,5 Szállás
 • 1 Ellátás típusa
 • 5 Környék
 • 2 Alapár

Összegzés
Sokkal többet vártam ettől az utazástól... nem ajánlom ezt a szállodát Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szoba rendben volt, a fürdőszoba viszont kritikán aluli. Sokszor nem volt víz, vagy csak nagyon gyenge víznyomás, a zuhany váltója csak úgy működött, hogy amíg egyikünk zuhanyzott a másikunk fogta, különben visszaugrott a csapra. A tisztaság is hagy némi kívánnivalót maga után. Lenne mit korszerűsíteni rajta, szerintem hozzá sem nyúltak amióta megépült.

Ellátás
A személyzet mosolygós, egy-két ember kivételével, volt aki húzta a száját ha az ember kért valamit inni, de a kb másfél decis poharakból ugyan meddig tart egy itóka???. A kaja egyhangú, kevés a választék, mócsingos a hús, ízetlenek az ételek, szárazak a zöldségek, sokszor van ugyanaz. A sütiért közelharcot kell vívni. A délutáni pizzának nevezett valami is nevetséges.

Hotel szolgáltatások
A színpadnak nevezett tákolmány életveszélyes, azon ugráltak a gyerekek. A sajátomat biztos hogy nem engedtem volna fel. Kb semmilyen szolgáltatás nincs.

Tengerpart
A tengerpart közel van, tiszta, nem zsúfolt, gyönyörű. A napozóágyak fele törött, de ettől függetlenül itt minden oké.

Krisztina H., 2019.08.23., Tartózkodás dátuma: 2019.08.13 - 08.20.
Régió: Tunézia Tunézia, Sousse, Szálloda: Jinene

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 6,2 Mindent összevetve jó nyaralás volt, kb erre számítottunk.

 • 5 Szállás
 • 7 Ellátás típusa
 • 7 Környék
 • 7 Alapár

Összegzés
Mindent összevetve jó nyaralás volt, kb erre számítottunk. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Tunézia szintnek megfelelő, átlagos szállás.

Ellátás
Az ételek finomak és változatosak voltak, ezzel maradéktalanul eléfedettek voltunk.

Hotel szolgáltatások
A szolgáltatásokat gyenge közepére, de a helyi viszonyokat ismerve elfogadhatónak ítéltük.

Tengerpart
Egy úton kellett átmenni a tengerparti, ami elég koszos volt. Se zuhanyzó, se lábmosó nem működött, így a vendégek a lábukra tapadt homokkal mentek be a szállodába.

Névtelen, 2019.08.23., Tartózkodás dátuma: 2019.08.13 - 08.20.
Régió: Tunézia Tunézia, Yasmine Hammamet, Szálloda: El Mouradi El Menzah

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 6,2 Ár-érték arányban megfelelő

 • 5,5 Szállás
 • 6 Ellátás típusa
 • 8 Környék
 • 6 Alapár

Összegzés
Ár-érték arányban megfelelő Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szoba nem volt a legjobb kondícióban de a takarító személyzet kedvessege és segítőkészsége kárpótolt.

Ellátás
Mennyiség megfelelő, sőt sok is, ízek nem nagyon voltak.

Hotel szolgáltatások
Megfelelő.

Tengerpart
Tökéletes! ????

Bokker Szilvia Alexandra, 2019.08.23., Tartózkodás dátuma: 2019.08.13 - 08.20.
Régió: Tunézia Tunézia, Sousse, Szálloda: Marabout

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (1) Nem (0)

összes ajánlás Tunézia