Tunézia Tunézia

Hivatalos megnevezés: Tunéziai Köztársaság
Főváros: Tunis
Állami irányítás: plurális köztársaság egykamarás parlamenttel
Vallás: szunnit muszlim 99%
Hivatalos nyelv: arab(hivatali nyelv), francia, angol, a turitaközpontokban megértetik magukat németül vagy abgolul
Időeltérés: egész évben a mi időnknek megfelelő (+ 0 óra)

Tunézia - már 158 428 Ft-tól

TunéziárólA hivatalos neve az országnak, mely 163 610 km2 területen fekszik, Tunéziai Köztársaság. Majdnem 10 millió lakosa van, hivatalos nyelvük az arab és muszlim vallású a 99% -uk. De Tunéziában az élet minden terén észrevehető az erős franciai hatás. A leginkább kifejezőbb tulajdonságok, melyek a tunéziaiakra érvényesek a vendégszeretet és a jószívűség. Tunézia mögött nagyon gazdag történelmi múlt áll. Átélt dicső időszakot és olyan időt is, amikor idegen elnyomás alatt volt. A kedvező és a kevésbé kedvező időket átélte a saját identitása elvesztése és a más kultúrák iránti toleranciája elvesztése nélkül. Tunéziába való utazáskor elég egy útlevél, nem szükséges semmilyen oltás és az utazási iroda szolgáltatásai igénybevételénél nincs szükség külön vízumra sem. Tiltott Tunéziába tuniszi pénzt bevinni, bármilyen fegyvert, kivéve a vadászfegyvereket, továbbá robbanószert, pornográfiát és drogokat.

Tunézia az afriaki kontinens északi részén terül el, szomszédai Líbia és Algéria. Csak mintegy 137 km választja el Tunéziát Szicíliától a tengeren. Fővárosa Tunisz, másik fontos város például Kartágó. A legkedveltebb turisztikai helyek közé tartozik Djerba, Sousse, Tunisz, Tabarka, Nabeul, Gammarth, Hammamet, Skanes, Mahdia, Monastir, Port El Kantaoui és Yasmine Hammamet.

Tunézia egy helyen összesíti a különböző turisztikailag attraktív látványosságokat, amiért a Földközi-tenger más országai is keresettek. Híres kiemelkedő konyhájáról, a saját specialitásain kívül kínál a turistáknak nemzetközi csemegéket is. Kitűnik sport és más tevékenységek, lehetőségek és módok széles skálájával is, hogyan lehet eltölteni egy nyaralást ebben a célállomásban. Nem utolsósorban eldicsekedhet sokszínű természeti szépségeivel, az állatfajok és növényvilág egyediségével és a kulturális élmények sokszerűségével, amelyet a hagyományos helyi ünnepek és fesztiválok segítségével tolmácsol felénk.

Tunézia - már 158 428 Ft-tól

Legújabb értékelések Tunézia

Összesen: 7 Összességében jól sikerültca nyaralás.

 • 6.5 Elhelyezés
 • 5 Ellátás
 • 10 Környék
 • 7 Alapár

Összegzés:
Összességében jól sikerültca nyaralás. Teljes leírás

Elhelyezés
A szobák tágasak,légkondicionáltak,hűtő nélkül.Az ágyak kényelmesek voltak.

Ellátás
A választék és a mennyiség bőséges és nagyon finom volt de az ital kiszolgálás még elégséges sem.Hosszú sorbanállás után kaptunk másfél dl üdítőt vagy sört undok kiszolgálás keretében.

Hotel szolgáltatások
Internet szinte nincs a szállodában.A szobában TV van de távirányító nincs.A wellness részleg fizetős.A csúszda ingyenes de nem működik egész nap.A medence sajnos 6-kor zár.

Tengerpart
A tengerpart tökéletes volt.Nagyon közel a szállodához,rentgeteg napággyal.Tiszta,lassan mélyülő.

Szűcs József, 2022.09.20., Tartózkodás időpontja: 2022.09.08 - 09.15.
Régió: Tunézia Tunézia, Mahdia, Szállás: Thalassa Mahdia & Aquapark

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 9.2 Minden rendben volt, örülök, hogy ezt a hotelt választottam.

 • 9 Elhelyezés
 • 9 Ellátás
 • 10 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés:
Minden rendben volt, örülök, hogy ezt a hotelt választottam. Teljes leírás

Elhelyezés
Megfelelő méretű szobák, kényelmes szállás.

Ellátás
Széles ételválaszték, hogy mindenki találjon kedvére valót.

Hotel szolgáltatások
Nem vettem igénybe extra szolgáltatásokat.

Tengerpart
Csodálatos! Lassan mélyülő homokos part, kellemes hőmérsékletű vízzel. Pár pici medúza néha okoz kellemetlenséget, de semmi több.

Edina L., 2022.09.20., Tartózkodás időpontja: 2022.09.08 - 09.15.
Régió: Tunézia Tunézia, Monastir, Szállás: Royal Thalassa Monastir

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 5.6 Korábban már jártunk itt, azért is választottuk a szállodát, de csalódnunk kellett. A szállás, az elhelyezkedés, a tengerpart, a víz...

 • 6 Elhelyezés
 • 3 Ellátás
 • 9 Környék
 • 4 Alapár

Összegzés:
Korábban már jártunk itt, azért is választottuk a szállodát, de csalódnunk kellett. A szállás, az elhelyezkedés, a tengerpart, a víz minősége kifogástalan volt, de az ellátás kritikán aluli. Az étkezőben mindenért sorba kellett állni, hosszú perceket: a kávéautomatához, a frissen sütött tükörtojáshoz, omletthez, palacsintához., stb. Evőeszközökre várni kellett. Nagy volt a tömeg, s a személyzet nem győzte pótolni a kiürült tálcákat. Teljes leírás

Elhelyezés
Nagyjából megfelelő volt.

Ellátás
Az összegzésben leírtak szerint nem megfelelő volt. Alig lehetett szabad helyet találni az étkezőben, A személyzet nem győzte leszedni, s letakarítani az asztalokat, amit szörnyű állapotban hagytak ott, bizonyos vendégek. A második nap után rátaláltunk egy kisebb étteremre a nagy mellett, itt már kulturáltabb körülmények között étkezhettünk. Itt is várni kellett, pl. hogy a leveshez hozzanak egy tányért, kanált, de ez még nem volt olyan nagy probléma.

Hotel szolgáltatások
Ezzel különösebben nem volt probléma, rendben volt. Igaz, hogy az elvitt használt törülközők helyett elfelejtettek tisztát hozni, de ezt kérésre pótolták.

Tengerpart
Előnye a szállodának, hogy a part közel volt, nem volt szükség felöltözni, strandruhában megközelíthető volt. Napágyakat, ernyővel mindig találtunk. A tenger csodálatos volt, kellemesen meleg, tiszta, hol csendes, néha erősen hullámzott. A part homokos, tiszta volt.

El Hallof Rachedné, 2022.09.20., Tartózkodás időpontja: 2022.09.08 - 09.15.
Régió: Tunézia Tunézia, Sousse, Szállás: Riadh Palms Resort & Spa

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 10 Rendben volt utazásunk. Oda és vissza is időben indult a repülőgépünk. Monastirban vártak az utazási iroda képviselői és tájékoztattak...

 • 10 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Rendben volt utazásunk. Oda és vissza is időben indult a repülőgépünk. Monastirban vártak az utazási iroda képviselői és tájékoztattak mindenkit. Teljes leírás

Elhelyezés
A szálloda környezete, kertje nagyon szép.

Felár ellenében tengerre néző szobát foglaltunk de először nem azt kaptunk ( a szobával egyébként nem volt semmi baj,de…) 3 nappal később megkaptuk a tengerre nézőt, amivel maximálisan meg voltunk elégedve.

Ellátás
Étteremben minden étkezésnél nagy választék volt, a mi ízlésünknek megfeleltek, finomak voltak.

Az éttermi dolgozók ( is) kedvesek, segítőkészek voltak.

Ahhoz képest hogy mekkora nagy étterem sok vendéggel tisztaság, rend volt.

Hotel szolgáltatások
Külön szolgáltatást nem vettünk igénybe.

Tengerpart
A szálloda közvetlen saját tengerparttal rendelkezik ingyenes napágyakkal. Délelőtt csendes, délután nagyobb hullámok voltak, ekkor a tengerifű és a medúzák is előkerültek.

Erzsébet S., 2022.09.19., Tartózkodás időpontja: 2022.09.08 - 09.15.
Régió: Tunézia Tunézia, Port El Kantaoui, Szállás: Sentido Bellevue Park

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

2 fénykép

Összesen: 7 Az utazásról, 2 órát késett a gép kifele, nem kaptunk egymás mellé ülőhelyet, a repülőn még egy pohár vizet sem kaptunk.

 • 6 Elhelyezés
 • 7 Ellátás
 • 10 Környék
 • 6 Alapár

Összegzés:
Az utazásról, 2 órát késett a gép kifele, nem kaptunk egymás mellé ülőhelyet, a repülőn még egy pohár vizet sem kaptunk. Teljes leírás

Elhelyezés
A szállás , csalódás, már többször voltam, egész héten nem volt takarítás, az internet azt írta , hogy a szobákat felújították, ez nem igaz. A törülközőket cserélték naponta.

Ellátás
Az étterem az ebédnél katasztrófa, nagyon sokan voltunk, sokszor nem volt tányér, evőeszköz. Mi elégedettek voltunk az ételekkel, igaz a választék kisebb mint régen. A dolgozók nagyon kedvesek. segítőkészek.

Hotel szolgáltatások
A szolgáltatásokkal elégedettek vagyunk, jól éreztük magunk jövőre is készülünk kimenni.

Tengerpart
A tengerpart nagyon jó, kényelmes, sajnos a parti bár le lett bontva, de nem szomjaztunk bementünk az udvari bárba.

Juhász Gyuláné, 2022.09.19., Tartózkodás időpontja: 2022.09.08 - 09.15.
Régió: Tunézia Tunézia, Sousse, Szállás: Riadh Palms Resort & Spa

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

összes ajánlás Tunézia