Tunézia Tunézia

Hivatalos megnevezés: Tunéziai Köztársaság
Főváros: Tunis
Állami irányítás: plurális köztársaság egykamarás parlamenttel
Vallás: szunnit muszlim 99%
Hivatalos nyelv: arab(hivatali nyelv), francia, angol, a turitaközpontokban megértetik magukat németül vagy abgolul
Időeltérés: egész évben a mi időnknek megfelelő (+ 0 óra)

Tunézia - már 87 800 Ft-tól

Tunéziáról



A hivatalos neve az országnak, mely 163 610 km2 területen fekszik, Tunéziai Köztársaság. Majdnem 10 millió lakosa van, hivatalos nyelvük az arab és muszlim vallású a 99% -uk. De Tunéziában az élet minden terén észrevehető az erős franciai hatás. A leginkább kifejezőbb tulajdonságok, melyek a tunéziaiakra érvényesek a vendégszeretet és a jószívűség. Tunézia mögött nagyon gazdag történelmi múlt áll. Átélt dicső időszakot és olyan időt is, amikor idegen elnyomás alatt volt. A kedvező és a kevésbé kedvező időket átélte a saját identitása elvesztése és a más kultúrák iránti toleranciája elvesztése nélkül. Tunéziába való utazáskor elég egy útlevél, nem szükséges semmilyen oltás és az utazási iroda szolgáltatásai igénybevételénél nincs szükség külön vízumra sem. Tiltott Tunéziába tuniszi pénzt bevinni, bármilyen fegyvert, kivéve a vadászfegyvereket, továbbá robbanószert, pornográfiát és drogokat.

Tunézia az afriaki kontinens északi részén terül el, szomszédai Líbia és Algéria. Csak mintegy 137 km választja el Tunéziát Szicíliától a tengeren. Fővárosa Tunisz, másik fontos város például Kartágó. A legkedveltebb turisztikai helyek közé tartozik Djerba, Sousse, Tunisz, Tabarka, Nabeul, Gammarth, Hammamet, Skanes, Mahdia, Monastir, Port El Kantaoui és Yasmine Hammamet.

Tunézia egy helyen összesíti a különböző turisztikailag attraktív látványosságokat, amiért a Földközi-tenger más országai is keresettek. Híres kiemelkedő konyhájáról, a saját specialitásain kívül kínál a turistáknak nemzetközi csemegéket is. Kitűnik sport és más tevékenységek, lehetőségek és módok széles skálájával is, hogyan lehet eltölteni egy nyaralást ebben a célállomásban. Nem utolsósorban eldicsekedhet sokszínű természeti szépségeivel, az állatfajok és növényvilág egyediségével és a kulturális élmények sokszerűségével, amelyet a hagyományos helyi ünnepek és fesztiválok segítségével tolmácsol felénk.

Tunézia - már 87 800 Ft-tól

Legújabb értékelések Tunézia

Összesen: 2,4 Nem jó a véleményem a szállodáról és a környékről sem sajnos. Nem ajánlom.

 • 3,5 Szállás
 • 3 Ellátás típusa
 • 1 Környék
 • 1 Alapár

Összegzés
Nem jó a véleményem a szállodáról és a környékről sem sajnos. Nem ajánlom. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szobák régiek, felújításra szorulnak.

Ellátás
Bő választékú de mindig ugyanaz.

Tengerpart
Koszos, büdös, fekete a tenger, nem kék!

Névtelen, 2018.01.16.
Régió: Tunézia Tunézia, Monastir, Hotel: El Mouradi Skanes

Hasznosnak találta az értékést? Igen (9) Nem (1)

Összesen: 7 elvárásaimnak megfelelt

 • 6,5 Szállás
 • 7 Ellátás típusa
 • 8 Környék
 • 7 Alapár

Összegzés
elvárásaimnak megfelelt Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
elvárásaimnak megfelelt

Ellátás
elvárásaimnak megfelelt

Hotel szolgáltatások
elvárásaimnak megfelelt

Tengerpart
Valami gyönyörű...

Vincze Viktória, 2017.12.27., Tartózkodás dátuma: 2017.09.12 - 09.22.
Régió: Tunézia Tunézia, Mahdia, Hotel: Thapsus

Hasznosnak találta az értékést? Igen (0) Nem (4)

Összesen: 8,4 Ár érték arányát tekintve kiválló nyaralás volt.

 • 7,5 Szállás
 • 7 Ellátás típusa
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Ár érték arányát tekintve kiválló nyaralás volt. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szoba tiszta volt. Semmilyen problémánk nem volt a szállásal.

Ellátás
Fő étkezések rendben voltak. A napközbeni étkezésekkel nem voltunk megelégedve.

Hotel szolgáltatások
Nem főszezonban voltunk talán ez volt az oka de az esti animáción kivül nem volt semmilyen program.

Tengerpart
Tengerpart közel volt. Tiszta.

Névtelen, 2017.12.27., Tartózkodás dátuma: 2017.10.20 - 10.27.
Régió: Tunézia Tunézia, Sousse, Hotel: Marabout

Hasznosnak találta az értékést? Igen (1) Nem (4)

Összesen: 4,2 Már az elhelyezéssel is gond volt, bungalót kértünk, az utazási dokumentumon is ez szerepelt, de nem kaptuk meg. Ezen túlléptünk, nagy...

 • 2 Szállás
 • 3 Ellátás típusa
 • 10 Környék
 • 4 Alapár

Összegzés
Már az elhelyezéssel is gond volt, bungalót kértünk, az utazási dokumentumon is ez szerepelt, de nem kaptuk meg. Ezen túlléptünk, nagy gondot nem jelentett volna, ha nem olyan szobát kapunk, amely a színpaddal azonos magasságban, attól kb. 10-15 méterre volt, ahol 11-12 óráig dübörgött a zene, 2 éjszakát nem aludtunk, aztán kértünk másik szobát. Kaptunk, átvittek bennünket egy bungalóba,ahol már csend és nyugalom volt.

Jöttek más problémák:

- Két napot jártunk utána, mire megjavították a klímát.

-A széf nem volt használható, minden nap megígérték, hogy cserélik, a nyaralás végéig nem történt meg.

-A zuhanyrózsa minden alkalommal a fejünkre esett, mert a felfogató falikar nem volt becsavarozva a falba, csak beillesztve. A férjem minden nap bicskával és pálmalevéllel szorította be, így egy-egy zuhanyozást kibírt.Ezt sem javították meg.

-Délelőttönként elvitték az összes törölközőt, ha szerencsénk volt, délután hoztak tisztát, de legtöbbször csak este jutottunk újra törölközőhöz.

-Vécépapírt nem egyszer a parton lévő mosdóból vittünk magunknak, mert elfelejtették pótolni.

-A legnagyobb rémálom a takarítás volt. Egyik napon épp zuhanyoztam, mikor kopogtattak az ajtón, kiszóltam, hogy nem alkalmas, újra kopogtak, aztán már dörömböltek, kénytelen voltam csöpögő, vizes hajjal egy törölközőt magamra tekerve ajtót nyitni. Három férfi és egy nő nyomult be a szobába, egy férfi kezében mappával hadonászott, kiabált a másik kettőnek, így utasítva, hogy vigyék ki a szemetest, húzzák át az ágyat.A nő egy vécékefével bevonult a mosdóba,takarítani. Én utána mentem, rendkívül zavart, hogy vizesen, félpucéran álljak a szobában, míg a férfiak ágyat húznak. A döbbenet ekkor jött: Mielőtt zuhanyozni kezdtem, a zsebemből kiraktam két koszos zsebkendöt a mosdókagylóra,a takarítónő, miután a vécékefével végighúzta a vécé belsejét, megfogta a két zsebkendőt, megnedvesítette, kitörölte vele a vécé belsejét, majd lehajtotta a vécéülőkét, azt is ugyanazzal a két zsebkendővel letörölte, majd ugyanezt tette a vécé lehajtott tetejével. Majd bedobta a két zsebkendőt a vécébe, és lehúzta. Ez után a szoba közepét feltörölte, és elvonult. Én mindezek alatt lefagyva álltam, a döbbenettől még tiltakozni sem tudtam. Így zajlott a takarítás. Ezek után, mielőtt használtuk volna a vécét, forró vízzel, és minden rendelkezésünkre álló eszközzel, így egy beáldozott pólóval is, megpróbáltuk áttörölni. És lehetőleg nem nyúlni semmihez, és állandóan kezet mosni. Az, hogy a szobában való tartózkodásunkkor ágyat húztak, gyakorta megesett, kiküldve minket a teraszra. Hogy egyszer sem porszívózták és mosták fel a szobát, mosdót stb. rendesen, bizonyítja, hogy egy eldobott fültisztító díszelgett a mosdóban, mikor átadták a bungalót, és ott volt akkor is, amikor elhagytuk azt. Teljes értékelés megtekintése

Ellátás
Az étel rendkívül íztelen és egyhangú volt, kevés választékkal, ha elfogyott valamelyik fogás, nem mindig pótolták, a későbben érkezők az egyébként is szűk választékkal kellett hogy megelégedjenek.nem egyszer szinte teljesen szeletelhetetlen, ehetetlenül nyers húst kaptunk.

A parton az all inclusive az egyetlen snack bárban 17 órakor megszűnt, attól kezdve csak fizetős kiszolgálás volt. De az sem sokáig, mert 18 órakor " BEZÁRT A TENGER". Magyarul, minden bezárt, a matracokat a parton ügyeletet teljesítők kiszedték alólunk, mondván, nekik lejárt a munkaidejük.

Tengerpart
A parton a kellemesen meleg, selymes homokban nem volt tanácsos mezítláb közlekedni, mert tele volt csikkekkel és komoly sérülést okozható söröskupakokkal. Az ott tartózkodásunk ideje alatt egyszer sem takarították.

Névtelen, 2017.11.14., Tartózkodás dátuma: 2017.09.05 - 09.15.
Régió: Tunézia Tunézia, Sousse, Hotel: LTI El Ksar Resort & Thalasso

Hasznosnak találta az értékést? Igen (8) Nem (0)

Összesen: 8,6 Ár érték arányban megfelelő!!

 • 7 Szállás
 • 10 Ellátás típusa
 • 10 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés
Ár érték arányban megfelelő!! Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Kiváló!

Ellátás
Nem adnak standtörölközött és nincs hütő a szobákban!!

Tengerpart
A szállodának közvetlen tengerpartja van,októberben voltunk ,hétközben 30%os telitetség,hétvégén 40!!Nagyon tiszta a tengerpart is, és az egész szálloda!!

Krupiné Csendes Éva, 2017.11.13., Tartózkodás dátuma: 2017.10.20 - 11.03.
Régió: Tunézia Tunézia, Sousse, Hotel: Riadh Palms

Hasznosnak találta az értékést? Igen (3) Nem (6)

összes ajánlás Tunézia

Az Ön értékesítője:

H-P: 9-18 | Szo: 9-14:30 +36 1 501 5600 +40 316 300 926