Tunézia - Tunisz Tunézia

 • Repülési menetidő

  02:20

 • Leírás

  Tunisz kétarcúsága szembetűnő. A város régi része-medina, ahol az utcák mentén tuniszi kereskedők kínálják portékájukat, akik szinte bármit hajlandóak nekünk eladni, legyen szó aromatikus fűszerről, vagy plüsstevéről. Másfelől viszont elvarázsol a városfalakon belül található modern, zajos város. Ahhoz, hogy feldolgozzuk ezt a kettősséget, a zajos, de egyben mítikus helyet, segítségünkre vannak a szűk utcák kávézói, ahol megkóstolhatjuk a teát, vagy a kardamonnal ízesített erős kávét. Nagyon érdekes a Bardo Múzeumban tett látogatás, ahol többet megtudhatunk a Karthágóban használt építkezési szokásokról.

Legújabb értékelések Tunézia - Tunisz

Összesen: Felkészültem a legrosszabbra, de gyönyörű élményekkel tértem haza.

Bevezetés
Felkészültem a legrosszabbra, de gyönyörű élményekkel tértem haza. Teljes leírás

Elhelyezés
Valaki itt azt írta, hogy ez nem egy 3+ csillagos szálloda, igaz, ez nem egy kimondott szálloda, de aki nem kedveli a panelház típusú , zsúsfolt szállodákat, annak a bungalók kényelmesnek tűnhetnek. A szobák nagyon egyszerűen berendezettek - ágyak, 2 szekrény, 2 szék, ez minden. De minden tiszta, ahogy a fürdőszoba és a WC is. Naponta takarítanak és egy kis borravalóért gyönyörű virágokkal díszítették az ágyakat.

Ellátás
Kitűnő. Egyértelműen elégedett voltam. Talán a húst kedvelő vendégeknek kevésnek tűnt, de volt sok zöldség és kitűnő étel. Mindenből megfelelő mennyiségben. Csak a Fanta nem volt olyan ízű mint az igazi Fanta és a Sprite sem ízlett úgy mint amit megszoktunk. A Cola viszont jó volt. Az ebédlő pincérei nagyon kedvesek. Az AI bárban azonban nem készségesek, flörtölnek a vendégekkel, de ez is kibírható.

Hotel szolgáltatások
A szállodai személyzet nagyon igyekvő, kedves és előzékeny. Talán az animátorok néha tolakodóak, de az igyekezetüket értékelni kell.

Tengerpart
A tenger szép, tiszta, csak az utolsó napon, a vihar után volt hínáros. A strand karbantartott, csak az emberek miatt rendetlen...klasszikus. A nyugágyak, napernyők ingyenesek. A szálloda melletti gyönyörű, nagy medence mellett sok a nyugágy. Aki nem akar a tenger mellett feküdni, annak a medence is meg fog felelni.

Összegzés
Nagyon elégedett vagyok. Csak a nyaralást szervező utazási irodával kacsolatban volna megjegyezni valóm. Kellemetlen volt a 3 órás út Monastirból a szállodáig és vissza. A Monastir-i repülőtér is egy külön fejezetet jelent. Amin viszont az utazási irodának változtatni kéne, azok az idegenvezetők - alkalmatlanok voltak? Semmit sem intéztek el és nem tudnak semmit?

Névtelen, 2008.10.14., Tartózkodás időpontja: 2008.10.02 - 10.09.
Régió: Tunézia Tunézia, Tunisz, Szállás: Dar Naouar

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (4) Nem (0)

Összesen: 5.1 Ez nem egy szálloda. Ezek bungalók és elhiheti, hogy a 3 csillagos kategóriához semmi közük.

 • 5.3 Szállás
 • 3.6 Ellátás
 • 6.7 Környék
 • 1 Alapár

Bevezetés
Ez nem egy szálloda. Ezek bungalók és elhiheti, hogy a 3 csillagos kategóriához semmi közük. Teljes leírás

Elhelyezés
Az első éjszakát egy ólban töltöttük, mint a nyulak. Őszintén szólva a romák és az ukránok számára berendezett szállók , szociális lakások ehhez képest gyönyörűek.

Ellátás
Az étel jó volt, de számolni kell azzal, hogy knédli, káposzta és sült hús nem lesz. A főtt tojások között sok félig nyers volt, hasonlóan félig nyers volt a csirkehús is.

Hotel szolgáltatások
A szobát kitakarították, de rendesen csak akkor, ha az ágyon hagytunk valami figyelmességet. Különben a takarítónő megfeledkezett a törölközőkről, vagy a szemetet az ablak alá szórta. A teraszunk alatt 3 napon át egy döglött patkány volt. 3 napon át kértük a cseh idegenvezetőt- aki semmit sem ért - hogy biztosítson be egy szemétkosarat, nem kaptunk, így a szemetet a szomszédba hordtuk, akik velünk együtt nyaraltak.

Tengerpart
Nem volt All Inclusive bár, különben a strand kifogástalan. Tiszta, volt elég nyugágy a strandon és a medencénél is. A tenger egy nap kivételével, tiszta volt. Akkor a szél hínárt és egy kis szemetet vetett a partra, de ez bárhol előfordulhat.

Összegzés
Ha Tunéziában szeretne nyaralni, nem ajánlom a -ckxy- utazási irodát, az iroda tulajdonosa egy tunéziai. Legjobban a Cartago Airlines-szel való utazástól tartottam , akiknek nincs valami jó hírük, de ez kellemes meglepetés volt. A késésen kívül - odafelé 50 percet, vissza 150 percet késtünk - más rossz dolog nem történt. Tavaly a tunéziai Hammametben nyaraltunk, a Caribien World Beach szállodában, ami egy 3 csillagos szálloda. Az Azur Reisennel utaztunk, amit melegen ajánlok. Végezetül még annyit: ha nem akar a nyaralásban csalódni, a -ckxy--lel ne utazzon. Egész idő alatt egyetlen elégedett cseh vendéggel sem találkoztunk. Élvezze a nyaralást, de főleg ne ezzel az utazási irodával. Köszönöm, Zdenek, aki a -ckxy--lel többé sehová sem utazik?

Stránský Zdeněk, 2008.09.30., Tartózkodás időpontja: 2008.09.04 - 09.11.
Régió: Tunézia Tunézia, Tunisz, Szállás: Dar Naouar

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (4) Nem (0)

Összesen: 8.9 A nyaralás az árnak megfelelő volt, csak a Monastirba való megérkezést kéne a katalógusnak megemlítenie, talán ez olcsóbb mint Tunisz. Az...

 • 9.1 Szállás
 • 9.6 Ellátás
 • 7.8 Környék
 • 10 Alapár

Bevezetés
A nyaralás az árnak megfelelő volt, csak a Monastirba való megérkezést kéne a katalógusnak megemlítenie, talán ez olcsóbb mint Tunisz. Az út viszonylag hosszú, de problémamentes volt. A katalógusban a szálloda repülőtértől való távolságáról is adhatnának információt. Teljes leírás

Elhelyezés
Ez egy régebbi szálloda, a szobán és a teraszon nincsenek székek és asztal, az ágyon kell ülve és a térdére fektetve lehet csak könyvet olvasni. Különben minden működött.

Ellátás
Változatos, rengeteg volt a zöldség, nem panaszkodhatom, a standardnak megfelelő volt.

Hotel szolgáltatások
Jó, problémával nem találkoztunk, a személyzet előzékeny, udvarias, készséges, voltak animációs programok, diszkó és szórakoztató programok.

Tengerpart
Elég tiszta, rendetlenséget csak a szállodai vendégek csinálnak. Takarítják, volt elég nyugágy és napernyő.

Összegzés
Az árnak megfelelő, régebbi szálloda, igénytelen vendégeknek ajánlom. Tuniszba taxival juthat el, de volt helyi közlekedés, autóbusz és vonat is, amit az idegenvezetők nem ajánlanak, de rendben volt, így többet vásárolhat és sétálhat.

Vančura Josef, 2008.09.30., Tartózkodás időpontja: 2008.09.16 - 09.26.
Régió: Tunézia Tunézia, Tunisz, Szállás: Dar Naouar

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (7) Nem (0)

Összesen: 9.1 Szép nyaralás volt, de őrületesen hosszú volt az út, 3 órás út után senki sem informált bennünket, hogy Monastirba tartunk, holott a...

 • 9.7 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 7.5 Környék

Bevezetés
Szép nyaralás volt, de őrületesen hosszú volt az út, 3 órás út után senki sem informált bennünket, hogy Monastirba tartunk, holott a Tunisz-i repülőtér csak 20 km-re volt. Teljes leírás

Elhelyezés
Szép, az adott kategóriának megfelelő.

Ellátás
Kifogástalan, nagy volt a választék és a mennyiség is.

Hotel szolgáltatások
A kategóriának megfelelő, elégedettek voltunk.

Tengerpart
Szép, karbantartott.

Összegzés
A Karthago egy borzalmas repülőtársaság, mindkét út alkalmával nagy késésünk volt, régiek a gépek, a repülőtértől a szálloda őrületes távolságban van. Éjfél után érkeztünk meg és nem kaptunk ételt, italt, habár már estétől érvényes volt az All Inclusive az utolsó napig, 8 óráig. Az utazási iroda min. egy nappal és egy vacsorával rövidített meg bennünket. A megérkezést követően az idegenvezetőtől kaptuk egy pohár vizet, vásárolni semmit sem lehetett. Különben egy szuper nyaralás volt?

Hrušková Marcela, 2008.09.20., Tartózkodás időpontja: 2008.09.11 - 09.18.
Régió: Tunézia Tunézia, Tunisz, Szállás: Dar Naouar

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (7) Nem (0)

Összesen: 6.7 A barátom szerint nem számítottunk egy olyan ideális nyaralásra, mint amit a katalógus fotói ábrázolnak , így végül kellemes meglepetést...

 • 6.6 Szállás
 • 7.4 Ellátás
 • 6 Környék
 • 8 Alapár

Bevezetés
A barátom szerint nem számítottunk egy olyan ideális nyaralásra, mint amit a katalógus fotói ábrázolnak , így végül kellemes meglepetést okozott. Teljes leírás

Elhelyezés
Nagyszerű nyaralóhely, közel a tenger és Tunisz, a főváros, egyetlen hátránya a fekvése. Nem Tuniszba repültünk, mint ahogy azt képzeltük, hanem Monastirba és a megérkezést követően egy hosszú út várt még ránk a szállodáig...különben jó volt.

Ellátás
Nem panaszkodhatunk, mindenből volt elég...és finom is volt, de egy hét elteltével, amikor uyganazokat az ételeket szedtük a tányérunkra, kissé unalmassá vált...természetesen, hacsak egyfélét ettünk volna, ez nem fordul elő.

Hotel szolgáltatások
A szállodában mindenki kedves, készséges, mindenki beszél a francián kívül angolul, németül, az értekezéssel nem volt gond. Csak közvetlenül a nyaralás elején meglepett, hogy a szálloda területén pénzt nem használnak. Ha bezárnak a bárok - All Inclusive - egy csipkártyát kell kivennie és feltölteni egy bizonyos összeggel...euróban is fizethettünk. Meglepett, hogy a benzinkutaknál, az üzletekben ,még a fővárosban sem lehet kártyával fizetni.

Tengerpart
A szállodai medencétől gyalog kb. 2 percnyire van...voltak napernyők és pár nyugágy. A strand viszonylag tiszta, csak a kétnaponta ismétlődő árapály vetette partra a hínárt, de ez nem jelentett megoldhatatlan problémát..nagyszerűek a hullámok.

Dubová Michaela, 2008.08.24., Tartózkodás időpontja: 2008.08.14 - 08.21.
Régió: Tunézia Tunézia, Tunisz, Szállás: Dar Naouar

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (6) Nem (0)

összes ajánlás Tunézia - Tunisz