Tunézia Tunézia

 • Érdekes helyek

  Tunisz

  Tunézia fővárosában 2 millió lakos él. A turisták részére legvonzóbb Medina ? a város régi része, amely az ún. Tenger kapujával érhető el (Bab el ? Bahr). Sok jeles emlékmű található itt, például a Husejnek dinasztiájának mauzóleuma, a Tourbet el ? Bey, a néprajzi múzeum Dar ben Abdallah, az arab ? mauri építészet gyöngyszeme a Dar Othman palota, a Múzeum Bardo - ban a föníciaiak és rómaiak korából származó kiállított tárgyak, és az elhíresült mecsetek.

  Kartágo

  Kartágó a legérdekesebb történelmi emlékként van számontartva egész Tunéziában. Az ókori várost i.e. 814 ? ben alapította a föníciai Dido királynő (néhol Elissar név alatt beszélnek róla). Uralkodásának tetőpontján Kartágót ,,fénylő városként? hívták - további 300 városnak parancsolt, az üzleti élet és fontos kikötő központja volt. I.e. 149 - ben a várost a rómaiak lerombolták, akik a híres Hannibál Alpokon keresztüli menetét bosszulták meg. Július Cézár azonban a Kartágót újra felépítette, ezenfelül még ki is bővítette. 695 - ben azonban a jól átgondolt védőfalakat az arabok legyőzték és Kartágóból rom lett. A keresett turisztikai célok közé tartozik Antóniusz fürdője, a római amfiteáter, az áldozati hely vagy a pun kikötő.

  A Chott el - Jerid sóstó

  A Chott el - Jerid sóstó körülbelül 5 000 km2 területet foglal el, széleségben 20 km - t, hosszúságra kb. 250 km - t tesz ki. A legnagyobb sós területről van szó egész Szaharában. Nem messze Tozeur és Kebili városoktól fekszik. Az összekötő út eme két város között a tó északi részén keresztül megy és 2 méteres hordalékra van kiépítve. A tó felszíne, mivel az év legnagyobb részében kiszáradt, megszámolhatatlanul sok sókristály alkotja. Ezek a napfénynek köszönhetően elvarázsoló, már majdnem vakító fehérséggel ragyognak. Nyáron a tóban délibábot is lehet látni - optikai jelenséget, amikor a hőmérsékleti inverzitásnak köszönhetően látni a távoli tárgy képét, ami a levegőben tükröződik vissza.

  A Bon fok

  Tunézia egyik legmegragadóbb helyei közé tartozik a Bon Foka félsziget, amely sok érdekességgel dicsekedhet. Domináns része a Kerkouane bizánci erődítmény Kelibia halászfalucskában. A félszigeten szintén vannak kisebb fürdők, meleg kénes forrásokkal és az egyetlen, Tunéziában megtalált pun város, Korbous (a többi pun várost a rómaiak elpusztították). A félsziget legészakibb része egy elzárt katonai területként szolgál.