Tunézia Tunézia

  • Fakultatív programok és szórakozási lehetőségek

    A lehetőségek tárháza, amivel Tunéziában foglalkozni lehet és aminek időt lehet szentelni, egy egész sor. Megtalálja itt a magáét a műemlékek és történelem szerelmese is, a sokszínű szórakozás és sport kedvelői is. Ebben a célállomásban való nyaralást minden egyes korkategória képviselője élvezni fogja. Ha családi kikapcsolódásról van szó, Tunézia szintén egy megfelelő választás. Speciálisan gyerekek számára rendeznek különböző szórakoztató programokat. Rendelkezésre állank ún. miniklubbok, ahol a szülők az iskolázott személyzetre minden félelem nélkül otthagyhatják csemetéjüket nappalra. A gyerekek szülői felügyelet alatt mindenhová belépést nyerhetnek, tehát részt vehetnek az éjszakai diszkókon is. A standard hotelfelszereltséghez tartozik a medencéken kívül a gyerekmedence, sokszor hinták és csúszókák is. A nagyobb turisztikai központokban a gyerekek és a felnőttek is jót szórakozhatnak a vidámparkokban, Tunisz ás Tozeur városában lehetőség van állatkert meglátogatására. Touzer ? ban székel a Dar Chraiet múzeum is, amelynek része a nagy benyomást keltő Medina Ezeregyéjszaka területe.

    Tunéziában egy egész sor sportot lehet űzni. Köszönhetően a meleg éghajlatnak és a gyönyörűen tiszta tengernek Tunézia paradicsoma a legtöbb vízi sportnak. Sporteszközök kölcsönzőja a legtöbb turisztikai központban található. Lehetőség van kipróbálni a vízisít, vitorlázást kisebb vitorláshajókon, vízibiciklizést vagy az egyre kedveltebb parasailinget. Az egész tunéziai tengerparton mindennemű korlátozás nélkül lehet vízipipával búvárkodni. A búvárkodás légzőkészülékkel viszont csak búvárklubbokon belül megengedett, amelyek egyben ki is kölcsönzik a búvárfelszerelést és búvárkurzusokat szerveznek. Tunéziában a halászathoz nem kell különleges engedéllyel rendelkeznie, sőt, polipok vadászatában való részvételt is kínálják.

    Nagy turisztikai vonzóerőnek számít a tevén való tevegelés. Ez elképzelhetetlen része a Szaharára irányuló kirándulásoknak, lehetőség van azonban csak a tengerparton is körbemenni a teve hátán. Szerveznek ún. karavánokat is ? körülbelül háromórás séták váltakozva a tevéken, lovakon, szamarakon és lovaskocsikon. Némely turisztikai központokban rancsok vannak kiépítve, amelyek lovaglást ajánlanak haladóknak és a teljesen kezdőknek is.

    Minden központban van kerékpár és motorkerékpár ? kölcsönző, annak ellenére, hogy a kerékpáron való közlekedés Tunéziában nem elterjedt sport. A hotelok felszereltségének része a teniszpályák, teniszütők és labdák kölcsönzése természetesen lehetséges.