Tunézia Tunézia

  • Nemzeti ünnepek és események

    A tunéziai városokban nagyon kedveltek a különböző fesztiválok, amelyeken (a vallási ünnepekkel szemben, amelyeket nyilvánosan soha nem prezentálnak) a külföldi turisták is résztvehetnek.

    A tunéziai lakosok azt a nézetet vallják, hogy majdnem mindent lehet ünnepelni, legyen szó a tavasz, nyári aratás vagy a halászszezon beköszöntéről . Egy sor akció a régi gyönyörű emlékeknél játszódik le, ami így magában már bebiztosítja a magával ragadó, felejthetetlen légkört. A fesztiválok időpontjai nincsenek meghatározva és minden évben változnak. Az időpont csak az adott hónappal van összekötve az évben.

    Januárban játszódik Douz városában egy négynapos tradicionális tunéziai játékokkal teli fesztivál, mégpedig teve és agárhajtó verseny, márciusban Kerkennah ? ban ünneplik az egyedi polip fesztivált. Áprilisban tartják a népművészet és tradíciók kulturális fesztiválját Tataouine ?ban és a virágok ünnepét Nabeul városában, mely szintén a tavasz ünnepének számít. Májusban Sfax szervezi a népzene és művészet fesztiválját. A nyári hónapok ideálisak a fesztiválok szervezésének és számuk nagyon bőséges. A szimfónikus és klasszikus zene nemzetközi fesztiválja El Jem városával van összekötve, El Haouaria városa a néprajzi ünnep helye. Testour városa júniusban egy érdekes andalúziai zenefesztivált szervez, Kelibia a közkedvelt amatőrfilmek fesztiválját. Július ünnepli a revüszínház előadást fesztivállal Karaka városában La Goulette ?ben és Bou Kornine fesztivállal Hammam-Lif városában. Szintén júliusban tartják a felejthetetlen fesztivált ,,Éjszakák Mahdi-ában?. Dougga városa színházi előadások fesztiválját szervezi a régi római színházban. Monastirben egy humorista fesztivált ünnepelnek, és Bizertában a földközi zene fesztivált. A tenger és népzene ünnepét, Szirén fesztiválként is elhíresült, Kerkenna szigetei ünneplik. Az Aoussou fesztivál Sousse városában a revüszínház előadásainak bemutatója a volt római színházban. Július és augusztus között rendezik meg, szintén, ahogy a nemzetközi különböző előadások fesztiválját Kartágó kulturális központjában. Hasonló fesztivált rendez Hammamet városa is. Augusztusban Djerba ünnepli a népzenét és az improvizált előadásokat az Odyssea fesztivállal. Minden második évben (mindig októberben) rendezi meg Kartágó az arab és afrikai film híres mozifesztiválját. November az a hónap, amikor Djerba szigetén a marionette színház ünnepe zajlik. November és december hónapok időszaka alatt zajlik a helyi népművészeti és tradíciók nemzetközi szaharai fesztiválja (Douz) és az oázisok nemzetközi fesztiválja (Tozeur).