Görögország Görögország

 • Állatvilág

  Ami az állatvilágot illeti, Görögország területe faunában nem igazán gazdag. Azonban itt is megtalálhatunk különböző állatfajokat. Az erdőkben például a veszélyeztetett barna medve és hiúz él. További, Nyugat-Európában veszélyeztetett fajok közé tartozó állatokat is megtalálhatunk itt, a déli parton. Ilyen a farkas, őz, vadkecske (kri-kri, amelyek majdnem kihaltak, de most a védett fajok közé tartoznak), róka,vagy vadmalac.

  A hegyekben ragadozó madarak keringenek, sólymok, sasok és baglyok. Egy kis szerencsével sárga küllőt, vagy kookaburrát is láthatunk.A rovarok birodalmából Görögországban skorpiók találhatóak meg, melyek csípése nem halálos, valamint cikádok, amelyek ciripelése kellemetlen tud lenni, főleg egy közép-európai ember számára.
  Görögország egész területén megtalálhatóak a kígyók, skorpiók és százlábúak. A marásuk, illetve csípésük nagyon kellemetlen lehet.

  Mivel tengerparti országban vagyunk, nem szabad elfeledkeznünk a tengeri élőlényekről sem. Az itteni tenger megszámlálhatatlanul sok halfaj otthona,. fókák, tengeri teknősök és egyébb különleges állatfajok élnek itt.
  De nem szabad elfeledkezni a kissé veszélyes állatfajokról sem, mint pl. a tengeri sünök.A félreeső helyeken, a nagy tengerpartokon kívül a vízben medúzák, ráják és színes murénák is lehetnek. Mindezen állatfajokat érdemes elkerülni.