Görögország Görögország

 • Fakultatív programok és szórakozási lehetőségek

  Vizisportok és egyéb sportágak

  Görögországban csodálatos tengerpartok vannak, így az aktív időtöltés a turisztikai üdülőközpontokban a homokkal és fürdéssel hozható kapcsolatba.
  A partok többségén szinte minden vízi és tengerparti sportág jelen van, mint a búvárkodás, szörfözés, vízisíelés, vitorlázás, vízibiciklizés vagy sárkányrepülés.
  Görögországban alkalom nyílik vitorlást bérelve kirándulni a part mentén. Ehhez azonban szükséges, hogy magunknál tartsuk az útlevelünket és a kreditkártyánkat. Az országban viszonylag szigorú hajózási törvények uralkodnak, ezért a hajón tartózkodó legénység legalább két tagjának muszáj kapitányi vizsgával rendelkeznie.
  De ijedtségre semmi ok, vitorlást kapitánnyal együtt is lehet bérelni.

  A vízivilág szerelmesei keresik a lehetőséget a mélybúvárkodásra. Ez Görögországban szintén lehetséges, de csak bizonyos helyeken és kizárólag különleges engedéllyel. De ha teljesítik az előírásokat, jutalmul lehetőségük nyílik átpásztázni a tengerfeneket és megcsodálni a megszámlálhatatlanul sok érdekes tengeri élőlényt.

  Ha elegünk van a tengerpartból

  A görög üdülőhelyek többségéből lehetséges kirándulást szervezni a gyönyörű környékre, felkapaszkodni a dombokra, sétálni az olajfákkal benőtt ligetekben. A tengermelléki területek minden kiemelkedő pontjáról felejthetelen kilátás nyílik az azúrkék tengerre.

  Abban az esetben, ha már elegünk van a napozásból, vagy a szálloda medencéjében való fürdőzésből, következő programként javasolt az asztalitenisz, minigolf, esetleg keressenek egy teniszpályát, ami minden jobb szállodánál megtalálható. Játszhatnak röplabdát, vízipólót, vagy próbálják ki a pezsgőfürdőt.

  Az estéket tölthetik a hotel közelében, ahol különböző animációs programokat készítenek elő a turisták tiszteletére, vagy látogassanak el valamelyik görög klubba, sörözőbe, tavernába.
  A tipikus görög taverna rendkívüli ötlet egy görögországi este eltöltésére. Felejthetetlen élmény lehet a nyári mozi látogatása is.