Görögország Görögország

Hivatalos megnevezés: Görög Köztársaság
Főváros: Athén
Állami irányítás: plurális köztársaság egykamarás parlamenttel
Vallás: pravoszláv
Hivatalos nyelv: görög, megértik az angolt
Időeltérés: +1 óra Magyarországhoz képest

Görögország - már 71 490 Ft-tól

GörögországrólGörögország - a nyugati kultúra bölcsője, régesrégi mitológiai bájjal és mítosszal övezett ország, gazdag és régi történelmű hely, mely rejtegeti az emberi értelem és szépség titkát, ahol a lakosok ismertek őszinteségükről és szívélyes vendéglátásukról. Görögország elvarázsolja az ideérkezőt a káprázatos tájjal, ahol a durva táj a hegyi masszívokkal, katlanokkal, folyócskákkal átalakul gyönyörű tengerpartá és áttetsző tengerré, melyből kilátszanak a fehér sziklák.

Görögország Délkelet-Európában a Balkán-félsziget déli kiugrásán fekszik. Szárazföldi részből, több nagy szigetből, melyek 7 közigazgatási térségre osztottak, valamint sok kis szigetből áll. A görög partokat az Ión-tenger a Földközi-tenger és az Égei-tenger mossa. A főváros Athén, 2 és fél millió lakossal.

Kedveltségét a kedvező éghajlatának köszönheti, májustól október végéig állandó a meleg. Végtelen különböző tengerpart található itt. Homokos parttól a kavicsoson keresztül a sziklásig, de találhatók itt partok, ahol különböző attrakciókat próbálhatunk ki, vagy csendes elhagyatottakat.

Görögország gazdag turisztikai kínálattal rendelkezik: szálláslehetőségek hotelokban vagy turistaközpontokban, sportolási lehetőségek, számtalan bár és szórakozóhely. A görög konyha különlegességét megkóstolhatja a különleges éttermek egyikében, hogyha megszeretne látogatni egyet az ismert történelmi műemlékek közül, kirándulások széles kínálatát találja.

Görögország - már 71 490 Ft-tól

Legújabb értékelések Görögország

Összesen: 5,6 Ez a szálloda több épületből áll (mi ebből 3at láttunk), amelyek közül két kisebb a tengerparton volt, a főépület pedig a tengerparttól...

 • 5,5 Szállás
 • 4 Ellátás típusa
 • 8 Környék
 • 5 Alapár

Összegzés
Ez a szálloda több épületből áll (mi ebből 3at láttunk), amelyek közül két kisebb a tengerparton volt, a főépület pedig a tengerparttól kicsit távolabb a főutcára nyílt. Ezek közül csak egynek van medencéje, az egyik tengerpartinak, ahova ugyan bemehet minden stalis-os vendég medencézni (este 6ig), de a medence bárjából csak az ott lakó vendégek fogyaszthatnak. A szálloda étterme szintén egy külön álló épületben van, a szállodától 5 háznyira balra. A legjobb ABC szinte szemben van a szálloda főépületével. Egyébként a sétáló utca tele van boltokkal, este megtelik élettel, aki kimozdulna bazározni, koktélozni az megteheti. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szállás egyszerű. A fürdőszoba nyomasztóan kicsi, olyan kicsi a zuhanyzó tálca hogy ha a hasad mosod a hátadra ragad a foltos zuhanyzófüggöny, ha a hátad akkor a hasadra. Fogmosásnál ha előre hajolsz bevered a fejed a pohár tartóba. A takarítás porszívózásból áll és ha szólsz törölköző cseréből, de nekünk előfordult hogy más koszos törölközőjére cserélték ki a mi használt törölközőnket, WC papírt érdemes lopni a takarító kocsiról, mert azt elfelejtenek adni. Nem volt szúnyog. 3fő esetén az "elszeparált" 2 helységes szobát senkinek nem ajánlom, mert az egy ablaktalan levegőtlen egy ágyas lyuk amiből a wc nyílik.

Ellátás
A reggeli és a vacsora az étteremben volt, az ebéd a recepción jelentett pár gyümölcsöt egy hűtőpultból, nem is értem hogy hívhatják ebédnek. A reggeli teljesen megfelelt, viszont a vacsora egy éhezők viadala, katasztrófa volt, minden este 1 fajta hús van, de egy hét alatt egyszer sem sikerült rendesen megsütniük, mindig nyers marad, annyira hogy még a kóbor macska sem tudta megrágni, inkább otthagyta. A félpanziós vendégeknek csak a viz van ingyen, ha töltesz egy colát rád szólnak hogy fizesd ki. Ha a szállodán kívül egy étteremben ebédelsz, feltétlenül határozd meg a köretet, mert ha nem akkor egy fél főtt krumplit adnak 3 villányi borsós rizzsel, egy férfinek ez kevés lesz.

Hotel szolgáltatások
A fakultatív programok méregdrágák, főleg Santoríni. Az idegenvezető nő egy flegma bunkó, még sosem találkoztunk ilyen emberrel, eljön, nagyon nehezére esik bármit is mesélni a fakultatív programokról, rögtön csak a markát tartaná és a szemöldökét vonogatja ha valakinek nem tetszik a 128euró/fő Santorini. Mi egy utcán lévő irodában fizettünk be Santorínire, ami lényegesen olcsóbb és még magyar idegenvezetés is van. A Santorínire tartó hajón van konnektor, érdemes telefontöltőt vinni, a visszaúton a légkondi nagyon erős, mi fáztunk, viszont a vacsora amit a hajón adnak döbbenetesen finom (a reggeli ellenben nagyon kevés, ezért indulás előtt feltétlen reggelizz). A fakultatív kirándulásokra jó ötlet sapkát vagy kendőt vinni, mert előfordul hogy egy órát kell sorban állni a tűző napon.

Tengerpart
A tengerpart fantasztikus, homokos, lassan mélyül, kristálytiszta a víz. 5euró/nap/2napágy+ernyő (blokkot meg kell tartani, mert előfordul hogy elfelejtik hogy fizettél e már vagy sem). Van lehetőség egy egész hétre is napágyat foglalni. Állandóan fúj a szél, mi csipesszel fogtuk az ágyhoz a törölközőinket, a matracokat meg kikötöttük a napernyőhöz. Búvárkodni felesleges, semmi élővilág nincs, se egy árva hal , se egy kagyló. Lehet sétálgatni a parton, viszont van ahol kövesre vált.

Névtelen, 2019.03.01., Tartózkodás dátuma: 2018.08.15 - 08.22.
Régió: Görögország Görögország, Kréta, Hotel: Stalis Beach

Hasznosnak találta az értékést? Igen (1) Nem (0)

Összesen: 9,8 Nagyon jól éreztük magunkat Zakyntosba.Mindenkinek csak ajánlani tudom csodaszép hely és Laganas a legjobb hely a szigeten.

 • 9,5 Szállás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Nagyon jól éreztük magunkat Zakyntosba.Mindenkinek csak ajánlani tudom csodaszép hely és Laganas a legjobb hely a szigeten. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Jó az elhelyezkedése az apartmannak közel a tenger, a tavernák mégis távol a zajtól lehet pihenni is aki esténként nem akar bulizni.

Hotel szolgáltatások
A wifi gyenge volt, és a szolgáltatásba írja a hajszárítot de az nem volt és nem vittem. De ettől függetlenül a legszuperebb nyaralást töltöttem itt.

Tengerpart
Közel a part sekély homokos tiszta tengerpart. Sose mentem még bele ilyen könnyen a tengerbe. Kellemes meleg volt voltak kagylók amit lehet gyűjteni.

Névtelen, 2019.02.23., Tartózkodás dátuma: 2018.06.08 - 06.16.
Régió: Görögország Görögország, Zakynthos, Hotel: Timos

Hasznosnak találta az értékést? Igen (1) Nem (1)

4 fénykép

Összesen: 4,5 Csodás hely. Hátránya: Közvetlen egy folyó mellett fekszik az apartman, iszonyatos bűz volt. Szúnyog nem volt, de döglött hal...

 • 4 Szállás
 • 6 Ellátás típusa
 • 4 Alapár

Összegzés
Csodás hely. Hátránya: Közvetlen egy folyó mellett fekszik az apartman, iszonyatos bűz volt. Szúnyog nem volt, de döglött hal millió.Tengerpartja szép. Az utcákon a szemét halmokba hever, Természeti adottságai gyönyörűek a szigetnek. Érdemes kirándulni. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szállás egyszerű. Kicsit zavart a penészszag a konyhai szekrényekben. Nem kaptunk paplant, illetve nyári takarót de még egy lepedőt sem. Attól függetlenül hogy meleg van, kell valami takaróféle. Egy szúrós "lópokróc" volt a szekrényben odakészítve.Szúnyogháló lezárva, pénz ellenében lehet lehúzni. Takarítás, amit csak abból vettünk észre , hogy nyitva hagyták az ajtót, illetve kivitték a szemetesünket. Az erkélyen azért nem ártana egy napernyő, hogy legalább az ember ki tudjon menni, mert még este 7-8 órakor is iszonyatos a hőség.

Ellátás
Ellátást nem kértünk. Tudomásom szerint nincs is.

Hotel szolgáltatások
Medence, amit a tulaj 6 órakor körbekerít és kész. Nem használhatod. Sötétedéskor kivilágítja, gyönyörködhetünk benne milyen szép, és milyen jó hogy van. Miközben sétálgatsz az utcán este, számtalan szálló medencéjében locsiznak koktélokkal a kezükben. A tulaj szeme állandóan rajtunk. Ne zajongj, nem vihetsz le egy pohár vizet sem , a medence mellet olvasás közben elfogyasztani. Egyszer sem használtuk a medencét, zavart az állandó megfigyelés.

Haza induláskor óriási botrány tört ki, egy véletlenül huzat által kitört ablak miatt. Nem akarta elengedni a buszunkat, felszállt és ott kiabált még ki nem fizették a kárát. 5, azaz öt euróról írok. Egy utazási irodákkal szerződő tulajdonosnak nincs biztosítása??? Lealacsonyította magát. Délután három körül indult a gépünk. 10 órakor szigorúan elhagyni a szobát. Az előtérbe sorakoznak a bőröndök, semmi felügyelet, semmi zárt rész az ígéret ellenére. Összességében arra tökéletes hogy aludj, a napodat meg úgysem benn töltöd, de lehetne ez másképp is.

Névtelen, 2019.01.29.
Régió: Görögország Görögország, Korfu, Hotel: Gela Studios

Hasznosnak találta az értékést? Igen (3) Nem (0)

Összesen: 9,5 Mindennel elégedettek voltunk,abszolút úgy történt minden ahogy ígérték,rendben volt az utazás és a szállás is!

 • 10 Szállás
 • 8 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Mindennel elégedettek voltunk,abszolút úgy történt minden ahogy ígérték,rendben volt az utazás és a szállás is! Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Teljes mértékben elégedettek voltunk, a mindennapi takakarítás pedig példás volt! Gyönyörű helyen volt,és pazar kilátással az öbölre!

Ellátás
Nem kértünk ellátást.

Hotel szolgáltatások
A medence szuper volt,és lehetett biliárdozni is.

A programokat magunknak intéztük.

Tengerpart
Jópár strandot meglátogattunk,mindegyik nagyon tetszett! Többségében finom homokos és apró kavicsos volt vegyesen, de nekünk a legjobb a Gerakas Beach volt!

Sándor József Gábor, 2019.01.17., Tartózkodás dátuma: 2018.09.26 - 10.03.
Régió: Görögország Görögország, Zakynthos, Hotel: Krinas Apartman

Hasznosnak találta az értékést? Igen (1) Nem (1)

Összesen: 7,8 Bármikor visszamennék ide

 • 7 Szállás
 • 6 Ellátás típusa
 • 10 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés
Bármikor visszamennék ide Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Nagy tágas szobák, erkélyről még a tengert is láttuk, medence kellemes. Közel van a főutca, éttermek, szupermarket, pékség. Tökéletes volt.

Ellátás
Önellátás

Hotel szolgáltatások
Medence, klíma, ingyenes WiFi

Tengerpart
Közel van, kettő part is könnyen megközelithető, homokos tengerpart, napozóágyak fogyasztás ellenében használhatók.

Névtelen, 2019.01.01., Tartózkodás dátuma: 2018.07.10 - 07.17.
Régió: Görögország Görögország, Kréta, Hotel: Irilena

Hasznosnak találta az értékést? Igen (1) Nem (0)

12 fénykép

összes ajánlás Görögország