Görögország - Lesbos Görögország

 • Leírás

  A török partok szinte karnyújtásnyira vannak.A harmadik legnagyobb görög sziget különleges légkörrel rendelkezik.Egy külön kis világ saját történelemmel és kultúrával.Az idegenforgalom nem túlságosan zavaró, az itteni életet nem zavarta meg a turisták áradata., így lehetőségünk nyílik nyugodtan megcsodálni a sziget megannyi arcát. Leszbosz szigete a legismertebb ógörög költőnő, Sapho nevéhez kötődik, de Leszbosz sok más híres személy szülőhelye is egyben. Egy legenda szerint a Múzsák éltek itt. A sziget látképét a délen fekvő két öböl alakítja, Kalloni és Gera. Az ipari és kulturális központ Mytylini, amely remek kombinációja az európai és keleti építészetnek.Ez mind annak bizonyítékául szolgál, hogy milyen gazdag a terület történelme. Az antik műemlékek közül a leghíresebbek a Morii aquadukt, Methymnos amfiteátruma, vagy Molyvos erődítmény, de ezen kívül sok ókori templom és kolostor is található itt. Igaz különlegesség a megkövesedett erdő, amely a sziget nyugati részén,Ordimnoszban több millió éves fák maradványait rejti. Leszbosz szigetét sűrű olivaerdők borítják, az egyik legminőségibb olivaolaj készül itt. A tengerparti látnivalók közül a leghíresebbek Petra, Anaxos, és Skala Kalloni.

Legújabb értékelések Görögország - Lesbos

Összesen: 4.3 A szoba sok kívánnivalót hagy maga után, az elvárások alatt.

 • 3 Elhelyezés
 • 7 Környék
 • 4 Alapár

Összegzés:
A szoba sok kívánnivalót hagy maga után, az elvárások alatt. Teljes leírás

Elhelyezés
Az elvárások alatt

Ellátás
Hiány

Hotel szolgáltatások
Közepes szinten

Tengerpart
Sok kívánnivalót hagy maga után.

Névtelen, Ellenőrzött vélemény (Travelplanet.pl), Értékelve: 2022.09.08., Tartózkodás időpontja:: 2022.08.23 - 08.30.
Régió: Görögország Görögország, Lesbos, Szállás: Chrysoula Studios

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

1 fénykép

Összesen: 2.6 Ahogy az ajánlatban is szerepel, a szálloda a sziget nagyon nyugodt részén fekszik, egy igazi, pihenésre való hely. Ha viszont...

 • 2.3 Elhelyezés
 • 2.4 Ellátás
 • 3.3 Környék
 • 1 Alapár

Bevezetés
Ahogy az ajánlatban is szerepel, a szálloda a sziget nagyon nyugodt részén fekszik, egy igazi, pihenésre való hely. Ha viszont kedvezőtlen az időjárás, hiányzik a szórakozási lehetőség, de autó bérelhető. Teljes leírás

Elhelyezés
Egyszerű, szerény szállás volt, sajnos a fürdőszoba nem sokat ért, bűzlött a csatorna és a napi takarítással sem voltunk elégedettek.

Ellátás
Természetesen kontinentális, csak sajnos naponta, kétnaponként egyforma volt az étel. Mivel a szállodában a szezon utolsó vendégei közé tartoztunk, az ételválaszték fokozatosan csökkent. A legolcsóbb élelmiszereket kínálták, mint paprika, zöldségféle, vagdalthús, stb. Meglepett, hogy az étlapon egész idő alatt csak egyszer fordult elő hal - az is vagdalt formában, rántva és tintahal.

Hotel szolgáltatások
A bárban az AI keretén belül nem nagyon kaptunk italokat, mivel a személyzet nagyon kellemetlen volt. Miután pár vendég panaszt tett az idegenvezetőnél, a helyzet javult és a vislekedésük is változott.

Tengerpart
Természetesen köves, a vízbe lábbelire van szükség, a strandok szépek, terjedelmesek és kevesen voltak. Többnyire szabad nyugágyat is talált mindenki. Sajnos a strandot senki sem takarította, mindenütt szétdobált és a homokba temetett cigarettacsikkel, műanyagpoharakkal találkoztunk.

Összegzés
Egy nagyon nyugodt, pihenésre való hely, azoknak ajánlom, akik nem igényesek az étkezésre, szállásra és a szolgáltatásokra.

Velich Jan, Ellenőrizetlen vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2008.11.25., Tartózkodás időpontja:: 2008.09.15 - 09.25.
Régió: Görögország Görögország, Lesbos, Szállás: Tavari Beach

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (7) Nem (0)

Összesen: Gyönyörű szálloda, jók a szolgáltatások, a medence, tiszta a tenger, a strand a szállodától 300 m-re van, elhanyagolt, hínáros és köves....

Bevezetés
Gyönyörű szálloda, jók a szolgáltatások, a medence, tiszta a tenger, a strand a szállodától 300 m-re van, elhanyagolt, hínáros és köves. Nincs esti szórakozási lehetőség, inkább egy nyugodt nyaralásra alkalmas hely, ahol este csak aludni lehet... Teljes leírás

Elhelyezés
Nagyon szép.

Ellátás
Jó.

Hotel szolgáltatások
Jó.

Tengerpart
Borzalmas, de alig voltak rajta.

Összegzés
Ha a strand tiszta lett volna, a többi gyönyörű.

Červenková Žaneta, Ellenőrizetlen vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2008.11.05., Tartózkodás időpontja:: 2008.09.07 - 09.17.
Régió: Görögország Görögország, Lesbos, Szállás: Sunrise

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (7) Nem (0)

Összesen: Az utolsó turnus voltunk, talán úgy is nézett ki. Régi ételt kínáltak, talán azt ami az egész szezon idejéről megmaradt fagyasztóban. Az...

Bevezetés
Az utolsó turnus voltunk, talán úgy is nézett ki. Régi ételt kínáltak, talán azt ami az egész szezon idejéről megmaradt fagyasztóban. Az étel egyhangú, mindig sült csirke - az is romlott, bűzlött, a hasábburgonya nagyon zsíros, minden nap fasírozottat kínáltak más-más formában, az étel borzalmas volt. Nem tudtam használni a laptopom. A fittness egy régi, dohos helyiségben van - volt egy működő futószalag, a biliárdasztal lyukas, görbe, a pingpongasztal úgyszintén, a strandon nincs szórakozási lehetőség. A recepciós nem készséges, ahogy az idegenvezető sem. Az Koala és a Firo utazási iroda nem nyújtott valós információkat, a vezetőjük sem. A strand elhanyagolt, piszkos, nagy sziklák vannak rajta, régiek a napernyők, lyukasak a nyugágyak. Lesbos különben szép hely, de északon , délen és nyugaton nagy a szárazság, alig van növényzet, szinte nincs élet. Teljes leírás

Elhelyezés
Szépek a szobák, a bútorzat jó állapotban van, de csak felületesen takarítanak...a WC padlója nem volt felmosva az ajtó mögött az egész idő alatt, a hálóban a pókhálót sem távolították el. Különben szépen beágyaztak. A terasz is piszkos volt, a 2 műanyagszékre nem lehetett ráülni, annyira piszkos volt...

Ellátás
Borzalmas, állandóan egyforma és főleg bűzlött az étel, az olajbogyó szó szerint rothadt volt, savanyúak a saláták, régi a hús...no comment.

Hotel szolgáltatások
A nullával egyenő, nem használható a laptop, nem volt internet, csak 6 euróért óránként, a fittness borzalmas, csak egy futószalag volt, az is a dohos pincében. A pingpongasztal görbe, repedezett, a biliárdasztal lyukas, görbe...A TV-n 3 program volt, azt is zavarták, a szobán lévő légkondícionálás és a hűtőszekrény rendben volt.

Tengerpart
Nagy sziklák voltak rajta, a strand elhanyagolt, nem takarítják - tele van cigarettacsikkel, flakonokkal, a nyugágyak régiek, lyukasak, a napenyőket is ki kéne már cserélni...

Összegzés
Elégedetlen voltam főleg az étkezéssel, a recepcióssal és az idegenvezetővel. Még szerencse , hogy motorkerékpárral elmentünk az északi városokba, ajánlom Molyvost, Petrát és Kallonit. A sziget északi részén gyönyörűek a strandok, de délen, ahol mi voltunk, borzalmasak.

Névtelen, Ellenőrizetlen vélemény (Invia.sk), Értékelve: 2008.10.08., Tartózkodás időpontja:: 2008.09.17 - 09.28.
Régió: Görögország Görögország, Lesbos, Szállás: Tavari Beach

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (6) Nem (0)

11 fénykép

Összesen: 8.6 A nyaralást sikeresnek könyvelem el, a várakozásnak megfelelő volt - kivéve az időjárást.

 • 8.1 Elhelyezés
 • 9.6 Ellátás
 • 8.4 Környék
 • 8 Alapár

Bevezetés
A nyaralást sikeresnek könyvelem el, a várakozásnak megfelelő volt - kivéve az időjárást. Teljes leírás

Elhelyezés
A szoba fekvése abból a szempontból előnytelen, hogy a parkolóra és a konyhára néz, szállító kocsik, szemetesek zaja, a ventilláció , hűtés , stb. is zajos volt.

Ellátás
Kitűnő - kifogástalan.

Hotel szolgáltatások
Tekintettel a nyaralás időpontjára, nem nagyon vettem igénybe, de nagyszerűek a lehetőségek.

Tengerpart
Dícséretes.

Összegzés
Görögországot kedvelem, de voltam már jobb nyaralóhelyeken is.

Krátký, Ing. Jiří, Ellenőrizetlen vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2008.09.30., Tartózkodás időpontja:: 2008.09.17 - 09.28.
Régió: Görögország Görögország, Lesbos, Szállás: Malemi

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (8) Nem (0)

összes ajánlás Görögország - Lesbos