Görögország Görögország

 • Egészségügy

  Védőoltás nem szükséges. A magánklinikák színvonala lényegében magasabb, mint az állami klinikáké. Gyógyszertár található az üdülőhelyek túlnyomó részén. Az orvosi ellátásért helyszínen kell fizetni. Javasolt a beteg- és balesetbiztosítás megkötése, ugyanis a kezelések árai nagyon magasak.

  Egészségre kockázatos tényezők

  Görögországban nem fenyeget egészségre veszélyes rendhagyó rizikófaktor, ennek ellenére tudatában kell lennünk, hogy milyen előírásokat ajánlatos betartani annak érdekében, hogy ne sodorjuk veszélybe saját egészségünket. A turisták között a leggyakoribb panasz a túl hosszú ideig tartó, intenzív napon való tartózkodás, ami főleg a nyári időszakban napszúráshoz vezethet. Kerüljék tehát a hosszabb ideig tartó napozást és védjék bőrüket napozókrémmel, főleg magas faktorú krémekkel. A fejen szükséges kalapot, vagy valamilyen kendőt hordani és gondoskodni kell a szükséges mennyiségű folyadékpótlásról, főleg tiszta víz fogyasztásáról.

  Egyéb rizikófaktornak számítanak a tengerben lévő éles kövek, vagy a legkülönfélébb tengeri élőlények, pl. tengeri sünök. Ezért ott, ahol nem ismeretes a tengerfenék alja, érdemes gumicipőt húzni.A félreeső szakaszokon, távol a nagy tengerpartoktól, medúzákkal, rájákkal és különböző színezetű murénákkal is talákozhatunk. Ezeket az állatokat jobb elkerülni.
  Az ország egész területén előfordulnak kígyók, skorpiók és százlábúak, melyek csípése kellemetlen lehet. A főbb turisztikai központokon kívül ezért fő az óvatosság!