Görögország - Athén és környéke Görögország

 • Leírás

  Görögország fővárosa, Athén az ókori mondák és legendák földje.Athén jelenleg életvidám és forgalmas metropolisz, amely azonban nem tagadja meg gazdag történelmét sem. Az ókori város alapjain eseménydús és forgalmas élet zajlik, amelynek a világhírű antik műemlékek is tanúi, amelyekben Athén igazán bővelkedik.

  Athén legdominánsabb építménye az Akropolisz, az ókori város egykori központja. A hét világcsoda egyike, Pallasz Athéné szobra ugyan már nem díszíti a fellegvárat, de a történelem fontossága így is kézzel tapintható.A központi templom a Parthenon, Athéné istennő temploma, ennek közelében fekszik az építészetileg legbonyolultabb templom, az Erechteion, amely kiválóan tükrözi az ókori görögök építészeti stílusát. Az Akropoliszról a többi híres műemlék is jól látható. Ilyen a Stóra, az egykori üzleti központ, ahol főként filozófusok tartózkodtak, vagy Dionüsszosz amfiteátruma és Attikai Heródes Odeonja, amely a mai napig koncertek és színházi előadások helyszíne, csakúgy, mint évezredekkel ezelőtt. Zeusz isten temploma az Olympeion, amelyből csupán 15 korintoszi oszlop maradt fenn az eredeti százból.A pnyx félkör alakú helységet jelent., itt gyülekeztek az athéniak, hogy meghallgassák a szónoklatokat.

  Az Akropolisz Athén domináns része, de Athén nem csak az Akropliszból áll. A város tele van műemlékekkel, amelyek a történelmi időket juttatják eszünkbe. Athénban lehetőség nyílik körutazásra is Hop in saising megnevezés alatt, amelyeket főként azok értékelnek nagyra, akik egyedül utaznak.

  Ezek olyan autóbuszok, amelyek előre megtervezett útvonalon haladnak és sok műemléknél megállnak, csak rajtunk múlik, hogy leszállunk-e körülnézni, vagy felszállunk.

Legújabb értékelések Görögország - Athén és környéke

Összesen: 6.6 Viszonylag központi elhelyezkedés miatt a legtöbb látványosság könnyen megközelíthető.

 • 7 Szállás
 • 6 Ellátás
 • 6 Környék
 • 7 Alapár

Összegzés:
Viszonylag központi elhelyezkedés miatt a legtöbb látványosság könnyen megközelíthető. Teljes leírás

Elhelyezés
A szoba tiszta, légkondicionált.

Ellátás
A reggeli a leírás szerinti, csak minden reggel ugyanaz.

Hotel szolgáltatások
A tetőteraszról csodás a kilátás.

Tengerpart
Csak a városnézés volt a célunk, a tengerpartot messziről láttuk.

Névtelen, 2019.07.18., Tartózkodás időpontja: 2019.07.12 - 07.15.
Régió: Görögország Görögország, Athén és környéke, Szállás: Dorian Inn

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 4.4 Az egy hetes nyaralás számunkra kellemes.A szállastol villamossal ,busszal eljutottunk Athénba -Sunion fokra -illetve a kizeli varosba és...

 • 5 Szállás
 • 4 Ellátás
 • 4 Környék
 • 4 Alapár

Összegzés:
Az egy hetes nyaralás számunkra kellemes.A szállastol villamossal ,busszal eljutottunk Athénba -Sunion fokra -illetve a kizeli varosba és tavolabbi tengerparti fürdöhelyekre is.A közelben nem volt semmi bolt -,3 -4 villamosmegállo a legközelebbi supermarket. A szálloda közeleben egy forgalmas autó út -mely ejszakai is elég hangos volt . Teljes leírás

Elhelyezés
A egyszerüen berendezett ,de tiszta .Mindennap takaritottak -tiszta törölközöket adtak .Az ágynemüket 2 naponta cserélték.Wifi ingyenesen elérhetö.Légkondi ,hajszáritó.TV ,egy kis méretű hűtőszekrény volt .

Ellátás
Félpanzios ellátást kértünk ,a hirdetés alpjan több fogásos reggeli és vacsoraválasztékot reméltünk.A reggelinél még lehetett választani 3 -4 féle kinálatböl ,,bár 7 napon át ugyan az volt a választék.Ételallergiásokra pl.gluténmentes ételek ,kenyér ; nem voltak felkészülve .A vacsora alkalmával a szálloda bárjában egy kis asztalon a pincérek szolgáltak fel egy tál ételt / desszert ,gyümölcs nem volt /.

Hotel szolgáltatások
A szálloda tiszta ,a személyzet segitökész ,udvarias .A szálloda medencéje -delelött 10 -töl este 7 -ig vokt hasznalhato . 1.3 -tól -2,7 m -ig fokozatosan mélyülö medence vize tiszta ; ,környéke gondozott -nyugágyak ,napernyök hasznalhatóak.

Tengerpart
A tenderpart kb 500ml a szállodátol -egy forgalmas úttesten -villamos sineken átkelve közelíthetö meg.Napernyö -nyugágy nincs .A part inkabb durva kavicsos ,de a tenger tiszra .

Ildikó K. D. H., 2018.08.16., Tartózkodás időpontja: 2018.08.06 - 08.13.
Régió: Görögország Görögország, Athén és környéke, Szállás: Best Western Hotel Fenix

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: Szezon elején volt egy nagyszerű nyaralásunk. Hátránya, hogy a szálloda a francia vendégekre specializálódott, akik elég zajosak. A...

Bevezetés
Szezon elején volt egy nagyszerű nyaralásunk. Hátránya, hogy a szálloda a francia vendégekre specializálódott, akik elég zajosak. A karkötők színével különböztették meg a vendégeket, ez is kellemetlen volt. Teljes leírás

Elhelyezés
Az 5. emeleten , egy nagyszerű szobán laktunk. Csak délután és este sütött be a nap. A déli hőség elkerült bennünket. Csak a fürdőszoba jelentett gondot - először elkezdett folyni a WC, ezt úgy oldottuk meg, hogy elzártuk a vizet. Utána gond volt a zuhannyal - leesett a zuhanycső, amit visszatettünk, de később ez sem sikerült és meg sem javították - ez szerencsére csak az utolsó napon történt.

Ellátás
Változatos, de ha szereti a friss gyümölcsöt és a dinnyén kívül mást is szeretne, időben kell ebédre és vacsorára járni. Másból volt elég, még az étkezés befejezése előtt 5 perccel is.

Hotel szolgáltatások
Nagyon jó - ha minden rendben van és semmire sem lesz szüksége. Az idegenvezetővel intéztünk mindent. Az ígért szlovák nyelvű animációs programok helyett csak angol és francia nyelvű programok voltak.

Tengerpart
Szép, de elképzelni sem tudom, milyen lesz főszezon idején. Az utolsó napokban gondot jelentett szabad helyet találni - reggel korán kellett helyet foglalni.

Összegzés
Nagyszerű nyaralás volt, jövőre is megismételnénk. Főleg a Last Minute volt előnyös választás.

Rosolová Martina, 2008.06.25., Tartózkodás időpontja: 2008.06.12 - 06.01.
Régió: Görögország Görögország, Athén és környéke, Szállás: Olympic Star

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (7) Nem (0)

összes ajánlás Görögország - Athén és környéke