Görögország - Thassos Görögország

 • Leírás

  A görög mitológia szerint Thassos a szirének székhelye, akik dalaikkal vonzzották a szigethez a tengerészeket, amivel sok hajótörést okoztak.

  Thassos szigete a görög szárazföldtól csupán nyolc kilométerre a Macedón partok közvetlen közelében fekszik. Boróka erdői, pínia és oliva ligetei miatt az Égei-tenger "zöld smaragdjá"-nak is nevezik. A sziget klímája földközi-tengeri, 25-35 °C nyári hőmérséklettel május közepétől október közepéig.

  Thassos szépségét nem csupán a sűrű pínia erdők, az oliva ligetei és a kristálytiszta tengere jelenti. Az egyik szigeten jellegzetes falusi életformára, régészeti városokra, modern boltokra és buja éjjeli életetre talál az ideérkező. Eme sziget a régészek körében közkedvelt gazdag ásatási lelőhelyei miatt. Az itt húzódó hegység a legmagasabb Ypsarion (1127 m t.sz.f.m.) csúcsával a szigetet két részre osztja. Az északi és keleti rész hegyvidéki, felszínét pínia erdők borítják, míg a sziklák közt homokkal borított partokat találunk. A déli és nyugati oldal a tengerpart felé haladva enyhébben lejt és mély homokos partokban végződik. A tájat olivaligetek borítják, melyek köré falvak épültek.

  Thassos szintén gazdag éjszakai életével, nagy mennyiségű bárral, tavernával és éttermekkel várja a turistákat, ahol a helyi ételkülönlegességeket és már a középkorban ismert thassosi bort kínálják. A vásárló kedvűeknek számos bolt, az antik drámákat kedvelőknek egy történelmi színház elégíti ki az igényeit. A szigetet a legjobban fakultatív kirándulások során ismerni meg, akár bérelt kocsival, kerékpárral, vagy motorkerékpárral vág neki az illető.

Szállásértékelések - Görögország - Thassos

Összesen: 10 Ez a ház szép helyen van, nem messze 2 tavernától a tengerparton és egy az úton, mindenhol jól főznek, csak néhány lépésre a strandtól a...

 • 10 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
Ez a ház szép helyen van, nem messze 2 tavernától a tengerparton és egy az úton, mindenhol jól főznek, csak néhány lépésre a strandtól a kerten keresztül napozóágyakkal és ülőhellyel, de nem messze Potos központjától , ahol üzletek és több taverna található. Teljes leírás

Elhelyezés
Lent tágas apartmanok, emeleten garzonok, ahol minden kellett, külön erkélyek, elegendő edény az önfőzéshez, dupla tűzhely, vízforraló.

Ellátás
Többnyire saját ételünk volt, a hozzávalókat a közeli Potosban vettük, ahol kb 3 jól felszerelt szupermarket és egy pékség található. Meglátogattuk a közeli tavernákat is, talán a legjobb a St. Antonio, amely egy hét után zárt, hátránya a szezon végén.

Szállás szolgáltatások
A kertben napozóágyak és ülőhelyek ingyenesen használhatók, innen csak pár lépés a strand, törölköző- és ágyneműcsere rendben, a ház előtt gyógyfüves kert, a tulajdonosok nagyon kedvesek és befogadóak.

Tengerpart
A strand közvetlenül a kert mögött van, homokos, tágas, tiszta. Kajakok, evezős deszkák, vízibiciklik és jet-ski bérlése. A kocsmák előtt fogyasztásra alkalmas esernyők, napozóágyak, a kocsmák bezárása után minden eltűnt. A vízbe belépve az első 2 méter kavics, majd homok, a víz tiszta, sekély sokáig.

František H., Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2023.10.10., Tartózkodás időpontja:: 2023.09.18 - 09.28.
Régió: Görögország Görögország, Thassos, Szállás: Apartmánový dům Lambiris

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

1 fénykép

Összesen: 6.8

 • 6 Elhelyezés
 • 6 Ellátás
 • 9 Környék
 • 6 Részvételi díj

Elhelyezés
Pozitívum, hogy közel volt a tengerhez, udvara szépen kialakított és rendezett. Az apartman berendezése szegényes (minimális)

állapota helyenként /Wc zuhanyzó mosdó/ felújításra szorúl. Sajnálom, hogy nem volt az elutazás napján lehetőség tisztálkodásra és átöltözködésre sem, bár nem is volt igérve. A Wifi szolgáltatás viszont szerepelt a leírásban, de a minősége egyenlő volt a nullával. Továbbá javasolnám- a török apartmanhoz hasonlóan- legalább egy magyar Tv. csatona (pl. Duna Tv.) vételi hozzáférését. Teljes leírás

Ellátás
Nem volt

Szállás szolgáltatások
Nem volt.

Tengerpart
A víz tiszta, talaját kellemes homok borította,nem mélyűlt hirtelen. Volt zuhanyzó / megjegyezve, hogy csak itt/ öltöző is. A főszezonban valószínű zsúfolt a közeli partmenti ingatlanok, vendéglátó helyek térfoglalásai miatt.

Pál D., Ellenőrzött vélemény (Invia.hu), Értékelve: 2023.10.08., Tartózkodás időpontja:: 2023.09.22 - 10.01.
Régió: Görögország Görögország, Thassos, Szállás: Apartmány Stella

Összesen: 9.4 A legjobb háromcsillagos szálloda, ahol valaha jártam. A barátommal izgatottak voltunk! Ki kell emelnünk Veronika és Alenka...

 • 9.5 Elhelyezés
 • 8 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
A legjobb háromcsillagos szálloda, ahol valaha jártam. A barátommal izgatottak voltunk! Ki kell emelnünk Veronika és Alenka küldötteinket, akik nagyon segítőkészek voltak a tartózkodás alatt. Két fakultatív kirándulást vettünk igénybe, egy szigettúrát busszal és egy dzsip-túrát Ypsarionba. Mindkét kirándulás nagyszerű volt mind szervezési, mind oktatási szempontból. Összességében kellemesen meglepett minket a Čedok utazási iroda. Teljes leírás

Elhelyezés
Gyönyörű szoba kilátással a tengerre. Minden nap takarítás, mindig rend.

Ellátás
Az étel elegendő volt és nagyon ízletes. Figyelembe kell venni, hogy ez csak egy háromcsillagos szálloda, kisebb számú vendég számára. 17-19 óráig válogatott italok all inclusive egyébként térítés ellenében.

Szállás szolgáltatások
A barátságos tulajdonos segített nekünk taxit szervezni a fővárosba.

Tengerpart
Nagyon kényelmes hozzáférés a tengerhez. Homokos strand alkalmanként kövekkel. Rengeteg napozóágy esernyővel és strandágy ingyenesen elérhető.

Nathalie Marie R., Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2023.10.05., Tartózkodás időpontja:: 2023.09.21 - 09.28.
Régió: Görögország Görögország, Thassos, Szállás: Socrates Plaza

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 7.6 A nyaralás elégedettsége megérte.

 • 7.5 Elhelyezés
 • 7 Ellátás
 • 8 Környék
 • 8 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
A nyaralás elégedettsége megérte. Teljes leírás

Elhelyezés
A szállás nagyon jó

Ellátás
Jobb átlag

Szállás szolgáltatások
Elégedettség fenntartás nélkül

Tengerpart
Szép homokos strand, fokozatos vízbelépéssel

Vladimír H., Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2023.10.02., Tartózkodás időpontja:: 2023.09.21 - 09.28.
Régió: Görögország Görögország, Thassos, Szállás: Sunrise Beach

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 9 Az apartman elhelyezkedése lényegében a homokos tengerparton található, a kertben nyugágyak, asztalok, zuhanyzó található. Tágas...

 • 9 Elhelyezés
 • 9 Ellátás
 • 9 Környék
 • 9 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
Az apartman elhelyezkedése lényegében a homokos tengerparton található, a kertben nyugágyak, asztalok, zuhanyzó található. Tágas apartman, az apartman előtti teraszon ülve. Néhány probléma a fürdőszobában - a víz a padlón maradt. Ezenkívül a konyhai felszerelés nem sok. Teljes leírás

Elhelyezés
lát fel

Ellátás
Étel nélkül fogyasztottuk. 2 taverna közelében, ahol kiválóan főztek.

Szállás szolgáltatások
Zökkenőmentesen. Teljesen nagyszerű küldött Andrea Cejnková

Tengerpart
Gyönyörű homokos strand, amikor nem volt túl szél, tiszta volt a víz. Amikor nagyobb volt a szél, és ezért több volt a szörfözés, a víz a szélén természetesen sáros volt.

Zdeněk G., Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2023.10.02., Tartózkodás időpontja:: 2023.09.18 - 09.29.
Régió: Görögország Görögország, Thassos, Szállás: Apartmánový dům Lambiris

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összes szállásértékelés Görögország - Thassos