Görögország - Kréta Görögország

 • Repülési menetidő

  02:30

 • Leírás

  Kréta a legnagyobb és legdélebben fekvő görög sziget, egyben a Földközi-tenger ötödik legnagyobb szigete, Heraklion jogi központtal. A Földközi-tenger keleti részén, csupán 200 km-re északra az afrikai partoktól és Izraelhez közel található. Napjainkban a szigeten több, mint 600 000 lakos él. A sziget gerincét három hegyvonulat a Lefká Ordi, az Idi és a Dikti alkotja, völgyekkel és zöld síkságaikkal szabdalva. A tengerpart változatos, számos stranddal és zátonnyal. Az év 300 napján perzsel a nap, gyönyörű természetet és mély kék tengert találunk itt. A kellemes klíma, a sokszínű természet, a festői öblök, a gyönyörű tengerpart és a zöldelő termőföld ellentéte az ideérkezők mindegyikét lenyűgözi. Hasonlóan, mint a nyüzsgő turistaközpontjai, bájos halászfalvai, a hotelek és panziók minden típusa. Krétaról mítoszok százai születtek, a sziget, ahol Zeusz született, ahol Minósz király uralma alatt épült a híres labirintus, vagy ahol mondák születtek a Minótauruszokról, Thézeuszról és Ariadneról. Mindez a világ egy máig ismeretlen okú katasztrófa áldozatává vált, melyre ma csupán Knossosz palotájának és további épületeknek a romjai emlékeztetnek. Számos bizánci, reneszánsz és a török fennhatóság korából származó műemléket találunk itt. Stratégiai fekvése miatt a történelem során számos tulajdonost mondhat magának a sziget. Utánozhatatlan légköre bizonyára nagy hatással volt a 16-17. században az egyik leghíresebb krétaira, El Greco-ra és Nikos Kazantzakis íróra is, akit Zorba a görög című művéről ismert meg világ. Kréta fentasztikus klímájú sziget, ahol áprilistól novemberig alkalmas az idő a fürdésre, hosszan elnyúló strandjai homokkal vagy kaviccsal borítottak.

Legújabb értékelések Görögország - Kréta

Összesen: 10 Az egy hetes nyaralásunkat sikeresnek mondhatom. Minden úgy volt, úgy történt, ahogy azt az irodával leegyeztettük.

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Az egy hetes nyaralásunkat sikeresnek mondhatom. Minden úgy volt, úgy történt, ahogy azt az irodával leegyeztettük. Teljes leírás

Elhelyezés
A szállás a mi szempontunkból kiváló választásnak bizonyult. Nyugodt, mondhatnám csendes szállás. Igaz, 16+ -os, így kisgyermekes családok nem vehetik igénybe, de nekünk 60 év elmúltával, tökéletes volt.

Tisztaság és rendezettség jellemzi a szállodát.

Ellátás
Az ellátás hibátlan. Mi Svédasztalos reggelivel kértük az ellátást és elmondhatjuk, hogy minden tekintetben megfelelő volt. Változatos és sokrétű. Sültek, felvágottak, sajtok, gyümölcsök, sütemények sokféle változatban.

Hotel szolgáltatások
Van egy kis SPA részlege, ezen felül 3 db. édesvizű medencéje, melyek elég nagyok.

Ezen felül, saját tengerparti résszel is rendelkezik, napozó ágyakkal és ernyővel.

Tengerpart
Mint írta, saját homokos tengerparttal rendelkezik a szálloda. Könnyedén megközelíthető, sétával. A tengerparti részen saját bárral is rendelkezik, ahol italok és ételek várják a vendégeket. (Akár a tengerpartra is leviszik a rendeléseket )

Mihály M., 2022.06.23., Tartózkodás időpontja: 2022.06.13 - 06.20.
Régió: Görögország Görögország, Kréta, Szállás: Atlantica Amalthia Beach

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 8.4 Gyönyörű volt a szálloda, a szobák tiszták a környezet nagyon szép, rendezett...csodas kilátással. A személyzet maximálisan profi és...

 • 10 Szállás
 • 5 Ellátás
 • 7 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Gyönyörű volt a szálloda, a szobák tiszták a környezet nagyon szép, rendezett...csodas kilátással. A személyzet maximálisan profi és kedves, segítőkész. Teljes leírás

Ellátás
A félpanziós ellátás megfelelő, semmi extra. Sokszor kellett várni a vacsoránál az asztalra ez nem volt túl szimpatikus.

Tengerpart
Szép kilátás, köves..nem igazás strandolásra való.

Rácz Szilvia, 2022.06.21., Tartózkodás időpontja: 2022.06.11 - 06.18.
Régió: Görögország Görögország, Kréta, Szállás: Hersonissos Maris

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 5.6 A személyzet udvarias, a szálloda fekvése jó, szoba kitűnő ebbe az árfekvésbe, ételek ehetőek, a bár egy nagy nulla.

 • 6.5 Szállás
 • 3 Ellátás
 • 7 Környék
 • 5 Alapár

Összegzés:
A személyzet udvarias, a szálloda fekvése jó, szoba kitűnő ebbe az árfekvésbe, ételek ehetőek, a bár egy nagy nulla. Teljes leírás

Elhelyezés
A szobára, takarításra, ágynemű és törölköző cserére egy rossz szavunk se lehet. Néhány szobából belátni a szembe lévő épületébe, a mienk nem ilyen volt.

Ellátás
Az ételek nem túl változatosak, de mindig találtunk valamit.

Az alkoholos italokból csak a sör és bor ingyenes. Egy vodka vagy uzo 4-5 euro, a leírás hazugság! Kávé is csak délután van és kérésre adnak hozzá egy babapiskótát.

Hotel szolgáltatások
A légkondi nem 6 hanem 8 euro!

A wi-fi viszont gyakorlatilag a szálloda területén mindenhol fogható és nálunk még gyors is volt.

Tengerpart
Tiszta, homokos.

Két napozóágy és egy napernyő 8 euro, törölközőt lerakni és arra feküdni gyakorlatilag lehetetlen annyi a napozóágy . Mivel mi csak napi 1-1 órára járunk le így sokallom.

Rozsahegyi Zoltan, 2022.06.17., Tartózkodás időpontja: 2022.06.07 - 06.14.
Régió: Görögország Görögország, Kréta, Szállás: Triton

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 2.6 A szállás nagyon zajos helyen, autópálya és arepülők leszállási útvonala közzé beszoritva....kicsi a szoba, kényelmetlen.

 • 3 Szállás
 • 3 Ellátás
 • 2 Környék
 • 2 Alapár

Összegzés:
A szállás nagyon zajos helyen, autópálya és arepülők leszállási útvonala közzé beszoritva....kicsi a szoba, kényelmetlen. Teljes leírás

Ellátás
Ztulajdon képpen mi reggelit kértünk csak, de az ugyan az volt 1héten keresztül, minden nap

Sziki Gyula, 2022.06.16., Tartózkodás időpontja: 2022.06.06 - 06.13.
Régió: Görögország Görögország, Kréta, Szállás: Dimitra

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 10 Csodás hely, barátságos emberek. Mindenkinek csak ajánlani tudom, akit nem zavar a természetesség.

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Csodás hely, barátságos emberek. Mindenkinek csak ajánlani tudom, akit nem zavar a természetesség. Teljes leírás

Elhelyezés
Tiszta, rendes épület és helyiségek. Minden szóbának jó a kilátása a tengerre. Nagyon kedvesek a háziak.

Ellátás
Itt nem volt ellátás.

Hotel szolgáltatások
Tisztaság. Rendszeres takarítás.

Tengerpart
Remek. Homokos, lankás. Fürdésre kiválóan alkalmas.

Pável Tibor, 2022.06.08., Tartózkodás időpontja: 2022.05.29 - 06.05.
Régió: Görögország Görögország, Kréta, Szállás: Apartmán Giannis

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

összes ajánlás Görögország - Kréta