Görögország - Kos Görögország

 • Leírás

  Kos szigete kisebb zöldelő sziget a török tengerpartot mélyen szétszabdaló öbölben. Területén kis településeket és strandokat találunk, melyek a tengerpart háromnegyed részét kitöltik. A sziget régre visszanyúló gazdag történelmének bizonyítékait, a számos műemléket az antik kortól napjainkig, mindenhol megtaláljuk. Az antik korban városállam volt, a görög városok közösségének fontos tagja. Később az idő múltával a területén megfordultak a rómaiak, a szaracénok, a velenceiek, Szent János lovagjai, a törökök és végül 1948-tól a sziget újra görög fennhatóság alá tartozik. Kos szigete az orvostudomány atyjának Hipokratésznak a szülőhelye.

  Kos fekvése rendkívül előnyös, lehetövé teszi az ittartózkodás alatt a környező kilenc görög sziget és az ókor két csodájának a megtekintését:
  - Rhodosz szigete a Rhodoszi lovagi rend emlékműjeivel
  - Kalymnos szigete festői városkáival és az elbűvölő tájjal
  - a zarándok sziget Patmos a világhírű János apostol kolostorával és barlangjával
  - Nissyros szigete, ahol ma is aktív vulkánra találunk

  Kos szigete ideális a nyugodt és vendégszerető helyszínt kedvelő turisták számára, ahol ezt csodálatos természet, tiszta tenger és gyönyörű tengerpart ötvöz.

Legújabb értékelések Görögország - Kos

Összesen: 10 Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a szállodát, az elhelyezkedés és a szolgáltatások is kiválóak voltak.

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a szállodát, az elhelyezkedés és a szolgáltatások is kiválóak voltak. Teljes leírás

Elhelyezés
A szálloda fenomenális, a medence hatalmas es pont a tengerpart mellett van ami ideális azoknak akik nem tudjak eldönteni hogy épp tengerbe vagy medencébe akarnak aznap tartózkodni. Mivel maga a komplexum hatalmas és több medence opció is van, az is nagyon pozitív volt, hogy nem volt tömeg sehol még így fõszezonban sem, szóval nem egy zsúfolt strandon éreztük magunkat, hanem mindenhol megvolt a saját kis személyes terünk.

Ellátás
Félpanziós ellátásra fizettünk be, ami bõven elég volt, a reggelinél és a vacsoránál is számtalan finomabbnál finomabb ételek közül választhattunk. Hozzátenném azt is, hogy párommal elég válogatósok tudunk lenni, de itt mindenki talál magának bõven olyat amit szeret.

Hotel szolgáltatások
A szállodában több szórakoztatási opció is volt, minden este különbözõ tematikájú volt,emelett több sportolási lehetõséget is biztosított, tenisz, falmászás, pingpong, stb.

Tengerpart
A tengerpart a hotel mellett terül el és annak a magánterülete, ezért csak az ott megszálló vendégek hasznalhatják ami biztosítja azt, hogy nem lesz túl zsúfolt. A part eleje elégge kavicsos, viszont homokzsákokon könnyen be lehet jutni a homokos részre ami nagyon lassan és fokozatosan mélyül, szóval ideális azok számára akik nem szeretnek túl mély vízbe bemenni.

Halász Dorottya Renáta, 2019.08.22., Tartózkodás időpontja: 2019.08.12 - 08.19.
Régió: Görögország Görögország, Kos, Szállás: Astir Odysseus Kos Resort & Spa

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (1) Nem (0)

Összesen: 7.6 Összességében rendben volt minden, kellemes volt

 • 8 Szállás
 • 8 Ellátás
 • 8 Környék
 • 6 Alapár

Összegzés:
Összességében rendben volt minden, kellemes volt Teljes leírás

Szabó Ferenc József, 2016.11.09., Tartózkodás időpontja: 2016.09.15 - 09.26.
Régió: Görögország Görögország, Kos, Szállás: Pyli Bay

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (1) Nem (3)

Összesen: 10 Nagyon kellemes hely, a szállás és szolgáltatásai abszolút kielégítőek voltak.

 • 10 Szállás
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Nagyon kellemes hely, a szállás és szolgáltatásai abszolút kielégítőek voltak. Teljes leírás

Elhelyezés
A hotel a felújítás után nagyon ízléses lett

Ellátás
Kiváló konyha, kedves személyzet

Tengerpart
Sajnos a migránsok által a terület érintett, ez meglátszik a szállodából közel eső strandon is. Éjszakánként több esetben ott kötöttek ki, igy nyomaik jelen voltak.

Dóri Balázs, 2015.10.05., Tartózkodás időpontja: 2015.09.23 - 09.30.
Régió: Görögország Görögország, Kos, Szállás: More Meni Cosmopolitan

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 9 Minden kiváló volt, ezt az értékelélésben kinyilvánítottuk, kivételt képez a helyi idegenvezetés. Kifogásoljuk, hogy az idegenvezető az...

 • 9 Szállás
 • 9 Ellátás
 • 9 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés:
Minden kiváló volt, ezt az értékelélésben kinyilvánítottuk, kivételt képez a helyi idegenvezetés. Kifogásoljuk, hogy az idegenvezető az első napokban nem jött el szálláshelyünkre, és így nem kaptunk általános információt a helyi körülményekről, lehetőségekről. Az írásbeli ismertetés, illetve az információs mappa nem tartalmazta a fakultatív programok árait. A fakultatív programokra telefonon lehetett jelentkezni. A fakultatív programok kis hányadán volt magyar nyelvű idegenvezetés, ez angol és/vagy német nyelven történt. Ezeket a fakultatív programokat a helyi utazási irodákban - nem kis mértékben - olcsóbban lehetett megvásárolni. mint az utazásunkat szervező irodától, és ha nincs magyar nyelvű idegenvezetés, akkor ostobaság a drágábbat megvásárolni. Teljes leírás

Elhelyezés
Nagyon emberi és barátságos volt. Nagyon emlékezetes volt az a görög est, amit a személyzet tagjai és családtagjai adtak számunkra. Minden elismerés, hogy az egész napi munka után milyen örömmel táncoltak, nem csak a mi szórakoztatásunkra, de ez nekik is nagy öröm volt ezt teljesen önkéntesen tették. Ezzel egy pici bepillantást kaptunk az ottani szigetlaklakók életviteléről is.

Szentes Rezső Ágoston, 2015.09.18., Tartózkodás időpontja: 2015.08.31 - 09.14.
Régió: Görögország Görögország, Kos, Szállás: Pyli Bay

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (2) Nem (0)

Összesen: 3.8 A szálloda/szoba elhelyezkedését leszámítva szuper volt. Bár maga a sziget nem a legszebb a görög szigetvilágban az éttermek...

 • 4 Szállás
 • 3 Ellátás
 • 4 Környék
 • 4 Alapár

Összegzés:
A szálloda/szoba elhelyezkedését leszámítva szuper volt. Bár maga a sziget nem a legszebb a görög szigetvilágban az éttermek szolgáltatása itt volt a legszínvonalasabb. A strandok szépek, tiszták voltak. Teljes leírás

Elhelyezés
A hotel a kikötő mellett található, ha tengerre néző szobát kérünk akkor pont arra lehet rálátni, ami szuper lenne, de ezzel a választással a várost átszelő útra is rálátunk, ami a hotel és a kikötő között húzódik. Az út jellegéből adódóan hajnaltól késő estig nagy a forgalom (visító robogók, motorok, teherautók, buszok) így a nyitott teraszajtónál való pihenés/alvás kizárt. Ha ez nem lenne elég akkor a hotel földszintjén üzemelő bárban is gyakran bömböl a zene, alkalmanként éjjel 3-4-ig is, amely egy első emeleti szoba esetében garancia a nemalvásra, hacsak nem készül az ember füldugóval! A "házinéni" nem volt túl kedves, kulcsért simán én mentem be a recepciós pultba, nem nagyon mozdult érte, ha robogóval akartam megállni a hotel előtt akkor csápolt, hogy álljak arrébb persze máskor nem zavarta, hogy boldog boldogtalan odaáll autóval, motorral. 9:30-ig volt reggeli, de ha 9:10-kor érkeztünk akkor már az óráját mutogatta. Ezeken mondjuk mi csak mosolyogtunk, de azért a vendégszeretet az nem ez :)

A szobát viszont minden nap nagyon szépen kitakarították, rendet raktak, a takarítónénik cukik voltak.

Ellátás
szokásos: zsemle felvágott sajt lekvár hamisnarancslé

Hotel szolgáltatások
van egy minimedence, de nem használtuk

Tengerpart
mi robogóztunk a strandokhoz össze-vissza a szigeten, átlagban szépek tiszták voltak 5-8 euró/2 ágy kategóriában.

Csoma Gábor, 2015.09.17., Tartózkodás időpontja: 2015.09.07 - 09.14.
Régió: Görögország Görögország, Kos, Szállás: Zephyros

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (2) Nem (0)

összes ajánlás Görögország - Kos