Görögország - Samos Görögország

 • Leírás

  Samos - sziget az egyik legismertebb görög sziget az Égei-tenger keleti részén, a török tengerpart közelében található. A legnagyobb fejlődés a Kr. e. 6. században történt az akkori egyik legjelentősebb görög gyarmaton. A sziget egyik érdekessége a hegyvidéki növényvilága. Az itt termő növények aromás és gyógyító anyagokban gazdagok. A szigeten valaha 1100 gyógynövény- és fűszerfajta termett. Mindezek mellett a szigeten sok a szőlőtőke, melynek terméséből fennséges bor készül. A bőséges terményű olivaligetek a görög szigetek elválaszthatatlan tartozékai. A mai Samos-szigete az ideérkező turisták minden igényét kielégíti.

Legújabb értékelések Görögország - Samos

Összesen: 7.8 Az üdülést LM néven vettük a szeptember és október fordulói időszakban. Az időjárás Samoson ebben az időben még mindig nyári, éppen...

 • 8 Elhelyezés
 • 8 Ellátás
 • 8 Környék
 • 7 Alapár

Összegzés:
Az üdülést LM néven vettük a szeptember és október fordulói időszakban. Az időjárás Samoson ebben az időben még mindig nyári, éppen ellenkezőleg, kellemes hőmérséklettel akár 30 fokig, tehát nem trópusi. Napkelte 7:15 körül, napnyugta 19:15 körül Este kell egy pulcsi, de főleg a hidegre :-). Meg voltunk elégedve a nyaralással, bár egy kicsit több életet szerettünk volna a környéken. Még egy élő koncertet rendeztünk az egyik helyi kocsmában, ottlétünk elején. Utána csend volt, túl csendes nekünk. A szállodakomplexum egy faluban található, amelyet valójában turisztikai üdülőhelynek hoztak létre. Egy helyi keskeny út, és mindkét oldalán alacsony épületek, apartmanok, szállodák, tavernák, üzletek sora. Ha hasonló időszakban utazik, inkább számítson arra, hogy egyes szállodai szolgáltatások elnémulnak, és már nagyon nyugodt az élet a faluban, a tavernákban és bárokban. A nyugdíj előtt állók és a nyugdíjas korúak háromnegyede ugyanazon a túrán vett részt ebben a szállodában. A későbbi nyaralási időpont pozitívumait elsősorban abban látom, hogy meghosszabbítottuk a nyarat (otthon már ősz volt az idő), illetve alacsonyabb árakban, például autóbérlésnél (30 Euro/nap). Sehol nem volt túlzsúfoltság, mindenhol elég hely, elég napozóágyak... Remek a tenger, hol melegebb, hol hidegebb. A falu a Kerkis-hegy alatt található (kb. 1400 m magas) - állítólag télen hó borítja. Samos hegyvidéki, és a helyi (bár új) utak nagyon kanyargósak és visszafordulnak. Autóval legalább 45 percet, több mint egy órát vesz igénybe Pythagorion, a kb. 30 km-re lévő város, amelyet javaslok meglátogatni. Teljes leírás

Elhelyezés
A Kampos Village egy nagyon kellemes, jól karbantartott szálláshely-komplexum, három úszómedencével (köztük gyermekmedencével), sport- és zöldövezettel. Bár a fotók alapján a komplexum hatalmasnak tűnhet, a valóságban kompakt, így nincs messze sehol. Az egyik hátsó épületben kaptunk szobát, és nem vált be a félelmeink, hogy "meglesz". A szoba nyilvánvalóan nemrégiben lett felújítva, egyszerűen és korszerűen berendezett. A szobában lévő TV lapos volt, de nem volt felszerelve Netflix-szel (néhányan hiányozhat). Hűtőszekrény elérhető. A fürdőszoba pont megfelelő, tágasabb zuhanyozó (de nem teljesen zárt, így zuhanyozás után át kellett törölni a vizet az egész fürdőszobában :-) ). Szinte minden szobának van terasza – némelyikhez kevesebb az árnyék (ami nyár közepén gondot okozhat), nekünk volt fedett, szóval rendben van. A klíma gond nélkül működött, és ingyenes volt. Közvetlenül a szobából láthattuk a medencét. Azt hiszem, szerencsénk volt - néhány szoba az étterem felett van, zajos légkondicionálással, vagy kilátás nyílik az épülő épületekre.

Ellátás
Az étel jó volt, és azt hiszem, mindenki választhat. Hetente kétszer kínáltak frissen készített kagylót. Minden ételhez volt legalább egy hal/tintahal/egyéb tengeri lehetőség. Sült krumplit, csirke rögöket vagy pizzát is kínáltak, tészta valamilyen szósszal mindig elérhető volt - a gyerekekre és azokra az emberekre is, akik nem görög ételeket keresnek. Sok zöldséges köret, gyakran paradicsomot is tartalmaz. Friss salátabár. Sült paprika. Italok: sör és alkoholos helyi italok, beleértve koktélok egész nap, víz, kávé, tea egész nap, helyi bor ebédre és vacsorára. Jégkrém. Ebédre és vacsorára kb 3 féle desszert (gyakran hasonló, de jó), görögdinnye, alma, helyi narancs. Azonban az all inclusive program - szerintem inkább teljes ellátás volt italokkal és fagylalttal. Ottlétem alatt nem tapasztaltam ilyennek mondható reggeli vagy délutáni uzsonnát... kis kifliket, leveles péksüteményeket sütöttek, ízlés szerint biztosan pár naposat, pár darab zsemletortát. Egyébként a reggelin, ebéden és vacsorán kívül az ember nem is evett.

Hotel szolgáltatások
Úgy tűnik, az időpont miatt a szálloda már nem kínál szórakoztató programokat (szezonban állítólag grillestet és egy görög kulturális estét kínálnak), megköszönnénk egy-két estét - elvégre egy ital mellett üldögélni. az este szép, de unalmassá válik. Kellemes emberek a recepción, hajlandóak taxit hívni, tanácsot adni stb. Takarítás gond nélkül, ágyneműt és törölközőt kétnaponta cserélnek. Gyorsan és minőségben készült. A komplexum közepén van egy mosoda, ahol naponta több nő dolgozik, és ahol a mosószer gyönyörű illata árad.

Tengerpart
A strand kb 0,5 km hosszú, kavicsos. A tenger bejárata kavicsokon, majd homokos fenéken keresztül vezet. Ezért egyesek számára alkalmasabb lehet, ha vízicipő van a lábukon. Az volt a nagyszerű, hogy a tenger bejárata pont megfelelő volt, és nem túl fokozatos, a parttól nagyjából két méterre lehetett úszni. A víz gyönyörű, tiszta, nagy hullámok szinte ismeretlenek ott. Ottlétünk alatt körülbelül egy napig szokatlanul fújt a szél, és a hullámok is. A szálloda strandján ingyen voltunk napozóágyakon (a határidő miatt), és soha nem voltak elfoglalva. A tengerparton azonban nem talál szállodai bárt vagy WC-t. A strand többi részén sétatávolságra még működött néhány bár, így lehetett venni frappét (2,5 E) vagy friss gyümölcslevet (4 E) stb., de aki akart, az bemehetett boltba is. A strand megközelítése: az útikalauz szerint 80 m-re kis forgalmú helyi úton keresztül lehet eljutni. Kijavítanám: kb 200 m-re van a szállodától (de amúgy nagyon közel van, 2 perc alatt ott vagy) és elég forgalmas a helyi út (a gyereket biztos nem hagynám egyedül). Főszezonban biztos még sűrűbb a forgalom... Görögországban nincs elsőbbség a gyalogosoknak, szóval vigyázzatok! :-)

Martina H., Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2022.10.07., Tartózkodás időpontja:: 2022.09.26 - 10.03.
Régió: Görögország Görögország, Samos, Szállás: Kampos Village

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (2) Nem (0)

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

3 fénykép

Összesen: 9.8 Kellemes nyaralás, jó ár/teljesítmény arány.

 • 9.5 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Kellemes nyaralás, jó ár/teljesítmény arány. Teljes leírás

Elhelyezés
Tiszta, felújított, bár lenne néhány kritika. De többnyire csak apróságok.

Ellátás
Elegendő választék, nem olyan változatos, de valószínűleg mindenki választ. Néha „újrahasznosított” élelmiszer, ami nem biztos, hogy káros. Maradék rizssaláta, salátákhoz is használt szalámi.

Hotel szolgáltatások
A szálloda összes személyzete barátságos, mosolygós és segítőkész.

Tengerpart
Strand nagyon kis forgalmú (zsákutca) úton. Tiszta, kisebb kaviccsal és néhány méter homok után. Minden napozóágy és napernyő, tekintettel arra, hogy a szezon utolsó hete volt, ingyenes (a leírásban a 3. évadtól mentesek voltak). A helyi lakosok néha megfürödtek, és megpróbálták eltakarítani a rakoncátlan emberek által hagyott szemetet. A strand egy kicsit az öbölben van, el van rejtve a széltől. Mindkét oldalon sziklák és snorkelezési lehetőség, tele halakkal. A helyi menekültek valószínűleg már gyakran fürödtek, de egy kivétellel tisztességesen viselkedtek.

Lenka R., Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2022.10.07., Tartózkodás időpontja:: 2022.09.26 - 10.03.
Régió: Görögország Görögország, Samos, Szállás: Blue Style Resort

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (1) Nem (1)

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 9.8 Gyönyörű ünnep, a megváltozott eredeti dátum ellenére.

 • 10 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 9 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Gyönyörű ünnep, a megváltozott eredeti dátum ellenére. Teljes leírás

Elhelyezés
Színvonalas.

Ellátás
Kiváló minőségű görög konyha bősége és választéka.

Hotel szolgáltatások
Színvonalas.

Tengerpart
Strand közel van a szálláshoz, tiszta víz, a szezon vége miatt nyaralók rohanása nélkül.Elégedettség.

Topič Tomáš, Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2022.10.07., Tartózkodás időpontja:: 2022.09.26 - 10.03.
Régió: Görögország Görögország, Samos, Szállás: Kampos Village

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 10 Remek nyaralás, autót béreltünk és bejártuk az egész szigetet. A szálloda közelében található strand kisebb, szezonban valószínűleg...

 • 10 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Remek nyaralás, autót béreltünk és bejártuk az egész szigetet. A szálloda közelében található strand kisebb, szezonban valószínűleg túlzsúfolt, a szállodához saját szabadtéri medence is tartozik, gyerekeknek is, és szép füves kert. Teljes leírás

Elhelyezés
Tiszta szoba, napi takarítás, törölközőcsere és gyakori ágyneműcsere.

Ellátás
Az étel kiváló,

Hotel szolgáltatások
A szálloda személyzete nagyon kedves,

Tengerpart
A strand kisebb, karbantartott, szezonban valószínűleg túlzsúfolt. Mivel bérautónk volt, az egész sziget strandjait használtuk.

Alena K., Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2022.10.07., Tartózkodás időpontja:: 2022.09.26 - 10.03.
Régió: Görögország Görögország, Samos, Szállás: Blue Style Resort

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (1) Nem (0)

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 8.2 Remek nyaralás. Jó az út. A szeptember végi dátum rendben volt, a hőmérséklet elérte a 30 fokot. A szálloda kihasználatlansága miatt...

 • 7.5 Elhelyezés
 • 9 Ellátás
 • 8 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés:
Remek nyaralás. Jó az út. A szeptember végi dátum rendben volt, a hőmérséklet elérte a 30 fokot. A szálloda kihasználatlansága miatt azonban csak 1 bar a 3-ból (ez egyáltalán nem számított). Kellemes, mosolygós személyzet az egész környéken. Lehetőség a környékbeli kirándulásokra. 3 medence, így rengeteg hely az embereknek. Még egy 2 éves kisfiú is tud szórakozni a legkisebb dologban. Teljes leírás

Elhelyezés
+Szép, tiszta szobák. -A szobánkban azonban nem volt jel, a wifit sem fogtuk fel.

Ellátás
+A legnagyobb attrakció, minden finom volt és mindig volt mindenből elég, változatokból is. -az ebéd és a vacsora később kezdődött (13.00 és 19.30). Egyébként a bárban mindig lehetett kapni kisebb harapnivalókat.

Hotel szolgáltatások
+ A recepciós kedves és mindig készséges. - a bejelentkezés tovább tartott, mint megszoktuk.

Tengerpart
+ Strandok és környéke tiszta, karbantartott. Kavicsos strand, jobb, ha van cipőd. +Tiszta tenger, tele halakkal. +A strandon lévő napozóágyak 5 eurós díj ellenében, vagy például a bárban kisebb költésre (például frappé - 2,5 euró) rögtön az elején használhatók.

Pavel M., Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2022.10.07., Tartózkodás időpontja:: 2022.09.26 - 10.03.
Régió: Görögország Görögország, Samos, Szállás: Kampos Village

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

összes ajánlás Görögország - Samos