Görögország - Korfu Görögország

 • Repülési menetidő

  01:30

 • Leírás

  Korfu gazdag történelmi múlttal rendelkezik, melyet sok nemzet költői foglaltak műveikbe. Homérosz műve szerint Szkhéria, melyet Odüsszea hazautazása során a trójai háborúból az utolsó megállóhelyként tüntet fel. Sok híres embert elbűvölt a hely, ahol a szépség a történelemmel egybefonódik. Korfut csodálta Goethe és Wild is, élete egy részét itt töltötte Achilion várában az osztrák-magyar császár Ferenc József felesége Erzsébet- Szisszi is.

  Korfu görögül Kerkyra a második legnagyobb jón sziget. Szépségét fokozzák a déli részen található zöld dombjai, melyek északra haladva hatalmas mészkőhegységgé tornyosulnak, melynek hegyoldalait sűrűn benőtte a szubtrópusi növényzet. Ciprus, oliva és narancsligeteiből kifolyólag "smaragd szigetnek" is nevezik. Érintetlen természeti világáért, kellemesen nedves klímájáért, fehéres homokos és kavicsos partjaiért, kristálytiszta tengervizéért és a számtalan halfajtájáért oly közkedvelt.

  Jöjjön el és élvezze a partmenti pihenést, a felejthetetlen élményeket, melyeket a jellegzetes kolostorok, partmenti városkák vagy a velencei hangulatú főváros Kerkyry látogatásakor szerez, ahol a nappali és az éjszakai élet egyaránt mozgalmas és nyüzsgő.

Legújabb értékelések Görögország - Korfu

Összesen:: 4,2 Corfu+Sidari nagyon gyönyörü uticél csak is ajánlani tudom mindenkinek , de viszont Marias Beach Hotelt + Angelina Hotelt (ugyan az a...

 • 3 Szállás
 • 3 Ellátás
 • 7 Környék
 • 5 Alapár

Összegzés:
Corfu+Sidari nagyon gyönyörü uticél csak is ajánlani tudom mindenkinek , de viszont Marias Beach Hotelt + Angelina Hotelt (ugyan az a tulaj) sajnos nem ajánlom senkinek a szolgáltatások , szobák átlagon aluliak , a tengerpart mentén egy discobol egész éjjel bömböl a zene pihenés ki zárva ! Aki tudja kerülje el ezeket a Hoteleket csak csalodni fognak . Teljes leírás

Hotel szolgáltatások
Átlag alatti senkinek nem sjánlom !

Zoltán G., 2020.08.03., Tartózkodás időpontja: 2020.07.24 - 07.31.
Régió: Görögország Görögország, Korfu, : Marias beach

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen:: 9,4 Nagyszerű volt minden , biztos hogy szeretnék meg vissza térni többször is Corfura és a Yannisba is :) !

 • 9,5 Szállás
 • 9 Ellátás
 • 10 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés:
Nagyszerű volt minden , biztos hogy szeretnék meg vissza térni többször is Corfura és a Yannisba is :) ! Teljes leírás

Elhelyezés
Minden rendben volt

Tengerpart
Leírhatatlan csoda

Kékesi Ilona Blanka, 2020.08.03., Tartózkodás időpontja: 2020.07.24 - 07.31.
Régió: Görögország Görögország, Korfu, : Yannis apartments

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen:: 8,2 Amikor először jártunk a szigeten, azt mondta az idegen vezető hölgy, hogy "aki egyszer Korfun jár, annak visszahúz a...

 • 9 Szállás
 • 6 Ellátás
 • 10 Környék
 • 7 Alapár

Összegzés:
Amikor először jártunk a szigeten, azt mondta az idegen vezető hölgy, hogy "aki egyszer Korfun jár, annak visszahúz a szíve"....igaza volt, idén voltunk itt 6.-szor...és imádjuk!

Harmadszor voltunk az Athinában. Az itt töltött pihenés minőségét nagyban befolyásolja, hogy milyen szobát kap az ember. Sajnos a foglalásnál nem minden esetben biztosított a tengeri (vagy résztengeri) kilátás (utazási iroda függő).

Idén felárat fizettünk a "jobb" szobáért, és ennek megfelelően azt is kaptuk.

A személyzet kedves és segítőkész, mosolygós.

A tisztaságra és a fertőtlenítésre odafigyelnek.

Az ételek változatossága és a "felszolgálása" hagy kivetni valót maga után (utóbbira a Covid helyzet előírásai rányomják a bélyeget...)

Aki pihenni-kikapcsolódni, napozni, fürdőzni szeretne az itt megtalálja mindezt.

A település nem nagy, van néhány bolt és bazár, étterem-bár.

A sziget felfedezéséhez autót kell bérelni, ami nagyon-nagyon megéri, mer Korfu gyönyörű. Teljes leírás

Elhelyezés
Két ágyas, résztengeri kilátással kértük a szobát (felár ellenében). A szoba mindenben megfelelt a leírtaknak. Szépen felújított, tiszta, rendezett, "görögösen" letisztult szobát kaptunk. Az egyéni légkondicionálóért felárat kell fizetni (2 Eruró/nap), ennek működése kifogástalan.

Ellátás
A járványügyi helyzet előírásait maximálisan betartják az étkeztetések során. Egy plexi paraván mögül szolgálják ki a vendégeket. Sajnos az ételek változatossága kivetnivalót hagy maga után, a reggeli szinte minden nap ugyan az volt (maximum más szalámit adtak), és a vacsorával is hasonló volt a helyzet....nem túl változatos menüsor. A kiszolgálás ebben az új helyzetben eléggé akadozva ment, lassú volt, és ha külön nem kérte az ember az adagok mennyisége a "féladag"-nak felelet meg (viszont az jól elfért a kisméretű tányéron amin kitálalták).

Hotel szolgáltatások
A wifi-ért külön nem kellett fizetni, de nem is lehetett használni, csak a szálloda recepciójának környékén...tehát a szobában való netezés felejtős.

A szállodának egy csodálatosan nagy kültéri medencéje van, amit tiszta rendezett környezet vesz körül.

Tengerpart
A szállodától csak pár lépés a homokos tengerpart. A lassan mélyülő, hosszan elnyúló partszakasz, sok nyugággyal-napernyővel (fizetős, 7 Euró/ 2 ágy-1 napernyő) várja a turistákat. Az ágyakat igyekeznek minden vendég után tisztítani és fertőtleníteni, és a vendégek után ottmaradt szemetet is rendszeresen elviszik. A partot rendben tartják, de az uralkodó áramlatok miatt sok a tengeri fű, aminek az eltakarítása néha kifog rajtuk. A szigetnek ezen az oldalán mindig nagyobb a hullámzás.

A part mellett több étterem is található.

Valéria I. K., 2020.07.24., Tartózkodás időpontja: 2020.07.15 - 07.22.
Régió: Görögország Görögország, Korfu, : Athina

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen:: 9,2 A Korfui utazásunk felejthetetlen volt, fantasztikus hetet töltöttünk el ezen a kis szigeten. Lehetőségeinkhez mérten bejártuk a...

 • 9 Szállás
 • 9 Ellátás
 • 9 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
A Korfui utazásunk felejthetetlen volt, fantasztikus hetet töltöttünk el ezen a kis szigeten. Lehetőségeinkhez mérten bejártuk a szigetet. Gyönyörű helyeken fordultunk meg. Teljes leírás

Elhelyezés
A szállás ár-érték arányban megfelelő. Nyugodt környéken helyezkedik el. A szoba amelyet foglaltunk tengerre néző egyszerű, tiszta és rendezett .A személyzet tagja Piroska nagyon kedves és segítőkész volt.

Ellátás
Félpanziós ellátással foglaltuk a szállást. A Zorbas étterem ahol a reggelit és a vacsorát vettük igénybe egy 5 perc sétára volt a Romantica stúdiótól. A reggeli minden nap ugyan az, a vacsora változatos volt. A vacsoránál finom, helyi tradicionális ételeket szolgáltak fel bőséges mennyiségben. A személyzet nagyon kedves és barátságos volt.

Hotel szolgáltatások
Nem vettük igénybe.

Tengerpart
A szállástól egy pár perc sétára megközelíthető. A tengerpart apró kavicsos de pár méter után már homokos, a víz kristálytiszta.

Balázsi Ákos, 2020.07.22., Tartózkodás időpontja: 2020.07.10 - 07.17.
Régió: Görögország Görögország, Korfu, : Studio Romantica

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen:: 6,8 Alapvetően elégedettek voltunk a szállással, ár-érték arányban teljesen megfelelő volt számunkra. A vendéglátók nagyon kedvesen fogadtak,...

 • 6,5 Szállás
 • 7 Ellátás
 • 7 Környék
 • 7 Alapár

Összegzés:
Alapvetően elégedettek voltunk a szállással, ár-érték arányban teljesen megfelelő volt számunkra. A vendéglátók nagyon kedvesen fogadtak, és a nyaralás alatt is végig törekedtek arra, hogy jól érezzük magunkat, és pozitív tapasztalatokkal távozzunk tőlük. Teljes leírás

Ellátás
A választott szálláshoz ellátás nem tartozott, önellátással foglaltuk az apartmant.

Hotel szolgáltatások
Az utazás során apartmanban laktunk, amelyhez plusz szolgáltatások nem tatoztak.

Tengerpart
A tengerpart (Moraitika) légvonalban viszonylag közel van, de közvetlen út nem vezet hozzá az apartmantól. Első alkalommal elég nehezen jutottunk le. Később fedeztünk fel egy másik, valamivel rövidebb útvonalat. A parton egy korábbi vihar nyomai mutatkoztak az első napon, ezt a hínárt, szemetet pár napon belül eltakarították. A főszezon ellenére meglehetősen kevés turistával találkoztunk, bár a sziget ezen strandja kevésbé nyerte el a tetszésünket.

Mészáros Réka, 2020.07.22., Tartózkodás időpontja: 2020.07.10 - 07.17.
Régió: Görögország Görögország, Korfu, : Studia Elena

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

összes ajánlás Görögország - Korfu