Görögország - Korfu Görögország

 • Repülési menetidő

  01:30

 • Leírás

  Korfu gazdag történelmi múlttal rendelkezik, melyet sok nemzet költői foglaltak műveikbe. Homérosz műve szerint Szkhéria, melyet Odüsszea hazautazása során a trójai háborúból az utolsó megállóhelyként tüntet fel. Sok híres embert elbűvölt a hely, ahol a szépség a történelemmel egybefonódik. Korfut csodálta Goethe és Wild is, élete egy részét itt töltötte Achilion várában az osztrák-magyar császár Ferenc József felesége Erzsébet- Szisszi is.

  Korfu görögül Kerkyra a második legnagyobb jón sziget. Szépségét fokozzák a déli részen található zöld dombjai, melyek északra haladva hatalmas mészkőhegységgé tornyosulnak, melynek hegyoldalait sűrűn benőtte a szubtrópusi növényzet. Ciprus, oliva és narancsligeteiből kifolyólag "smaragd szigetnek" is nevezik. Érintetlen természeti világáért, kellemesen nedves klímájáért, fehéres homokos és kavicsos partjaiért, kristálytiszta tengervizéért és a számtalan halfajtájáért oly közkedvelt.

  Jöjjön el és élvezze a partmenti pihenést, a felejthetetlen élményeket, melyeket a jellegzetes kolostorok, partmenti városkák vagy a velencei hangulatú főváros Kerkyry látogatásakor szerez, ahol a nappali és az éjszakai élet egyaránt mozgalmas és nyüzsgő.

Legújabb értékelések Görögország - Korfu

Összesen: 2.2 Tökéletes volt!

 • 1 Elhelyezés
 • 5 Ellátás
 • 1 Környék
 • 3 Alapár

Összegzés:
Tökéletes volt! Teljes leírás

Elhelyezés
Minősíthetetlen volt. Gazos udvar,roncs székek. A takarítás hiányos,szemetes,wc papír nem volt.

Ellátás
Részemről megfelelt.

Hotel szolgáltatások
Semmilyen szolgáltatást nem kaptunk. Az érkezés aZorbasban volt,amivel én megvoltam elégedve.

Társaim hiányolták a választás lehetőséget.

Tengerpart
A tengerpart,tökéletes! Tiszta,rendezett,minden tökéletes!

Torzsa Piroska, 2022.09.29., Tartózkodás időpontja: 2022.09.12 - 09.19.
Régió: Görögország Görögország, Korfu, Szállás: Studia Barbayiannis

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 8 Az utazás a megadott időben késedelem és várakozás nélkül pontosan zajlott. A repülő kellemes volt, kérés nélkül egymás mellé ülhettek az...

 • 8 Elhelyezés
 • 6 Ellátás
 • 9 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés:
Az utazás a megadott időben késedelem és várakozás nélkül pontosan zajlott. A repülő kellemes volt, kérés nélkül egymás mellé ülhettek az együtt utazók. A görög buszok is mindig időben jöttek. A görög buszsofőrök rendkívül ügyesek voltak, a szűk hegyi szerpentineken és a falvakban a lehetetlenül szűk utcákban is hihetetlen ügyességgel közlekednek! A helyi idegenvezetők kedvesek, felkészültek, mindenben segítőkészek! Teljes leírás

Elhelyezés
A szállás a meghirdetett helyen és minőségben található. Valóban olyan, mint a képeken! A szobák nem túl nagyok, főleg a pótággyal együtt már kicsit szűkös. A fürdőszoba rendkívül kicsi. A wc-re rálóg a zuhanyfüggöny, ami egyébként nem ér le a zuhanytálcáig, így a víz elúsztatja az egész fürdőt. Melegvíz ritkán volt!

Ellátás
Az étterem elég tágas, de szélvihar esetén az oldalfalakat behúzták, így kevésbé volt huzatos. A helyi szállóvendégek és a betérő fizetővendégek egyaránt elférnek. Az ételek megfelelőek, és az árak is jók, a környező éttermekhez képest. A kiszolgálás néha akadozott /főleg az első napi vacsoránál/ ami vagy a konyha lassúsága vagy a pincérek miatt lehetett. A félpanziós ellátás "kontinentális" reggeli és 2 menüből választható vacsora. A reggeli unalmas, mindig ugyanaz és kevés. A vacsora mindig finom volt. A szervezett programok napjára adott "reggeli csomag" viszont kritikán aluli /1db croiassan, 1 víz/.

Hotel szolgáltatások
A szállodai étteremben napközben is lehet enni, inni, ami lényegesen több, finomabb, mint a befizetett menü. A medence rendkívül kellemes, szépen karbantartott és nagyon jó helyen van! A körülötte lévő napozó ágyak mennyisége minősége annyira jó, hogy nem is kell a parton igénybevenni a fizetős napágyakat. A recepción segítőkészek, vasaló, hajszárító kérésre rendelkezésre állt.

Tengerpart
A szálloda tényleg közvetlen a tengerparton van, így a víz könnyen megközelíthető. A tengerpart néhol a hullámok által kisodort és megszáradt "hínárral" borított, de könnyen átléphető. Az egész öböl gyalogosan végig sétálható, egyik irányban a nagy strandig is el lehet menni, ahol már teljesen tiszta a part. Másik irányban a homokkő sziklákon vezető úton több kisebb öböl látható. A víz rendkívül sekély, bokáig érő, így hosszan be lehet sétálni a tengerbe. Úszni csak jóval beljebb lehet. Homokos a talaj, csak kicsit beljebb vannak kisebb szikladarabok a vízben. Autóval egész a partig le lehet menni. Az autóbusz is közvetlen a szálloda bejáratáig vitt bennünket.

Aranyi Ferenc Józsefné, 2022.09.29., Tartózkodás időpontja: 2022.09.14 - 09.21.
Régió: Görögország Görögország, Korfu, Szállás: Marias beach

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 8.4 Zökkenőmentesen lezajlott oda-vissza.

 • 7 Elhelyezés
 • 9 Ellátás
 • 9 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Zökkenőmentesen lezajlott oda-vissza. Teljes leírás

Elhelyezés
Kicsit távol esik a központtól, a szállás rendben volt.

Kurucz Jenőné, 2022.09.28., Tartózkodás időpontja: 2022.09.15 - 09.24.
Régió: Görögország Görögország, Korfu, Szállás: Apartmán Jannis

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 2.4 Nem mennék többet!

 • 2 Elhelyezés
 • 3 Ellátás
 • 2 Környék
 • 3 Alapár

Összegzés:
Nem mennék többet! Teljes leírás

Elhelyezés
A főépületi rész koszos a bungaló a fürdőszobán kívül szép és tiszta! A fürdő felújításra szorul zuhanyzójában nem lehet elférni !

Ellátás
Egyhangú

Hotel szolgáltatások
Napernyő és napágy fizetős!

Törölköző nincs!

Tengerpart
Kavicsos, ajánlott cipő használata!

Buday Gabriella, 2022.09.28., Tartózkodás időpontja: 2022.09.14 - 09.21.
Régió: Görögország Görögország, Korfu, Szállás: Messonghi Beach

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 6 Egész jó volt csak az éjszakás vagy délutános portás rendkívül bunkó volt. A haverjai este 11kor jöttek oda bandázni az apartman...

 • 4.5 Elhelyezés
 • 5 Ellátás
 • 10 Környék
 • 6 Alapár

Összegzés:
Egész jó volt csak az éjszakás vagy délutános portás rendkívül bunkó volt. A haverjai este 11kor jöttek oda bandázni az apartman udvarára, bőgetve a motorjaikat és amikor szóvá tettem majdnem verekedésig fajult. Teljes leírás

Tengerpart
Kellemes és gyönyörű.

Vinnai Attila, 2022.09.27., Tartózkodás időpontja: 2022.09.14 - 09.21.
Régió: Görögország Görögország, Korfu, Szállás: The Mayflower Apartments & Studios

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

összes ajánlás Görögország - Korfu