Kuba Kuba

Hivatalos megnevezés: Kubai Köztársaság
Főváros: Havanna (La Habana)
Állami irányítás: Szocialista Köztársaság, egy pártú rendszerrel és egykamarás parlamenttel
Vallás:
Hivatalos nyelv: spanyol, a turistaközpontokban beszélt nyelv az angol vagy a német is.
Időeltérés: 6 órával kevesebb, mint nálunk (közép-európai idő)

Kuba - már 390 649 Ft-tól

KUBÁRÓLA Karib-tenger szívében fekszik, ott ahol a legszebb strandok és üdülőhelyek, a legjobb szivarok kaphatóak és mindemellett gazdag történelemmel rendelkezik. Egy olyan sziget, melynek lakói csak most kezdenek megismerkedni a környező világ szépségeivel. Kuba életteli, lüktető turistaparadicsom, a temperamentumos latin ritmus , a rum és az érzéki nők hazája, a kontrasztok és a színe földje. Aki nem ismeri Kubát és szépségeit, mintha sosem járt volna Közép-Amerikában. Fedezzük fel ezt a csodálatos országot! Íme az ország rövid jellemzése.

Adatok

110 860 km2-nyi területével a világ országainak ranglistáján a 105. helyen található. Az ország legmagasabb pontja a Pico Turquino (1974 m tengerszint feletti magasságával). Lakosainak száma 11 394 043 fő, a hivatalos nyelv a spanyol. A lakosság 85 %-a a katolikus vallást gyakorolja, de élnek itt protestánsok, zsidók és szefárdi vallásúak is. 2008. február 24-től az államfő szerepét Raúl Castro Ruz generális tölti be.

Földrajz

Kuba a Nagy-Antillák legnagyobb szigete, területének nagy részét alföldek borítják. Az ország délkeleti részén húzódik a Sierra Maestra nevű hegység, legmagasabb pontja a Pico Turquino. A part mentén csodálatos korallzátonyokat és atollokat láthatunk. Kubát mintegy négyezer kisebb sziget alkotja.

Történelem

1492 előtt, amikor Kolumbusz Kristóf partot ért a keleti résznél fekvő Cazigazgo of Baracoa-nál, a területet a ciboney , tain és a karib törzs indiánjai lakták. A felfedezést követően a spanyol bevándorlók megkezdték a gyarmatosítást, és ezzel együtt elkezdődött a hosszú évszázadokon át tartó igazságtalanság és a megszorítások ideje.

A felejthetetlen változásra 1958 szilveszterén került sor, amikor a forradalmár Fidel Castro a gerilláival bevonult Havannába. Az új kormány gyökeres változásokat hozott, államosította az amerikai tulajdonban lévő értékeket, bevezette a földreformot, harcolt az írástudatlanság ellen és az egészségügyi ellátás javítására törekedett.

Amióta felbomlott a Szovjetunió, az országot gazdasági válság súlytja. Kuba az amerikai kontinens egyetlen kommunista országa.

Kubában számos érdekes hely és építészeti szempontból egyedi műemlék található. A hagyományos, természetes anyagokból épült házak kontrasztban állnak a kommunista építményekkel. Kuba egyszerűen egy varázslatos ország, ahol a mosolygó emberek ránk köszönnek, az utcán temperamentumos zene szól, táncolnak, nevetnek, arcukról pedig sugárzik az életöröm, ami átragad az ideérkező turistákra is. Érdemes ellátogatni a fehér homokos strandokra, hisz itt is kapható a híres kubai szivar, a Havana rum , de természetesen csupán a felejthetetlen légkör és a part szépsége miatt is érdemes felkeresni.

Kubában járva érdemes ellátogatni a fővárosba, Havannába. Itt mindig találunk felfedezni valót, ilyen a Capitol vagy a Museo de la Revolucion, felkereshetünk egy-egy híres éttermet, vagy csak egyszerűen csodálhatjuk az itteni szépséget. Kubában fogalommá vált Varadero. Ez egy félsziget, egy olyan hely, amelyet egyetlen turista sem hagyhat ki. Egy igazi földi paradicsom. Pálmákkal övezett partszakaszán bárok és éttermek sorakoznak. Egy másik csodálatos hely, Cayo Coco, amely Kuba középső részénél terül el és kedvelt búvárparadicsom. A kristálytiszta tenger, a korallzátonyok és a fehér homokos strand látványa egyszerűen lenyűgöző. Luxusszállodák és üdülőközpontok sokasága található itt.

Kuba - már 390 649 Ft-tól

Legújabb értékelések Kuba

Összesen: 9.2 Összességében tetszett a nyaralás.Csak a nagy hullámok zavartak a tengerben,ezért nem sokat úsztam,de ezért senki nem felelős,csak szeles...

 • 8 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés:
Összességében tetszett a nyaralás.Csak a nagy hullámok zavartak a tengerben,ezért nem sokat úsztam,de ezért senki nem felelős,csak szeles idő volt.Egyébként gyönyörűen homokos volt a strand és a a tenger feneke is, és ami nagyon tetszett, hogy fokozatos bejárat és kb 3 m után már mély volt. Teljes leírás

Elhelyezés
A szállás standard volt, de a fürdőszoba ajtaját nem lehetett becsukni, mert keresztbe volt téve és ez egy szálloda volt a felújítás után!!! továbbá a TV távirányítója hibásan működött (valószínűleg lemerült az elem).

Ellátás
Nekem megfelelt a diéta és jó volt, hogy ebéd és vacsora után fagylalt, édesség és gyümölcs, sőt puding is volt.A sört is szerettem.

Hotel szolgáltatások
Csak a fogadással voltam elégedetlen, jeleztem a mosdó betört ajtaját és a tévé nem működő távirányítóját, de senki nem jött megjavítani az egész tartózkodás alatt, valamint a fiam, hogy a töltőt belefelejtette. a szobát 3 hete, de nem adták vissza neki.

Tengerpart
A strand tiszta volt a tartózkodás végéig, a szél és a hullámok miatt nem volt elég a tengerből kimosott hínár takarításához.. Volt elég napozóágy és sok fa és pálmafa, hogy hűvös helyet biztosítsanak Írtam már többet.

Mrhalová Marie, Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2023.01.17., Tartózkodás időpontja:: 2023.01.05 - 01.09.
Régió: Kuba Kuba, Holguín, Szállás: Sol Rio De Luna Y Mares

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 10 Elégedettség. Nagyszerű cseh útmutató és csehül beszélő kubai nők képviselete. Változatos program, mindig igyekeztünk befogadni,...

 • 10 Alapár

Összegzés:
Elégedettség. Nagyszerű cseh útmutató és csehül beszélő kubai nők képviselete. Változatos program, mindig igyekeztünk befogadni, elmagyarázni... Csodálatos nyaralás volt, és van mihez viszonyítanunk. Köszönöm CK. Teljes leírás

Čílová Petra, Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2023.01.14., Tartózkodás időpontja:: 2022.11.27 - 12.08.
Régió: Kuba Kuba, La Habana (Havana), Szállás: Be Live Habana City Copacabana

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

1 fénykép

Összesen: 2.6 Nagy csalódás. Többet vártunk tőle. Ünnep (karácsony, újév) megünneplése nem kielégítő. Az ünnepeket ünneplő szabadtéri vacsora rosszul...

 • 3 Elhelyezés
 • 2 Ellátás
 • 4 Környék
 • 1 Alapár

Összegzés:
Nagy csalódás. Többet vártunk tőle. Ünnep (karácsony, újév) megünneplése nem kielégítő. Az ünnepeket ünneplő szabadtéri vacsora rosszul volt megszervezve, nem volt elég hely az asztalhoz. Teljes leírás

Elhelyezés
A szállás kielégítő.

Ellátás
Az egész ugyanaz az étel, szinte nincs választási lehetőség. Az ételek hidegek, fűszerezetlenek és többnyire égettek. Mosás után is piszkosak és zsírosak voltak a tányérok.

Hotel szolgáltatások
Pincérnő lassabb, de többnyire azt kaptuk, amit akartunk. Szörnyű a wifi kapcsolat, folyamatosan kiesett és folyamatosan kellett csatlakozni, és csak 5 óra múlva adták meg, így miután elfogyott, be kellett menni a recepcióra, hogy meghosszabbítsuk, de mindig kellett a papír, amit adtak. nálunk, különben nem hosszabbítanák meg.

Tengerpart
A strandhoz való hozzáférés jó volt, fokozatos belépés a tengerbe. A strand és a napozóágyak ingyenesek voltak, de a strand jó benyomását elrontotta az ott lévő elmosott szemét (műanyag).

Petra B., Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2023.01.12., Tartózkodás időpontja:: 2022.12.22 - 2023.01.03.
Régió: Kuba Kuba, Varadero, Szállás: Be Live Experience Tuxpan

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 8.6 Gyönyörű szálloda kellemes környezettel, tiszta homokos stranddal és ízletes ételekkel.

 • 8 Elhelyezés
 • 8 Ellátás
 • 10 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés:
Gyönyörű szálloda kellemes környezettel, tiszta homokos stranddal és ízletes ételekkel. Teljes leírás

Elhelyezés
Csodálatos szállás, tiszta szoba. Néhányszor azonban ki kellett dobnunk a tücsköt a szobából.

Ellátás
Az ételek finomak voltak, a választék pedig bőséges. Bár ebéd/vacsora szinte minden nap (valami változott), ez a nagy választéknak köszönhetően nem számított.

Tengerpart
A strand közvetlenül a szálloda mellett található, ahol törölközők, napozóágyak és napernyők állnak rendelkezésre. A strand tiszta volt.

Jakub V., Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2023.01.11., Tartózkodás időpontja:: 2022.12.14 - 12.22.
Régió: Kuba Kuba, Varadero, Szállás: Sol Palmeras

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

Összesen: 9.2 Összességében értékelem a szállodát, szolgáltatásokat, környezetet stb. nagyon pozitív. Fel kell azonban készülni a háztartás/személyzet...

 • 9.5 Elhelyezés
 • 8 Ellátás
 • 10 Környék
 • 9 Alapár

Összegzés:
Összességében értékelem a szállodát, szolgáltatásokat, környezetet stb. nagyon pozitív. Fel kell azonban készülni a háztartás/személyzet bizonyos modorára, amikor nem törnek meg érted értesítés nélkül. Szerencsére ez nem mindegyikre vonatkozott, a legtöbben mosolyogtak, elérhetőek voltak. De erre mindenhol fel kell készülni, nem csak ennek a szállodának a "hibája". Rá kell jönni, hogy milyen országba mész, milyen rezsim van ott és hogy volt nálunk az adott rezsim alatt :) A pékség előtt a helyiek a feketepiacon vettek tojást, zöldséget stb. :) Teljes leírás

Elhelyezés
Kellemesen meglepett minket a szállás. Volt egy családi szobánk. 2 nagy hálószoba, 4 nagy ágy, nagy fürdőszoba, mini hűtőszekrény. Ez a szálloda nagyon szép egész területtel rendelkezik, a szállás csak a földszinten vagy az 1. emeleten található, így nincs 10 emeleti kilátás. Közel az étteremhez/bárhoz és a strandhoz is. A terület parkosított, fű kaszált, szemét nincs. A szobákat minden nap takarították, a törölközőket is minden nap cserélték.

Ellátás
Próbáltak minden nap változtatni az étrenden, de lényegében ugyanaz volt. Ez Kuba, így a csirkehús például csak egyszer volt. Szintén sajt, sonka stb. annyira "ráadáson" voltak. Ne számíts török all inclusive-ra, ahol mozognak az asztalok. De gondolnia kell erre, mielőtt lefoglal egy nyaralást Kubában. Nem szenvedtünk éhségtől... aki akart, napokig evett túl sokat. Kubában olcsóbb berúgni a rumtól, mint enni :)

Hotel szolgáltatások
Nagyon szép szálloda, udvar, szolgáltatások stb. Minden elérhető volt, amire szükségünk volt. Aki inni akart, az a nap 24 órájában megtehette, aki enni akart, az alapvetően egész nap. Reggeli/ebéd/vacsora az étteremben, medence melletti snack bár. Tartózkodásonként kétszer az ár tartalmazza a plusz vacsorát a környék két másik éttermében.

Tengerpart
A strand nagy, jól karbantartott, rengeteg napernyő és napozóágy található. Víz tiszta, meleg. A strand mellett van egy strandbár is, így az ivási rendről gondoskodtak. A szemüveget azonban el kell tenni. Többször előfordult, hogy nem volt pohár a bárban. Egyrészt irtsd ki a környezetet, másrészt mindig öntenek neked. Sznorkelezésre nem jó, de azért fogtunk pár nagy kagylót.

Martin B., Ellenőrzött vélemény (Invia.sk), Értékelve: 2023.01.09., Tartózkodás időpontja:: 2022.12.28 - 2023.01.03.
Régió: Kuba Kuba, Varadero, Szállás: Roc Arenas Doradas

Hasznosnak találta az értékelést? Igen (0) Nem (0)

5 fénykép

összes ajánlás Kuba