Kuba Kuba

Hivatalos megnevezés: Kubai Köztársaság
Főváros: Havanna (La Habana)
Állami irányítás: Szocialista Köztársaság, egy pártú rendszerrel és egykamarás parlamenttel
Vallás:
Hivatalos nyelv: spanyol, a turistaközpontokban beszélt nyelv az angol vagy a német is.
Időeltérés: 6 órával kevesebb, mint nálunk (közép-európai idő)

Kuba - már 373 543 Ft-tól

KUBÁRÓLA Karib-tenger szívében fekszik, ott ahol a legszebb strandok és üdülőhelyek, a legjobb szivarok kaphatóak és mindemellett gazdag történelemmel rendelkezik. Egy olyan sziget, melynek lakói csak most kezdenek megismerkedni a környező világ szépségeivel. Kuba életteli, lüktető turistaparadicsom, a temperamentumos latin ritmus , a rum és az érzéki nők hazája, a kontrasztok és a színe földje. Aki nem ismeri Kubát és szépségeit, mintha sosem járt volna Közép-Amerikában. Fedezzük fel ezt a csodálatos országot! Íme az ország rövid jellemzése.

Adatok

110 860 km2-nyi területével a világ országainak ranglistáján a 105. helyen található. Az ország legmagasabb pontja a Pico Turquino (1974 m tengerszint feletti magasságával). Lakosainak száma 11 394 043 fő, a hivatalos nyelv a spanyol. A lakosság 85 %-a a katolikus vallást gyakorolja, de élnek itt protestánsok, zsidók és szefárdi vallásúak is. 2008. február 24-től az államfő szerepét Raúl Castro Ruz generális tölti be.

Földrajz

Kuba a Nagy-Antillák legnagyobb szigete, területének nagy részét alföldek borítják. Az ország délkeleti részén húzódik a Sierra Maestra nevű hegység, legmagasabb pontja a Pico Turquino. A part mentén csodálatos korallzátonyokat és atollokat láthatunk. Kubát mintegy négyezer kisebb sziget alkotja.

Történelem

1492 előtt, amikor Kolumbusz Kristóf partot ért a keleti résznél fekvő Cazigazgo of Baracoa-nál, a területet a ciboney , tain és a karib törzs indiánjai lakták. A felfedezést követően a spanyol bevándorlók megkezdték a gyarmatosítást, és ezzel együtt elkezdődött a hosszú évszázadokon át tartó igazságtalanság és a megszorítások ideje.

A felejthetetlen változásra 1958 szilveszterén került sor, amikor a forradalmár Fidel Castro a gerilláival bevonult Havannába. Az új kormány gyökeres változásokat hozott, államosította az amerikai tulajdonban lévő értékeket, bevezette a földreformot, harcolt az írástudatlanság ellen és az egészségügyi ellátás javítására törekedett.

Amióta felbomlott a Szovjetunió, az országot gazdasági válság súlytja. Kuba az amerikai kontinens egyetlen kommunista országa.

Kubában számos érdekes hely és építészeti szempontból egyedi műemlék található. A hagyományos, természetes anyagokból épült házak kontrasztban állnak a kommunista építményekkel. Kuba egyszerűen egy varázslatos ország, ahol a mosolygó emberek ránk köszönnek, az utcán temperamentumos zene szól, táncolnak, nevetnek, arcukról pedig sugárzik az életöröm, ami átragad az ideérkező turistákra is. Érdemes ellátogatni a fehér homokos strandokra, hisz itt is kapható a híres kubai szivar, a Havana rum , de természetesen csupán a felejthetetlen légkör és a part szépsége miatt is érdemes felkeresni.

Kubában járva érdemes ellátogatni a fővárosba, Havannába. Itt mindig találunk felfedezni valót, ilyen a Capitol vagy a Museo de la Revolucion, felkereshetünk egy-egy híres éttermet, vagy csak egyszerűen csodálhatjuk az itteni szépséget. Kubában fogalommá vált Varadero. Ez egy félsziget, egy olyan hely, amelyet egyetlen turista sem hagyhat ki. Egy igazi földi paradicsom. Pálmákkal övezett partszakaszán bárok és éttermek sorakoznak. Egy másik csodálatos hely, Cayo Coco, amely Kuba középső részénél terül el és kedvelt búvárparadicsom. A kristálytiszta tenger, a korallzátonyok és a fehér homokos strand látványa egyszerűen lenyűgöző. Luxusszállodák és üdülőközpontok sokasága található itt.

Kuba - már 373 543 Ft-tól

Szállásértékelések - Kuba

Összesen: 6.1 Az idő remek, a strand gyönyörű. A szolgáltatások jók. Szörnyű étkező - nulla higiénia és tisztaság az étkezőben.

 • 6.5 Elhelyezés
 • 2 Ellátás
 • 8 Környék
 • 8 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
Az idő remek, a strand gyönyörű. A szolgáltatások jók. Szörnyű étkező - nulla higiénia és tisztaság az étkezőben. Teljes leírás

Elhelyezés
A szobák takarítása kielégítő, csak az utolsó simítások, semmi több. A szálloda szép, a szoba is jó, a szolgáltatások jók.

Ellátás
Az étel szörnyű. Hihetetlen bűz az ebédlőben, az étterem higiéniájáról inkább nem írok semmit. Szlovákiában a higiénia azonnal bezárna egy ilyen menzát. Tányérok, poharak koszosak. Hihetetlen bűz áradt az ételtartókból.

Szállás szolgáltatások
A szálloda szolgáltatásai jók. Az étkeztetésen kívül - tisztaság és higiénia.

Tengerpart
A strand kiváló.

Iveta P., Ellenőrzött vélemény (Invia.sk), Értékelve: 2023.11.29., Tartózkodás időpontja:: 2023.11.07 - 11.22.
Régió: Kuba Kuba, Varadero, Szállás: Iberostar Laguna Azul

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 6.9 Összességében néhány aprósággal elégedettek voltunk. Közvetlenül a szezon előtt voltunk ott, olyan kevés ember volt, ami nekünk...

 • 6.5 Elhelyezés
 • 5 Ellátás
 • 8 Környék
 • 8 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
Összességében néhány aprósággal elégedettek voltunk. Közvetlenül a szezon előtt voltunk ott, olyan kevés ember volt, ami nekünk tökéletesen megfelelt. Teljes leírás

Elhelyezés
A szálloda és a környék gyönyörű volt, a szobák tisztasága kicsit hiányzott, a wc papírral volt gond egy ideig, nem volt kefénk a wc-hez...

Ellátás
Az ételt jónak értékelem, tíz pontból ötöt adnék. Kicsit hiányzott a krumpli, vagy legalább a sült krumpli, nemzetközi ételnek tartom, és biztos, ha nincs miből válogatni.

Szállás szolgáltatások
Illetve az ebédlőben a tisztaságnak is voltak tartalékai, zavart, hogy nem tudtuk magunk adagolni az italokat, a személyzetre voltunk utalva, akár az ebédlőben, akár a szálloda területén. Mivel az istentiszteletek a trigeltekről zajlottak, néha sokat kellett várni. És a zene az egyes bárokban rendkívül hangos volt.

Tengerpart
A strandra nincs panaszom, gyönyörű volt, pont olyan, mint a képeken, tiszta, ingyenes napozóágyak, közel a szálláshoz, szépen megvoltak a sétányok a strandra, talán csak a tengerparti bár zenéje volt túl hangos.

Monika F., Ellenőrzött vélemény (Invia.sk), Értékelve: 2023.11.29., Tartózkodás időpontja:: 2023.11.07 - 11.22.
Régió: Kuba Kuba, Cayo Santa Maria, Szállás: Grand Sirenis (Cayo Santa Maria)

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 9.8 A szállás a szállodában rendben volt, a szálloda személyzete tökéletes, készséges, mindig mosolygós. A szálloda környezete gyönyörű. A...

 • 10 Elhelyezés
 • 9 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
A szállás a szállodában rendben volt, a szálloda személyzete tökéletes, készséges, mindig mosolygós. A szálloda környezete gyönyörű. A strand csodálatos, a tengeren kicsit nagyobb hullámok voltak, mert fújt a szeles. Legközelebb hosszabbra megyünk. Nagyon jó volt. Teljes leírás

Elhelyezés
Meg voltam elégedve minden nap szépen takarított szobákkal.

Ellátás
Az ételek kicsit szerényebbek voltak, de minden nap találtunk valami finomat. De ezt figyelembe kell venni, ez Kuba. A naponta elérhető gyümölcslevek és gyümölcsök kiválóak voltak.

Szállás szolgáltatások
Kiváló mindenkinek kedves. PIANO BAR, tökéletes pincérnők, minden szinten. Nagyon elégedettek voltunk a szolgáltatásokkal.

Tengerpart
Nem lehet leírni, látni kell a szépséget, ha jó az idő, akkor remek, a türkizkék tenger, a homok és egy ital a bárból, mi mást kívánhatna

Dana G., Ellenőrzött vélemény (Invia.sk), Értékelve: 2023.11.17., Tartózkodás időpontja:: 2023.11.02 - 11.10.
Régió: Kuba Kuba, Varadero, Szállás: Be Live Experience Tuxpan

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 6.3 Elsősorban az ünnep megszervezésével voltunk elégedetlenek. Mivel búvárok közé tartozunk, előzetesen búvárszolgáltatást ajánlottak fel...

 • 6 Elhelyezés
 • 5 Ellátás
 • 9 Környék
 • 5 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
Elsősorban az ünnep megszervezésével voltunk elégedetlenek. Mivel búvárok közé tartozunk, előzetesen búvárszolgáltatást ajánlottak fel (erről a szolgáltatásról érdeklődtünk a nyaralás előtt). A szállodába érkezés után minden felajánlott kirándulást, vízisportot Santa Clarán delegálton kell megoldani (a kubaiak feltétele), de a küldöttek hajlandósága nulla volt. A komplett nehéz poggyászt búvárfelszereléssel cipeltük oda-vissza használat nélkül. További kellemetlenség ért bennünket, hogy indulás előtt készpénzben kellett cipelnünk a költekezéshez (beleértve az utazások kifizetését is), a célállomáson pedig csak bankkártya formájában kérték a fizetést. A kubai fizetési feltételek változásáról egyáltalán nem értesültünk. A fehér homok a tengerparton, hosszú bejárattal a tiszta meleg tengerbe, az ország és természetének érdekességei, valamint maguk a kubaiak vendégszeretete továbbra is a jó nyaralás vonzereje. Teljes leírás

Elhelyezés
A probléma a kis legyek és a szúnyogok voltak, amelyek hihetetlenül csíptek. Feltételezem, hogy a hálók tudják, hogyan kell jól küzdeni.

Ellátás
A választék minden nap ugyanaz volt, de az igénytelen mindig választott valamit. A zöldségekből viszont határozottan hiányzott, nyersen és párolva is. Aki szereti a halat és a rizst, az talál kedvére valót.

Szállás szolgáltatások
A probléma a higiéniával van. A WC-n nincs kefe, és az éttermekben a tányérok tisztasága kicsit eltér az általunk ismerttől.

Tengerpart
A strand gyönyörű, homokos, tiszta. Hosszú bejárat a tengerbe. Rossz idő esetén is lehetett úszni (nem volt nagy hullám). A tenger sós, tiszta.

Viera R., Ellenőrzött vélemény (Invia.cz), Értékelve: 2023.11.13., Tartózkodás időpontja:: 2023.10.31 - 11.08.
Régió: Kuba Kuba, Cayo Santa Maria, Szállás: Grand Sirenis (Cayo Santa Maria)

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összesen: 10 Tökéletes

 • 10 Elhelyezés
 • 10 Ellátás
 • 10 Környék
 • 10 Részvételi díj

Szállás általános értékelése
Tökéletes Teljes leírás

Elhelyezés
Nincsenek követelések

Ellátás
Elégedettség

Szállás szolgáltatások
A lehetőségeiken belül

Tengerpart
Szép

Marián G., Ellenőrzött vélemény (Invia.sk), Értékelve: 2023.11.13., Tartózkodás időpontja:: 2023.10.31 - 11.08.
Régió: Kuba Kuba, Cayo Santa Maria, Szállás: Memories Paraiso

Ez az értékelés Google Translate segítségével került automatikusan lefordításra

Összes szállásértékelés Kuba