Kuba Kuba

Hivatalos megnevezés: Kubai Köztársaság
Főváros: Havanna (La Habana)
Állami irányítás: Szocialista Köztársaság, egy pártú rendszerrel és egykamarás parlamenttel
Vallás:
Hivatalos nyelv: spanyol, a turistaközpontokban beszélt nyelv az angol vagy a német is.
Időeltérés: 6 órával kevesebb, mint nálunk (közép-európai idő)

Kuba - már 303 912 Ft-tól

KUBÁRÓLA Karib-tenger szívében fekszik, ott ahol a legszebb strandok és üdülőhelyek, a legjobb szivarok kaphatóak és mindemellett gazdag történelemmel rendelkezik. Egy olyan sziget, melynek lakói csak most kezdenek megismerkedni a környező világ szépségeivel. Kuba életteli, lüktető turistaparadicsom, a temperamentumos latin ritmus , a rum és az érzéki nők hazája, a kontrasztok és a színe földje. Aki nem ismeri Kubát és szépségeit, mintha sosem járt volna Közép-Amerikában. Fedezzük fel ezt a csodálatos országot! Íme az ország rövid jellemzése.

Adatok

110 860 km2-nyi területével a világ országainak ranglistáján a 105. helyen található. Az ország legmagasabb pontja a Pico Turquino (1974 m tengerszint feletti magasságával). Lakosainak száma 11 394 043 fő, a hivatalos nyelv a spanyol. A lakosság 85 %-a a katolikus vallást gyakorolja, de élnek itt protestánsok, zsidók és szefárdi vallásúak is. 2008. február 24-től az államfő szerepét Raúl Castro Ruz generális tölti be.

Földrajz

Kuba a Nagy-Antillák legnagyobb szigete, területének nagy részét alföldek borítják. Az ország délkeleti részén húzódik a Sierra Maestra nevű hegység, legmagasabb pontja a Pico Turquino. A part mentén csodálatos korallzátonyokat és atollokat láthatunk. Kubát mintegy négyezer kisebb sziget alkotja.

Történelem

1492 előtt, amikor Kolumbusz Kristóf partot ért a keleti résznél fekvő Cazigazgo of Baracoa-nál, a területet a ciboney , tain és a karib törzs indiánjai lakták. A felfedezést követően a spanyol bevándorlók megkezdték a gyarmatosítást, és ezzel együtt elkezdődött a hosszú évszázadokon át tartó igazságtalanság és a megszorítások ideje.

A felejthetetlen változásra 1958 szilveszterén került sor, amikor a forradalmár Fidel Castro a gerilláival bevonult Havannába. Az új kormány gyökeres változásokat hozott, államosította az amerikai tulajdonban lévő értékeket, bevezette a földreformot, harcolt az írástudatlanság ellen és az egészségügyi ellátás javítására törekedett.

Amióta felbomlott a Szovjetunió, az országot gazdasági válság súlytja. Kuba az amerikai kontinens egyetlen kommunista országa.

Kubában számos érdekes hely és építészeti szempontból egyedi műemlék található. A hagyományos, természetes anyagokból épült házak kontrasztban állnak a kommunista építményekkel. Kuba egyszerűen egy varázslatos ország, ahol a mosolygó emberek ránk köszönnek, az utcán temperamentumos zene szól, táncolnak, nevetnek, arcukról pedig sugárzik az életöröm, ami átragad az ideérkező turistákra is. Érdemes ellátogatni a fehér homokos strandokra, hisz itt is kapható a híres kubai szivar, a Havana rum , de természetesen csupán a felejthetetlen légkör és a part szépsége miatt is érdemes felkeresni.

Kubában járva érdemes ellátogatni a fővárosba, Havannába. Itt mindig találunk felfedezni valót, ilyen a Capitol vagy a Museo de la Revolucion, felkereshetünk egy-egy híres éttermet, vagy csak egyszerűen csodálhatjuk az itteni szépséget. Kubában fogalommá vált Varadero. Ez egy félsziget, egy olyan hely, amelyet egyetlen turista sem hagyhat ki. Egy igazi földi paradicsom. Pálmákkal övezett partszakaszán bárok és éttermek sorakoznak. Egy másik csodálatos hely, Cayo Coco, amely Kuba középső részénél terül el és kedvelt búvárparadicsom. A kristálytiszta tenger, a korallzátonyok és a fehér homokos strand látványa egyszerűen lenyűgöző. Luxusszállodák és üdülőközpontok sokasága található itt.

Kuba - már 303 912 Ft-tól

Legújabb értékelések Kuba

Összesen: 7,8 Alacsonyabb színvonal,mint az európai 4*

 • 7 Szállás
 • 7 Ellátás típusa
 • 10 Környék
 • 8 Alapár

Összegzés
Alacsonyabb színvonal,mint az európai 4* Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Tiszta,de kissé lelakott.

Ellátás
Ételek bőségesek,és ízletesek.

Hotel szolgáltatások
Jónak ítélem,voltak hiányosságok,de nem volt zavaró.

Tengerpart
Gyönyörű,tiszta!

Ferenc R., 2018.09.17., Tartózkodás dátuma: 2018.08.30 - 09.14.
Régió: Kuba Kuba, Varadero, Hotel: Be Live Experience Turquesa

Hasznosnak találta az értékést? Igen (1) Nem (0)

Összesen: 2,5 Memoris hotelszobai kulonbozoek.Amikor atvesszûk a szobat erdemes mindent atnezni...tisztasag,ajtokak ki -be lehet csukni,van e...

 • 1,5 Szállás
 • 6 Ellátás típusa
 • 1 Alapár

Összegzés
Memoris hotelszobai kulonbozoek.Amikor atvesszûk a szobat erdemes mindent atnezni...tisztasag,ajtokak ki -be lehet csukni,van e melegviz,stb.Ha nem vagyunk megelegedve,akkor azonnal kell szolni es lehet szobat cserelni.Ertekeinkre vigyazni,akar strandpapucs vagy tôrôlkôzô,mert eltûnik,ellopjak.A recepcion torteno akarmilyen reklamaciot udvariasan meghallgatjak de erdemben semmiben sem segitenek...A hotel kertje a nôvenyzet gyônyôrû,de a hotel epületei lepukkantak,koszosak,igenytelen.A medence szele tiszta alga,a viz olyan hideg hogy elkepzelhetetlen benne furdeni.A hotel teruleten levô nyilvanos wc katasztrofa,koszos,bûdôs,nincs benne vilagitas es nagyreszet be sem lehet csukni...A hotel egyetlen pozitiv ajanlata,a latvanyos es erdekes animaciok!Ezt a hotelt nem ajanlom senkinek,inkabb a Grand Memories hotelt vagy az Iberostal hotellanc egyiket. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szoba ajtajat csak becsapni lehetett,az erkely ajtajat kinyitni nem lehetett...A szobaban a fûggôny leszakadva,melegviz nem folyt...peneszes es koszos furdoszoba...

Ellátás
Finom etelek es nagy valasztek.A salatas es ôntetekhez valo kanalak nincsennek.Egy van az ôsszeshez! Az etkezes vegen a szoszos es ôntetes talak az etkezesek vegen mint egy disznool ugy nez ki.A majonez a ketcuppal ossze van kenve mert nincs kanal amivel kiszedhetô.A kenyerpiritok nagyresze nem mûkôdik,kavegep reggel ugyszinten...kavescseszek es tanyerok koszosak.

Hotel szolgáltatások
A szallodaban minden sarkon bàr van es zene,erre forditanak a legnagyobb energiat.Animaciok jok,az esti szorakoztato programok a kiirt idoponttol legalabb 40 percel csusznak....

Edzések, sportlehetőségek, órák tartalma
Tenisz,futas a tengerparton...

Névtelen, 2018.08.29., Tartózkodás dátuma: 2017.12.22 - 2018.01.06.
Régió: Kuba Kuba, Varadero, Hotel: Memories Varadero Beach Resort

Hasznosnak találta az értékést? Igen (2) Nem (0)

Összesen: 4,2 Kuba pipa, többet nem megyünk. A kirándulások és az idegenvezetők kedvesek voltak, sok érdekes dolgot láttunk.

 • 3,5 Szállás
 • 3 Ellátás típusa
 • 7 Környék
 • 4 Alapár

Összegzés
Kuba pipa, többet nem megyünk. A kirándulások és az idegenvezetők kedvesek voltak, sok érdekes dolgot láttunk. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
A szálloda lehangoló,a függönyök, ágynemű,törölköző koszosak.A csótányok napi vendégek voltak. Fél nap alatt a 3. szobában sikerült a szabadságunkat eltölteni. Az elsőben féltem,hogy összeomlik alattunk, mindenhol potyogott le a fal, iszonyat koszos volt. Rögtön irány a porta, jó pénz ellenében kaptunk egyel jobb szobát, ahol viszont 16 fokon üzemelt a klíma. Se több, se kevesebb, se kikapcsolni nem lehetett. Porta - szerelő - nem tudta megjavítani. Másnap reggel ismét költözés. Hurrá! Viszont kipakolni ott sem mertem.

Ellátás
Többféle menü közül lehetett ugyan választani, de minden nap, minden napszakban pont ugyan azok az ételek voltak. A 3 nap után csukott szemmel tudtam,hogy melyik pulton,mit fogok találni. A kiszolgáló személyzet az étkezőben nem is tudom minek volt!? Magunknak szedtük le az asztalt, mindig kérni kellett mindent. Persze borravaló után minden megváltozott!

Hotel szolgáltatások
A személyzet nem a kedvességéről híres, az egyszer tuti biztos! Mindent annyira sajnáltak, mintha az ő zsebükből húztuk volna ki. Borravaló ellenében egy fokkal jobb lett a helyzet.

Tengerpart
A tenger gyönyörű,homokos, meleg! A parton elvétve lehetett napernyőt találni, viszont a szállodai medencék mellett egy darab sem volt. Érezd jól magad 40 fokban! :(

Diána Julianna C., 2018.07.02., Tartózkodás dátuma: 2018.06.14 - 06.25.
Régió: Kuba Kuba, Varadero, Hotel: Club Caribe Club Kawama

Hasznosnak találta az értékést? Igen (1) Nem (0)

Összesen: 8 Többször jártam ebben a szállodában, ár-érték arányban számomra tökéletes.

 • 7 Szállás
 • 7 Ellátás típusa
 • 9 Környék
 • 10 Alapár

Összegzés
Többször jártam ebben a szállodában, ár-érték arányban számomra tökéletes. Teljes értékelés megtekintése

Elhelyezés
Kiváló elhelyezkedése miatt szeretem ezt a szállodát. Közel a piac, hop-on/off busz igazán nyugis környék. A szálloda szobáinak minősége nagyon eltérő. Régi és újabb blokkok vannak, jelentős minőségi eltérésekkel. Mivel már többször jártam itt, ezért tudtam, hogy az 1-es blokk a nyerő, ott minden működik, van meleg víz, tiszta és relatív modern. Akiket a régebbi épületekbe helyeznek el azok számolhatnak bosszantó hiányosságokkal, pl. nincs meleg víz és nem lehet kinyitni a szekrényajtót vagy épp a teraszajtót. A kert gyönyörű, tiszta, mezítláb be lehet sétálni az egészet.

Ellátás
A la carte étterem felejtős, a nemzetközi étteremben ezerszer jobb az étel, ahol csirke, disznó, marha, nyúl és báránysülteket is adnak, illetve rákok, kagylók is gyakran vannak kitéve. A snack bárban kiváló a pizza és a hot-dog is finom. Párom nagy kedvence a tonhal melegszendvics. Mivel mindig hízunk, ha ide megyünk ezért csak jó lehet a kaja.

Kávét a recepciónál található 0-24h bárban érdemes inni, véleményünk szerint ott a legfinomabb, a koktélok minősége pedig attól függ hogy épp ki áll a bárpultban.

Hotel szolgáltatások
Minimál konditerem, sakk, tenisz, ping-pong, bingó, kajak, vízibicikli, katamarán, strandröplabda, biliárd. Adott minden ami kell egy kis mókázáshoz a 30 fokban. Kár, hogy 5 órakor beszedik a biliárdot.

Tengerpart
Olyan mint mindenhol Varaderoban, csodálatos, széles part és türkiz víz. Tiszta és nem véletlen, hogy senki nem megy a medencébe, ami szintén tiszta csak nem veheti fel a versenyt a tengerrel.

Tóth Gergely, 2017.12.11., Tartózkodás dátuma: 2017.11.24 - 12.08.
Régió: Kuba Kuba, Varadero, Hotel: Gran Caribe Villa Tortuga

Hasznosnak találta az értékést? Igen (3) Nem (0)

összes ajánlás Kuba