Kuba Kuba

 • Utazási iratok

  2001. október 1-jétől magyar állampolgár csak érvényes vízum birtokában utazhat be Kubába. A határ átlépésekor kérik az anyagi fedezet bizonyítását (kivéve a csoportos utazásban résztvevőket) - legkevesebb napi 70,- USD - készpénz, csekk vagy hitelkártya formájában.  Kiutazáskor repülőtéri illetéket kell fizetni valamennyi, nemzetközi járatot igénybe vevő utasnak. Ennek díja jelenleg 25 CUC/fő. (2004. december)

 • Vízum

  A vízum a Kubai Nagykövetségen szerezhető be:
  Cím: 11121 Budapest, Normafa út 55/a
  Tel. +36 1 325-7290

  Az egyéni turista külön lapos turistavízumot kap, melynek ára 15,- USD, 30 napra szól és egyszeri alkalommal - szintén 30 napos időtartamra - hosszabbítható Kubában az Idegenrendészeti Hivatalnál (értéke kb. 25,- USD). A turistavízum - világos zöldes színű, középen perforált - két részből áll: egyik felét belépéskor, a másik felét kilépéskor kell leadni a határnál. Ez esetben útlevélbe nem kerül bele a be- és kiléptető bélyegző.

  Csoportos jellegű, szervezett turistautazásnál, az egyéni turistákra vonatkozó rendelkezések az irányadók, határon történő anyagi fedezet ellenőrzésére azonban nem kerül sor.

  A turistavízumtól eltérő minden egyéb vízumtípus ára: 45,- USD, központi engedélyre történő felterjesztés esetén a távközlési költségátalány minden esetben 20,- USD, a választ kb. 15 munkanap alatt adják meg a kubai hatóságok.