Kuba Kuba

  • Növényvilág

    Az igen gyakori királypálma az ország címerében is megtalálható. Ezen kívül láthatunk parafapálmát, barrigona pálmát, ceibát, amiből a finom gyapjú készül, valamint mariposat (jázmin), ami elengedhetetlen a nemzeti csokor elkészítéséhez. A déli parton a mangroveerdőkön kívül sok madarat és halfajtát találunk, az északi partvidék kissé zordabb arculattal rendelkezik.

    Kuba tenger alatti világának külön fejezetet lehetne szentelni. Földrajzi helyzetének köszönhetően szinte a karibi térség összes jellegzetessége megtalálható, beleértve a korallzátonyokat is. A tengerfenék általában sziklás, de homokos részeket is találunk. A folyók torkolatánál agyagos aljzatot találunk, ami nem alkalmas a búvárkodásra. Az ország nyugati részén mintegy 120 búvárkodásra alkalmas hely található, négy zónában-ezek Cayo Levisa, María La Gorda, Bahía de Cochinos és Caleta Buena, ezen kívül a varaderi Club Tropical nevű szálloda, a cienfuegosi Rancho Luna és a trinidadi Costasur kínál búvárkodási lehetőséget. Az ország északi részénél a tengerfenék geológiailag alacsonyabb és lépcsőzetes, délen tengerárkok és függőleges sziklafalak a jellemzőek.

    A tengerfenék, a sekély víz és a Ráktérítő mentén kialakult klimatikus feltételek ideális körülményeket teremtenek a lábasfejűek, kagylók és a halak számára. A korallzátonyok színes és sokféle formájú alakzatai halak ezreinek nyújtanak búvóhelyet, mintegy 400 ehető halfaj, 200 tengeri gombaféle, 59 korallfajta ,100 féle lábasfejű és 1400 kagylófaj él itt.